- Τι θεωρούμε αμαρτία ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν μασάμε
Να μασάς την τροφή σου. Διαφορετικά, θα πνιγείς...
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 17/04/2005 16:02:58
Ήταν πολλές και διάφορες, ντυμένες με κάθε λογής φορεσιά, πλούσια η φτωχή, φανταχτερή πολύχρωμη ακόμα και ποιητική, και ζούσαν μέσα σε ένα όμορφο παλάτι, που το ονόμαζαν... συνείδηση.
Για να υπάρχουν αυτές και η κατοικία τους, έπρεπε να μπαίνουν καθημερινά σε κίνηση, (όπως έμπαιναν σε κίνηση για να ζήσουν τα μερμήγκια, οι μέλισσες, και οι άνθρωποι) μα έπρεπε να επικοινωνούν συνεχώς με ένα κέντρο.
Μια μέρα μια από αυτές σκέφτηκε.
Μωρέ τι να υπάρχει έξω από το Παλάτι?
Οι διπλανές σκέψεις, (που άκουσαν αυτην τη σκέψη), ταράχτηκαν, είχαν μάθει τόσο καιρό να συνομιλούν με το κέντρο, πως τόλμησε εκείνη… να σκεφτεί κάτι άλλο?
Αμέσως επενέβη το κέντρο, που τα πάντα άκουγε, και είπε.
Έξω από το παλάτι, δεν υπάρχει τίποτα.
Το τίποτα δεν λέει τίποτα, σκέφτηκε πάλι η σκέψη. Κάτι δεν γνωριζει το κέντρο.
Αμέσως άναψε κόκκινο λαμπάκι στο παλάτι, και έτρεξε η λογική προς βοήθεια. Αν και βαθιά επαναστατική η σκέψη, ζήτησε από τη λογική να της κάνει συντροφια, μαζί με την περίπτωση, που τις περισσότερες φορές την έβαζαν σε κίνηση.
Είπε λοιπόν πως ήθελε να γνωρίσει τι είναι αυτό το Τίποτα.
Η λογική, που είχε ανώτερη θέση στο παλάτι, αφού είδε πως το κέντρο δεν είχε καταφέρει τίποτα, είπε στη σκέψη ότι γνώριζε. Είναι δύσκολο να βγεις από την βαρύτητα σου, το κέντρο, δεν στο επιτρέπει. Είσαι μαζί του δεμένη στον Χρόνο, αν πας προς μια κατεύθυνση, μετατρέπεσαι σε γνώση, αν πας προς την άλλη, παραφυλάει ο πόνος. Παίζεις κρυφτούλι συνεχώς με τον εαυτό σου, και μετατρέπεσαι από σκέψη σε σκέψη, και όταν ντύνεσαι λίγο από μένα, γίνεσαι μέτρηση.
Όλα αυτά είναι ο Χρόνος λοιπόν?
Η γνώση του εαυτού είναι γνώση, που είναι Χρόνος (Μήκος, Πλάτος, Ύψος, όγκος), γίνομε μνήμη, άρα κάπου προστίθεμαι,….και υπάρχω στον γίγνεσθαι, μα η καταστροφή μου στο χρόνο είναι γεγονός, μιας και ο κόσμος όλος κάτι γίνεται, κάτι θέλει να πετύχει, κάτι να κερδίσει.
Εγώ και το κέντρο φτιάξαμε το παλάτι, και για να είναι έτσι εδώ μέσα, δεν θα έλεγες λογική πως εκεί έξω, εκεί που φοβόμαστε να πάμε, στο τίποτα, υπάρχει απόλυτη σταθερότητα και απεριόριστη αντιληπτική ικανότητα?
Έτσι είναι, μα αγαπητή Σκέψη, έχεις την εντύπωση πως πριν από σένα άλλες σκέψεις δεν το προσπάθησαν? Να γνωρίσουν αυτή την απέραντη ενέργεια... Το κέντρο, συνεχώς αυτό ζητάει, να συλλάβει αυτή την ενέργεια.
