ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Διαίσθηση πριν τον σεισμό;;;

Διαίσθηση πριν τον σεισμό;;;

theosym310 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Λοιπόν, θα σας διηγηθώ την εμπειρία μου από τον προχτεσινό σεισμό των 3.8 ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι τον διαισθάνθηκα κατά κάποιον τρόπο, χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτος και να αποκλείω την περίπτωση του τυχαίου.
Ήμουν μόνος στο σπίτι και γύρω στις 12 (περίπου μισή ώρα πριν το σεισμό) πήγα να κλειδώσω την πόρτα του σπιτιού, αφού είχα σκοπό να κοιμηθώ μετά από λίγο. Να σημειώσω ότι κάθε φορά που κλειδώνω, έχω τη συνήθεια να αφήνω το κλειδί πάνω στην κλειδαριά, ώστε αν συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μπορώ να ξεκλειδώσω και να ανοίξω αμέσως χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω μέσα στο σκοτάδι τα κλειδιά και την κλειδαριά. Αυτή τη φορά, για ένα περίεργο λόγο, κλείδωσα και έβγαλα το κλειδί από την κλειδαριά. Αμέσως μετά σκέφτηκα "μα τι κάνεις;; καλύτερα άσε το κλειδί πάνω στην πόρτα. Αν γίνει κανένας σεισμός τη νύχτα, μπορεί να χρειαστεί να βγεις γρήγορα έξω..." Έτσι, ξαναέβαλα το κλειδί πάνω στην πόρτα. Έπειτα, κάθισα στον υπολογιστή, βρήκα κάποιους φίλους online και κουβεντιάζαμε.

Για να μην τα πολυλογώ, ο σεισμός έγινε γύρω στις 00:30 και με τρόμαξε πάρα πολύ!! Δεν ήταν τόσο το κούνημα, όσο ο δυνατός θόρυβος, η δυνατή βοή που τον συνόδευε (τόσο πολύ, που νόμιζα ότι έπεφτε το σπίτι...), μάλλον εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν επιφανειακός. Τα σκυλία της γειτονιάς δεν σταμάτησαν να ουρλιάζουν ούτε λεπτό, απόδειξη ότι είχαν καταλάβει από πριν τι θα συμβεί... Ήμουν και μόνος, οπότε ταράχτηκα αρκετά και αποφάσισα μετά από κανένα μισάωρο, αφού είδα ότι δεν μπορούσα να ηρεμήσω, να πάρω το αμάξι και να πάω βόλτα στο κέντρο. Βρήκα εκεί κάτι φίλους που με ηρέμησαν και αποφάσισα να γυρίσω σπίτι κατά τις 5 και τελικά με τα χίλια ζόρια με πήρε ο ύνπος στις 6...

Αργότερα έμαθα για το επίκεντρο, το οποίο ήταν ακριβώς στην περιοχή που μένω!! Στην Εξοχή Θεσσαλονίκης, ανάμεσα από το Ασβεστοχώρι και το Πανόραμα, νότιοδυτικά της λίμνης του Λαγκαδά! Έτσι εξηγείται τελικά το δυνατό βουητό που με τρόμαξε τόσο πολύ...

Τι λέτε? Πώς έγινε ο σεισμός μισή ώρα αφού τον σκέφτηκα; Ήταν τυχαίο γεγονός ή μπορεί να ήταν και διαίσθηση; Περιμένω να ακούσω τις γνώμες σας.
2008-09-07 16:34
Καποτε, πριν πολλα-πολλα-πολλα χρονια, πριν ακομη ο ανθρωπος να δημιουργησει πολεις και τελικα να απομακρυνθει απο την Μητερα Φυση ειχε το χαρισμα να αποκωδικοποιει το σημα που του εστελνε εκεινη για επερχομενο σεισμο ή αλλη φυσικη καταστροφη.
Αντιθετα τα ζωα και τα πουλια συνεχιζουν να εχουν αυτο το χαρισμα και να διαισθανονται την επερχομενη σεισμικη δονηση στην προκειμενη περιπτωση.
Αντιλαμβανονται με λιγα λογια την μεταβολη στο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο της γης.
Καποιες φορες, καποιοι ανθρωποι οπως εσυ, μπορουν ακομη με τον εναν ή τον αλλον τροπο να διαισθανθουν, να αποκωδικοποιησουν με αλλα λογια το μηνυμα της Φυσης.
2008-09-07 17:53
Αγαπητή Μιρέλλα, ευχαριστώ για την απάντηση.

Συμφωνώ με αυτό που λες για τον άνθρωπο πριν πολλά χρόνια. Ωστόσο, εμένα δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σχετικό με διαίσθηση, γι'αυτό το λόγο ανέφερα και στο ποστ μου την πιθανότητα του τυχαίου. Πάντως, άνθρωποι που μπορούν ακόμα και σήμερα να διαισθάνονται την αλλαγή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της γης, πρέπει να θεωρούνται πολύ προικισμένοι και, υποθέτω, ότι δεν πρέπει να είναι και πολλοί...

