- ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Καλλιστα θα μπορουσε να παρει διαφορα ονοματα η και να ειναι και η απαντηση σε ερωτηματα οπως
''Πως να γνωρισουμε τον εαυτο μας''
''Γιατι πρεπει να συγκεντρωνομαι ''
''προσεγγιζοντας τον διαλογισμο''
Η ''Τι στο καλο κανουν αυτοι οταν καθονται ,φαινομενικα χωρις να κανουν κατι ,και εχουν τα ματια κλειστα''γιατι το κανουν αυτο
Αυτα και ισως πολλα αλλα θα μπορουσε καποιος να πει για να περιγραψει μια τετοια κατασταση
Ειναι επισης και η αρχη στον εσωτερικο δρομο
Το επομενο βημα ειναι η ανιχνευση των βηματων
Το πρωτο λοιπον βημα συφωνα παντα με την δικια μου αποψη ειναι να κατανοησω ,να καταλαβω, γιατι δεν μπορω να αντιλαμβανομαι ολα αυτα τα στοιχεια που με απαρτιζουν δηλαδη ''το νου'';
Τι γινεται, και ενω εχω φαινομενικα τουλαχιστον,στρεψει την προσπαθεια μου , να αντιληφθω ,νιωθω οτι αυτο δεν μπορω να το κανω
Και γιατι ενω σε καποιες στιγμες, που ημουν υποχρεωμενος να κανω και αλλα πραγματα ,να μιλω πχ ''ενω συγχρονως ηθελα και να εχω μια αντιληψη των στοιχειων μου , ειχα μεγαλυτερη επιτυχια σε αυτον τον τομεα
Συνεχιζω
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
quote:
Ειναι επισης και η αρχη στον εσωτερικο δρομο
Εδω θα πρεπει να διευκρινισω οτι με το παραπανω ενοω την δικια μου καινουργια αρχη ,με την ενοια οτι η καθε κατανοηση δινει το εναυσμα για μια καινουργια αρχη και ενα νεο βημα
Το αρχικο σταδιο της εσωτερικης εργασιας ,ειναι, καποιος να παρατηρει και να μαθαινει ολα οσα αφορουν την οντοτητα του
Να μαθαινει που θα εστιασει την προσοχη του για να δει αυτα που πρεπει να δει
Ο λογος απλος :ολα αυτα μας αφορουν
quote:
Το αρχικο σταδιο της εσωτερικης εργασιας ,ειναι, καποιος να παρατηρει και να μαθαινει ολα οσα αφορουν την οντοτητα του
Θα πρεπει επισης να σημειωθει οτι η παρατηρηση αυτη σε καποιο σταδιο [οχι και πολυ προχωρημενο ] ,θα διαπιστωθει οτι δυναται ,και απαιτειται συγχρονως να λαμβανει χωρα την καθε στιγμη και οχι οταν το θυμηθουμε η οταν θα βιωνουμε δυσκολες καταστασεις
Σε ολο αυτο ομως θα μας οδηγησει η προσωπικη μας κατανοηση και οχι η δικη μου η η παροτρυνση κανενος
Και ο λογος ειναι γιατι δεν μπορει καποιος απο τη μια στιγμη στην αλλη να διακρινει αυτο που σε προηγουμενες αναφορες εχουμε ονομασει ΜΗΧΑΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΩ
Θεωρώ πως η "αποδοχή" δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του συμβιβασμού. Όταν αποδεχόμαστε κάτι σημαίνει πως έχουμε αναγνωρίσει την ύπαρξή του, οπότε οποιαδήποτε αντίδραση παύει και ξεκινά η φάση της περισυλλογής και ενδεχομένως της αλλαγής στάσης. Κατά συνέπεια είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη γνώση. Τα επόμενα στάδια θα δείξουν αν αυτή η αποδοχή ήταν πρόσκαιρη ή όχι.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Η δικια μου θεση ειναι οτι ,η αρχικη αποδοχη εχει να κανει και λιγο με τον συμβιβασμο !!!
Ενας συμβιβασμος ομως ειναι παντα ΜΟΝΟ ενας συμβιβασμος
Ο λογος ειναι γιατι ειμαστε ερεθισματικοι !!!
