ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/02/2006, 17:43:25
quote:
Aγαπητε ALLZZARO αν και παλι θα σας "ξεφύγω"απο το θέμα ήθλε όμως να το μοιρατω ...έκανα ένα γιαουρτι ........μμμμμμμ άλλο πρα΄γμα...καπου βεβαι μου γγηκε νερουλο αλλα την επομενη θα τα καταφερω....

Τέλεια .. τέλεια... απλά πρόσθεσε λίγο περισσότερο γιαούρτι.. στο γάλα για να μην σου βγαίνει νερουλό..

16/02/2006, 17:55:46
quote:
Θέλω να προμηθευτώ κάποια βότανα (όχι συγκεκριμένα ,διότι δεν ξέρω και πια να διαλέξω από όλα αυτά!! , πώς να τα παρασκευάσω και πώς να τα διατηρήσω ) αλλά δεν θα ήθελα να τα πάρω από μόνη μου και έτσι σκέφτηκα οτι ίσως γνωρίζεται κάποιο φαρμακείο που να ασχολείται με τη φυτοθεραπεία – βοτανοθεραπεία

Φίλη μου.. κάνοντας μια επιλογή απο το τόπικ.. σε οτι αφορά τα βότανα θα βρείς πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Αν και το τόπικ δεν εχει κάποια συγκεκριμένη σειρά.. ωστε να μπορεί κάποιος να βρεί εύκολα αυτό που ζητά.. παρά ταύτα.. σε κάθε σελίδα μπορεί να βρεί πολύ ενδιαφέροντα πράγματα...
Σε φαρμακεία δεν θα βρείς βότανα εκτος απο τα λεγόμενα αντιοξειδωτικά.

Renata03Νέο Μέλος
17/02/2006, 11:53:39
Θέλω να ρωτήσω τον allzarro ,γιατί από όσα διάβασα στο θέμα μέχρι τώρα φαίνετε να γνωρίζει αρκετά καλά το θέμα, αλλά και όποιος άλλος έχει κάτι για να με βοηθήσει θα τον ακούσω με προσοχή.
Λοιπόν είμαι 26χρόνων και από τα 19 πάσχω από νεύρωση στομάχου και εντέρου με τη δεύτερη να με ταλαιπωρεί αρκετά. Φυσικά όπως κάθε normal άνθρωπος που ζει στη σημερινή εποχή δεν πάσχει ποτέ και μόνο από ένα πρόβλημα, όποιος ξέρει λίγο παραπάνω για την νεύρωση στομάχου(ή σπαστική κολίτιδα) γνωρίζει ότι αποτελεί ένα νόσημα καθαρά ψυχολογικό, άγχος κλπ. Τα έχω όλα αυτά, άγχος, νεύρα, και το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι έχω και μια κάποια κατάθλιψη.
H δουλειά μου είναι αρκετά εξοντωτική και με όλα τα παραπάνω που ανέφερα θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα συνδυασμό από βότανα ή κάποια που να μπορώ να καταναλώνω εναλλάξ και να μπορούν να με βοηθήσουν στα παρακάτω:
1.στη νεύρωση εντέρου
2.στο άγχος και γενικότερα στη κακή διάθεση
3.στη εξάντληση που νιώθω (μπορεί να οφείλετε στην πολύ χαμηλή πίεση)
4. εεε!!! Και λίγο αδυνάτισμα ....(η πολύ διότι το τελευταίο καιρό όλα έχουν αλλάξει) .

Όπως έχω πει και στο πρώτο μήνυμα μου επειδή ξέρω ελάχιστα πράγματα παρακαλώ να με συμβουλεύσετε, εκτός από το κατάλληλο βότανο, καθώς και για τον τρόπο παρασκευής του και συντήρησης.

Μάλλον είναι μεγάλο και κουραστικό μήνυμα!!!! Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να το διαβάσει και να απαντήσει.

ΥΓ.Allzarro διάβασα όλες τις σελίδες αλλά μάλλον μπερδεύτηκα πολύ !!!!

