- Τι θεωρούμε αμαρτία ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μάτια όλοι έχουν...
Όλοι ναι. Θαρρείς πως είναι ανοιχτά ? Μα κι αν είναι, θαρρείς πως βλέπουν ? Ο έρμος ο Ιησούς, θα συνάντησε πολλούς τέτοιους ανοιχτομάτηδες... Άσε τα μάτια των υπολοίπων, εκεί που είναι. Δες πρώτα την δική σου την τύφλα...
Deva
Ξερεις όμως ε; "Άλλο ο ανοιχτοματης κι άλλο ο αυγουλομάτης" που λέει κι ο φίλος σου ο Ρασούλης

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
....ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ...ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ...ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ....ΑΜΑΣΗΤΑ....ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ...Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ....Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;....ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙ ΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΤΡΑ....Ο ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ.......
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
ρίξε μια ματιά εδώ,
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6079
διάβασε το προσεχτικά, αν και δημοσιεύεται τώρα, προσωπικά με κάτι που έλαβε χώρα στη ζωή μου, με απασχολεί.... εδώ και χρονια!
Όχι τόσο το προγραμματισμένοι, (έτσι και αλλιώς σε ένα βαθμό είμαστε προγραμματισμένοι) μα για το κατά πόσο και αυτές οι (αναλαμπές από τον ουρανό), είναι η όχι…. μέρος του παιχνιδιού.
Ξέρω, είμαι εκτός θέματος….. ειναι γλυκιά η αμαρτία ![]()
quote:
Ξέρω, είμαι εκτός θέματος….. ειναι γλυκιά η αμαρτία
Επιτέλους να και κάποιος αμαρτωλός !!
Τελικά η ουσία είναι ότι είναι γλυκιά !!!!
Ότι και να θεωρεί ο καθένας μας αμαρτία σίγουρα είναι γλυκιά !
Αυτό είναι το θέμα ΠΛΑΤΩΝΑΣ να είναι γλυκιά!
Και δε μιλάω για ακραία πράγματα φόνους παιδεραστίες κλπ μιλάω για τις μικρές χαριτωμένες αμαρτίες μας!!
Τελικά άνοιξα το topic για να συζητήσουμε τι είναι αμαρτία και έγινε ένας χώρος αντιπαραθέσεων παρακολουθώ το topic χωρίς να μιλάω μήπως και τελικά βρουν μια άκρη!!!!
Αλλά μια και άκρη δε βρίσκετε στο τι θεωρεί ο καθένα μας αμαρτία τι θα λέγατε να αλλάξουμε τίτλο στο topic και να αρχίσουμε να γράφουμε τις μικρές γλυκείες μας αμαρτίες??
Ελπίζω ότι τότε ούτε chat θα θυμίζει ούτε αντιπαραθέσεις …….
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
A, μάλλον δε το κατάλαβες ακόμα.
--------------------------------------------------------------------------------
Όχι, εξήγησέ το μου...

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
quote:
Μια που μιλάμε λοιπόν, φιλαράκια μου, για την αμαρτία, ας δούμε και τον όρο "άφεση αμαρτιών". Τι σημαίνει "άφεση αμαρτιών", ποιος δύναται κατά την γνώμη σας να αφαιρέσει, να απελευθερώσει, να απαλλάξει κάποιον από το αμάρτημά του ?Ο εισηγητής του θέματος, θα μπορούσε - μιας και άρχισε αυτός την κουβέντα - να μας πει δυο λόγια, έτσι, εισαγωγικά...
Δεν χρειάζεται, κατά την γνώμη μου, να αλλαχθεί το θέμα. Μια χαρά είναι. Ας προχωρήσουμε... (αν θέλετε)
Τα δέοντα,
Deva
quote:
Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ....
Είναι λόγοι του Ιησού. Τον μπαγάσα, όλο τέτοια πάει και λέει, γι' αυτό τον πάω... ε, και πάω... (όχι ΠΑΟ, πάω...).
Ας σοβαρευτώ. Τι νομίζετε πως κάνει ο Ιησούς εκείνη την στιγμή στο πλήθος ? Ο Ιησούς γνωρίζει πως η αμαρτία δεν είναι η διάπραξη σφάλματος. Αυτό, δεν το γνωρίζει το πλήθος. Αν τους έλεγε "ε !, συνειδητοποιήστε τι κάνετε !", πολύ πέτρα θα έτρωγε η έρμη η πόρνη. Απευθύνεται όμως στο πλήθος λέγοντας μια λέξη - "αναμάρτητος" - που την γνωρίζει το πλήθος ή που νομίζει πως γνωρίζει. Θα έλεγε κανείς πως πλανεύει το πλήθος, είναι πλάνος, μα η πλάνη έχει το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε σε εκείνη την περίπτωση. Τι κάνει το πλήθος ? Σκέφτεται... "αναμάρτητος", "αμαρτία = σφάλμα", "κι εγώ έχω κάνει σφάλματα", "Τι κάνω ? Καταλαβαίνω πως κι εγώ έχω κάνει σφάλματα", δηλ ? Συνειδητοποιώ !!!
Βρε καλώς την, την συνείδηση... Άντε να φύγει πέτρα μετά, άντε γεια ?
Τα δέοντα,
Deva
quote:
Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ....
Είναι λόγοι του Ιησού. Τον μπαγάσα, όλο τέτοια πάει και λέει, γι' αυτό τον πάω... ε, και πάω... (όχι ΠΑΟ, πάω...).