Θα φερω ενα παραδειγμα για να σου δωσω την δικια μου θεση
Καποιος συνανδελφος στην εργασια με επιπλητει συνεχως
Αφου ματαια εχω δοκιμασει οτι περναει απο το χερι μου, για να διακοψω αυτην την κατασταση, και αντιλαμβανομαι οτι τιποτα δεν γινεται,ψαχνω μηπως βρω τουλαχιστον ,κατι ,για να σταματησω να υποφερω
Η σχεση μεχρι τωρα ειναι :ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ επιπληξη συναδελφου
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ η προσωπικη μου ψυχολογικη αντιδραση σε σχεση με αυτο !!!! και ειναι ακριβως αυτο που λεω οτι ειμαστε ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΙΚΟΙ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ δηλαδη , εσωτερικα ,και αρα και εξωτερικα ,οταν θα βρεθουμε μπροστα σε ενα εξωτερικο ερεθισμα σχεδον παντα με τον ιδιο και απαραλαχτο τροπο
Η ιδια σχεση ισχυει και αν υπαρχει καποιο στοιχειο δικο μου σωματικο η ψυχολογικο , που δεν μου αρεσει
Καθε φορα που θα βλεπω ,.την μυτη μου ας πουμε θα μου βγαινει και η αναλογη αντιδραση
ΕΡΕΘΙΣΜΑ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΡΕΘΙΣΜΑ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΡΕΘΙΣΜΑ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Απλα στην μια περιπτωση το ερεθισμα αφορα τον συναδελφο ,ενω στην αλλη δικο μου σωματικο χαρακτηριστικο
Το αναποφευκτο αποτελεσμα ομως ειναι ΕΝΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ αυτο εχω μαθει να κανω πολλα χρονια τωρα, και αυτο θα συνεχισω να κανω εαν δεν σκυψω μεσα μου !!!!
Η αρχικη μου αντιδραση λοιπον αφου εχω κουραστει με αυτον τον φαυλο κυκλο , και βλεπω επισης οτι δεν αλλαζει κατι σε σχεση με αυτο , ειναι να πω και να λεω ,στην αναγκαια στιγμη , ''με στοργη'' στον εαυτο μου
Ενταξει ''ΦΙΛΕ ΗΡΕΜΑ''Αυτο ενοω συμβιβασμο
Ολο αυτο ,και μονο, επειδη εχω συνειδητοποιησει ,την φυση της αντιδρασεως μου
Το μονο που κανω ειναι : ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ να ανακοπτω τον φαυλο κυκλο της αντιδρασεως μου
Στο επομενο σταδιο ερχεται η αποδοχη στην οποια ''ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ '' κατα καποιον τροπο την εκταση της προσοχης μου , οσο μπορω ,μονο στο συναισθημα που μου προκαλεσε το εξωτερικο γεγονος
Απο την μια για να καταλαβαινω καλυτερα την φυση της αντιδρασεως μου και απο την αλλη για να αποφυγω την ασκοπη σπαταλη ενεργειας ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΞΕΛΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ καθε φορα
Ειναι μονο μια κουβεντα !!!!! μια ονομασια
Το νοημα ,και την λειτουργηκοτητα θα το βρει μεσα του ο καθενας μας
Το σημαντικο ειναι να καταλαβουμε !!!!
Την λεξη θα την χρησιμοποιουμε ,μονο για να συνενοηθουμε, στο τι πανω κατω θελουμε να περιγραψουμε
quote:
Αερόναρ
Απεστάλη: 07/03/2012, 14:07:56
Αγαπητέ Dr Jekyll,
Η Απόφαση που καλείται να κάνεις ένας άνθρωπος στη ζωή του – αν θέλει να τιμήσει εαυτόν και τον Δημιουργό του – είναι μία. Είναι αν θα τη Ζήσει ή όχι. (προσοχή στο κεφαλαίο Ζ).
Ή αλλιώς, αν θα Εκπαιδευτεί ή όχι.
Ή αλλιώς, αν θα δεχθεί τη Θεία Υπόστασή του και θα ξεκινήσει τον προσωπικό του πόλεμο προς την Ένωση με το Θείο.
Αυτή είναι Μία και είναι τέτοια, που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να αλλάξει τελείως τον τρόπο αντίληψης της Ζωής, αλλά και του Θανάτου.
Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει στη ζωή του, που όπως είπες θα είναι πολλές, θα υλοποιούνται πάντα υπό το πρίσμα αυτής της Μίας, της αρχικής απόφασης. Αλλά τουλάχιστον αυτός θα γνωρίζει γιατί αποφασίζει ό,τι αποφασίζει.Αγαπητέ Mr. Hyde,
Εννοείται ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία της Εκπαίδευσης και θα προδώσεις αυτό το Θείο Κομμάτι και θα ασχημονήσεις απέναντι σε αυτό. Μάλιστα, για την ακρίβεια θα έλεγα ότι κυρίως αυτό θα συμβαίνει (τουλάχιστον μέχρι το Πνεύμα να δυναμώσει και να μπορέσει να κοιτάξει τους δαίμονές του στα μάτια). Όμως – κι εδώ είναι ένα πολύ λεπτό σημείο – η Απόφασή σου να προσεγγίσεις της Θεία Ουσία είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι πτώσεις είναι δεδομένες, αλλά όσο μεγαλύτερη η πτώση τόσο μεγαλύτερο το μάθημα. Γι’ αυτό εξάλλου αναφέρεται ως πόλεμος όλη αυτή η διαδικασία.Εξάλλου... επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται όμως να σηκωθείς.
Ο λογος ειναι οτι θα ηταν πολυ καλο να ειμαστε ακριβεις και να μην αφηνουμε αιωρουμενα νοηματα
Ολοι λοιπον απο λιγο εως πολυ, εχουμε κουραστει απο την ζωη:
ΟΛΟΙ ομως συνεχιζουν να ακολουθουν τους γνωστους δρομους
ΕΡΕΘΙΣΜΑ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ................ΕΡΕΘΙΣΜΑ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Η διαφορα ειναι οτι για να κουραστεις ''ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ''ετσι ωστε να δωσεις την ευκαιρια στον εαυτο σου να αντιληφθει για το τι γινεται
Στην αντιθετη περιπτωση απλα και μονο συνεχιζουμε αυτο που ειμαστε
quote:
Η αρχικη μου αντιδραση λοιπον αφου εχω κουραστει με αυτον τον φαυλο κυκλο ,
Τι γινεται, και ενω εχω φαινομενικα τουλαχιστον,στρεψει την προσπαθεια μου , να αντιληφθω ,νιωθω οτι αυτο δεν μπορω να το κανω
Και γιατι ενω σε καποιες στιγμες, που ημουν υποχρεωμενος να κανω και αλλα πραγματα ,να μιλω πχ ''ενω συγχρονως ηθελα και να εχω μια αντιληψη των στοιχειων μου , ειχα μεγαλυτερη επιτυχια σε αυτον τον τομεα
Πρεπει επισης να πω οτι στο συγκεκριμενο σπορ ποτε δεν υπηρξε και δεν υπαρχει κανενας εκπεδευτης -προπονητης, που να αναλαβει να δειξει καποια πραγματα , σε μια επισημη και διαπιστωμενη τουλαχιστον βαση, για αυτο το σπορ,πραγμα για το οποιο ειχα ενα ακομα παραπονο
Το παραπονο δε αυτο, εχει τωρα μετασχηματιστει σε ευγνομωσυνη,γιατι η ρακετα προσφερθηκε και συνεχιζει να προσφερεται σαν πεδιο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ και μεγαλης πηγης γνωσης του εαυτου αλλα και των ανθρωπων και της ζωης γενικα
Περιεργο ΝΑΙΑΙΑΙ!!!!!!!!
Τιποτα μαλλον δεν ειναι τυχαιο!!!!
Στην προσπαθεια μου λοιπον να αναπτυξω ''τεχνη'' που ηταν και ειναι μια απο τις κυριες επιδιωξεις μου βρηκα πως η αποδοχη του εαυτου βαζει και εδω το ποδαρακι της και γινεται σημαντικη και σε αυτον τον τομεα
Ένα τετοιο παιχνιδι δεν καταναλωνει ενεργειες [μαλλον δινει ],διοτι αναποφευκτα θα εχει παλμο
Αυτη η αποδοχη κρυβει απο πισω βεβαια και μια τελειως διαφορετικη ποιοτητα παιχνιδιου ,και μονο απο την στιγμη που συνειδητοποιηται και εφαρμοζεται εστω και μερικως
Και αν εξετασω τα κοινα σημεια ρακετας και ζωης θα δω οτι......... ΧΜΜΜΜΜ που λεει και η κολητη μου η ΜΥΘΗΡΑ!!!!
Και για να γινω πιο συγκεκριμενος !!!!!!