17/02/2006, 19:29:15
quote:
Φυσικά όπως κάθε normal άνθρωπος που ζει στη σημερινή εποχή δεν πάσχει ποτέ και μόνο από ένα πρόβλημα, όποιος ξέρει λίγο παραπάνω για την νεύρωση στομάχου(ή σπαστική κολίτιδα) γνωρίζει ότι αποτελεί ένα νόσημα καθαρά ψυχολογικό, άγχος κλπ. Τα έχω όλα αυτά, άγχος, νεύρα, και το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι έχω και μια κάποια κατάθλιψη.

Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλη μου σε οτι αφορά το χαρακτηρισμό σου normal άνθρωπος.
Με τόσο άγχος και τόσα νεύρα λογικό είναι να εμφανιστούν τέτοια συμπτώματα..

quote:
Όπως έχω πει και στο πρώτο μήνυμα μου επειδή ξέρω ελάχιστα πράγματα παρακαλώ να με συμβουλεύσετε, εκτός από το κατάλληλο βότανο, καθώς και για τον τρόπο παρασκευής του και συντήρησης.

Υπάρχουν πολλά βότανα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.
Άπλά ομως θα βοηθήσουν.
Εγώ σου προτείνω ..να ξεκινήσεις πρώτα να βρείς τη ρίζα του κακού.
Να βρείς .. τι ειναι αυτό που προκαλεί τα προβλήματα , την αιτία του κακού η οποία δεν επιδρά ``αμέσα`` στο πρόβλημα αλλά και ``έμεσα`` μέσω του καπνίσματος.. μέσω της κακής διατροφής... μέσω του ποτού αλλά και πλήθος αλλων.

Απο εκεί και μπρός.. αφού προετοιμαστείς μπορείς να ζητήσεις βοήθεια απο το ``φαρμακείο της Φύσης``.

17/02/2006, 20:11:14
allzzaro εδώ είμαι κι εγώ. Αύριο θα φτιάξουμε με τον άντρα μου το κρασί της καρδιάς, ελπίζω να το πετύχουμε. Μπορούμε να το βάλουμε στο ίδιο μπουκάλι που είχε το κρασί εάν το καθαρίσουμε καλά?
Επίσης πόσες εβδομάδες πρέπει να το αφήσουμε, από την εμπειρία σου να μου πεις.

Εάν κάποιος πιεί περισσότερο από ότι γράφεις υπάρχουν παρενέργειες άσχημες?
δεν εννοώ να παραπατάει ή να τραγουδάει

υπάρχει πρόβλημα όταν παίρνεις φάρμακα? εάν τα παίρνεις Π-Μ-Β πότε είναι καλύτερο να πίνεις από το κρασί?

Καλά έγραψα άλλα αντί άλλων, είπα φάρμακα λες και εσύ θα μυρίσεις τα νύχια σου τι εννοώ.
Διορθώνω λοιπόν, φάρμακα για στεφανιαία νόσο.

sorry για τις διορθώσεις εάν διαβάζεις τώρα, αλλά μάλλον τα ΄παιξα.
Edited by - pyramid on 17/02/2006 20:15:35

Edited by - pyramid on 17/02/2006 20:17:39

20/02/2006, 15:54:40
Γειά σου pyramid...
Πρώτα απ`όλα σας εύχομαι καλή επιτυχία..

quote:
allzzaro εδώ είμαι κι εγώ. Αύριο θα φτιάξουμε με τον άντρα μου το κρασί της καρδιάς, ελπίζω να το πετύχουμε. Μπορούμε να το βάλουμε στο ίδιο μπουκάλι που είχε το κρασί εάν το καθαρίσουμε καλά?

Ναί στο ιδιο μπουκάλι θα το βάλετε. Κρασί κόκκινο .. και κακτά προτίμηση Καμπερνέ.. ή Μερλότ .. ή Ελληνικές ποικιλίες οπως Ξυνόμαυρο Βορειοελλαδίτικό .. ή ακόμα και Αγιωργίτικο Πελλοπονήσου.. Θα το αφήσετε να κρυώσει ελάχιστα για να μην σπάσει το μπουκάλι και θα τοποθετήσετε το φελλό..

quote:
Εάν κάποιος πιεί περισσότερο από ότι γράφεις υπάρχουν παρενέργειες άσχημες?
δεν εννοώ να παραπατάει ή να τραγουδάει