Μα επειδή και εμένα να χρησιμοποιήσεις, δεν γίνεται να την περιβάλλουμε σε καμία κατηγορία, σκέφτεσαι πως είναι η ανύπαρκτο, η για πολύ λίγους τυχερούς....
Η σκέψη σήκωσε για λίγο τους ώμους της. Αμέσως όμως ξαναρώτησε.
Είπες πως κάθε κίνηση εδώ μέσα σαν σκέψη, συνδέεται με μια άλλη σκέψη.
Σωστά!
Και πως συνδέονται οι σκέψεις μεταξύ τους?
Από τη στιγμή!
Μήπως η στιγμή έχει την ίδια ποιότητα / σύσταση, που λέμε πως υπάρχει έξω από το παλάτι?
Άρα δεν είναι θέμα να πάμε εμείς, η το κέντρο κάπου….
Ας σκεφτούμε έτσι λοιπόν.
Γιατί εγώ σαν σκέψη, δεν μπορώ να κρατήσω την στιγμή?
Μήπως γιατί εγώ ανήκω στο Χρόνο και η Στιγμή δεν ανήκει?
Μήπως η στιγμή είναι αυτή που σταματάει το χρόνο, μιας και σταματάει την κίνηση του?
Πως γινεται?
Απλά, αν εγώ σαν σκέψη, σταματησω τη συνεχεια.. με τις άλλες σκέψεις.
Η Λογικη ταραχτηκε με τουτη τη σκεψη. Εγω με πολλες και διαφορετικες σαν και εσας συνεργαζομαι, ψελισσε.
Δεν θα παρεις συνταξη αγαπητη μου. Στην αναγκη θα εισαι παρων.
Η στιγμή δεν έχει αιτία, και αν δεν έχει αιτία, δεν έχει αρχή και τέλος, άρα τι συμβαίνει τοτε στο παλάτι, τι συμβαίνει στη συνείδηση....
μπορεί να την χωρέσει?
Στο φίλο, Deva Parinito.
Ηθελα να σου κανω 2 ερωτησεις:
Για ποιο λογο συμμετεχεις στο φορουμ;Πιστευεις οτι εχεις κατι να μαθεις απο εδω;
Και μια φιλικη συμβουλη ειναι κριμα εσυ, που απο οτι φαινεται εχεις και γνωσεις και μορφωση να εκτιθεσαι ειρωνευοντας ορισμενα μελη .Εδω δεν ειναι φροντιστηριο.
.(Υποψιαζομαι οτι εισαι νεος στην ηλικια,οχι πανω απο 30)
Φιλικα viking!
Edited by - VIKING on 17/04/2005 16:53:38
quote:
Για ποιο λογο συμμετεχεις στο φορουμ;Πιστευεις οτι εχεις κατι να μαθεις απο εδω;
Μαθαίνω ακόμη και από τα σκουλήκια. Εσύ, δεν μαθαίνεις ?
Δεν ειρωνεύομαι κανέναν. Πες μου, που το έκανα αυτό και θα σου πω αν έτσι είναι...
Φιλικά,
Deva
Ο εισηγητής του θέματος, θα μπορούσε - μιας και άρχισε αυτός την κουβέντα - να μας πει δυο λόγια, έτσι, εισαγωγικά...
Τα δέοντα,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 17/04/2005 18:10:53
quote:Και έρχομαι να ρωτήσω... πως και με ποιό τρόπο γνωρίζεις τη φύση του θείου? Αυτό πραγματικά θα ήθελα να το μάθω...
με τον μονο εφικτο γλυκεια μου: παρατηρω την Φυση και το Συμπαν!
quote:Xμμμ... το ότι η Φύση δεν μας λέει ότι μας τιμωρεί, δεν σημαίνει ότι δεν το κάνει... ας πάρουμε ένα παράδειγμα, κάψαμε το δάσος της Πεντέλης για να χτίσουμε, τι έκανε η Φύση?