Ηταν ευκολο οταν ΠΡΩΤΟΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ αν ολα αυτα που υποψιαζομαι αν ειναι σωστα να αρχισω να πειραματιζομαι
Το μονο που ισως ειχα να χασω ηταν να με αποριψουν καποιοι συμπαικτες κυριως ισως για το ξεφουσκωτο μπαλακι
Εδώ επισης πρεπει να αναφερω την αντιδραση και την κοροιδια [από καποιους συμπαικτες που δεχτηκα]επειδη εκανα αυτές τις αλλαγες,στο δικο μου παιχνιδι ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ηταν ΧΜΜΜΜ!!
Θυμμιζει κατι αυτό;
Και επισης εγω επειδη ειχα υιοθετησει συνεργα ελαφρων βαρων να μην ειμαι σε θεση να δεχτω χτυπηματα που προειρχοντω από βαριες ρακετες και βαρια μπαλακια
Στην συνεχεια ομως οταν εξηγησα σε καποιους ''ιδιαιτερους'' το ολο σκεπτικο οχι μονο εισακουσθηκα με ενδιαφερον αλλα και βρηκα νεους συμπαικτες,και επεται η συνεχεια!!!!
Edited by - xristosxatz on 21/09/2013 10:53:16
Οι αλλαγες που εκανα ειχαν ως εξης
1]Να αλλαξω το βαρος της ρακετας [να δεχομαι τα δεδομενα του χεριου μου μεχρι ισως τον ωμο ]
Με μια ρακετα που απο ενα σημειο και περα γινεται απο δυσκολη εως πολυ δυσκολη η ευκινησια του χεριου δεν μπορει να αναπτυχθει τεχνη
Η συνειδητοτητα ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ !!!!
Χανεται η διαθεση για δημιουργηκοτητα!!!! Την αντικαθιστα η κουραση!!
Να αλλαξω το βαρος και το φουσκωμα του μπαλακιου !!!
Το βαρος αλλαζει χρησιμοποιωντας παλαια μπαλακια ,και το φουσκωμα ,απλα βγαζοντας αερα απο το μπαλακι με μια συριγγα
Αμφοτερα αυτα βοηθουν να γινουν σεβαστα τα σωματικα και ενεργειακα δεδομενα
Ένα ξεφουσκωτο μπαλακι δεν μας πιεζει [σεβεται σωματικα και ενεργειακα δεδομενα ,και είναι πιο ευκολο στην διαχειριση του λογω της αυξημενης ελαστικοτητος του ]
Εξαλου η μπαλα ‘’χανεται ‘’ δυσκολοτερα και αυτό στυμβαλει στο αναπτυσεται παλμος και συνεχεια και αυτό με την σειρα του προωθει την διορθωση της θεσης του χεριου εν κινηση
Να ειμαι συνεχεια σε εγρηγορση να διατηρω την σωστη αποσταση
Μια μεγαλη αποσταση διαταρασει σωματικα και ενεργειακα δεδομενα και το χειροτερο ‘’βαραινει’’ το νου , με αποτελεσμα όλα οσα επονται
Η πολύ μικρη αποσταση απαιτει πολύ γρηγορες κινησεις ,αρα και παλι μπορει να ‘’πατηθουν ‘’καποια δεδομενα
Και μια ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!!!!!
Γιατι αφου καποιοι από εμας εχουμε αφιερωσει ένα μεγαλο μερος της υπαρξης μας στη ρακετα δεν μπορουμε να αντιληφθουμε ολους αυτους τους παραγοντες που θα την εκαναν καλυτερη και αρα ,μαζι με την ρακετα καλυτερους και πιο εξυπνους και ανοικτους και εμας τους ιδιους;
Edited by - xristosxatz on 21/09/2013 12:00:39
Κατά την διαρκεια ροης του’’ παιχνιδιου’’ αναπτυσονται καποια δεδομενα !!!!
Τα δεδομενα αυτά με καθοριζουν σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ και μαλιστα χωρις εγω να αντιλαμβανομαι ότι γινεται κατι τετοιο
Μου στερουν αντιληπτικοτητα , διαυγεια ,δημιουργηκοτητα και δεν ξερω και τι άλλο και μου δινουν ολο και περισσοτερη μηχανικοτητα, κλεισιμο και μια δυσαρεστη αισθηση
Αυτά τα δεδομενα κρατουν για λιγο η περισσοτερο διαστημα!!!![αναλογα με το ποσο σοβαρη είναι η προσπαθεια μου να τα δω
Βιωνοντας ολο αυτό ξερω ότι σε αυτην την προσπαθεια ειμαι μονος μου ,δεν υπαρχουν προηγουμενα δεδομενα [ και αν υπαρχουν δεν τα εχω συναντηση]
Επιβαλεται να τα βγαλω περα μονος ,να εξατομικοποιουμαι ολο και περισσοτερο!!!!