Δεν υπάρχει περίπτωση να τραγουδήσει κάποιος.. για τον απλό λόγο...
Θα διαπιστώσεις οτι απο μία φιάλη κρασί 700 ml.. μετά το βράσιμο θα μείνει 300 γρμ.. λιγότερο..
Κατά τη διάρκεια της εξάτμισης λοιπόν το οινόπνευμα εχει χάσει τις ιδιότητες του.. άρα είναι ανύπαρκτο.
Η εξάτμιση ομως του οινοπνεύματος και του νερού.. εχει συμπυκνώσει το σκεύασμα περίπου στο ήμισυ.. Αυτό σημαίνει οτι οποιος πιεί αυτο που πίνει θα πρέπει να το υπολογίζει στην διπλάσια ποσότητα...
Σαν να μην φτάνει αυτό ομως.. εχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέλι..
Φαντάσου οτι στα 400 ml .. προσθέτουμε 300 γρ. μέλι..

Σε γενικές γραμμές το ``κρασί της καρδιάς`` είναι λίγο βαρύ.
Η συνιστώμενη δόση είναι μια με δύο κουταλιές της σούπας...

quote:
υπάρχει πρόβλημα όταν παίρνεις φάρμακα? εάν τα παίρνεις Π-Μ-Β πότε είναι καλύτερο να πίνεις από το κρασί?

Το μοναδικό πρόβλημα είναι με τους διαβητικούς... Αλλά και πάλι 1 κουταλιά της σούπας ημερησίως.. είναι ασφαλή για ολο τον κόσμο..

ΥΓ.. 1 Xρησιμοποίησε Μηλόξυδο.. και μόνο δύο-τρείς κουταλιές της σούπας... Το ``κρασί της καρδιάς`` είναι πάρα πολύ γλυκό στη γεύση.. θυμίζει παραδοσιακό ποτό..

ΥΓ.. 2 Μία γνωστή μου.. παρά τις σαφείς οδηγίες που της έδωσα.. το κατανάλωσε ολο σε μισή ώρα.. μόνη της.. Βαρυστομάχιασε φυσικά.. είχε ξυνίλες.. και στο τέλος έκανε εμετό... 400 γρμ.. μέλι είχε μέσα για όνομα του Θεού....

ΥΓ.. 3 Δές Οξύμελι.. και σιρόπι σκόρδου... είναι θαυματουργά...
ειδικά για ηλικιωμένους..

Renata03Νέο Μέλος
21/02/2006, 10:57:39
Αllzzaro, η αλήθεια οτι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα τα οποία ευτυχώς έχουν γίνει παρελθόν αλλά μου άφησαν αυτά τα πολύ άσχημα ‘’αποτελέσματα’’. Προσπαθώ να κρατάω τη διατροφή μου σε ισορροπία και να μην έχω κακές συνήθειες , είχα ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή η οποία με βοήθησε αλλά δεν μπορώ να την ακολουθώ και για μια ζωή.
Το τελευταίο διάστημα έχω βάλει τα πράγματα σε μια τάξη και πρέπει να κοιτάξω και να δώσω πιο πολύ ενδιαφέρον στον εαυτό μου, και για αυτο το λόγο ζήτησα και τις συμβουλές σου.Αν έχεις κατι που θα με βοηθήσει ευχαρίστως να το ακολουθήσω.

Ευχαριστώ,

23/02/2006, 16:55:25
Λοσιόν Μήλου…

Χρειάζομαστε ενα ποτήρι του νερού απο πολτοποιημένο μήλο κάπου 250 ml
Ενα ποτήρι του νερού με ηλιέλαιο
15 γρ. κερί μέλισσας
5 γρ. λαλολίνη και
50 ml ανθόνερο..

Σε ένα μπρικάκι λιώνουμε το κερί μέλισσας..

