ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

FRODO30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
FRODOΜέλος
23/03/2007, 22:53:48
quote:
Είμαι καινούργια στο forum και τον τελευταίο καιρό άρχισα να ασχολούμαι κι εγώ με διαφορα μεταφυσικά, σπηλιές, ανεξήγητα φαινόμενα κλπ. μετά απο ένα βιβλίο που διάβασα "Μυστική Ελλάδα" ονομαζεται, και ειλικρινά μαγευτηκα από τα μυστικά που κρύβει η Ελλάδα μας.

Εγω παλι οταν το διαβασα μαγευτηκα απο τα παραμυθια που ακουγονται στα βιβλια που διαβαζουμε...

quote:
Οφείλω να ομολογήσω ότι πράγματι έστω και τότε ένιωσα κάτι διαφορετικό αλλά τίποτα αξιοσημείωτο όταν μπήκα μέσα.

Οντως γαληνευει η ψυχη σου εκει μεσα.Εγω οταν πηγενω,μετα δεν θελω να φυγω :)

quote:
θα ήθελα να ξαναπάω κάποια στιγμή αλλά βράδυ, γιατι έχω ακούσει ότι τότε συμβαίνουν τα πιο παράξενα πράγματα!

Τι να σου πω,προσωπικα βραδυ δεν εχω παει...Δεν εχω μπορεσει να παω βραδυ,αλλα ουτε και θα ηθελα...Οχι επειδη φοβαμαι τους ηχους απο νυχτεριδες και κουκουβαγες,γιατι περι αυτου προκειται,αλλα πιστευω πως το πρωι φαινεται η μαγεια του τοπιου...

Φιλικα,FRODO

www.meokorpopi.forumup.gr
γνωθι σ΄αυτον Ε μηδεν αγαν

24/03/2007, 02:47:45
Γειά σου LOST 7, καλώς ήρθες στα forums του ESOTERICA.

Εφόσον όπως γράφεις, μόλις πρόσφατα άρχισες να ασχολείσαι με τον ευρύτατο τομέα της αναζήτησης του αγνώστου, δεν έχω παρά να σου ευχηθώ, καλή πορεία στην αναζήτησή σου αυτή.
Μπορείς να περιηγηθείς και στα άλλα θέματα των forums (υπάρχουν πάνω από 9.000 τέτοια θέματα και καλύπτουν πολλές πλευρές του άγνωστου εντός και εκτός από εμάς κόσμου), να διαβάσεις, αλλά και να συμμετάσχεις ενεργά στις συζητήσεις που γίνονται.

Όσον αφορά αυτό που γράφεις για την πιθανή νυχτερινή επίσκεψή σου στην σπηλιά της Πεντέλης, θα ήθελα μόνο να σχολιάσω, πως ούτως ή άλλως τη νύχτα και μέσα στο σκοτάδι και στη γενικότερη ησυχία, η ψυχολογία των περισσότερων ανθρώπων δίνει διαφορετικό νόημα σε πολλά πράγματα που γίνονται αντιληπτά μέσω των αισθήσεων. Άλλωστε και η φύση η ίδια είναι πολύ διαφορετική από το περιβάλλον της πόλης και μία κοντινή επαφή μαζί της, εκτός από "μυστήριο", μπορεί σίγουρα να σου προσφέρει την ιδιαίτερη μαγεία της. Μια μαγεία, φυσική

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

24/03/2007, 16:25:34
σα να παίρνει πάλι μπρος το τόπικ!

γεια σου, lost. καλως ήρθες!

κατ' αρχίν να σου πω ότι δεν είανι σίγουρο ότι στη σπηλιά θα βιώσεις κι εσύ κάποιο ανεξήγητο φαινόμενο, έτσι; φυσικά από μόνη της είναι ένα ξεχωριστό μέρος, ιδιαίτερα αγαπημένο από πολλούς από εμάς, και αρκετά άτομα από εδώ είχαν εμπηρίες βιωματικές.

