- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
libero:
Άρα, για να μην τρομάξεις, όπως λες, θα συζητήσεις το θέμα αυτό με παπά
maraki8:
Πού το ξέρεις ότι δεν έχω συζητήσει με παπάδες(όχι έναν) για πολλά ζητήματα;
Δεν ξέρω.
Αλλά αν έχεις συζητήσει σχετικά με το παρόν θέμα μπορείς να μας πεις τι λένε?
SperanS…
quote:
libero:
Ας πούμε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο καλύτερος,
SperanS:Γιατι το "ας πουμε";;; Μηπως αμφιβαλεις οτι ηταν ανωτερος του εβραικου;;; Περιμενω επιχειρημα.
Τι επιχείρημα περιμένεις δεν κατάλαβα, αυτά δεν τα βλέπεις:
quote:
liberoΠοια βιβλία θα ΄πρεπε να διαβάσω δηλαδή? Εννοείται πως αν διαβάσω όλα τα βιβλία του Λιακόπουλου, του Βελόπουλου του Α. Γεωργιάδη κ.α. είναι πιθανό να επηρεαστώ ή να πορωθώ . Όπως αν διάβαζα και όλα τα χριστιανικά βιβλία, τα βουδιστικά και ούτο καθ’ εξής. Να κάνω δηλαδή πλύση εγκεφάλου στον εαυτό μου, εε όχι, δεν είμαι και τόσο μαζοχιστής.
Από αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν έχω διαβάσει βιβλία που διάβασες εσύ και «άνοιξαν τα μάτια σου». Αν δεν υπήρχε αντίλογος από τον Ψηλό δεν νομίζω πως θα προχώραγε το θέμα τόσο πολύ. Βλέπεις, οι χριστιανοί ή οι «χριστιανοί» δεν έχουν όρεξη να αντικρούουν τις επιθέσεις και τα ψευτοεπιχειρήματά των δήθεν αυθεντικών Ελλήνων.
Το έχετε κάνει επάγγελμα πια. Γράφετε και βιβλία.
Μαζεύουν διάφορα αποσπάσματα από την καινή και παλιά διαθήκη και βούρρρρ, γράφουν ένα σορό χαζομάρες για να πουλήσουν μετά ως «αποκάλυψη». Όταν μπαίνω σε ένα φόρουμ θα ΄θελα να συζητάω με τα μέλη του φόρουμ αυτού και όχι με βιβλία κάποιων φανατικών, που ξαφνικά άρχισαν να ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλον. (Ο μεν Λιακόπουλος πουλάει 5 ευρώ το βιβλίο.
Δεν προβληματίστηκες ποτέ ποιος τον χρηματοδοτεί? Για ποιο λόγο?) Δικιά σας γνώμη δεν έχετε? Πρέπει δηλαδή να πιστέψετε ότι γράφει ο κάθε πικραμένος? Τουλάχιστον των χριστιανών τα βιβλία είναι θεόπνευστα και αποδεκτά από τον περισσότερο κόσμο,
όπως τα αποδέχτηκαν και οι πρόγονοι μας με τον πολύ καλύτερο πολιτισμό από τους εβραίους…
Τουλάχιστον πες μας ποια βιβλία διάβασες (και σου δίνουν την δυνατότητα να επιχειρηματολογείς τόσο άνετα
) για να μπορούμε να τα σχολιάσουμε όλοι μαζί, αλλά να δούμε κι εμείς την αλήθεια.
Εκτός αν είναι μυστικό, έτσι, για να κάνεις τον έξυπνο στις συζητήσεις. ![]()
Sesostris…
quote:
Όσο για την χρηματοδότηση της εκκλησίας , δεν θα με ενοχλόύσε καθόλου αν από την καταβολή φόρων , εσάς των ορθοδόξων χριστιανών , παρεκρατείτο κατ' έτος ένα ποσοστό φόρου υπέρ της εκκλησίας .
Οι υπόλοιποι , άθρησκοι , άθεοι , μουσουλμάνοι , καθολικοί , προτεστάντες κλπ Έλληνες γιατί να τους εκτρέφουν από το υστέρημά τους δίχως κανένα όφελος ;
Λογικό αυτό που λες αλλά μάλλον δεν είναι εφικτό. Με αυτήν την λογική γιατί εγώ να πληρώνω τους δημόσιους γιατρούς γυναικολόγους αφού μου είναι άχρηστοι. Η γιατί να πληρώνω την ΕΡΤ αν δεν έχω τηλεόραση και γενικά γιατί να πληρώνω δημοσίους υπαλλήλους που τα ξύνουν όλη μέρα?
Απ’ ότι βλέπω διαθέτεις και εσύ τετράγωνη λογική.. ![]()
![]()
Vasiliscm…
quote:
η αλήθεια είναι μπροστά σου.