Στη πρώτη δυνατή νεροποντή άρχισε να υποχωρεί το έδαφος, που πλέον δεν το συγκρατούσαν οι ρίζες των δένδρων και μαζί του πήρε ότι ο άπληστος άνθρωπος είχε φτιάξει...
δεν το λεω "τιμωρια", το λεω αποκατασταση της ισσοροπιας που διαταραξαμε!
quote:δράση και αντίδραση, είναι όλα... εμείς δρούμε εναντίον της (και εναντίον των εαυτών μας) και Αυτή αντιδρά αμυνόμενη...
ετσι το δεχομαι!
quote:Σου εύχομαι ότι καλύτερο Jonny... χαίρομαι και εγώ που τα λέμε...
επισης καλη μου!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:κάτι νέο, αν καταφέρει αυτή την "περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα" να την αλλάξει μέσα μου, να την κάνει "απεριόριστη", θα τον κάνω Θεό μου.
εισαι ετοιμος για κατι τετοιο?
quote:
εισαι ετοιμος για κατι τετοιο?
jonnie, διάβασε την αρχή της πρότασής μου, που παραθέτεις. Εκεί βρίσκεται η απάντηση, σε αυτό που με ρωτάς.
quote:
Γεια χαρά, περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα...
E, το λέει κι ο Καβάφης....
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 17/04/2005 21:23:00
quote:Το λέει κι ο Καβάφης....
εσυ τι λες?
quote:
εσυ τι λες?
Σου είπα. Διάβασε τις δύο πρώτες λέξεις της πρότασής μου που παραθέτεις. Θα πάρεις την απάντησή σου. Ψάξε να βρεις το πρώτο κεφαλαίο γράμμα της πρότασής μου. Εκεί είναι η αρχή της...
Φιλικά,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 17/04/2005 21:37:52
Θέμα : Αμαρτία
quote:
Μια ακόμα "κουρασμένη" λέξη.Την επόμενη φορά που θ'ακούσετε λέξεις όπως "αμαρτία", "καλό", "κακό" γελάστε δυνατά και καθαρά κι αφήστε τες να διαλυθούν σ'αυτό το γέλιο που ίσως είναι το μόνο φάρμακο για μια αρρωστημένη, επινοημένη και σάπια ηθική.
- Ρε φιλαράκι μου, δεν κατάλαβα τίποτε. Δεν μας το εξηγείς ?
quote:
Να σου ξηγηθώ το λοιπόν...(Aργκό. Θέλει να πει : Να σου το εξηγήσω).Επινοημένη η ηθική, ή καλύτερα κώδικας ή σύστημα ηθικής, διοτι όπως και οι θολές έννοιες του καλού και του κακού, είναι προϊόντα της νόησης του ανθρώπου γεννημένα σε μια κατάσταση περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητας η οποία και διαιωνίζεται λογω αυτης της ηθικής.Κι έτσι εφόσον ταλαιπωρει το ανθρώπινο γένος τόσο καιρο είναι φυσικό να τη χαρακτηρίζω σάπια.
Όσο για το "αρρωστημένη", η αρρώστεια της αντικατοπτριζεται στ' αποτελέσματα της, ε..και τ'αποτελέσματα πιστεύω όλοι τα βλέπουμε.
Απο κει και πέρα κι ο jonniebegood έχει παραθέσει καποιες σκέψεις
που συμβαδίζουν μ' αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω (ελπιζω να τα κατάφερα)Εξηγήθηκα!
- Ρε φιλαράκι μου, το κακό και το καλό, ο αμαρτωλός και ο άγιος, είναι ένα και το αυτό.
quote:
Αρα καλό και κακό, αμαρτωλό και άγιο δεν υπάρχει εφόσον "όλα τούτα είναι ένα και το αυτό". Αυτό δεν έλεγα κι εγώ πιο πάνω;
Ε, ξέρω 'γω? τι να σου πω?