ρίξε αν θέλεις μία ματιά και στις υπόλοιπες σελίδες του τόπικ να πάρεις μια ιδέα. θα βρεις και προτάσεις για μερικά ακόμα πολύ ωραία βιβλία για το ανδρο του πανός [η ονομασία σπηλιά του νταβέλη είναι λανθασμένη και εδώ δεν την πολυχρησιμοποιούμε] αλλα και για το όρος της πεντέλης γενικά. δύο-τρία απ' αυτά τα βιβλία, δε, είναι γραμμένα από τους εκλεκτούς εσοτεριστές του φόρουμ αυτού [άλλα δε λέω, γιατί η αμαλία θα με κράξει για διαφήμιση!].

τα λέμε! καλή συνέχεια!

LOST 7Νέο Μέλος
26/03/2007, 09:52:17
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για το καλοσώρισμα! Χτες το βράδυ είχα μια συζήτηση με ένα φίλο ο οποιος ασχολείται χρόνια με το θέμα της σπηλιάς (απο βιβλία βέβαια γιατί ο ίδιος δεν έχει πάει ποτε)και του εκμυστηρευτηκα κάποιες απορίες σχετικά με το τι μπορει να συμβαίνει στον κάθε επισκεπτη που πηγαίνει εκει. Η απάντησή του ήταν ότι το κάθε τι που συμβαίνει οφείλεται μόνο και μόνο σε μαγνητικά πεδία και τίποτε άλλο. Κι ότι όλα τα άλλα είναι μόνο ένας μύθος που έχουν πλάσει κάποιοι για να τραβάει η σπηλιά κόσμο. Βέβαια ο συγκεκριμένος φίλος όταν υπηρετούσε στο στρατό είχε δει πολλά γιατί πήγαινε αρκετά συχνά στην ευρύτερη περιοχή και σταμάτησε εκεί τη συζήτηση γιατί δεν ήθελε να πει περισσότερα. Εμένα όμως αυτό με μπέρδεψε περισσότερο. Και δεν πιστευω τίποτα απο αυτά που θέλουν "αυτοι" να πιστευουμε. Κι όταν λέω "αυτοι" εννοω τα μεγάλα κεφάλια της χώρας μας. Κι όχι μονο για τη σπηλιά αλλά γενικότερα. Και είμαι σίγουρη ότι εχω ακόμα πολύ δρόμο στο θέμα των "ανεξήγητων" κι ότι πρέπει να διαβάσω αρκετά βιβλία για να μπορώ να πω μια ξεκάθαρη άποψη ισως γιατί ακόμα αισθάνομαι μπερδεμένη με ότι καινούργιο μαθαίνω το οποίο με κάνει να θέλω ακόμα περισσότερο να να μάθω πιο πολλά. Έχω στο αίμα μου λίγο απο "Άπιστο Θωμά" θέλω να δώ με τα μάτια μου για να πιστεψω κάτι. Πάντως ευχαριστώ για τις προτάσεις σας στο να διαβάσω κάποια βιβλία τα οποία θα μου δώσουν κάποιες απο τις απαντήσεις που αναζητώ.
Φιλικά
LOST 7Νέο Μέλος
26/03/2007, 10:03:45
Και για να τονίσω ο φίλος που σας είπα πριν έχει πάει στην ευρύτερη περιοχή γύρω απο τη σπηλιά αλλά ποτέ ούτε μέσα ούτε έξω απο αυτή. Απλά επειδή υπηρετούσε φαντάρος του είχαν πεί ανώτεροι του (τουλάχιστον αυτά που ήθελαν αυτοί να ξέρει) το τι μπορεί να συμβαίνει σχετικά με τη σπηλιά. Και βέβαια αυτός ήταν και απο τους λόγους που δεν τον πίστεψα όταν μου είπε ότι επρόκειτο για απλά μαγνητικά πεδία.
XDΜέλος
26/03/2007, 10:22:42
Πράγματι, η εικασία περί μαγνητικών πεδίων είναι από τις πιο παλιές και κλασσικές υποτιθέμενες τουλάχιστον ερμηνείες για τα λεγόμενα φαινόμενα της Πεντέλης.