Edited by - Vasiliscm on 16/05/2007 23:39:07
Σαν να ακούω τον Ιησού...
Oύπς συγνώμη, τον Εβραίο Ιησού
SperanS…
quote:
Ειναι αναμενομενο να δημιουργουνται εντασεις αλλα στην τελικη η ενταση συμφερει μονο την πλευρα που ειναι σε δυσκολη θεση.
Ας το παρουμε ψυχραιμα επομενως. Ουδεις μπορει να αμφισβητησει οτι ο ιησους της καινης διαθηκης ειναι ενσαρκωμενος ο θεος της παλαιας διαθηκης. Επομενως ειναι ο ιδιος θεος.
Το αμφισβήτησε ο εβραϊκός λαός και η εβραϊκή θρησκεία γι’ αυτό και Τον σταύρωσαν.
Γιαπετ…
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Τι νόημα έχει να υπάρχουν ακόμη αυτές οι αναφορές;--------------------------------------------------------------------------------
Τι άλλαξε δηλαδή τώρα και πρέπει να αλλάξουν οι αναφορές. Έτσι γράφτηκαν και δεν είναι μόνο οι Έλληνες χριστιανοί. Να φτιάξουμε δηλαδή μια Ελληνική version? Άντε και σταμάτησαν οι δικοί μας παπάδες θα συνεχίσουν να μας βρίζουν οι υπόλοιποι χριστιανοί. Θα δείρεις τον Πάπα?
quote:
Σε τι εξυπηρετούν και ποιούς;--------------------------------------------------------------------------------
Για σένα δεν άλλαξε τίποτε, τα τελευταία 1700 χρόνια;;
Υπάρχουν αρκετές βερσιόν (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, διαμαρτυρόμενοι, ευαγγελιστές κ.α.) δεν χρειάζεται κι άλλη...
Τώρα τι είναι αυτά που λες? Πολλά άλλαξαν φυσικά, αλλά σχετικά με το θέμα σου, νομίζω πως 1700 χρόνια βρίζουν τους Έλληνες ή μηπως όχι?
quote:
Δεν μπορεί να μην έχεις φίλο, έναν παπά.
Ζήτησέ του να στο δείξει...
Κι όμως δεν έχω.
macedon...
quote:
Η συμμετοχή σε κωμωδίες, σε θεατρικές παραστάσεις, το πάτημα των σταφυλιών με τραγούδια και χορούς, το γέλιο, το μασκάρεμα, (κανόνας ΞΑ), το να ανάβουν φωτιές και να πηδάνε από πάνω, (κανόνας ΞΓ), τα σουτζουκάκια(!) (κανόνας ΞΖ), τις θεατρομαχίες (τις οποίες, "οι αφρονέστεροι από τους σοφούς των Αθηναίων εσυνήθιζον") (κανόνας ΟΑ), τα μικτά μπάνια (άλλες παραλίες για τους άντρες άλλες για τις γυναίκες) (Κανόνας ΟΖ) και πολλά άλλα.
Δηλαδή οι παπάδες δεν πάνε θέατρο
, δεν γελάνε (για ποιο λόγο τότε, τα ανέκδοτα του Χριστόδουλου
). Που τα βρίσκεις αυτά ρε macedon
.
Γιαπετ…
quote:
Οι εκπροσωποι επιλεγονται απο την ιερα συνοδο η οποια βεβαια εχει απευθειας συνδεσημε το αγιο πνευμα. Ειναι οι ανθρωποι που μυουνται και γνωριζουν καλυτερα την διδασκαλια του ιησου και ομως βγαινουν πολλες φορες τα μεγαλυτερα καθαρματα.
Τώρα θα αρχίσουμε να μετράμε ποιοι είχαν περισσότερα καθάρματα οι χριστιανοί ή οι μη χριστιανοί (Έλληνες Π.Χ.) για να αποδείξουμε κι εγώ δεν ξέρω τι.
Sesostris…
quote:
Οι ελάχιστοι έντιμοι απλοί παπάδες Ψηλέ δεν εξιλεώνουν την διαφθορά της πλειοψηφίας.
Διαφθορά της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Γιαπετ…
quote:
Υποκλίνομαι στην άποψη που έχεις για τις ρίζες σου, φίλε μου.
Και ο Εφιάλτης ρίζα μας ήταν. Για ποιο λόγο πρέπει να θεοποιούμε τις ρίζες μας δεν κατάλαβα?
......Άχρηστοι τούρκοι!
400 είχαν στη διάθεσή τους και δεν μπόρεσαν να ξεριζώσουν αυτό το Εβραϊκό μίασμα. Τζάμπα πήγαν οι βιασμοί και το παιδομάζωμα 400 χρόνια. ![]()
.....

