- Eπιστροφή στο μέλλον! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Καλημέρα φίλοι μου !
Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι το 99% , αν και θέλω να πιστεύω το 100% των
μέλών αυτού του formum έχει αναρωτηθεί κατά καιρούς σχετικά με το μέλλον και την "υπόστασή του "
Σας παραθέτω κι εγώ με τη σειρά μου μια άποψη και περιμένω καρτερικά τις απαντήσεις σας.
"Κάθομαι μπροστά στον Η/Υ και στέλνω ένα μήνυμα ... στο μέλλον !![]()
Πώς γίνεται αυτό ? (Υπάρχουν αρκετά sites ανά τω κόσμω που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες και μάλιστα ... δωρεάν !
Υπόσχονται , αυτά τα sites , οτι το μήνυμα που γράφουμε σε μια φόρμα θα "κλειστεί" και θα σφραγιστεί μέσα σε μιά "χρονοκάψουλα" και στη συνέχεια θα ανοιχτεί το ... 50000 μΧ , ας πούμε!)
Για να είμαι ειλικρινής , έστειλα κι εγώ ένα μήνυμα ... στο μέλλον
.
(Με το παραπάνω θέμα ασχολείται και ο Jostein Gaarder στο "ΜΑΥΑ")
Θα ήθελα να κάνω μια απλή στατιστική πάνω στις απαντήσεις σας , αν και είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμά της...
Το ερώτημα είναι : " Τι θα ρωτούσατε , αν είχατε την ευκαιρία , σε αυτούς τους ανθρώπους(?) του μέλλοντος ? "
Υ.Γ : Παρακαλώ οι apadiseis των "μελλοντανθρώπων" να σταλούν στο
bajanacker@pathfinder.gr ![]()
Ταξίδι στο άγνωστο
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal
ΒΕΒΑΙΑ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ,ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΨΥΧΗ!!ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΟΜΩΣ ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ???..ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑΝ..ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ..
ΦΙΛΙΚΑ
...ΜΟΥ 'ΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Η ΑΓΑΠΗ...ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ..
Συγνώμη για την επέμβαση στο λόγο σου.
"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"
ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ???ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΟΜΑΣΤΕ???ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΟΥΛΩΝΕΤΑΙ???
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ..ΑΓΑΠΗ???...ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΘΑΡΘΕΙ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ???ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ...
Πρεζες... υπαρχουν πολλες ΔΕΝ ειναι μονο η ΗΡΩΙΝΗ, η Ηρωινη ΟΜΩς ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!! αυτη ειναι η ΜΟΝΗ διαφορα!!!!
...μπορείς να πεις αντίο μόνο στον άνθρωπο που πραγματικάαγαπάς....
..όταν δεν μπορείς να πεις αντίο δεν είναι παρά μόνο γιατί χάνεις την εικόνα του εαυτού σου που χάνεις μαζί μ'αυτόν που φεύγει, στην ουσία όταν είμαστε ερωτευμένοι (και εκεί βρίσκεται η διαφορά με το αγαπάω κάποιον), αυτό που ερωτευόμαστε είναι η αντανάκλαση μας στα μάτια του άλλου. Δύσκολο να το αποχωριστείς αυτό, ειδικά δε αν αυτή η αντανάκλαση μας αρέσει. Οταν όμως έχεις πραγματικά αγαπήσει είσαι ο εαυτός σου, και τίποτα δεν μένει λειψό αν ο άλλος φύγει....
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ...(ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΜΟΥ..ΕΓΩ ΘΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ..ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΥΑΛΟ!!ΑΡΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ)
ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ..ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ,ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΙΖΕΣΑΙ..
ΦΙΛΙΚΑ
quote:
Μην προσπαθήσεις ποτέ να επιβάλεις στον εαυτό σου, να σταματήσεις να αγαπάς.
quote:
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΒΑ..ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ,ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΤΛ..
Το να καταλάβουμε ποιοι είμαστε είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ.... Θα είχε ατυχήσει ο Ερωτας αν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.... Ομως η ομορφιά του βρίσκεται ακριβώς εκεί, στο ότι παρόλο που δεν ξέρουμε τα πάντα για τους εαυτούς μας μπορούμε να αφεθούμε και να ζήσουμε μια σχέση.... Δεν πάνε όλα στραβά γιατί οι σχέσεις δεν έχουν κανόνες συμπεριφοράς ή άν υπάρχουν μπαίνουν από τα ίδια τα μέλη της σχέσης...
Μπορεί και συμβαίνει κι αυτό πολύ συχνά να πάνε και όλα καλά![]()
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Αγαπητε walker,
δεν θα επρεπε να σε ρωτησω κατι τετοιο..πρωτον,γιατι ξερω πολυ καλα το λογο που δεν πρεπει να το επιβαλλω αυτο στο εαυτο μου..οπως το ξερει και ο καθε ανθρωπος...