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε σε μπέν μαρί το ηλιέλαιο με τη λαλολίνη και ρίχουμε και το λιωμένο κερί μέλισσας.
Αφού ζεσταθεί.. καλά ρίχνουμε και το πολτοποιημένο μήλο και ανακατεύουμε συνεχώς.. εως ότου το μίγμα πάρει το επιθυμητό κρεμώδη σχήμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.. 10 λεπτά.. και ρίχνουμε με πολύ προσοχή το ανθόνερο.. αργά αργά.. σταγόνα σταγόνα .. ενώ ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά..
Ξανατοποθετούμε το μίγμα σε ελαφριά φωτιά ώστε να ζεσταθεί ελαφρώς και ανακατεύουμε εως οτου γίνει πλήρη μίξη.. και το μίγμα εχει την επιθυμητή πηκτικότητα. Οσο πιο πολύ το κρατάμε στη φωτιά .. τόσο η πηκτικότητα θα αυξάνεται.. Καλό θα είναι να μήν μας γίνει πολύ πηχτό.. γιατί δεν θα σουρώνεται.. και δεν θα είναι ευχρηστο..
Αμέσως μετά το σουρώνουμε πολύ καλά σε κάποιο ειδικό πανί (τουλπάνι) και πιέζουμε καλά ώστε να βγάλουμε οσο περισσότερο υλικό μπορούμε.
Ότι μείνει στο τουλπάνι.. το πετάμε..
Η κρεμούλα είναι έτοιμη.. μπορεί να μπεί στο ψυγείο .. και μπορώ να σας πώ ότι είναι θρεπτικότατη για όλους τους τύπους δερμάτων..
Διατηρείται για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.. και δεν στοιχίζει...

23/02/2006, 19:44:54
Λοσιόν αντιγήρανσης

Πάρα πολύ εύκολα μπορούμε να παρασκευάσουμε μια καταπληκτική λοσιόν για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα που εχει αντιγηραντική δράση, δρά κατά των ρυτίδων, προστατεύει ολο το δέρμα απο τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, απο τον ήλιο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά απο το ξύρισμα.
Ουσιαστικά πρόκειται για μίξεις απο βάσεις λαδιών σε αλκοόλη οπου το κάθε λαδάκι εχει να προσφέρει και κάτι το ιδιαίτερο..
Ο τρόπος παρασκευής του είναι πανεύκολος και οσοι θελήσετε να το παρασκευάσετε , θα αγοράσετε μια φορά τα λαδάκια σε ποσότητα αναγκαστικά αλλά πιστέψτε με θα σας χρειαστούν γιατί θα παρασκευάσετε αρκετές φορές το μίγμα.

Θα χρειαστείτε
50 ml αλκοόλη 70%
Οξείδιο τιτανίου σκόνη
Γλυκερίνη
Βάσεις λαδιών , ή λάδια από Αβοκάντο, τζοτζόμπα, Νυχτολούλουδο, Σιτέλαιο, Σουσαμέλαιο, Καροτέλαιο, Λάδι ινδικής καρύδας και απο αιθέρια έλαια πολύ καλός συνδυασμός γίνεται με Σανδαλόξυλο ή Μύρο, ή άρωμα της αρεσκείας σας. Και τα δύο αιθέρια έλαια είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.

Τρόπος παρασκευής.
Ρίχνουμε 50 ml σε ενα σέικερ από την αλκοόλη και διαλύουμε σ' αυτήν μισό κουταλάκι οξείδιο του Τιτανίου.
Προσθέτουμε τις βάσεις λαδιών, 3 κουταλιές της σούπας απο το κάθε λαδάκι ανακατώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και τέλος προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη, και χτυπάμε το μίγμα μας.

Τη λοσιόν αξίζει τον κόπο να την παρασκευάσετε , είναι καταπληκτική, και εμαρμόζεται σε ολο το σώμα. Είναι πολύ καλή και σε περίοδο αδυνατίσματος οταν υπάρχει χαλάρωση..

Edited by - allzzaro on 23/02/2006 20:00:23

24/02/2006, 16:14:30
Kρεμούλα καθαρισμού δέρματος.

Πάρα πολύ απλή και πολύ αποδοτική συνιστάται για λιπαρά δέρματα.

Θα χρειαστείτε..
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 φλυτζάνι του καφέ γάλα..
1 φέτα ψωμί ψύχα...
1 κουταλιά της σούπας λαλολίνη
και
χυμό απο αγγούρι οχι πολύ δύο κουταλιές του γλυκού..
Ανακατεύεται ολα μαζί ώστε να γίνει πολτός..πηχτός και με απαλές κυκλικές κινήσεις απλώνεται .. κάνετε μασάζ.. και σκουπίζεται αμέσως.

