- 17 NOEMBΡΗ - Ταινια (???) - - Κινηματογράφος -
Αθήνα
Tο Χόλιγουντ βρίσκεται στην προετοιμασία μιας ταινίας για τη δράση και την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα με κεντρικό άξονα της ιστορίας τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα, όπως αυτά του Τζορτζ Κλούνι και του Νίκολας Κέιτζ για να ενσαρκώσουν το ρόλο του πρώην υπουργού. Κατ' άλλες πληροφορίες ο Όλιβερ Στόουν ενδέχεται να είναι ο σκηνοθέτης που θα υπογράψει την ταινία, μια μελανή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που όμως είχε happy end, κάτι που αγαπά το Χόλιγουντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν από άρθρο του Νικ Γκέιτζ (ή αλλιώς Νίκου Γκατζογιάννη) που φιλοξενήθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου του μηνιαίου περιοδικού «Vanity Fair».
Οι συνοδευτικές φωτογραφίες εκτός των άλλων απεικόνιζαν τον Μ.Χρυσοχοΐδη και το «δεξί χέρι του» την εποχή της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, τον Φώτη Νασιάκο.
Μέσα σε περίπου 9.000 λέξεις ο συγγραφέας της «Ελένης», του πολιτικού αυτοβιογραφικού μπεστ σέλερ το οποίο έγινε ταινία το 1984 με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς, περιγράφει με γλαφυρότατες λεπτομέρειες όλο το παρασκήνιο των μεθόδων που ακολουθήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.
Η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι οι ταινίες που ασχολούνται με την τρομοκρατία γνωρίσουν επιτυχία.
Το κείμενο του Γκατζογιάννη αρχίζει από τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς τον Δεκέμβριο του 1975 και φθάνει ώς το 2002, τη χρονιά του τέλους της 17 Νοέμβρη.
O Μ.Χρυσοχοΐδης θα είναι ο πυρήνας της ταινίας, γύρω από τον οποίο θα κινούνται όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα. Και είναι πολλά: O Φ.Νασιάκος, αρχηγός τότε της ΕΛ.ΑΣ. και «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού, ο Γ.Διώτης και ο Στ.Σύρος, ο Αλ.Γιωτόπουλος, ο Δ.Κουφοντίνας, ο Σ.Ξηρός, κ.ά.
news.in.gr

Γνώριζα ότι οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που πάντα μας έβαζαν χέρι για την τρομοκρατία στην χώρα μας και ζητούσαν να εξαρθρωθούν οι διάφορες οργανώσεις αλλά δεν πίστευα ότι θα μας έκαναν και ταινία!
Ξέρεις μήπως πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα κτλ?
Υ.Γ. Μήπως ο Κλούνι το γυρίζει στις ταινίες πολιτικής θεματολογίας? ![]()

In anticipation of my resurrection...
Δεν βρήκα τίποτα στο ίντερνετ όμως εκτός από μια συζήτηση στο yahoo.

![]()
![]()
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Καλά βρε, δεν καταλάβατε ότι οι αμερικάνοι έφτιαξαν την 17 Νοέμβρη για να την κάνουν μετά ταινία;! (για να λένε: based on a true story!)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
καλό!!!!
lol.gr

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
quote:
Καλά βρε, δεν καταλάβατε ότι οι αμερικάνοι έφτιαξαν την 17 Νοέμβρη για να την κάνουν μετά ταινία;! (για να λένε: based on a true story!)
χα χα χα χα ![]()
![]()
![]()
![]()
Η αλήθεια είναι πως στο χόλυγουντ έχουν έλειψη από σενάρια...
Ένας γνωστός μου έλεγε πως αν πας σε ένα πάρτυ στο χόλυγουντ και πετάξεις ένα σενάριο στην πισίνα, να δεις, μου λέει, πόσοι θα πέσουν με τα ρούχα μέσα να το αρπάξουν.
Και αυτό το based on a true story μου σπάει τα νεύρα όποτε το βλέπω![]()

Θα συμφωνήσω με τον φίλο A.Kircher.Το Χόλυγουντ δεν έχει πλέον καλές ιδέες για σενάρια δυστυχώς...
δεύτερον, έχει πολύ κακό καστ [ο κλούνεϊ μου τη δίνει από τότε που σκότωσε τον μπάτμαν!] και τρίτον, πραγματικά πιστεύετε ότι μπορεί να έχει ανδιαφέρον;! χωρίς να γίνει πολύ αμερικάνικο;! δε νομίζω...

Και επειδη, σχεδον, εχουν βγαλει ολα τα δικα τους πολιτικα σε ταινιες (τους λειπει ο Μπους, μιας και τους το απαγορευσε, εκτος απο τον Μαικλ Μουρ, ο οποιος κατα το Πενταγωνο δεν θεωρειται Σκηνοθετης περιοπης), σκεφτηκαν να στραφουν σε Παγκοσμια Κλιμακα... Μετα θα τους δουμε να γυριζουν ταινια για τον Σανταμ, για τον Οτσαλαν, για τον Γιασερ Αραφατ... κ.τ.λ κ.τ.λ.

http://www.youtube.com/watch?v=UT1kJ4DhBKk
αλλά πρέπει να ξέρετε και λίγα αγγλικά!
απίστευτο!

In anticipation of my resurrection...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
http://www.youtube.com/watch?v=C6r1IcY1pv0
να γιατί πιστεύουμε ότι οι αμερικάνοι είναι... θεοί!