- Νεκρονομικον - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο ίδιος ο Λάβκραφτ έχει πει ότι το βιβλίο ήταν αποκύημα της φαντασίας του και αυτό πιστεύω κι εγώ. Το θέμα είναι όμως γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και γιατί πιστεύουν τόσοι στην ύπαρξή του; Τέλος αρκετοί έχουν δηλώσει πως έχουν πειραματιστεί με πράγματα από το βιβλίο και τους βγήκαν. Παίζει αυθυποβολή εδώ;
#2 Εδω υπαρχουν πολλοι που πιστευουν οτι σαυρες κυκλοφορουν αναμεσα μας μεταμφιεσμενες σε ανθρωπους, αυτο σου φανηκε περιεργο ?
quote:
Το περίεργο φίλε μου είναι ότι παρά την επιβεβαίωση του Λάβκραφτ ότι ήταν αποκύημα της φαντασίας του(ενώ αυτός ξεκίνησε να μιλάει για αυτό), πολλοί ισχυρίζονται πως υπάρχει...
Ρε φίλε, εδώ ο κόσμος καίγεται, κι εσύ ασχολείσαι με το..."Νεκρονομικόν"??? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν ασχολείσαι καλύτερα με το Ρωσοτουρκικόν
ή και το ....Ελληνογερμανικόν?
Εκεί να δείς τί γίνεται!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:Τι διάβασες και πως ξέρουμε το αν τρελάθηκες ή όχι;
#1 Το εχω διαβασει και δεν τρελλαθηκα :)
...?
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμφθηκε από την Ιβηρική.
Αυτό που αποτελεί την ελάχιστη απαίτηση, το πρώτο βήμα προς τα δύσβατα μονοπάτια της ατομικής και ομαδικής εξέλιξης. Καθότι το «εμείς» είναι ..μεταβλητά μεταβαλλόμενο.
Ένα μήνυμα διπλά σημαντικό για την Ελλάδα, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του φυλετικού πεπρωμένου με την περίοδο που διανύουμε.
Το μήνυμα ελήφθη ευκρινώς από τις νέες γενιές, από τα παιδιά, από αυτούς που μεθαύριο θα κληθούν να υλοποιήσουν τη νέα δυναμική και να οικοδομήσουν εκ βάθρων ένα νέο κόσμο μιας άλλης εποχής.
Δεν υπάρχει όμως Άνοιξη δίχως έναν Χειμώνα πριν κι ένα Θέρος μετά.
Και καθώς οι άπειρες σπείρες διαπλέκονται αενάως στο γαϊτανάκι της Δημιουργίας, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όντως γνωρίζει πού βρίσκεται, πού στέκεται και πού.. είναι.
Μπορεί όμως να τολμήσει τα πρώτα βήματα που θα τον οδηγήσουν σε αυτή την γνώση…
---------------------------------------------------------------------
«…Όταν δείτε την Ελλάδα να πραγματοποιεί μεγάλη κατάκτηση διεθνούς τροπαίου στο ποδόσφαιρο, θα έχετε ένα ακόμη σημάδι ότι θα ηγηθεί επιτυχώς (άμεσα ή έμμεσα, φανερά ή όχι, δεν έχει σημασία) στην ούτως ή άλλως κρίσιμη και επίπονη μετάβαση από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου».
Αμφίων
(«Βουλευτήριον» 4/11/2001)
Αδιανόητη νύξη βεβαίως για τότε.
Δύο μήνες μετά το χτύπημα στη Ν.Υόρκη (καμιά 20ριά μέρες πριν την δημοσίευση του «ΑΜΗΝ», για όσους τυχαίνει να θυμούνται).
Όμως η ταινία επιταχύνεται και θα επιταχυνθεί ακόμα πιο δαιμονισμένα...
Στην κάτωθι διεύθυνση, σε 3 σελίδες, βρίσκεται το όλο θέμα, με τίτλο: «Εύγε στο Βλάσση Μαρά». (Αρχίζει από τα αναβολικά και καταλήγει σε δράκους κόκκινους, πράσινους, ριγέ, με βούλες, κλπ. Συμμετέχουν κάμποσοι παλιοί «γνωστοί»..) ![]()
Χαιρετώ καθότι αναχωρών
κι εύχομαι για την μέγιστη δυνατή λήψη του μηνύματος
Το ΕΜΕΙΣ υπεράνω του ΕΓΩ :
Κάτι που αρχίζει από το κατώφλι του είναι μας και πάει πολύ πέρα κι από τον μικρό αυτό γαλάζιο πλανήτη..
Φιλια
* Μην περιμένετε στον τελικό ίδια εξέλιξη με τα δυό προηγούμενα παιγνίδια. Θα μπλεχτούν πολύ οι θεοί κι οι δαίμονες.. και θα σπάσουν πολλές καρδιές
Το μήνυμα πάντως εκπέμφθηκε ήδη...

Δημοσιογράφος:
- «Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σας»;
Μιχάλης Καψής:
- «Δεν υπάρχει μυστικό. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό.. και κανείς δεν ήθελε να βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.. κι αυτό ήταν το σημαντικότερο..»
------------------------------------------