quote:
libero
Δηλαδή οι παπάδες δεν πάνε θέατρο , δεν γελάνε (για ποιο λόγο τότε, τα ανέκδοτα του Χριστόδουλου ). Που τα βρίσκεις αυτά ρε macedon .
Το ΠΗΔΑΛΙΟ, κανόνας ΞΑ, σελ. 155

macedon
quote:
liberoΤώρα τι είναι αυτά που λες? Πολλά άλλαξαν φυσικά, αλλά σχετικά με το θέμα σου, νομίζω πως 1700 χρόνια βρίζουν τους Έλληνες ή μηπως όχι?
Ρε φίλε δεν κάνεις λάθος. Όντως μας βρίζουν επί 1700 χρόνια.
Εσύ γιατί δυσκολεύεσαι να τοποθετηθείς πάνω σ' αυτά;.
quote:
liberoΚαι ο Εφιάλτης ρίζα μας ήταν. Για ποιο λόγο πρέπει να θεοποιούμε τις ρίζες μας δεν κατάλαβα
Μ' αρέσει που κατηγορείς άλλους ότι μαζεύουν αποσπάσματα και γράφουν χαζομάρες!!!!
![]()
![]()
![]()
quote:
Στο θεμα μας τωρα...quote:
Ψηλος
Γιατί τους ξεφτιλίζει;
Δηλαδή την αποκάλεσε σκύλα και την άφησε και έφυγε; Δεν της ικανοποίησε αυτό που ζητούσε;Πολλοί άνθρωποι "της γενεάς του Ισραήλ" Του ζήτησαν να δουν θαύματα και δεν τους ικανοποίησε, πιστεύω να το έχεις διαβάσει αυτό, έτσι;
Στη "σκύλα" όμως δεν της αρνήθηκε και τη θεράπευσε;
Άρα, λοιπόν, τι συμβαίνει; Που είναι η ξεφτίλα;
Σε αυτη την περιπτωση φαινεται ποσο τυφλος μπορει να ειναι καποιος εξαιτιας της πιστης του.
Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον το αντίθετο φαίνεται.
Φαίνεται το πόσο πορωμένος είσαι και χρεώνεις τα πραγματικά γεγονότα, που σου λέω, στην Πίστη μου.
Τη σχέση μπορεί να έχει η Πίστη μου με αυτά που σου ανέφερα πιο πάνω;
quote:
Ο ιησους αρνειται να την βοηθησει γιατι δεν ειναι της γενειας του Ισραηλ. Αυτο ειναι σαφεστατο. Μαλιστα την ξεχωριζει ως ενα απο τα "σκυλια" σε αντιθεση με τα "παιδια" τους εβραιους. Αυτο ειναι ξεκαθαρος φυλετικος ρατσισμος. Αν ειστε τοσο τυφλοι και νιωθετε ετσι ωστε δεν σας ενοχλει να αποκαλειστε "σκυλια", προβλημα σας. Ομως αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ο ιησους ειναι ακρως ρατσιστης.
Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω, το έχω στο στόμα μου.
Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή σου τα δίνουν έτοιμα;;;
Που είδες εσύ το σαφέστατο, στα λόγια του Ιησού, ότι αρνείται να τη βοηθήσει; Πουθενά δεν λέει ότι αρνείται να τη βοηθήσει.
Που είδες εσύ ότι την αποκάλεσε σκύλα; ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Μα καλά βρε Σπερανς, πώς καταδέχεσαι και μας παρουσιάζεις τόσο χονδροειδείς και παιδαριώδεις χαλκεύσεις;
Δεν αναρωτιέσαι λίγο σε τι «κοινό» απευθύνεσαι;
quote:
Και γιατι την βοηθα τελικα;;; Γιατι παραδεχτηκε οτι ειναι "σκυλι" και θα τρωει τα ψιχουλα των "παιδιων" εβραιων.
Πολύ σωστά! Μπράβο! Το βρήκες!!
Μωρέ, πώς γίνεται να την αποκαλεί σκύλα, να της αρνείται τη βοήθεια, να παρουσιάζεις τον Ιησού ρατσιστή και Αυτός να τη βοηθά;
Ξέρεις πολλούς ρατσιστές ή ανθρώπους που κάνουν φυλετικές διακρίσεις να συμπεριφέρονται στα «σκυλιά» και στα «μιάσματα» με τον ίδιο τρόπο, όπως και στους δικούς τους;
Θα μας τρελάνεις τελείως; Ήξερα πως αυτή η λογική ήταν εφεύρεση των ιστοσελίδων των νεοπαγανιστών, βλέπω, όμως, και εδώ μέσα καλά κρατεί!