Ας σοβαρευτώ. Τι νομίζετε πως κάνει ο Ιησούς εκείνη την στιγμή στο πλήθος ? Ο Ιησούς γνωρίζει πως η αμαρτία δεν είναι η διάπραξη σφάλματος. Αυτό, δεν το γνωρίζει το πλήθος. Αν τους έλεγε "ε !, συνειδητοποιήστε τι κάνετε !" ή "φίλοι μου, κάνετε λάθος που πετάτε πέτρες", πολύ πέτρα θα έτρωγε η έρμη η πόρνη. Απευθύνεται όμως στο πλήθος λέγοντας μια λέξη - "αναμάρτητος" - που την γνωρίζει το πλήθος ή που νομίζει πως την γνωρίζει. Θα έλεγε κανείς πως πλανεύει το πλήθος, είναι πλάνος, μα η πλάνη έχει το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε σε εκείνη την περίπτωση. Τι κάνει το πλήθος ? Σκέφτεται... "αναμάρτητος", "αμαρτία = σφάλμα", "κι εγώ έχω κάνει σφάλματα", "Τι κάνω ? Καταλαβαίνω πως κι εγώ έχω κάνει σφάλματα", δηλ ? Συνειδητοποιώ !!! Προσέξτε : Όχι το σφάλμα μου, (δεν ξέρω καν αν θα πετύχω την πόρνη, μπορεί να αστοχήσει η πέτρα που θα ρίξω...), συνειδητοποιώ την πράξη που συντελείτε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είμαι παρόν δηλ, πετάω πέτρα...κάτι σαν "πετάω πέτρες στο γιαλό / κι αυτές γυρίζουν πίσω..."
Βρε καλώς την, την συνείδηση... Άντε να φύγει πέτρα μετά, άντε γεια... Εδώ σε θέλω κάβουρα, που περπατάς στα κάρβουνα...
Τα δέοντα,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 18/04/2005 19:14:57
quote:
Μια που μιλάμε λοιπόν, φιλαράκια μου, για την αμαρτία, ας δούμε και τον όρο "άφεση αμαρτιών". Τι σημαίνει "άφεση αμαρτιών", ποιος δύναται κατά την γνώμη σας να αφαιρέσει, να απελευθερώσει, να απαλλάξει κάποιον από το αμάρτημά του ?Ο εισηγητής του θέματος, θα μπορούσε - μιας και άρχισε αυτός την κουβέντα - να μας πει δυο λόγια, έτσι, εισαγωγικά...
Μια και θέλετε να τοποθετηθώ στο θέμα άφεση αμαρτιών να το κάνω!
Για μένα προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει άφεση!
Η αμαρτία είναι κάτι που σκαλίζετε στη ψυχή μας για πάντα ότι και να γίνει ότι και να κάνουμε πάντα θα είναι μαζί μας και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μας δώσει άφεση γιατί μόνο εμείς ξέρουμε το μέγεθος της άρα μόνο για μας υπάρχει!
Χαράζετε μέσα μας όπως σκαλίζει ένα γλυπτής το μάρμαρο και μένει εκεί παντοτινα !
Και όσα πιο πολλά σκαλίσματα τόσο πιο καλό το έργο?????
Αυτό δε το ξέρω !!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
Edited by - e_shadow on 19/04/2005 00:24:25
«Τι νομίζετε πως κάνει ο Ιησούς εκείνη την στιγμή στο πλήθος ? Ο Ιησούς γνωρίζει πως η αμαρτία δεν είναι η διάπραξη σφάλματος. Αυτό, δεν το γνωρίζει το πλήθος.»
Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε να διεξάγουμε ούτως η άλλως, καθώς δεν έχουμε πηγές τρίτων μαρτύρων παρά μονάχα όσων θέλησαν να γράψουνε σχετικά.
Θα είχανε τους λόγους τους.
Εφόσον όμως μιλούμε για ιερά κείμενα, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε τα μάτια μας ανοιχτά για τις θρησκευτικές προεκτάσεις της όλης σκέψης.
Υπό αυτό το πρίσμα, αυτό που κάνει ο Ιησούς είναι κάτι εξόχως επικίνδυνο: πείθει τους παρευρισκόμενους ότι όλοι τους είναι, όπως και να το σκεφτούνε, αμαρτωλοί.
Και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο, καθώς δεν αφήνει κανέναν ενδεχόμενο ανοιχτό. Θα λέγαμε λοιπόν ότι σε πλήρη ταύτιση με τα όσα διδάσκει η υποκείμενη θεολογική αντίληψη εξελίσσεται και η περιγραφή του σχετικού εδαφίου.
Είναι όμως ο κόσμος έτσι? Είναι ο κόσμος Αγγελικά πλασμένος? Ήταν ποτέ? Υπήρξε άραγε ο ίδιος του ο Ιησούς αναμάρτητος?
Το παράδειγμα θυμίζει κατά κάποιον τρόπο τον Ιούδα, που αντιπροσωπεύει τον θνητό άνθρωπο, τον άνθρωπο από συναισθήματα και ανασφάλειες, από τον οποίο ωστόσο ζητείται να είναι τέλειος, να είναι θεϊκός.
Τελικά, ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα στην όλη ιστορία της χριστολογίας?