Αμέσως μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.. τη ``Λοσιόν Μήλου``..

24/02/2006, 16:29:47
Αντισηπτική - στυπτική λοσιόν - Θυμάρι

Είναι πανεύκολη ανέξοδη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.
Συνιστάται σε όλους-ες ειδικά οταν υπάρχει πρόβλημα γενικώς με εκκρίσεις..

Σε δυνατό αφέψημα απο θυμάρι αφού κρυώσει καλά προσθέτουμε για
κανονικά δέρματα έγχυμα χαμομηλιού
λιπαρα δέρματα χυμό απο αγγούρι ή έγχυμα μαιντανού
ξηρά δέρματα χυμό απο καρότο...

24/02/2006, 16:47:02
Αναζωογόνηση δέρματος - Πήλινγκ

Χωρίς πολλά πολλά έξοδα.. κάθε δύο μήνες μετά απο ενα καλό ατμόλουτρο.. για το οποίο θα γίνει ειδική αναφορά αργότερα.. κάντε πήλινγκ.

Βασικό υλικό για την πηχτή αυτή ζύμη είναι ο άργιλος και τα ανάλογα εγχύματα σύμφωνα με τον τύπο δέρματος.
Για
Λιπαρά δέρματα αργιλος - δυόσμος
Μαραμένα αργιλος - τίλιο
Θαμπά άργιλος - μηλόξυδο
Ξηρά άργιλος- ηλιέλαιο
Κανονικά άργιλος-χαμομήλι

Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο δέρματος διαλέγουμε το κατάλληλο πιο πάνω βότανο. Δημιουργούμε αφέψημα αν πρόκειται για βότανο .. και σκέτο αν πρόκειται για λάδι ή ξύδι..
Αφου κρυώσει.. ρίχνουμε λίγο λίγο σε δύο-τρείς κουταλιές της σούπας άργιλο ώστε να γίνει ζύμη. Οχι πολύ πηχτή ώστε να απλώνεται με άνεση στο πρόσωπο και να στέκεται καλά.
Την απλώνουμε στο ολο το πρόσωπο προσέχοντας να μην πάει στα μάτια και στο στόμα.
Μένετε ακίνητες για μισή ώρα.. ανέκφραστοι...
Ξεπλένετε πολύ καλά .. και αμέσως περνάτε οπωσδήποτε την πιο πάνω αντισηπτική λοσιόν.
Αργότερα .. ``λοσιόν μήλου``

24/02/2006, 17:03:04
``Μάσκα σύσφιξης``

Συνιστάται για ξηρά - ταλαιπωρημένα δέρματα.

Απλά
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.. πολτός απο ροδάκινο.. ή μπανάνας.
Κατά τους χειμερινούς μήνες.. Μέλι και κρόκο αυγού.

Πιο εξειδικευμένα.. χειμώνα καλοκαίρι...
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κάψουλα βιταμίνη Α
1 κάψουλα βιταμίνη Β
1 καψουλα βιταμίνη Ε
Λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά σε μπαίν μαρί...

Απλώνουμε στο πρόσωπο .. μένουμε ανέκφραστοι για μισή ώρα.. και αφαιρούμε με χλιαρό νερό...

Τα αποτελέσματα...