Είναι δεδομενα διανοητικα και αισθησιακα ΜΗΧΑΝΙΚΑ
Με οδηγουν εκει που αυτά θελουν
Από την δικια μου μερια δηλ δεν υπαρχει καμμια συνειδητη επιλογη ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΑ
!!!!
ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΑ;;;;;
Καλιστα μπορει να εχει εφαρμογη σε οποιοδηποτε αθλημα η σπορ που απαιτει την εκμαθηση τεχνικης
Απο το βολευ μεχρι την κολυμβηση μεχρι ισως και τις πολεμικες τεχνες μεχρι ακομα και το περπατημα η το τρεξιμο
Μονο που στα δυο τελευταια μπορει να διαφερει ο σκοπος
Το σκεπτικο ειναι απλο !!!!!
Οσο παραπανω στρεσαρουμε το σωμα τοσο περισοτερο ο νους γινεται και πιο δυσκινητος [ στο βαθμο δηλαδη που ζοριζουμε μειωνεται και η αντιληπτικοτητα ο παλμος η συνεχεια και η δημιουργηκοτητα που ειναι και οι προυποθεσεις για την εκμαθηση]
Και απο το ολο σκηνικο βεβαια δεν λειπει και η εκμαθηση του εαυτου
Ποτε μια αντιγραφη μεσα σε ολα τα αλλα δεν μπορει να σεβαστει προσωπικα δεδομενα
Ειναι ενα κλεισιμο μια ακινησια σε αντιθεση με τη ζωη που ειναι μια συνεχη εναλαγη
Edited by - xristosxatz on 24/09/2013 04:08:49
Ο ‘’εαυτος’’ δεν είναι σε θεση να ανεχεται για παρατεταμενα διαστηματα την καταπιεση σε οποιασδηποτε ιδεας η σκοπου το ονομα και αν γινεται αυτο
Αν καταπιεζω τα δεδομενα του καποια στιγμη στην δικια του γλωσσα θα πει ''δεν θελω''
Ειμαστε ανθρωποι που τους καθοριζουν καποιες διαδικασιες, και οχι επιδοσεις, χαρακτηρισμοι, η οτιδηποτε ειναι μακρυα απο αυτες τις διαδικασιες
Η διαδικασια βρισκεται παντα στην στιγμη σε αντιθεση με την ιδεα η τον σκοπο που εχουν τις ριζες τους στο παρελθον
Εμεις ειτε το θελουμε ειτε οχι ζουμε στην στιγμη και απο αυτην καθοριζομαστε
Καθε δευτερολεπτο λοιπον που περνα αναπτυσονται και νεα δεδομενα που εγκαθυδριονται στο σωμα και στο νου δεν τα αντιλαμβανομαστε γιατι τα συγχεουμε με εμας ,[και που οδηγουν καποιον χωρις να το καταλαβαινει σε συμπεριφορες οπως αυξηση της ταχυτητας και γενικα την ασυνειδησια οσον αφορα τα προσωπικα δεδομενα
Αυτό επισης μπορει να συμβει σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα της ζωης
Ο κανονας γενκα ειναι, σε αυτες τις περιπτωσεις ο ''αθλουμενος'' να μπορει να συζητα ανετα οταν αθληται,η να αισθανεται δυνατος καθε στιγμη να πραγματοποιηση ενα εκατοσταρι
Αυτό όμως είναι κατι ξεχωρο από την διαδικασια να μπει καποιος στο νοημα της αποδοχης του εαυτου και αυτο γιατι ο εαυτος ειναι κατι που ειναι σε μια συνεχη ροη
Το μονο που μπορει να δωσει πραγματικα αποτελεσματα ειναι η συνεχη επαγρυπνηση , που απο μονη της αλλωστε μπορει να ειναι σκοπος
Edited by - xristosxatz on 24/09/2013 04:14:04
Μια επαγρυπνηση που ο μονος που την επιβαλει ειναι η αναγκη της καθε στιγμης
Το προβλημα που τιθεται εδω περα ειναι οτι δεν μπορουμε να παρατηρησουμε
Για να παρατηρησουμε πρεπει να γινουμε ''αταραχοι και αντικειμενικοι '' συμφωνα μα καποιους και 'να μπορουμε να''χρησιμοποιουμε τις αισθησεις και να μην τις μπερδευουμε με εμας'' συμφωνα με καποιους αλλους
Καποιοι αλλοι επισης εχουν πει οτι ''δεν μπορουμε να σηκωσουμε μια καρεκλα ενωσο καθομαστε πανω σε αυτην
Κατω απο την παρουσα πραγματικοτητα μπερδευουμε τις αισθησεις με εμας
Εμεις δεν ειμαστε οι αισθησεις !!!!!
