ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/ο ανθρωπος

ο ανθρωπος

mel.x20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Καλησπερα σε ολους.
θελω να ζητησω συγνωμη απο ολους σας επειδη δεν γνωριζω πολυ καλα τους υπολογιστες ,για αυτο δεν γνωριζω τωρα ,αν εισαγω σωστα αυτο το θεμα εδω.

Διαβαζα χθες βραδυ σε ενα παλιο τευχος ενος strange περιοδικου για τον Πλινιο.Αυτος ο κυριος λοιπον ειχε περιγραψει πριν απο αιωνες την κατασταση μας με τον καλυτερο τροπο στην "Φυσικη ιστορια "του .Γραφει λοιπον.

Ο θεος, απο ολα τα ζωα μονο τον ανθρωπο καλυψε με δανεικα υλικα.Ολα τα ζωα τα ντυνει με σκεπασματα,δηλ.φτερα ,πουπουλα,γουνες,αγκαθια,προβιες,τομαρια,φολιδες,λ επια.Ακομη και τα δεντρα ,προστατευει τον κορμο τους , απο το κρυο η την ζεστη,με φλοιους.Μονο τον ανθρωπο απο την ωρα τις γεννησις του τον πεταει στην γη γυμνο.Αυτος δε αρχιζει αμεσως να κλαιει.Κανενα αλλο απο τα εμβια οντα δεν ριχνει τετοιο κλαμα και μαλιστα αμεσως με το ξεκινημα της ζωης του.Αργοτερα μετατρεπεται σε τετραποδο και κυλιεται στα τεσσερα!!!!
Αφου λοιπον ο ανθρωπος βγει στο φως αρχιζει μια μεγαλη περιοδος εξαρτησης,που κανενα αλλο εμβιο ον εχει.
Κανενα αλλο ζωο δεν ειναι τοσο ανημπορο μετα την γεννηση του και για τοσο πολυ καιρο.Εξρτημενο απολυτα απο τους γονεις του για πολλα,πολλα χρονια.Μετα την γεννηση του ερχονται οι αρωστιες και μετα οι θεραπειες και μετα παλι οι αρωστιες και μετα οι θεραπειες.κλπ

Ολα ομως τα πλασματα εχουν συνειδηση της φυσης τους.Ολα αρχιζουν μονα τους να κολυμπουν, η να πετουν ,η να περπατουν......
Μονο ο ανθρωπος δεν γνωριζει τιποτα απολυτως,δηλ,να περπατα,να τρωει,να μιλα ,να επικοινωνει,μοναχα αν του το διδαξουν.Το μονο πραγμα που μπορει να κανει απο φυσικου του ειναι να κλαιει.
Επειτα ολα τα ζωα τα βλεπουμε να συγγεντρωνονται σε συντροφικα κοπαδια και ολα μαζι στεκουν εναντια σε αλλα ειδη ζωων.Τα αγρια λιονταρια δεν πολεμουν μεταξυ τους,ουτε τα φιδια δεν επιτιθενται σε αλλα φιδια,κανενα στο ειδος του.Μονο ο ανθρωπος ολα του τα κακα τα παθαινει απο τους συνανθρωπους του.
Αυτα τα γραφει ο Πλινιος γυρω στο 69 μχ.στην "φυσικη ιστορια "και απο τοτε η κατασταση μας δεν εχει αλλαξει καθολου.Σαν να την εγραψε τωρα.Αυτο δειχνει οτι δεν ειχαμε καμια ιδιαιτερη εξεληξη,γενετικη η αλλη,τα τελευταια χιλιαδες χρονια παρ οτι ειχαμε τοσους θαυμασιους ανθρωπινους πολιτισμους.
ΟΠΟΤΕ,να υποψιαστουμε οτι ο ανθρωπος δεν προερχεται απο την φυση,ειναι "παρα φυση",δεν ειναι απο δω,απο αυτον τον κοσμο,μαλλον ηρθε απο αλλου,ισως να μην ηταν αρχικα φταγμενος για αυτον τον κοσμο,ισως να ειμαστε εδω εξοριστοι απο καπου αλλου,φυλακισμενοι ισως,εκπτωτοι η να ειμαστε το προιον μιας διεργασιας που δεν προβλεποτανε απο το υπαρχον φυσικο συστημα.Μηπως ειμαστε απο αλλου?????