Edited by - allzzaro on 24/02/2006 17:04:30

24/02/2006, 17:46:22
after shave

Eνα after shave ..γαλάκτωμα διαφορετικό από τα αλλα

Είναι λίγο δύσκολο, ή μάλλον ακριβούτσικο λόγω των πολλών υλικών, αλλά πολύ καλό , θα έλεγα μοναδικό.
Δεν εχει καμία σχέση με αυτά του εμπορίου και αυτό φαίνεται από την πρώτη εφαρμογή.
Διαθέτει λάδια-συστατικά βοτάνων στυπτικά, αναλγητικά, θρεπτικά, εχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και ανακουφίζει μετά το ξύρισμα.. απλώνεται εύκολα, μαλακώνει πολύ το δέρμα και αφήνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση.
To σκεύασμα επίσης περιέχει το αιθέριο έλαιο tea tree οπου εχει αντισηπτική δράση η οποία είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή από αυτήν των χημικών σκευασμάτων και μη τοξική. Οι εντυπωσιακές αντι-ιικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητές του το κάνουν εξαιρετικά χρήσιμο σε μεγάλο αριθμό προβλημάτων: από δερματοπάθειες κάθε είδους μέχρι και για τον πονόδοντο.
Το αιθέριο έλαιο αυτό εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που θα δώσει στο σκεύασμα θα δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα .. που σε συνδυασμό με τα αλλα λαδάκια του σκευάσματος.. προσδίδει -τονίζει την αρρενωπότητα..
Το σκεύασμα συνιστάται και σε ώριμους άνδρες αλλά και σε έφηβους που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα μετά το ξύρισμα.
Επειδή δεν περιέχει οινόπνευμα δεν ερεθίζει δεν αφήνει κοκκινίλες δεν ξηραίνει, δεν τσούζει.ενώ το σύνολο των αρωμάτων σε συνδυασμό με το tea tree αυξάνει το λίμπιντο..

Τα υλικά είναι:
1 κρέμα γάλακτος πλήρης
Λάδι Καλεντούλας
Λάδι Χαμομήλι
Λάδι Σπαθόχορτο
Λάδι Αμυγδάλου
Λάδι Τζοτζόμπα
Λάδι Σίτου
Αιθέριο Έλαιο Tea-Tree
Ζελέ Αλόης
Σκόνη Οξείδιο Τιτανίου
Ρίζες Μολόχας

1.
Πρίν ξεκινήσουμε λοιπόν βράζουμε τις ρίζες μολόχας.. καλά και το αφήνουμε να κρυώσει..

2.
Ανακατεύουμε 1/4 κουταλάκι του γλυκού οξείδιο τιτανίου σε ένα κουταλάκι του γλυκού απεσταγμένο νερό..

3.
Σε 150 ml κρέμας γάλακτος ,πλήρης όχι μειωμένα λιπαρά ρίχνουμε 5 σταγόνες από το κάθε λάδι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζελέ Αλόης.
Προσθέτουμε 5 σταγονίτσες από το έλαιο tea tree.. και ανακατεύουμε πολύ καλά σε σέικερ και στο τέλος προσθέτουμε το κουταλάκι με το οξείδιο τιτανίου καθώς και 1 κουταλάκι του γλυκού από το έγχυμα μολόχας που έχουμε προετοιμάσει.

Ετοιμο..

ΥΓ..
-- Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ολα τα υλικά.
-- Το καθενα απο αυτά, εχει τη σημασία του.
-- Η μολόχα είναι απαραίτητη.
-- Μπορείτε να βρείτε λαδάκια σε πολύ μικρές ποσότητες για να μην σας στοιχίσει.
-- Εαν το άρωμα tea tree δεν σας αρέσει.. τότε μην προχωρήσετε στην παρασκευή του σκευάσματος..
-- Ενα ωραίο-εύχρηστο μπουκαλάκι, αντάξιο του σκευάσματος, και το δώρο σας.. είναι έτοιμο για αυτούς που αγαπάτε.

Edited by - allzzaro on 24/02/2006 18:25:56

mariasarΜέλος
26/02/2006, 10:04:20
Καλημέρα σε όλους,
σ' ευχαριστώ allzzaro για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις πως φτιάχνεται το αντηλιακό, ποια βότανα προστατεύουν από τον ήλιο;
Θα ήθελα να βρω πολύ καλές ζωγραφισμένες εικόνες από βότανα, ώστε να μπορέσω να τα αναγνωρίσω, και κάποια e-books. Ξέρει κανείς που θα βρώ;

Μαρία

mariasarΜέλος
26/02/2006, 18:21:51
Γεια σου και πάλι allzzaro,

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις κρέμες ομορφιάς που ανάφερες.