Καλά βρε Σπερανς, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι;
Είναι δυνατόν να κάνεις φυλετικές διακρίσεις και να βοηθάς αυτούς που αδικείς; Είναι δυνατόν να είσαι ρατσιστής και να βοηθάς αυτούς που θεωρείς μιάσματα;
quote:
Ποια ειναι η ξεφτιλα λοιπον;;;;
-Πρωτον ο ιησους χωριζει τους ανθρωπους σε "παιδια" (γενια του ισραηλ) και "σκυλια" (ολοι οι υπολοιποι). Για τα πρωτα δειχνει ενδιαφερον ενω για τα δευτερα μεγαλη περιφρονηση.
Περιφρόνηση;;; Περιφρόνησε ο Ιησούς αυτή τη γυναίκα; Μα καλά, δεν μας είπες παραπάνω «Και γιατι την βοηθα τελικα;;;»
Καλά βρε, τόσο γρήγορα ξεχνάς το τι γράφεις μόλις λίγο πιο πάνω;
quote:
Αυτος ειναι φυλετικος ρατσισμος αισχιστου ειδους. Προσβαλει βαναυσα ολους τους μη εβραιους. Μεχρι εκει πηγαινε το στενο μυαλο του. Ομως δεν σταματα εδω.
Θέλω να μου πεις που τις βρήκες αυτές τις λέξεις! Καλά, μιλάμε ότι μας ταρακούνησες τώρα!!!!!!!
Για να δούμε παρακάτω, τι σκαρφίζεται αυτός ο «στενόμυαλος» Ιησούς που «δεν σταματά εδώ.............»
quote:
-Βοηθα τελικα τις δυο γυναικες μονο οταν δεχονται οτι ειναι "σκυλια" και οτι αξιζουν μονο τα ψιχουλα των "παιδιων" εβραιων. Αυτη η παραδοχη και υποταγη ειναι που τον ικανοποιει ιδιαιτερως.
Τωρα δεν εχει γινει ακομα φανερη σε εσας η ξεφτιλα;;;
Μέχρι λίγο πιο πάνω είχα κάποιες αμφιβολίες, τώρα όμως με έπεισες!!!!!
Αμ και αυτοί οι Ευαγγελιστές, τι στην ευχή τα έγραψαν αυτά με τα σκυλιά και τα ψίχουλα;
Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους;
Εγώ αν ήμουν στη θέση του Ιησού, θα τους είχα απολύσει.
Άκου εκεί! Αντί να με διαφημίζουν αυτοί βάλθηκαν να με καταστρέψουν!!!
Λύσε μου, όμως, μια απορία βρε Σπερανς, πέρα από την πλάκα.
Γιατί να τα γράψουν αυτά οι Ευαγγελιστές; Μήπως ήθελαν να κάνουν το χατίρι στους χριστιανομάχους και τους έδωσαν έτοιμη τροφή;
Όταν τα έγραφαν, δεν ήξεραν τι έγραφαν; Δεν ήξεραν πως αν έγραφαν κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ζημιά στην εικόνα του Δασκάλου τους;
Τελικά, με ποιανού του μέρους είναι οι Ευαγγελιστές, κατά τη γνώμη σου;
quote:
Ψηλος
Πολύ σωστά υπογράμμισες κάτι, ίσως άθελά σου, αλλά δεν το αναφέρεις.Θα σου το παραθέσω εδώ:
[quote]
Ξερω πολυ καλα γιατι το εχω υπογραμμισμενο. Οι γυναικες παραδεχονται οτι ειναι "σκυλια" (αυτοισοπεδωνονται δηλαδη αναγνωριζοντας την δηθεν κατωτεροτητα τους σε συγκριση με τα "παιδια" της γενιας του ισραηλ) και οτι αξιζουν μονο τα ψιχουλα των "παιδιων" εβραιων.
Αυτη η παραδοχη αποκαλειται απο τον ιησου πιστη. Αυτη ειναι η περιβοητη "πιστη" που θα σας σωσει.
Μα ο Ιησούς όμως δεν τους έδωσε τα ψίχουλα;
Το ότι τις θεράπευσε το θεωρείς ψίχουλα;
Τι παραπάνω ή το διαφορετικό έκανε στα παιδιά της γενιάς του Ισραήλ;
Σου είπα πως στα παιδιά της γενιάς του Ισραήλ αρνήθηκε να κάνει θαύματα, το γνωρίζεις ναι ή όχι;;;;;
Σε αυτές όμως τις γυναίκες δεν το αρνήθηκε και τις θεράπευσε!!! Οπότε, για ποια ψίχουλα μας μιλάς;;
- - - - - - -
Άνοιξε τα μάτια σου και, αν πράγματι δεν καταλαβαίνεις και δεν προσποιείσαι, δες την αλήθεια μέσα από τα γεγονότα και ας μην γίνεις ποτέ Χριστιανός!