Η πρώτη και παλαιότερη μάλλον αναφορά που μπορώ να βρω είναι στο βιβλίο του ΜΠΑΛΑΝΟΥ "Το Αίνιγμα της Πεντέλης" όπου στην σελ. 13 αναφέρει πως ο λόγος που επισκέφθηκαν πρώτη φορά την σπηλιά ήταν διότι στην περιοχή της είχαν παρατηρηθεί "κινούμενες μαγνητικές πηγές" ή κάτι σχετικό μαζί με άλλα φαινόμενα. Η πληροφορία είχε προέλθει τότε σύμφωνα με τον ΜΠΑΛΑΝΟ από κάποιο άτομο που εργαζότανε στον Δημόκριτο.

Παρόμοια αναφορά περί Μαγνητικού Τούνελ (ότι και αν αυτό υποτίθεται πως είναι..αν είναι..) έχουμε αρκετά χρόνια αργότερα στο βιβλίο "ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ KGB" (το έχει κανείς;) το οποίο τοποθετεί το συγκεκριμένο μαγνητικό φαινόμενο στην περιοχή της Νέας Μάκρης αποδίδοντας την ύπαρξη της τότε Αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής βάσης σε αυτό..

Τέλος υπάρχει και η γνωστή υπόθεση του δρόμου με την "αντίστροφη" μαγνητική έλξη (όπως κάποιοι υποστηρίζουν) ή (μήπως) μικρή κλήση (κατασκευαστικό λάθος), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία όπως είχα γράψει σε ένα άλλο θέμα παρόμοιας υφής..

Ως κερασάκι στην υπόθεση Μαγνητικών πεδίων, τοποθετώ την γνωστή φήμη πως οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί αναμεταδότες καναλιών στην Πεντέλη αντιμετώπιζαν πάντα τεχνικά προβλήματα στην μετάδοσή του σήματος τους (κάποιοι, τελευταία τα αποδίδουν στην σύσταση των πετρωμάτων του βουνού).

Τώρα αλήθεια - ψέμα - υπερβολές; .

Υ.Γ.
1. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε-υπάρχει Μαγνητική ανωμαλία - γιατί δεν έχει μετρηθεί ως τώρα; ή μήπως έχει και δεν το γνωρίζω;

2. Την προηγούμενη 15ετια οι περισσότεροι ιθύνοντες (θέσεις "εξουσίας" στην ευρύτερη περιοχή) ταυτιζόντουσαν απόλυτα με την εικασία περί Μαγνητικών Πεδίων στην περιοχή.. επηρεασμένοι από τα προαναφερθέντα βιβλία και την ανακύκλωση αυτών των εικασιών ..

3. Αν σου άρεσε η "Μυστική Ελλάδα" τότε σίγουρα θα βρεις εξίσου ή και περισσότερο ενδιαφέρον το "Αττική: Η Μαγική Γη" (εκδόσεις Aldebaran).

Edited by - XD on 26/03/2007 10:43:48

26/03/2007, 16:35:25
λοιπόν, κατ΄αρχίν, Lost, ισχύει ότι το βουνό παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα μαγνητική συμπεριφορά. και δε μιλώ μόνο για τον αντιβαρυτικό δρόμο.φαίνεται πως ορισμένα μαγνητικά πεδία στο βουνό αλλάζουν συνεχώς, και μάλιστα περιοδικά.