Δηλαδη,και να ηθελα να το επιβάλλω δεν θα μπορούσα γιατί όλοι έχουμε κάποιες ανάγκες..δεν λεω πως η αγαπη είναι αναγκη,αλλα χωρις αγαπη ποιος ζει???
Αγαπητη galadriel,
οταν καποιος εχει βαλει ενα σκοπο στη ζωη του ή σκεφτεται κατι δεν νομιζω πως ειναι ευκολο να τον πεισεις με τεκμηρια και οπως πολυ σωστα λες αυτο ειναι κατι για το οποιο σε πειθει η ζωη..
Σημερα μου ειπε καποιος πως αν παω εναντια σε εναν ανθρωπο ίσως τον νικησω,αλλα αν παω εναντια στους νομους της φυσης τοτε ειναι σιγουρη η ήττα μου...
Να σου πω την αληθεια δεν θελω να παω εναντια σε κατι..και δεν το εχω κανει αυτοσκοπο!!!..και δεν προκειται..
Απλα ρωτησα αυτο στον φιλο μας,επειδη θελησα να δω τι θα πει..
Για μενα και η σιωπη πολλες φορες σημαινει πολλα,χωρις να θεωρω οτι δεν θα απαντησει ο φιλτατος walker..
φιλικα
Κάνε ότι θες..επιλογή σου είναι..
φιλικά
Το λάθος ,η αιτία για την ΠΕΡΙΓΡΑΦΌΜΕΝΗ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ σου ,είναι κατά την σεμνή μου άποψη η ακόλουθη.
Το μυαλό ( ο εγκέφαλος ) , δεν μπορεί να επεξεργασθεί αισθήματα. ( αυτή είναι η αιτία ).
Οι πληροφορίες ,που επεξεργάζεται με επιτυχία , ο δικός σου διανοητικά υψηλός δείκτης νοημοσύνης ( προσωπική εκτίμηση ),
Είναι πληροφορίες ,που έχουν σχέση με την λογική.
Άλλο η λογική και άλλο το αίσθημα.
Αν για παράδειγμα ,προσπαθήσεις να επεξεργαστείς ,ένα αίσθημα με την λογική ,θα του αφαιρέσεις την ουσία του.
Αυτή είναι η άμεση αίσθηση.
Φυσικά υπάρχουν και αισθήματα αρνητικά ,όπως για παράδειγμα ,να θέλεις να πνίξεις κάποιον. Εκεί πρέπει να βάλλει η λογική ,ένα φράγμα.
Αν δεν το κάνει ,υπάρχει η πιθανότητα ,να απολέσουμε συνανθρώπους μας ,που μας προκάλεσαν ,η φέρθηκαν αχάριστα ,στην δική μας καλοπροαίρετη βοήθεια. Την έχουμε ανάγκη την λογική . Άλλωστε εμείς οι άνθρωποι, είμαστε λογικά όντα.
Όταν λοιπόν ,δεν συμβαδίζει η συμπεριφορά ,κάποιου ανθρώπου ,που βοήθησες ,με την δική σου λογική , κάνε το εξής απλό τρικ.
Σβήσε τις σκέψεις σου ( επηρεάζουν άμεσα ),χαμήλωσε τις στροφές του εγκεφαλικού σου κινητήρα και προσπάθησε να αφεθείς ,στην ολοκλήρωση του συναισθήματος ,στο οποίο επιδόθηκες. Μόνο έτσι πιστεύω ,ότι θα ολοκληρωθεί και θα το απολαύσεις ,μαζί με το άτομο ,στο οποίο απευθύνεται.
Αν πάλι το άτομο ,το οποίο βοηθάς ,θέλει να απολαύσει ( εγωιστικά ),την αίσθηση ,την οποία βοήθησες να του δημιουργηθεί ,άφησε τον ,να το κάνει.
Μείνε ανήσυχη στο αίσθημα και ήσυχη στην λογική. ( δεν πρόκειται να απογοητευθείς ,( σχεδόν ),ποτέ.
Καλοπροαίρετα ( το άλφα και ωμέγα της ζωής μας).
Αγάπη.
Να'σαι καλα!!!
φιλικα,
Σεμινακι
κανεναν μην αφησεις να σε μειωσει και να σε θιξει....κανενας δεν ξερει τον εαυτο σου καλυτερα απο εσενα...απλα ασε τους αλλους να εχουν τη δικη τους αποψη,μεχρι να καταλαβουν ποσο λαθος εκαναν...