και τι γινεται με την νοημοσυνη μας ?????
2008-04-23 17:59
δυστυχως κανενας δεν μπορει να το ξερει αυτο...
2008-04-23 18:59
Τι ειναι η νοημοσυνη μας ??
Ο εγκεφαλος μας ,τα κυτταρα του εγκεφαλου μας??
Ο εγκεφαλος μου ,ειμαι εγω???
Τα κυτταρα μας, ομως καταστρεφονται ,πεθαινουν και ανανεονονται συνεχως ,αρα, η κυτταρικη μας δομη ,αλλαζει ολοκληρωτικα, καθε λιγα χρονια.Αρα.........δεν ειμαι ΕΓΩ !!!
Ειχα τα ιδια κυτταρα οταν ημουν 5 χρονων??
Τα ιδια ειχα πριν 2 χρονια ??
Πριν 20 χρονια ????
Στην ουσια ομως ,εγω νιωθω η ιδια .Νιωθω ΕΓΩ !!!
Οι περισσοτερες θρησκειες ,στηριζονται στην υπαρξη ,οχι μονο του εαυτου ,αλλα και της αφθαρτης ψυχης. Ολες μιλανε για μετενψυχωση.Πιο το νοημα ομως της μετενψυχωσης, αν δεν εχω μνημη ??
Που παει η μνημη μου??Το εγω μου δηλαδη??
Και γιατι να μετενσαρκωθω,αν δεν εχω μνημη ??
ΓΙΑΤΙ ??
Η επιστημη λεει ,οτι η συνεχεια της υπαρξης ειναι μια ψευδαισθηση.
Πολλοι απο εμας εδω στο forum λεμε οτι ..
δεν πεθαινουμε ......απλα αλλαζουμε δονητικη ταχυτητα..
Αλλοι πιστευουμε ,οτι παμε σε ενα παραλληλο συμπαν.
Οτι υπαρχουν ,πολλαπλα συμπαντα....
Ισως σε ενα αλλο ,παραλληλο συμπαν ,να υπαρχει μια αλλη mel, που γραφει στο forum του μεταφυσικου,του αλλου παραλληλου συμπαντος....
Αν πεθανω εγω εδω,θα πεθανει και η αλλη ?????

Δεκτες οποιες παρεμβασεις ,γνωμες,μπορουν να ριξουν λιγο φως...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mel.x
Οι περισσοτερες θρησκειες ,στηριζονται στην υπαρξη ,οχι μονο του εαυτου ,αλλα και της αφθαρτης ψυχης. Ολες μιλανε για μετενψυχωση.Πιο το νοημα ομως της μετενψυχωσης, αν δεν εχω μνημη ??
ΓΙΑΤΙ ??
Ισως σε ενα αλλο ,παραλληλο συμπαν ,να υπαρχει μια αλλη mel, που γραφει στο forum του μεταφυσικου,του αλλου παραλληλου συμπαντος....

Αν ειχαμε τη μνημη των προηγουμενων μετενσαρκωσεων μας θα τα ειχαμε ολα δεδομενα και δεν θα καναμε τιποτα για να εξελιχθει η ψυχη μας ή για να υποεξελιχθει σε κατι λιγοτερο απο αυτο που ειναι τωρα. Αναλογα με το τι ειμαστε. Καλοι ή κακοι.
Στους αλλους παραλληλους κοσμους, οι παραλληλοι εαυτοι μας ζουν κανονικα οπως εμεις αλλα ειναι αντιθετοι απο αυτο που ειμαστε εδω. Το καθετι στον κοσμο, στο συμπαν εχει το αντιθετο του. Τιποτα δεν υπαρχει μονο του. Αν πεθανεις εσυ, πεθαινει και ο παραλληλος εαυτος σου αλλα με διαφορετικο τροπο... Τιποτα δεν ειναι δεδομενο,...
2008-04-23 20:52
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Witch Shadow

Στους αλλους παραλληλους κοσμους, οι παραλληλοι εαυτοι μας ζουν κανονικα οπως εμεις αλλα ειναι αντιθετοι απο αυτο που ειμαστε εδω. Το καθετι στον κοσμο, στο συμπαν εχει το αντιθετο του. Τιποτα δεν υπαρχει μονο του. Αν πεθανεις εσυ, πεθαινει και ο παραλληλος εαυτος σου αλλα με διαφορετικο τροπο... Τιποτα δεν ειναι δεδομενο,...

