- Δευτέρα Παρουσία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Perimenw sxoleia
Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...
Mono oti o naos ths Gennhseos einai to teleftaio frourio se genikes grammes
opoios gnorizei kati as apanthsei
φιλικα
αγαπα για να μην μισεις.

Η εσχατολογία είναι μία προσφιλής και αποτελεσματική μέθοδος τρομοκρατίας...
Το μόνο αναπόφευκτο είναι το κλείσιμο κάποια στιγμή ενός κύκλου, και το ξεκίνημα ενός άλλου...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Θα συνυπογράψω τα λεγόμενα του καλού μου φίλου Πλωτίνου...
Απο τη μεριά μου θα ήθελα να δώσω μια ΑΛΛΗ διάσταση σε αυτό που αποκαλείτε ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ...
Γιατί λαμβάνεται τις "προφητείες" ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ;;;;
Αποκλείεται να ΟΜΙΛΟΥΣΕ ο ¨προφήτης" ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ;;;
Ας πούμε π.χ ότι ο Ναός της Γεννεσεως που αναφέρατε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο ναός που όλοι (ίσως) γνωρίζουμε, ΑΛΛΑ κάτι "άλλο"...
Για την άποψή μου αυτή, λαμβάνω υπόψιν μου τους λόγους της Πυθίας!!!
Παράδειγμα η ναυμαχία της Σαλαμίνας!!!!
Μίλησε ο Απόλλων μέσο της Πυθίας για ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΟΙΧΗ που θα έσωζαν την Αθήνα και οι ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ερμηνεύοντας τον Θεό, έτρεξαν και έντυσαν την Ακρόπολη με κορμούς δέντρων!!!!!
Ας ΜΗΝ λαμβλανουμε κατα λέξη την ΚΑΘΕ "προφητεία"...
Μια άποψη ανέφερα, μη με κρεμάσετε κίολας!!!!
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ Θα εκτιμούσα αφανταστα ΑΝ μπορύσατε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες...
Επι ευκαιρίας να ευχαριστήσω το μέλος Σκιές του Φεγγαριού που πλέον στα μηνύματά του ΓΡΑΦΕΙ με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σε ευχαριστώ φίλε......

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 352 ΠΑΡΟΥΣΙΑ???
ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ???
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΕΛΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΩΤΙΝΟ
ΦΙΛΙΚΑ
Edited by - indigo_boy on 05/04/2003 00:20:46
quote:
Εχει αρχισει ο κυκλος των 12 ετων.
το λες αυτό επειδή ξέρεις (κι εσύ;), ή επειδή έτσι μερικοί ερμηνεύουν τις γραφές;
αυτή...που τα κατάφερε!
DILADI H DEYTERA PAROUSIA THA GINEI MONO GIA TOUS XRISTIANOUS?
KAI EGW O KAKOMIRIS?TI THA APOGINW?THA KAW STHN KOLASH?AS EINAI.
KAI KAPIES ALES THRISKIES MILANE GIA THN DEYTERA PAROUSIA TOU
DIKOU TOUS''MESIA''.
E KAI?
THA SYMFONISW ME TON PLOTINO STA PERI TROMOKRATIAS,OSON AFORA THN ESXATOLOGIA.
PROSOPIKA DEN PISTEYW STHN DEYTERA PAROUSIA KANENOS.
GIATI,POTE EGINE H PROTH GIA NA GINEI KAI H DEYTERH?
KAI PIANOU H PAROUSIA YPOTITHETE THA GINEI?
AAAAAXXXXX.POSO EYKOLA ELENXETE H MAZA...........
PRAGMATIKA EKPLIKTIKO TO SXEDIO AYTO.PONIRO VEVEA,ALA EXIPNO.
Α=Ω