Τουλάχιστον μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι μας δουλεύεις ψιλό γαζί!!!
Αν θες να δουλεύεσαι από μόνος σου, δικαίωμά σου.
Αν θες να μας κοντράρεις, βρε κάτι ποιο «πονηρό» και όχι τα παραπάνω.
Να είσαι καλά.

quote:
Δεν ξέρω. Αλλά αν έχεις συζητήσει σχετικά με το παρόν θέμα μπορείς να μας πεις τι λένε?
Όταν συναντάω παπάδες που αξίζει να κάτσεις να τους μιλήσεις,πάντα κάθομαι και συζητάω μαζί τους.Συγκεκριμένα έχω μιλήσει με 3 παπάδες(είχα κι έναν καθηγητή στο γυμνάσιο αλλά αυτός ήταν παιδεραστής,δεν πιάνεται),και με τον ένα από τους 3 μιλάω σε μηνιαία βάση(είναι ο παπάς που έρχεται κι αγιάζει την εταιρεία κάθε μήνα
***Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις και των τριών παπάδων για τον χριστόδουλο και γενικότερα την ελληνική εκκλησία σήμερα...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
γιαπέτ: Βάαλ, είναι η απόδοση των λαών της μέσης ανατολής στο θεό των Ελλήνων Κρόνο, ο οποίος λεγόταν και Βήλος Ήλιος Κρόνος.
Ο Κρόνος συμβόλιζε το κακό για τους αρχαίους Έλληνες, λάτρευαν τον Δία που συμβόλιζε το καλό.
Σύμφωνα με την Θεογονία του Ησιόδου είχε κατανικηθεί απο τον Δία που τον έριξε στα Τάρταρα.
Το Ήλιος καμιά σχέση.
quote:quote:
libero:
Ας πούμε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο καλύτερος,
SperanS:Γιατι το "ας πουμε";;; Μηπως αμφιβαλεις οτι ηταν ανωτερος του εβραικου;;; Περιμενω επιχειρημα.
libero
Τι επιχείρημα περιμένεις δεν κατάλαβα
Δεν ξερω. Ισως καποιον εβραιο φιλοσοφο, επιστημονα, μαθηματικο, αστρονομο, ποιητη, καλλιτεχνη και θα μπορουσα να συνεχισω για πολυ ακομα. Καθε πολιτισμος δεν εχει επιτευματα και προσφορα στην ανθρωποτητα;;; Μηπως μπορει να συγκριθει η προσφορα του εβραικου αυτη του ελληνικου πολιτισμου;;; Λατρευετε τον θεο ενος αμορφωτου λαου. Αυτο ειναι ψεμμα;;;;
quote:
libero
Από αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν έχω διαβάσει βιβλία που διάβασες εσύ και «άνοιξαν τα μάτια σου». Αν δεν υπήρχε αντίλογος από τον Ψηλό δεν νομίζω πως θα προχώραγε το θέμα τόσο πολύ.Βλέπεις, οι χριστιανοί ή οι «χριστιανοί» δεν έχουν όρεξη να αντικρούουν τις επιθέσεις και τα ψευτοεπιχειρήματά των δήθεν αυθεντικών Ελλήνων.
Το έχετε κάνει επάγγελμα πια. Γράφετε και βιβλία.
Μαζεύουν διάφορα αποσπάσματα από την καινή και παλιά διαθήκη και βούρρρρ, γράφουν ένα σορό χαζομάρες για να πουλήσουν μετά ως «αποκάλυψη». Όταν μπαίνω σε ένα φόρουμ θα ΄θελα να συζητάω με τα μέλη του φόρουμ αυτού και όχι με βιβλία κάποιων φανατικών, που ξαφνικά άρχισαν να ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλον. (Ο μεν Λιακόπουλος πουλάει 5 ευρώ το βιβλίο.Δεν προβληματίστηκες ποτέ ποιος τον χρηματοδοτεί? Για ποιο λόγο?) Δικιά σας γνώμη δεν έχετε? Πρέπει δηλαδή να πιστέψετε ότι γράφει ο κάθε πικραμένος?
Πρωτον οι Λιακοπουλος,Βελοπουλος και Γεωργιαδης που ανεφερες ειναι χριστιανοι ως το κοκκαλο. Δεν εισαι καλα ενημερωμενος. Ελληνοορθοδοξια κυρησσουν. Δικοι σας ειναι.