Και γιατί το κάθετι στο κόσμο έχει και το αντίθετο του και μάλιστα στο παράλληλο σύμπαν; Από την στιγμή που δεν μπορώ να αντιληφθώ το παράλληλο σύμπαν σε τι με οφελεί ο αντίθετος μου εαυτός που ζει εκει; Με βοηθάει σε κάτι;
2008-04-24 10:32
Παράθεση:
ΟΠΟΤΕ,να υποψιαστουμε οτι ο ανθρωπος δεν προερχεται απο την φυση,ειναι "παρα φυση",δεν ειναι απο δω,απο αυτον τον κοσμο,μαλλον ηρθε απο αλλου,ισως να μην ηταν αρχικα φταγμενος για αυτον τον κοσμο,ισως να ειμαστε εδω εξοριστοι απο καπου αλλου,φυλακισμενοι ισως,εκπτωτοι η να ειμαστε το προιον μιας διεργασιας που δεν προβλεποτανε απο το υπαρχον φυσικο συστημα.Μηπως ειμαστε απο αλλου?????

και τι γινεται με την νοημοσυνη μας ?????

Το μονο σιγουρο και παραδεχτο απο επιστημονικους κυκλους
ειναι οτι το ανθρωπινο DNA ειναι κατα πολυ αρχαιοτερο σε ηλικια
απο την ιδια τη γη!
2008-04-24 13:34
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DOA
Το μονο σιγουρο και παραδεχτο απο επιστημονικους κυκλους
ειναι οτι το ανθρωπινο DNA ειναι κατα πολυ αρχαιοτερο σε ηλικια
απο την ιδια τη γη!

Αυτό δεν το έχω ξανακούσει!
DOA έχεις κάποια πηγή που να το λέει αυτό?

Εάν όντως ισχυεί κάτι τέτοιο, τότε μάλλον η μόνη λογική εξήγηση θα ήταν οτι δεν είμαστε απο εδώ, αλλά καταλήξαμε εδώ...όπως είπε παραπάνω και η mel.x.
Παράθεση:
Τι ειναι η νοημοσυνη μας ??
Ο εγκεφαλος μας ,τα κυτταρα του εγκεφαλου μας??
Ο εγκεφαλος μου ,ειμαι εγω???
Τα κυτταρα μας, ομως καταστρεφονται ,πεθαινουν και ανανεονονται συνεχως ,αρα, η κυτταρικη μας δομη ,αλλαζει ολοκληρωτικα, καθε λιγα χρονια.Αρα.........δεν ειμαι ΕΓΩ !!!
Ειχα τα ιδια κυτταρα οταν ημουν 5 χρονων??
Τα ιδια ειχα πριν 2 χρονια ??
Πριν 20 χρονια ????
ΓΙΑΤΙ ??

Συγνωμη θελω να κανω μια διορθωση...
ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ........ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Witch Shadow
Αν ειχαμε τη μνημη των προηγουμενων μετενσαρκωσεων μας θα τα ειχαμε ολα δεδομενα και δεν θα καναμε τιποτα για να εξελιχθει η ψυχη μας ή για να υποεξελιχθει σε κατι λιγοτερο απο αυτο που ειναι τωρα. Αναλογα με το τι ειμαστε. Καλοι ή κακοι.

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΕ....