SOMETHING IT HAS TO DO WITH OUR SOUL,IT MAY BE SPIRITAL,TO
DO NOT HAVE ANYTHING TO DO WITH OUR BODY.OR IT MAY BE A PROPHESY
ABOYT A STAR THAT WILL FALL TO EARTH AND DESTROY HER,OR ANOTHER
BIG BANG!
Θέλω να δώσω μια λύση στο πρόβλημά σου, έτσι για να μην καείς στη κόλαση, βρε αδελφέ! Στην ταινία "Η Μούμια" υπάρχει ένας Άραβας σπιούνος, ο οποίος, μόλις έρχεται αντιμέτωπος με το "τέρας", βγάζει μια ημισέληνο που έχει κρεμασμένη στο στήθος του κι αρχίζει να προσεύχεται στον Αλλάχ για να τον σώσει. Μόλις βλέπει ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αφήνει την ημισέληνο και βγάζει ένα σταυρό που είχε επίσης στο στήθος του. Πάλι τίποτα! Βγάζει λοιπόν τελευταίο και ένα εβραϊκό αστέρι και προσεύχεται και πάλι...
EAN NAI,EINAI MIA DIKH SOU PROSOPIKH ANAGH.KAI TO SEVOME APOLITA.
ALA FILE MOU EGW DEN EXW KANENA SYMVOLO POU NA MPOREI NA ME ANTIPROSOPEYSEI OUTE STO ELAXISTO.KAI OUTE XRIAZOME SYMVOLA KAI PROSEYXES GIA NA PROSTATEYTHW APO KATI.SEVASOU TO AYTO.(MHN PAREXIGITHW OTI EPITITHEME.FISIKA KAI OXI)OPOS SEVOME KAI EGW THN ADINAMIA TON ANTHROPON NA PROSEYXITHOUN KAI NA KREMASOUN THS ELPIDES TOUS SE SYMVOLA.
AS APOKTISOUME EPI TELOUS PRAGMATIKH DINAMH.KAI AS APOMAKRINTHOUME SIGA SIGA APO THN PROSEYXH KAI TA SYMVOLA.OLA THA GINOUN.
KAI MHN ME ROTISETE EAN EIMAI ATHEOS.EAN KAPIOS ME EXEI DIAVASEI STO FORUM TOUTO,THA KATALAVEI.

Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά.
Το "τέλος του κόσμου" είναι μια υπόθεση που έχει αναφερθεί από πολλές θρησκείες και δοξασίες. Είναι επίσης και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να ελέγχουν τον κόσμο οι εκάστοτε παππάδες και θρησκευτικοί ηγέτες.
Τι είναι όμως τέλος του κόσμου;...Θάνατος.
Τι είναι Δευτέρα Παρουσία;...Επαναγέννηση - επανεμφάνιση.
Κάθε άνθρωπος γεννιέται και ακολουθεί έναν κύκλο ζωής, μετά πεθαίνει και επανενσαρκώνεται στον επόμενο, κ.λ.π. Αυτό συμβαίνει παντού, στο ζωικό και το φυτικό βασίλειο, είτε με την έννοια της μετενσάρκωσης, είτε με την ανακύκλωση. Ανεβάζοντας την κλίμακα, παρατηρούμε ότι κάθετι ακολουθεί κύκλους επαναγεννήσεων με την έννοια του σπειροειδούς, πράγμα που προσδίδει και την εξελισσιμότητα. Το ίδιο και ο κόσμος μας.
Η δική μας γεννιά, προορίζεται να βιώσει ένα μέγα γεγονός. Το τέλος ενός κύκλου. Λίγο άστοχη βέβαια η έννοια τέλος, αφού ένα σπειροειδές δεν έχει πρακτικά τέλος, ας πούμε λοιπόν ότι η δική μας ζωή συμπίπτει με ένα χρονικό σημείο, όπου οι αλλαγές οι οπόιες καλλιεργούνται επί πολλές εκατοντάδες χρόνια, είναι έτοιμες να εμφανιστούν.
Αυτό μπορεί να φανεί σαν τέλος του κόσμου, η επόμενη ημέρα σαν δευτέρα παρουσία, κι εάν το δει κάποιος με την ίδια οπτική που βλέπει τον φυσικό θάνατο ως τέλος, τότε ναι, είναι τέλος.
Οι προφήτες της χριστιανικής θρησκείας έχουν αναφέρει πολλά σχετικά με το γεγονός αυτό, το λάθος μας είναι όμως, ότι εάν τα πιστέψουμε, πολλοί τα εξηγούμε κατά γράμμα χωρίς τη συμβολική και εσωτερική τους σημασία, εάν δεν τα πιστέψουμε, τα απορρίπτουμε τελείως. Ετσι, όλα τα σενάρια για τη δευτέρα παρουσία ή το τέλος του κόσμου, καταλήγουν να είναι καταστροφολογικά ή σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Κάπως έτσι θα φαινότανε σε ένα νέο παιδί ο θάνατος, εάν δεν είχε δει κάποιον να πεθαίνει, εάν η όλη γνώση του περί του θέματος στηριζόταν μόνο σε φήμες. Κάπως έτσι θα ένιωθε κι ένα κύταρρο (εάν μπορούσε να σκεφτεί), βλέποντας το θάνατό του, το θάνατο των άλλων κυττάρων, μη μπορώντας να συλλάβει όμως την πραγματικότητα ότι ο οργανισμός του οποίου είναι μέρος, κάποτε θα πεθάνει.
Ετσι λοιπόν, η ζωές της ανθρωπότητας ακολουθούν κύκλους γέννησης - θανάτου και επαναγέννησης σε νέο επίπεδο. Κάτι τέτοιο είναι και η δευτέρα παρουσία. Πριν από εμάς, υπήρξαν άλλοι γήινοι κύκλοι, εικάζεται ότι αυτοί ήταν οι Ατλαντες, οι Λεμούριοι, κ.λ.π.
Πότε ομως;
Πραγματικά τι σημασία έχει αυτό, όταν και τον ίδιο το φυσικό μας το θάνατο, οι περισσότεροι δεν μπορούμε να τον αποδεχτούμε; Γιατί κι αν ακόμα πιστεύουμε στη μετενσάρκωση, δεν είναι κάτι το οποίο το έχουμε αντιληφθεί και βιώσει πλήρως με την υπάρχουσα συνειδησιακή μας κατάσταση. Το ίδιο και με το τέλος. Κι ακόμα δυσκολότερα μπο΄ρεί να το χωρέσει ο νους μας, γιατί η κλίμακα είναι πολύ μεγάλη, ίσως και αυτό το κάνει τόσο φοβερό.
Αν έρθει πράγματι στη δική μας γεννιά, τότε είμαστε πολύ μα πολύ τυχεροί. Το ότι θα πεθάνουμε κάποτε, είναι το μόνο σίγουρο. Το να είμαστε όμως με το θάνατό μας οι μάρτυρες του τέλους ενός κύκλου, μας κάνει ξεχωριστούς...
αυτή...που τα κατάφερε!
Σαφώς και δεν παίρνω τα λόγια σου ως επίθεση προς εμέ, αλλά νομίζω ότι εσύ παρεξήγησες αυτά που λέω τα οποία έχουν καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα--μάλλον αποτυχημένο χιούμορ ήτανε--γι' αυτό και χρησιμοποιώ τα εισαγωγικά στις λέξεις "μεγάλες θρησκείες" και "ώρα της κρίσης". Κι εγώ, όπως εσύ, δεν έχω ανάγκη από κανένα σύμβολο, κανέναν άγιο και καμιά Παναγία για να με "σώσει" από το Κακό, χωρίς φυσικά να κατηγορώ αυτούς που πιστεύουν σε σύμβολα. Η πίστη τελικά δεν έχω καταλήξει αν είναι μια διαδικασία του ανθρώπινου μυαλού την οποία πρέπει να στηλιτεύσω ως αδυναμία και προσπάθεια εξανδραποδισμού ή αν θα πρέπει να ζηλέψω επειδή δεν μπορώ κι εγώ να την αποκτήσω. Αυτό είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης. Αλλά τα έγραψα αυτά--για τους σταυρούς και τους βούδες--επειδή απλά συμφωνώ μαζί σου!
ONTOS DEN KATALAVA OTI ASTIEVOSOUN.
TELIKA MALON SYMFONOUME...

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 09/04/2003 08:08:49
Η δευτέρα ΠΑΡΟΥΣΙΑ ...Μιλάμε για ΠΑΡΟΥΣΙΑ...
Ποιανού ? Του ΧΡΙΣΤΟΥ φυσικά...
Δηλαδή θα ξαναενσαρκωθεί στη γή ? Ε..ΝΑΙ..
Ποιός θα είναι άραγε ?ΧΜ.........Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!!
(Αλλά δεν το ξέρει ακόμα...)
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ? ΑΠΟ ΤΙ ?
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ..
η δευτέρα παρουσία έχει να κάνει με την Χριστιανική σκέψη ...οι Αρχαίοι Ελληνες ανέμεναν την πρώτη ...θα προσπαθήσω να σου γράψω τα στοιχεία που το υποστηρίζουν....
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
quote:
Δηλαδή θα ξαναενσαρκωθεί στη γή ? Ε..ΝΑΙ..
Ποιός θα είναι άραγε ?ΧΜ.........Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!!
(Αλλά δεν το ξέρει ακόμα...)
Αν εννοείς αυτό που νομίζω, έχεις πολύ δίκιο. ![]()
αυτή...που τα κατάφερε!