Το οξείδιο του τιτανίου τι ιδιότητα προσφέρει στην αντιγηραντική λοσιόν ή οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιηθεί; Έχω ακούσει ότι τα μέταλλα δεν κάνουν καλό στον οργανισμό, τον οξειδώνουν. Μήπως θα ήταν καλό να το παραλείψουμε;

Το λάδι τζοτζόμπα από ποιο φυτό παρασκευάζεται; Μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς το λάδι;

Την αλκοόλη από πού θα την αγοράσουμε; Θα μπορούσαμε να βάλουμε βότκα ή τσίπουρο;

Στο ίντερνετ έμαθα ότι η λανολίνη παρασκευάζεται από το λίπος των προβάτων. Όταν την χρησιμοποίησα νομίζω πως είχε το ίδιο αποτέλεσμα αν αναμίξουμε κερί μέλισσας με λάδι. Τι ιδιότητες έχει η λανολίνη;

Μαρία

26/02/2006, 19:29:47
quote:
Το οξείδιο του τιτανίου τι ιδιότητα προσφέρει στην αντιγηραντική λοσιόν ή οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιηθεί; Έχω ακούσει ότι τα μέταλλα δεν κάνουν καλό στον οργανισμό, τον οξειδώνουν. Μήπως θα ήταν καλό να το παραλείψουμε;

Πολύ σωστά παρατηρείς καλή μου φίλη.
Ναί αν θές μπορείς να το παραλείψεις.
Φυσικά είναι ακίνδυνο αλλά βοηθά ώστε να δεθούν τα συστατικά μεταξύ τους , θα δέσουν δηλαδή τα λάδια με τα υπόλοιπα συστατικά επίσης βοηθά στο να κρατήσουν περισσότερο χρόνο ώστε να μην αλλοιωθούν.
Αν θέλει κάποιος μπορεί να την παραλείψει, αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ χρόνο, θα πρέπει λοιπόν να καταναλωθεί σύντομα. Ολα τα καλλυντικά για να δέσουν και για να συντηρηθούν περιέχουν πολλές βλαβερές ουσίες.

quote:
Την αλκοόλη από πού θα την αγοράσουμε; Θα μπορούσαμε να βάλουμε βότκα ή τσίπουρο;

Η αλκοόλη είναι καθαρό οινόπνευμα, θα την βρείς στα φαρμακεία.
Το τσίπουρο ή η βότκα εχει 50-50 οινόπνευμα - νερό και το χρησιμοποιούμε για να εκχυλίσουμε βότανα, δηλαδή να δημιουργήσουμε βάμματα οπως εχω περιγράψει σε προηγούμενα πόστ.
Εδώ στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε απλά να διαλύσουμε τα λαδάκια οπότε χρησιμοποιούμε καθαρή αλκοόλη.

quote:
Το λάδι τζοτζόμπα από ποιο φυτό παρασκευάζεται; Μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς το λάδι;

Προέρχεται απο το φυτό Simmondsia chinensis καλλιεργείται και στην Ελλάδα ειδικά στην Κρήτη. Τα λαδάκια αυτά φίλη μου είναι αδύνατον να τα παρασκευάσεις, δεν βρίσκω το λόγο εξάλλου με λίγα χρήματα 5 ευρώ το βρίσκεις στο εμπόριο.

26/02/2006, 19:33:26
quote:
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις πως φτιάχνεται το αντηλιακό, ποια βότανα προστατεύουν από τον ήλιο;

Δυστυχώς, στην ερώτηση αυτή δεν θα ήθελα να σου απαντήσω.
Τα αντηλιακά εχουν κάποιο δείκτη προστασίας.
Δεν θα ήταν σωστό να σου προτείνω να παρασκευάσεις ενα τέτοιου είδους αντηλιακό μιας και ο δείκτης προστασίας του θα είναι αμφιβόλου βαθμού.

SM-GIOTAΜέλος
27/02/2006, 12:15:53
Αγαπητέ allzzaro,
θα ήθελα αν ξέρεις να μου πείς Ελληνική ονομασία για το CIMICIFUGA RACEMOSA γιατί δεν το γνωρίζουν έτσι. Αν γνωρίζεις που μπορώ να το προμηθευτώ θα το εκτιμούσα αν μου το έστελνες στο προσωπικό μου e-mail.
Ευχαριστώ.
27/02/2006, 16:39:15
quote:
θα ήθελα αν ξέρεις να μου πείς Ελληνική ονομασία για το CIMICIFUGA RACEMOSA γιατί δεν το γνωρίζουν έτσι.

Koινώς φυγοκόρη ή μαύρη φυγοκόρη. Σελίδα 15..