Αφου δεν εχω καθολου μνημη,απο την προηγουμενη ζωη μου και τα "μαθηματα" που πηρα,πως θα εξελιξω την τωρινη ψυχη μου ??
Α...και κατι αλλο .........
αυτοι οι αλλοι παραλληλοι κοσμοι ,υπαρχει καποια περιπτωση καπου-καπου να "τεμνονται",και εγω να βλεπω την mel στην αλλη της διασταση???
Η ...οταν βλεπω κατι ονειρα [εδω και χρονια,το ιδιο ] οτι ζω σε ενα συγκεκριμενο σπιτι ,να βλεπω τον εαυτο μου στην αλλη του ,παραλληλη ζωη??
και αν αφου πεθανω εδω ,οπως λες,πεθαινω και στις αλλες ,παραλληλες ζωες,ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΩ ???
Ειδικοί ερευνητές έχουν ήδη υπολογίσει ότι για να τοποθετηθούν στη σωστή τους θέση όλα τα αμινοξέα ενός απλούστατου έμβιου συστήματος πρέπει να επιτελεστούν περίπου 10^2.000.000 αντιδράσεις.
Kάθε αντίδραση, όμως, δεν μπορεί να γίνει σε χρόνο μικρότερο από 0,3 x 10^(-18) sec , γεγονός που σημαίνει ότι σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια μπορούν να συμβούν μόνο 10^35 αντιδράσεις, αριθμός βέβαια ασυγκρίτως μικρότερος από τον απαιτούμενο αριθμό αντιδράσεων (10^2.000.000).
(Πηγή: «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ, Εισαγωγή στην Αστροφυσική» (Β΄ τόμος) των επίκουρων καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου.)
Σύμφωνα με τα παραπάνω υπολόγισαν ότι ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 10 στην 1.999.975 έτη.
Ώστε:
Σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια, αναφέρεται πως η ζωή προέκυψε σε διάστημα 10 στην 9 έτη
(ένα δις έτη από την δημιουργία της Γης) Η ηλικία της Γης είναι της τάξης των 10 στην 9 ετών
(περίπου 4,5 δις έτη) . Η ηλικία του Σύμπαντος υπολογίζεται επίσης στη τάξη των 10 στην 9 ετών
(13,7 δις έτη) . Όμως, το πλήθος των αντιδράσεων ΜΟΝΟ για την ορθοθέτηση των αμινοξέων στον απλούστερο έμβιο σύστημα, απαιτούν 10 στην 1.999.975 έτη !!!!
Νομίζω ότι τουλάχιστον μαθηματικά, μιλάμε πλέον όχι απλά για απίθανο, αλλά για το αδύνατο !!
Και όλα αυτά, για τη δημιουργία σε κυτταρικό επίπεδο.

Το 1965 όμως με την ανακάλυψη της ακτινοβολίας υποβάθρου, επιβεβαιώθηκε ότι το σύμπαν έχει αρχή στο χρόνο, και σήμερα μετά από τελευταίες παρατηρήσεις διαστημικών εργαστηρίων όπως του COBE και ακόμα πιο πρόσφατα του WMAP στηρίχτηκε ακόμα περισσότερο η άποψη ότι το σύμπαν είναι 13,7 δις ετών.
Άρα έχει αρχή στο χρόνο.
Σαφώς τα 13,7 δις ακούγονται πολλά, σε σχέση όμως με αυτά που απαιτούνται για τη δημιουργία της ζωής από τύχη, είναι τόσο λίγα, ώστε μπορούμε πια να μιλάμε για κάτι το αδύνατο.
Και αυτά για τον μικρόκοσμο των σωματιδίων...

Τώρα για σκέψου ο άνθρωπος!!
2008-04-24 17:29
DOA ευχαριστώ πάρα πολύ για τα στοιχείο που κατέθεσες!
Είναι πραγματικά εκπληκτικά!!!
Έχω απο λίγες έως μηδαμινές γνώσεις πάνω στους συγκεκριμένους κλάδους, αλλά με βάση αυτά που έγραψες, σίγουρα θα το ψάξω παραπάνω (μπας και καταλάβω περισσότερα!)...

Με βάση όμως τις χρονολογίες που κατέθεσες, φαίνεται οτι η ζωή θα πρέπει να άρχισε και να εξελίχτικε όχι μόνο σε άλλον πλανήτη απο τη γή, αλλά και σε κάποιο άλλο σύμπαν, μιας και τα χρόνια που απαιτούνται (10 στην 1.999.975 έτη) δεν αντιστοιχούν με τίποτα στη ηλικία που εμείς πιστεύουμε πως έχει το σύμπαν (μιας και λέμε με σιγουριά πλέον οτι είχε αρχή)...!