τώρα, XD, ποιός σου είπε ότι δεν έχουν γίνει μετρήσεις; περιμένεις να έρθουν να σου δείξουν τα αποτελέσματα; διάβασε αν θέλεις το βιβλίο του johnniebegood , και πες μου!

lost, σίγουρα δεν προσπαθώ να αποδώσω τα μυστήρια του βουνού αποκληστικά στην όποια αναπάντεχη μαγνητική του συμπεριφορά. άλλωστε πολλές φορές το βουνού δίχνει να δρα σαν να έχει δική του βούληση [νόηση όπως ονομάζεται τελευταία εδώ].

φυσικά είναι καλό να έχεις πολύ, όχι λίγο, άπιστο θωμά μέσα σου και να μην καταπίνεις ό,τι σου λένε.
επίσης, μη φανταστείς ότι με το που θα πας στη σπηλιά θα συμβεί κα΄τι τρελό. το πιθανότερο είναι να μη συμβεί τίποτα. άλλωστε πολλές φορές, οι βιωματικές εμπηρίες είναι θέμα αυθυποβολής. πάω περιμένοντας να ακούσω φωνές και τις ακούω, επειδή το περίμενα.

ή, ακόμα χειρότερα, πάω περιμένοντας να ακούσω φωνές, παίρνω lsd, και τις ακούω!

XDΜέλος
26/03/2007, 18:35:04
quote:

λοιπόν, κατ΄αρχίν, Lost, ισχύει ότι το βουνό παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα μαγνητική συμπεριφορά. και δε μιλώ μόνο για τον αντιβαρυτικό δρόμο.φαίνεται πως ορισμένα μαγνητικά πεδία στο βουνό αλλάζουν συνεχώς, και μάλιστα περιοδικά.

τώρα, XD, ποιός σου είπε ότι δεν έχουν γίνει μετρήσεις; περιμένεις να έρθουν να σου δείξουν τα αποτελέσματα; διάβασε αν θέλεις το βιβλίο του johnniebegood , και πες μου!

lost, σίγουρα δεν προσπαθώ να αποδώσω τα μυστήρια του βουνού αποκληστικά στην όποια αναπάντεχη μαγνητική του συμπεριφορά. άλλωστε πολλές φορές το βουνού δίχνει να δρα σαν να έχει δική του βούληση [νόηση όπως ονομάζεται τελευταία εδώ].

φυσικά είναι καλό να έχεις πολύ, όχι λίγο, άπιστο θωμά μέσα σου και να μην καταπίνεις ό,τι σου λένε.
επίσης, μη φανταστείς ότι με το που θα πας στη σπηλιά θα συμβεί κα΄τι τρελό. το πιθανότερο είναι να μη συμβεί τίποτα. άλλωστε πολλές φορές, οι βιωματικές εμπηρίες είναι θέμα αυθυποβολής. πάω περιμένοντας να ακούσω φωνές και τις ακούω, επειδή το περίμενα.

ή, ακόμα χειρότερα, πάω περιμένοντας να ακούσω φωνές, παίρνω lsd, και τις ακούω!

Αν θες στείλε μου το ανάλογο link με τις μετρήσεις καθώς έχω διαβάσει το βιβλίο του JBG πριν πολύ, πολύ καιρό (οπότε μπορεί να το έχει εμπλουτίσει με τέτοιες -μακάρι), σε διαφορετική περίπτωση (εικασίες πως κάποιοι άλλοι έκαμαν μετρήσεις κτλ. εμένα δεν με καλύπτουν) ελπίζω αν διαβάζει το παρόν θέμα κάποιος Φυσικός ή Ηλεκτρονικός και έχει διάθεση και κέφι να προβεί σε αυτές και να μας ενημερώσει ανάλογα, άλλωστε δεν νομίζω να πρόκειται για κάτι τόσο δύσκολο.
Σε ευχαριστώ.