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 17/04/2005 22:09:08
Τόσο μεγάλη ανάγκη έχεις ν'ακουσεις οτι έχεις εσύ δικιο;! Τόση ανάγκη γι αποδοχή;
Εγώ σου είπα οτι σταματάω ν' ασχολούμαι μαζί σου. Εσυ γιατί συνεχίζεις; Ορίστε, σου άφησα το πεδίο ελεύθερο να κάνεις τα "τραύματα" - "θαυματά" κι ότι άλλο θες, μια που είσαι και "έτοιμος"!

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Λυπάμαι που το λεω, αλλά το θέμα κατάντησε chat room...
...με κάθε δημοσίευση που γίνεται κατρακυλάει ακόμη πιο βαθια...
Αν έχετε διάθεση να συζητήσουμε σχετικά με την αμαρτία έχει καλώς, αλλιώς να το μετονομάσουμε σε Fight Club vol 3001421545412358787...
Με αυτό το ρυθμό, αύριο-μεθαύριο θα έχει φτάσει στο Αχλαδότυρο...
.
.
.
Συμβουλευτικά... The She Mantis...

Δεν έχω ανάγκη από καμία αποδοχή. Ούτε δίκιο θέλω να μου πουν ότι έχω, ούτε άδικο. Με χαρακτήρισες "δήθεν", και έχω κι εγώ μια ευασθησία σ' αυτούς τους "δήθεν", όπως εσύ. Συμφωνούμε σ' αυτό. Μάλιστα κάποτε είχα γράψει και ένα άρθρο για τα "δήθεν" Ολυμπιακά έργα που γινόταν τότε στην πόλη μου, επί Ολυμπιάδας. Δεν είμαι "δήθεν" φίλε μου και νομίζω πως το κατάλαβες τώρα.
Αν ρίξεις μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες του θέματος, θα δεις πως κάπου λέω :
quote:
O έξυπνος άνθρωπος όταν συνειδητοποιήσει το σφάλμα του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να το αποδεχθεί. Αυτό, θα τον γλυτώσει από πολλές σκοτούρες...
Τώρα λοιπόν, συμπληρώνω : Μετά, θα πρέπει να το αφήσει να υπάρξει μέσα του, χωρίς να ασχοληθεί μαζί του. Αυτό, θα τον γλυτώσει από το να επαναλάβει το ίδιο...
quote:
Ορίστε, σου άφησα το πεδίο ελεύθερο να κάνεις τα "τραύματα" - "θαυματά" κι ότι άλλο θες, μια που είσαι και "έτοιμος"!
Το φόρουμ δεν είναι δικό μου. Ούτε δικό σου νομίζω. Δεν μου άφησες λοιπόν κανένα "πεδίο" ελεύθερο. Δεν μπορείς να μου αφήσεις τίποτε, γιατί δεν έχεις τίποτε.
Γεια χαρά,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 17/04/2005 23:59:58
Edited by - Deva_Parinito on 18/04/2005 00:05:40
quote:
Μια που μιλάμε λοιπόν, φιλαράκια μου, για την αμαρτία, ας δούμε και τον όρο "άφεση αμαρτιών". Τι σημαίνει "άφεση αμαρτιών", ποιος δύναται κατά την γνώμη σας να αφαιρέσει, να απελευθερώσει, να απαλλάξει κάποιον από το αμάρτημά του ?
Deva
Αυτό ήταν και το τελευταίο άσχετο, με το θέμα, post που στέλνω...
Καλή σας Νύχτα κύριοι...
.
.
.
The She Mantis...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
Χαίρομαι που κατάλαβες το σφαλμα σου Deva_Parinito
Ποιον κοροϊδεύεις ? Κοιμήσου ήσυχος. Αν χάρηκες για το ανύπαρκτο σφάλμα μου, η χαρά σου είναι ανύπαρκτη.
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 18/04/2005 00:09:10
Σε χαιρετώ

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
A, μάλλον δε το κατάλαβες ακόμα.
Όχι, εξήγησέ το μου...
Deva