Οταν σκανδαλιζεστε παλι βλεπω ασυναρτησιες γραφετε. Ανθρωπε μου εγω την δικια μου αποψη λεω και κανενος αλλου. Εχω διαβασει την αγια σου γραφη και παραθετω ακριβη αποσπασματα που αντιγραφω ο ιδιος με τα χερια μου. Ουτε χαζομαρες ουτε ψευτοεπιχειρηματα. Οταν δεν μπορειτε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα το ριχνετε στις συκοφαντιες και την λασπολογια. Αφου νιωθετε ησυχοι με τετοιες τακτικες, τι να πω. Διαβαστε την αγια σας γραφη με καθαρη ματια, σαν να ειναι ενα απλο βιβλιο, για να δειτε το ποσο "θεοπνευστη" ειναι.
quote:
libero
Τουλάχιστον των χριστιανών τα βιβλία είναι θεόπνευστα και αποδεκτά από τον περισσότερο κόσμο,όπως τα αποδέχτηκαν και οι πρόγονοι μας με τον πολύ καλύτερο πολιτισμό από τους εβραίους…
Ο χριστιανισμος επιβαλλεται σε νηπια και παιδακια και αυτο ειναι ο μονος λογος που επιβιωνει μεχρι σημερα. Στα πρωτα του χρονια επεβληθη με την βια και αυτοκρατορικα διαταγματα και αυτο ειναι ιστορικη πραγματικοτητα.
quote:
libero
Τουλάχιστον πες μας ποια βιβλία διάβασες (και σου δίνουν την δυνατότητα να επιχειρηματολογείς τόσο άνετα) για να μπορούμε να τα σχολιάσουμε όλοι μαζί, αλλά να δούμε κι εμείς την αλήθεια.
Εκτός αν είναι μυστικό, έτσι, για να κάνεις τον έξυπνο στις συζητήσεις.
Εγω αγαπητε απολογητη διαβαζω μονο αυθεντικα πρωτοτυπα κειμενα-πηγες και οχι την καθε ασυναρτησια που μπορει να γραψει ο καθε συγγραφεας ή ερευνητης. Και αν πεσει στα χερια μου βιβλιο καποιου αλλου συγγραφεα διασταυρωνω παντα τις πηγες του. Δεν διαβαζω μονο οτι μου αρεσει και με ευχαριστει για να μη σκανδαλιστω αλλα την πραγματικοτητα απο τις πηγες οποια και αν ειναι αυτη.
Ψηλε πολλη τρελα μας πουλας. Λοιπον βαζω ξανα τα αποσπασματα να δει ο οποιοσδηποτε θελει την πραγματικοτητα.
--------------------
quote:
SperanS
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 15. 21-28
Και αφου εβγηκε απ' εκει ο Ιησους, ανεχωρησε εις τα μερη της Τυρου και της Σιδωνος. Και μια γυναικα Χαναναια απο την περιοχη εκεινην εβγηκε και εφωναζε, "Ελεησε με, Κυριε, υιε του Δαυιδ. Η θυγατερα μου βασανιζεται απο δαιμονιον." Αυτος ομως δεν απεκριθη ουτε λεξιν. Και ηλθαν οι μαθηται του και του ελεγαν, "Διωξε την, διοτι φωναζει απο πισω μας" Αυτος απεκριθη, "Δεν ειμαι σταλμενος παρα εις τα προβατα τα χαμενα της γενεας του Ισραηλ". Αυτη δε αφου τον επλησιασε, τον προσκυνουσε και ελεγε, "Κυριε, βοηθησε με". Εκεινος της απεκριθη, "Δεν ειναι σωστο να παρω το ψωμι των παιδιων και να το ριξω στα σκυλια". Αυτη δε ειπε, "Ναι, Κυριε, αλλα και τα σκυλια τρωγουν απο τα ψιχουλα, που πεφτουν απο το τραπεζι των κυριων τους". Τοτε ο Ιησους της απεκριθη, Ω, γυναικα, μεγαλη η πιστις σου, ας σου γινη οπως θελεις". Και εθεραπευθηκε η θυγατερα την ωραν εκεινην.ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 7.25-29
"Ητο δε γυναικα ειδωλολατρις και κατα την καταγωγην Συροφοινικισσα και τον παρακαλουσε να βγαλη το δαιμονιον απο την θυγατερα της. Ο δε Ιησους ειπε, "Αφησε πρωτα να χορτασουν τα παιδια, διοτι δεν ειναι σωστο να παρωμε το ψωμι των παιδιων και να το ριξουμε στα σκυλια". Αυτη δε απηντησε, "Ναι, Κυριε, και τα σκυλια κατω απο το τραπεζι τρωγουν απο τα ψιχουλα των παιδιων". Και αυτος της ειπε, "Γι' αυτο που ειπες πηγαινε, εχει φυγει το δαιμονιον απο την θυγατερα σου".