Δυστυχως αυτες μπορουμε να αντιληφθουμε επειδη αυτες φωναζουν δυνατα
Αντιλαμβανομαστε λοιπον τις αισθησεις του σωματος και δρουμε συμφωνα
με αυτες και οτι αυτο μπορει να σημαινει !!!!!
Και για να γινω πιο σαφης , και να ερθω περισσοτερο στο δικο μου επιπεδο, δινουμε απο λιγο εως καθολου την ευκαιρια στην συνειδητοτητα μας να καταλαβαινει τον εγκλωβισμο της
Και υποψιν ''Ο δρομος ΑΡΧΙΖΕΙ στο σωμα με τις 5 αισθησεις και να προχωρας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με σενα
Για να δωσουμε λοιπον την ευτκαιρια στην συνειδητοτητα να καταλαβαινει τον εγκλοβισμο της ''πρεπει ''να αρχισουμε να χρησιμοποιουμε τις αισθησεις
Edited by - xristosxatz on 05/10/2013 22:37:14
Κατ αρχην αυτο, μπορουμε να το κανουμε πιο ευκολα, ενοσω οι αισθησεις που μας εχουν ''κυριαρχησει'' την παρουσα στιγμη δεν ειναι τοσο δυνατες ουτως ωστε να μην μπορουμε συνειδητα να στελνουμε την προσοχη μας καπου αλλου
Και αυτο για τωρα!!!!
Ποτε λεμε στην καθομιλουμενη οτι χρησιμοποιουμε καποιον
Μα οταν ειμαστες μαζι του οταν ''θελουμε'' παιρνοντας αυτο που θελουμε
και μετα μπορει να κανουμε οτιδηποτε αλλο και εχοντας παντα την δυνατοτητα να κανουμε αυτο που θελουμε
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
Εμεις απλα τις υπακουμε !!!!!
Αυτο ομως ο καθενας μας πρεπει να το δει και να μαθει να το βιωνει την καθε στιγμη και οχι να το δεχτει επειδη το ειπε καποιος επιδοξος εσωτεριστης
Να διδουμε στον εαυτο μας την δυνατοτητα να να βιωνει και καποιο αλλο συναισθημα εκτος απο αυτο που βιωνουμε τωρα !!!
Να περναμε δηλαδη απο την ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ και απο την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ .....................Μονο αυτο μπορει να μας κανει να καταλαβαινουμε τον εγκλωβισμο της καθε στιγμης
Και αν ειναι κατι να κρατησουμε ας κρατησουμε αυτο ..........ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ .......ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ
Επιβαλεται αν θελουμε να εχουμε καποια αποτελεσματα να γινομαστε πολυ συγκεκριμενοι σε αυτο που θελουμε ΕΜΕΙΣ και οχι καποιοι αλλοι
Δεν μπορει να φανταστει καποιος αν δεν το εχει εξασκησει ποσες εφαρμογες μπορει να εχει μια τετοια μικρη ιδεα στην ζωη μας
Μας κανει πολυ πιο εξυπνους ,πολυ πιο πρακτικους
Μπορουμε ανα πασα στιγμη να δουμε το παιχνιδι που παιζει εις βαρος μας το συστημα ,τα ΜΜΕ , οι διαφημησεις γνωριζοντας απλα την εσωτερικη μας λειτουργια αλλα και εμεις οι ιδιοι στους εαυτους μας ,μονο και μονο επειδη δεν εχουμε ποτε καταλαβει οτι πρεπει να μαθουμε να διαχωριζουμε τις λειτουργιες μας ,και δεν συνειδητοποιουμε πια μερη μας πρεπει να δουλευουν και που !!!!!
Να καταλαβουμε οτι οταν ακουμε και βλεπουμε μια διαφημιση, η οταν συναναστρεφομαστε με τους αλλους, δεν εχουμε καν ιδεα οτι ειμαστε απλα μπερδεμενοι
Edited by - xristosxatz on 05/10/2013 22:34:47