Edited by - XD on 26/03/2007 21:18:12

27/03/2007, 08:45:57
Καλώς ήρθες Lost 7. Να τολμήσω μια ερώτηση; Έχεις κάποια σχέση με το Lοcus 7;

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"

LOST 7Νέο Μέλος
27/03/2007, 09:54:14
Όχι αγαπητέ Απέριττε δεν έχω καμία σχέση με το ψευδώνυμο Lοcus 7.
Το ψευδωνυμο μου το πήρα από τη σειρά "LOST" (Οι αγνοούμενοι) αν έχεις ακουστά το οποίο παίζεται στην Αμερική και έχει σαν θέμα μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι επέζησαν απο ένα αεροπορικο ατύχημα όταν το αεροπλάνο τους έπεσε σε κάποιο νησί του Ειρηνικού. Την σειρά αυτή προτείνω να την δεις γιατι βασίζεται σε ανεξήγητα φαινόμενα και καταστάσεις οι οποίες καθηλώνουν το θεατή και τον βάζουν να ψαχτεί. Τώρα όσον αφορά το γνωστό θέμα της σπηλιάς έχω μαζέψει ένα μικρό υλικό απο διάφορα site που μπήκα καθώς και κάποια αποσπάσματα από το ΠΕΝΤΕΛΗ - ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ του Γιάννη Τριανταφύλλη (δεν ξέρω αν το έχει διαβάσει μεσω ίντερνετ κανείς)το οποίο αναφέρει για κάποιο πείραμα που έκανε ο στρατός σε συνεργασία με τους Αμερικάνους στην περιοχή της σπηλιάς το οποίο απ ΄ότι φαίνεται πήγε καλά εν μέρει. Ελπίζω κάποια στιγμή να μαζεψω ένα αρκετά ενδιαφέρον υλικό για να έχω μια ξεκάθαρη άποψη για το τι συμβαίνει πραγματικά.
LOST 7Νέο Μέλος
27/03/2007, 10:19:56
Πάντως όποιος δεν έχει διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο που ανέφερα πιο πάνω ας παέι στο www.johnniebegood.gr να το δει. Έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μέσα που αναφέρονται λεπτομερώς και στο πείραμα που σας είπα και στα έργα της σπηλιάς που για κάποιο ανεξήγητο λόγο διακόπηκαν.
φιλικά
27/03/2007, 19:56:13
lost, αυτό ακριβώς το βιβλίο εννοούσα. μπορείς να του το ζητήσεις ολόκληρο για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. όπως είπα δε θέλω να πω για το ίδιο το βιβλίο, και κυρίως απουσία johnnie [χάθηκε, ε;] για να μην παρεξηγηθώ.

quote:
εικασίες πως κάποιοι άλλοι έκαμαν μετρήσεις κτλ. εμένα δεν με καλύπτουν

α, ok. δικό μου λάθος, αλλά αυτό εννοούσα.
εγώ έχω τις γνώσεις για κάτι τέτοιο, δεν έχω όμως χρόνο και εξοπλισμό. αν τα καταφέρω όμως θα σε ενημερώσω!

προσπάθησε να βρεις το επισόδιο της εκπομπής του χαρδαβέλλα [πύλες του ανεξήγητου] για την πεντέλη, με τα παιδιά απ' το εσοτέρικα. υπάρχουν εκεί αρκετές νέες θεωρίες που είδα ως μικρή προέκταση στο προαναφερθέν βιβλίο.

LOST 7Νέο Μέλος
27/03/2007, 20:42:37
Καλησπέρα σε όλους!
Σε ευχαριστω πολύ Crucifire για την πληροφορία απλά όταν διάβασα το βιβλίο δεν ήξερα ότι ήταν από καποιον ο οποιος άνηκε στο συγκεκριμένο forum. Όντως ειναι καταπληκτικό και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία δεν θα τολμούσα να ρωτήσω τον καθένα. Όσον αφορά τώρα για την εκπομπή του Χαρδαβέλλα για την Πεντέλη δεν ξέρω αν κάποιος απο το forum είναι διαθέσιμος να στείλει για να δω τι ακριβώς έγινε. Πάντως αν τα καταφέρεις και τη βρείς θα σου ήμουν ευγνώμων μιας και τώρα ξεκίνησα να μαζευω υλικό και είμαι άπειρη ακόμα.
Φιλικά
XDΜέλος
27/03/2007, 23:29:56
quote:

quote:
εικασίες πως κάποιοι άλλοι έκαμαν μετρήσεις κτλ. εμένα δεν με καλύπτουν

α, ok. δικό μου λάθος, αλλά αυτό εννοούσα.
εγώ έχω τις γνώσεις για κάτι τέτοιο, δεν έχω όμως χρόνο και εξοπλισμό. αν τα καταφέρω όμως θα σε ενημερώσω!

Θα χαρώ πολύ να δω τα αποτελέσματα δημοσιευμένα στο παρόν ή σε κάποιο άλλο site καθώς είναι ένα ουσιαστικό - χειροπιαστό βήμα προς την αντικειμενική αλήθεια..

Οπότε εύχομαι ολόψυχα Καλή τύχη

Edited by - XD on 27/03/2007 23:32:21

hendrixΜέλος
30/03/2007, 04:45:08
οχι δεν ειναι στην πεντελη, οχι δεν το εκανε ο χατσισον

LOST 7Νέο Μέλος
30/03/2007, 08:45:00
Καλημέρα! Τι ακριβώς είναι αυτό που μας δείχνεις φίλε Hendrix? Εγώ για παράδειγμα δεν έχω καταλάβει. Εκτός αν έπρεπε να ξέρω τι είναι αλλά έχω κολλήσει τώρα (Μάλλον επειδή είναι πρωί ακόμα)
Θες να μας εξηγήσεις?
30/03/2007, 18:13:10
quote:
Πάντως αν τα καταφέρεις και τη βρείς θα σου ήμουν ευγνώμων μιας και τώρα ξεκίνησα να μαζευω υλικό και είμαι άπειρη ακόμα.

την είχα γράψει σε vhs,αλλά το αναθεματισμένο μπρίκι [pc] μου, τώρα βρήκε να τα παίξει. αν καταφέρω τελικά να τη μεταφέρω σε dvd,θα σου τη στείλω. σύντομα ελπίζω. [υπάρχει λόγος που δε θέλω να στείλω την κασσέτα ή αντιτυπό της]

quote:
Τι ακριβώς είναι αυτό που μας δείχνεις φίλε Hendrix?

κι εγώ έχω... κολλήσει! αν και νομίζω ότι τέτοια παραμόρφωση μπορεί να προκληθεί από έκρυξη. σίγουρα όμως δεν είναι ίδια με της πεντέλης... σόρρυ!

hendrixΜέλος
31/03/2007, 11:15:11
καλα σιγουρα! της πεντελης ειναι απλουστερη η περιπτωση!

ΠάναςΜέλος
31/03/2007, 15:54:10
quote:
καλα σιγουρα! της πεντελης ειναι απλουστερη η περιπτωση!

Για να καταλάβω συγκρίνεις τις δοκούς στα τούνελ με αυτά απο τις φωτογραφίες που έβαλες;

Τότε απο τι προήλθαν οι στρεβλώσεις στα τούνελ κατά τη γνώμη σου. Απο φωτιά, απο εκρηξη ή απο σεισμό;

31/03/2007, 16:32:11
όντως. αφού είναι απλούστερη περίπτωση, γιατί δεν μας την εξηγείς; με σοβαρή ανάλυση παρακαλώ!

α, by the way, επειδή δε θέλω να παρεξηγηθώ, επαναλαμβάνω ότι η αναφορά στο βιβλίο του τζώνυ ΔΕΝ αποτελεί διαφήμιση, φυσικά δεν προτρέπω σε αγορά του βιβλίου, αφού υπάρχει ολόκληρο και στο σάιτ του!

για να είμαστε ok!