-----------------------
quote:
Ψηλος
Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω, το έχω στο στόμα μου.
Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή σου τα δίνουν έτοιμα;;;
Που είδες εσύ το σαφέστατο, στα λόγια του Ιησού, ότι αρνείται να τη βοηθήσει; Πουθενά δεν λέει ότι αρνείται να τη βοηθήσει.
Που είδες εσύ ότι την αποκάλεσε σκύλα; ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.Μα καλά βρε Σπερανς, πώς καταδέχεσαι και μας παρουσιάζεις τόσο χονδροειδείς και παιδαριώδεις χαλκεύσεις;
Δεν αναρωτιέσαι λίγο σε τι «κοινό» απευθύνεσαι;
Μου κανεις πλακα ετσι;;;.
Πρωτον προφανως αρνηται να την βοηθησει εδω: "Αυτος ομως δεν απεκριθη ουτε λεξιν. Και ηλθαν οι μαθηται του και του ελεγαν, "Διωξε την, διοτι φωναζει απο πισω μας" Αυτος απεκριθη, "Δεν ειμαι σταλμενος παρα εις τα προβατα τα χαμενα της γενεας του Ισραηλ".[...]"Δεν ειναι σωστο να παρω το ψωμι των παιδιων και να το ριξω στα σκυλια"
Αυτα δεν ειναι αρνηση;;;; Αν η γυναικα δεν αυτοξεφτιλιζοταν μετα και σε αυτο το σημειο δεν ελεγε τιποτα ο ιησους θα την παρατουσε. Μετα ομως αφου "απεδειξε" την "πιστη" της αυτοξεφτιλιζομενη τοτε την βοηθησε.
Δευτερον την αποκαλει σκυλα, και οποιος εχει την στοιχειωδη νοημοσυνη μπορει να το καταλαβει: [...]γυναικα Χαναναια[...] Δεν ειμαι σταλμενος παρα εις τα προβατα τα χαμενα της γενεας του Ισραηλ[...]Δεν ειναι σωστο να παρω το ψωμι των παιδιων και να το ριξω στα σκυλια[...]Αυτη δε ειπε, "Ναι, Κυριε, αλλα και τα σκυλια τρωγουν απο τα ψιχουλα, που πεφτουν απο το τραπεζι των κυριων τους[...]Τοτε ο Ιησους της απεκριθη, Ω, γυναικα, μεγαλη η πιστις σου / Γι' αυτο που ειπες πηγαινε, εχει φυγει το δαιμονιον απο την θυγατερα σου.
quote:
Ψηλος
Πολύ σωστά! Μπράβο! Το βρήκες!!
Μωρέ, πώς γίνεται να την αποκαλεί σκύλα, να της αρνείται τη βοήθεια, να παρουσιάζεις τον Ιησού ρατσιστή και Αυτός να τη βοηθά;
Ξέρεις πολλούς ρατσιστές ή ανθρώπους που κάνουν φυλετικές διακρίσεις να συμπεριφέρονται στα «σκυλιά» και στα «μιάσματα» με τον ίδιο τρόπο, όπως και στους δικούς τους;
Θα μας τρελάνεις τελείως; Ήξερα πως αυτή η λογική ήταν εφεύρεση των ιστοσελίδων των νεοπαγανιστών, βλέπω, όμως, και εδώ μέσα καλά κρατεί!
Πρωτον δεν εχω καμια σχεση με σελιδες "νεοπαγανιστων", αντιθετα με εσενα που διαφημιζεις ανοιχτα την ΟΟΔΕ.
Στο θεμα μας. Ειναι πολυ ρατσιστης προφανως. Την γυναικα αυτη την περιπφρονει εξαιτιας της καταγωγης της. Κανει θαυμα και αυτο ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ αποσπα την παραδοχη κατωτεροτητας της γυναικας και υποταγης της στους εβραιους.("Ναι, Κυριε, και τα σκυλια κατω απο το τραπεζι τρωγουν απο τα ψιχουλα των παιδιων".)
quote:
Ψηλος
Περιφρόνηση;;; Περιφρόνησε ο Ιησούς αυτή τη γυναίκα; Μα καλά, δεν μας είπες παραπάνω «Και γιατι την βοηθα τελικα;;;»
Καλά βρε, τόσο γρήγορα ξεχνάς το τι γράφεις μόλις λίγο πιο πάνω;
"Τελικα" ανθρωπε μου λεω. Αφου την ξεφτιλισε και την εβαλε να παραδεχθει κατωτεροτητα και υποταγη τοτε την βοηθησε. Ελεος, δεν καταλαβαινεις απλα πραματα.
quote:
Ψηλος
Αμ και αυτοί οι Ευαγγελιστές, τι στην ευχή τα έγραψαν αυτά με τα σκυλιά και τα ψίχουλα;
Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους;
Εγώ αν ήμουν στη θέση του Ιησού, θα τους είχα απολύσει.