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το επίκεντρο ήταν πολύ πολύ κοντά στο σπίτι μου, επομένως και η αλλαγή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου έλαβε χώρα σε πολύ κοντινή απόσταση από εμένα. Μήπως αυτό βοήθησε στο να διαισθανθώ το σεισμό; Πολύ πιθανό. Πάντως, όπως πάντα σθνηθίζω να κάνω με τέτοια θέματα, κρατάω και μια πισινή...
2008-09-07 19:30
Και μια λεπτομέρεια που έμαθα μόλις τώρα σχετικά με το σεισμό.

Σε κάποιο site κάποιοι σεισμολόγοι έδωσαν τις συντεταγμένες του επικέντρου. Τις βρήκαμε με ένα φίλο μου που έχει GPS και ψάξαμε να βρούμε κατά που πέφτει. Τελικά διαπίστωσα ότι το επίκεντρο ήταν μόλις 1.5 χιλιόμετρο από το σπίτι μου!! Πολύ πιό κοντά απ'ότι περίμενα...
2008-09-07 20:49
Καλησπέρα,

Πιστεύω ότι κάποιος ο οποίος έχει μεγαλώσει σε περιοχή όπου οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο, αναγκαστικά μαθαίνει να ζει μαζί τους.

Στην περιοχή από όπου κατάγομαι, οι σεισμοί είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Στους περισσότερους δεν δίνουμε καν σημασία.

Στον πιο πρόσφατο μεγάλο σεισμό δεν βρισκόμουν στην περιοχή. Ίσως θα ακουστεί υπερβολικό, αλλά δεν μου προξένησε εντύπωση όταν έμαθα ότι είχε γίνει σεισμός. Θέλω να πω, μου φάνηκε σχεδόν φυσιολογικό για την συγκεκριμένη μέρα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω.

"Δέσιμο" με την πάτρια γη; Διαίσθηση; Αρνητική ενέργεια; Σύμπτωση;

Υποθέτω δεν θα μάθω ποτέ.