Άκου εκεί! Αντί να με διαφημίζουν αυτοί βάλθηκαν να με καταστρέψουν!!!
Λύσε μου, όμως, μια απορία βρε Σπερανς, πέρα από την πλάκα.
Γιατί να τα γράψουν αυτά οι Ευαγγελιστές; Μήπως ήθελαν να κάνουν το χατίρι στους χριστιανομάχους και τους έδωσαν έτοιμη τροφή;
Όταν τα έγραφαν, δεν ήξεραν τι έγραφαν; Δεν ήξεραν πως αν έγραφαν κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ζημιά στην εικόνα του Δασκάλου τους;
Τελικά, με ποιανού του μέρους είναι οι Ευαγγελιστές, κατά τη γνώμη σου;
Εστω ας δεχθουμε οτι τα εγραψαν πραγματι οι 4 ευαγγελιστες παρολο που τιποτε δεν το αποδεικνυει αυτο. Ακομα και η ιδια η εκκλησια λεει οτι "η παραδοση" τα αποδιδει σε αυτους.
Τελος παντων εστω και ας ειναι ετσι.
Η απαντηση ειναι απλη. Αμορφωτοι ανθρωποι ηταν Ψηλε. Βλακειες εγραψαν.
Και εγω αν παω γραψω για πυρηνικη φυσικη, βλακειες θα γραψω.
----- --- -------
quote:
quote:
γιαπέτ: Βάαλ, είναι η απόδοση των λαών της μέσης ανατολής στο θεό των Ελλήνων Κρόνο, ο οποίος λεγόταν και Βήλος Ήλιος Κρόνος.
--------------------------------------------------------------------------------snoopy:
Ο Κρόνος συμβόλιζε το κακό για τους αρχαίους Έλληνες, λάτρευαν τον Δία που συμβόλιζε το καλό.
Σύμφωνα με την Θεογονία του Ησιόδου είχε κατανικηθεί απο τον Δία που τον έριξε στα Τάρταρα.
Το Ήλιος καμιά σχέση.
Εγώ είπα ότι ο Κρόνος είναι θεός των Ελλήνων, τίποτε άλλο.
Συμφωνώ ότι συμβόλιζε το κακό, γιατί ήταν κακός...
Ο Δίας τον εξόρισε στη νήσο του Πάσχα και τον φρουρούσε ο Ηρακλής, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης κατηγορίας του φορουμ.
Όσο για τις πηγές σου ( ψαλμός τάδε και τέτοια ) που λένε για ανθρωποθυσίες και τέτοια, είναι, επιεικώς, ελεγχόμενες, για να μην πω, ότι λένε ψέμματα... του κερατά.![]()
![]()
![]()
quote:
γιαπέτ:
Όσο για τις πηγές σου ( ψαλμός τάδε και τέτοια ) που λένε για ανθρωποθυσίες και τέτοια, είναι, επιεικώς, ελεγχόμενες, για να μην πω, ότι λένε ψέμματα... του κερατά.
Άν οι πηγές μου είναι ψέματα του κερατά ... ο καθένας αφού τις είδε ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Το συμπέρασμα κάτι που αναγνωρίζεις και εσύ
quote:
γιαπέτ: Συμφωνώ ότι συμβόλιζε το κακό, γιατί ήταν κακός...
είναι οτι οι προγόνοι μου δέν λάτρευαν τον Κρόνο ή Βαάλ άρα η λέξη "ανισσόροποι" δέν αναφερόταν σ'αυτούς.
Edited by - snoopy on 23/05/2007 21:40:45
Επαναλαμβάνω ότι ο Κρόνος, ότι κι αν είναι ή συμβολίζει, αφορά στους προγόνους μας, διότι κακός μεν, αλλά δικός τους θεός.
Κάτι, ας πούμε, σαν τον διάβολο, που έτσι κι αλλιώς αφορά στους χριστιανούς.Όχι ακριβώς, αλλά με την έννοια του καλού και του κακού.
Όμως ξαναλέω, ότι το τι ήταν ο Κρόνος,τι έκανε και γιατί τον εκτόπισε ο Ζεύς, είναι μεγάλο θέμα για άλλη ενότητα.
Και, εν πάση περιπτώση, τόσα και τόσα ακούμε για τους Έλληνες, το "ανισόρροποι" θα μας κάτσει στο λαιμό;
Είναι το πιο "λάιτ", απ' αυτά που ακούγονται καθημερινά στους χριστιανικούς ναούς της πατρίδας μας...