Φιλικά.
2008-09-07 23:55
Ουτε που θελω να θυμαμαι το πως βιωσα τον μεγαλο σεισμο της Αθηνας εννεα χρονια ακριβως πριν, 7-9-1999.
Και επειδη μενω στον 6ο οροφο αναλογιζεσθε πως πηγαινε το κτιριο.
Καδρα επεφταν απο τους τοιχους, τα παντα χορευαν και η αισθηση του "Θεε μου θα πεθανω τωρα" παντου διαχυτη.
Εκεινο που θυμαμαι ειναι πως μιση περιπου ωρα πριν τον σεισμο, τα περιστερια απο τις γυρω μαρκιζες ειχαν εξαφανιστει και η σκυλιτσα μου που επι μια εβδομαδα πριν την σεισμικη δονηση ενω την εβγαζα βολτα αρνιοταν πεισματικα να μπει στην πολυκατοικια οταν γυριζαμε, ειχε κρυφτει μεσα στην εντοιχισμενη ντουλαπα.
2008-09-08 00:58
Μιρελλα, ελπίζω να μην σου είχε προκαλέσει πολλές ζημιές εκείνος ο σεισμός, αν και απ'ότι θυμάμαι, γενικά οι ζημιές ήταν πάρα πολλές και σοβαρές...
Τελικά, είναι αξιοθαύμαστη αυτή η διαίσθηση των ζώων. Εμένα προσωπικά μου προκαλεί δέος...
Θα συμφωνήσω με τον Viktor_Belenko. Η περιοχή που μεγάλωσα και μένω μέχρι και σήμερα είναι σεισμογενής. Υπάρχει ένα μικρό ρήγμα εδώ το οποίο δίνει αρκετά συχνά σεισμούς, συνήθως όμως μικρούς, απο 3-4.5 ρίχτερ το πολύ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, είναι τόσο μικρό που δεν έχει φόβο να δώσει σεισμό μεγαλύτερο από 5 ρίχτερ. Γενικά, έχω συνηθίσει τους σεισμούς στην περιοχή και δεν μου προκαλούν ιδιαίτερο φόβο, εκτός από τους νυχτερινούς, όπου υπάρχει και το σκοτάδι και η κατάσταση είναι πιό περίεργη, όπως και να το κάνουμε... Πάντως, ο προχτεσινός με τρόμαξε πάρα πολύ... Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα και στις περιοχές γύρω από το επίκεντρο έγινε ιδιαίτερα αισθητός και φάνηκε σε όλους πολύ μεγαλύτερος...
Anyway, τέλος καλό, όλα καλα!!!
2008-09-08 08:36
Καλησπερα theosym3. Θα μπορουσε καποιος να το θεωρησει τυχαιο αλλα ειναι πολλες οι συμπτωσεις κατα τη γνωμη μου για κατι τετοιο.το οτι συνεβει τοσο συντομα μετα τη σκεψη σου, το οτι ηταν τοσο κοντα το επικεντρο!!! Αυτο που με κανει να πιστευω πως ηταν διαισθηση ηταν ο λογος που το σκεφτηκες. Πως δηλ. θα χρειαζοσουν το κλειδι να ειναι πανω στην πορτα. Σου εχει συμβει να παιρνεις μαζι σου κατι που κανονικα (πχ ενα ψαλιδι) δεν θα χρειαζοσουν και παρολο που το ξερεις το κανεις; και τελικα οντως σου χρειαστηκε αργοτερα; Η να αλλαξεις μια συγκεκριμενη διαδρομη που κανεις και να συμβει κατι που σε κανει να πεις "παλι καλα που το εκανα;" Τα ατομα με διαισθηση εχουν αρκετα συχνα τετοια περιστατικα.
Να σημειωσω πως καλα κανεις παντως και δεν βγαζεις το κλειδι ποτε!με ή χωρις διαισθηση ειναι πιο ασφαλες
Ισως ξεφυγουμε απο το θεμα ομως:
Ο σεισμος ΔΕΝ μας σκοτωνει, μας σκοτωνουν οι δικες μας κατασκευες.
Ο σεισμος κρατα μονον λιγα δευτερολεπτα ενω ενας τυφωνας π.χ. κρατα ωρες και δεν εισαι ασφαλης ουτε μεσα, αλλα ουτε και εξω.
Οι ομορφιες της πατριδας μας, τα πανεμορφα δαντελλωτα ακρογιαλια, τα βουνα, τα φαραγγια, οι κοιλαδες, ειναι προϊοντα των σεισμων.
Και σας το γραφω εγω, που επαθα "ζημια", μολονοτι η πολυκατοικια στην οποια διαμενω δεν επαθε την παραμικρη ζημια (να θυμαστε οτι εαν στις πολυκατοικιες δεν εχουν γινει παρεμβασεις, κοψιμο κολωνων κλπ) αυτες δυσκολα πεφτουν, γιατι αργουν να συντονιστουν λογω υψους με το μηκος κυματος του σεισμου. Ειναι πολυ σημαντικο να θυμαστε πως ΠΟΤΕ κατα την διαρκεια σεισμου ΔΕΝ ανοιγουμε πορτες, (εαν ειναι ισχυρος), διοτι μπορει να κολλησουν λογω της ταλαντωσης του κτιριου.
Εκτοτε, 9 χρονια τωρα, κοιμαμαι με το φως αναμμενο (χαζο θα μου πειτε διοτι αν γινει σεισμος το φως θα τον σταματησει?), αφηστε δε που στον 6ο οροφο τους αισθανεσαι λιγο-πολυ ολους!!!!!
Στης Ανδραβιδας μιλουσα με μια ξαδελφη μου στο τηλεφωνο και την κατσαδιαζα που ειχε βαλει ενα ντουλαπι πανω σε ενα αλλο, σε μια χωρα σαν την δικη μας την 6η κατα σειρα στον κοσμο σε συχνοτητα σεισμικων γεγονοτων και με το που εκλεισα το τηλεφωνο ειδα το συνθετο να πηγαινει περα-δωθε με εναν απαισιο ξερο ηχο.
Ολοι μας στην διαρκεια ενος σεισμου εχουμε νοιωσει εκεινο το απαισιο "σφιξιμο" στο στομαχι.
Αναρωτηθηκατε ποτε τι ειναι αυτο?????
Απλουστατα η επιταχυνση της βαρυτητας, με λιγα λογια αυξανει το βαρος μας καθως η γη μας ασκει μαγνητισμο κολλωντας μας πανω της για να μην χτυπησουμε!!!
Η Φυση ειναι πανσοφη οπως σιγουρα ξερετε!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mirella_S
Ουτε που θελω να θυμαμαι το πως βιωσα τον μεγαλο σεισμο της Αθηνας εννεα χρονια ακριβως πριν, 7-9-1999.
Και επειδη μενω στον 6ο οροφο αναλογιζεσθε πως πηγαινε το κτιριο.
Καδρα επεφταν απο τους τοιχους, τα παντα χορευαν και η αισθηση του "Θεε μου θα πεθανω τωρα" παντου διαχυτη.
Εκεινο που θυμαμαι ειναι πως μιση περιπου ωρα πριν τον σεισμο, τα περιστερια απο τις γυρω μαρκιζες ειχαν εξαφανιστει και η σκυλιτσα μου που επι μια εβδομαδα πριν την σεισμικη δονηση ενω την εβγαζα βολτα αρνιοταν πεισματικα να μπει στην πολυκατοικια οταν γυριζαμε, ειχε κρυφτει μεσα στην εντοιχισμενη ντουλαπα.

Πωπώ , τί μου θύμισες,,,
Πάνε κιόλας 9 χρόνια! Τί πράμα ήταν αυτό ! Μου αρέσει που λένε "σε περίπτωση σεισμού κάντε αυτό, κάντε εκείνο ,κάτω από τις κάσες της πόρτας κλπ. " . Εκείνη την ώρα ρε παιδιά, δεν μπορούσα ούτε να κουνηθώ θυμάμαι. πού να τρέξω κάτω από τις κάσες. Για άλλη κάσα ετοιμαζόμουνα (black xιούμορ)