Που θα μπορούσε να είναι αυτό το μέρος και τι σόι μέρος θα μπορούσε να είναι?
Είναι πιθανό να έχει γίνει κάτι τέτοιο ή κάνουμε κάποιο τραγικό λάθος στους υπολογισμούς μας?
2008-05-10 13:13
Θα μπορούσε να είναι και κάποιο τραγικό λάθος όπως είπες..
Το καλό είναι που μπήκε το θέμα προς συζήτηση και σκέψη!
Το απόλυτο, για άλλη μια φορά, δε μας κάλυψε..
2008-05-10 13:57
Παράθεση:
Θα μπορούσε να είναι και κάποιο τραγικό λάθος όπως είπες..
Το καλό είναι που μπήκε το θέμα προς συζήτηση και σκέψη!
Το απόλυτο, για άλλη μια φορά, δε μας κάλυψε..

Καλημερα Doa και χρονια πολλα σου ευχομαι.
Τρομακτικο ακουγεται λιγο ολο αυτο,γιατι δειχνει οτι ισως, δεν ειμαστε τοσο ''προσωρινοι''σε αυτον τον κοσμο !!!
Ποιο ειναι τελικα το νοημα της ζωης?
Αφου δεν θυμαμαι τιποτα ,απο καποια αλλη ζωη μου ,αφου δεν εχω μνημες. [ η εχω ???? ]
Γιατι ηρθα ξανα -αν ηρθα ξανα !!!-τι ηρθα να κανω παλι εδω ?????
ποιο το νοημα της ζωης ?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ophelia
DOA ευχαριστώ πάρα πολύ για τα στοιχείο που κατέθεσες!
Είναι πραγματικά εκπληκτικά!!!
Έχω απο λίγες έως μηδαμινές γνώσεις πάνω στους συγκεκριμένους κλάδους, αλλά με βάση αυτά που έγραψες, σίγουρα θα το ψάξω παραπάνω (μπας και καταλάβω περισσότερα!)...

Με βάση όμως τις χρονολογίες που κατέθεσες, φαίνεται οτι η ζωή θα πρέπει να άρχισε και να εξελίχτικε όχι μόνο σε άλλον πλανήτη απο τη γή, αλλά και σε κάποιο άλλο σύμπαν, μιας και τα χρόνια που απαιτούνται (10 στην 1.999.975 έτη) δεν αντιστοιχούν με τίποτα στη ηλικία που εμείς πιστεύουμε πως έχει το σύμπαν (μιας και λέμε με σιγουριά πλέον οτι είχε αρχή)...!

Που θα μπορούσε να είναι αυτό το μέρος και τι σόι μέρος θα μπορούσε να είναι?
Είναι πιθανό να έχει γίνει κάτι τέτοιο ή κάνουμε κάποιο τραγικό λάθος στους υπολογισμούς μας?

Αγαπητή Οφέλια δεν είναι τόσο απλό το συγκεκριμένο ζήτημα... Ας αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η ανθρώπινη ζωή να ξεκίνησε σε κάποιο άλλο σύμπαν. Ξεπερνάει ακόμα και το Στάρ Τρέκ. Με τα στοιχεία του φίλου Doa καταδυκνίεται κάτι που για εμένα ήταν αυτονόητο πολλά χρόνια τώρα. Ότι δέν είμαστε αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης αλλά δημιουργηθήκαμε σε κάποια χρονική στιγμή . ( Απο εξωγήινους ; Απο Θεό ; Απο Θεούς - Εξωγήινους

Πιθανόν να μήν ισχύει τίποτα απο όλα αυτά τα σενάρια αλλά πολύ απλά κάποια στιγμή να έπεσε ένας κομήτης στον πλανήτη Γη γεμάτος με Ιούς και Κύτταρα διαφορετικής Δομής. Ίσως ένα ήδος Ιού να κατέλαβε ένα μέρος των πιθήκων και να τον εξέλιξαν στον..."Άνθρωπο".

Πολλά τα σενάρια... αλλά σίγουρα η θεωρία του Δαρβίνου πάει στράφη με κάτι τέτοια... :P :P :P
2008-05-10 18:32
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Knight_Of_Creation

Πιθανόν να μήν ισχύει τίποτα απο όλα αυτά τα σενάρια αλλά πολύ απλά κάποια στιγμή να έπεσε ένας κομήτης στον πλανήτη Γη γεμάτος με Ιούς και Κύτταρα διαφορετικής Δομής. Ίσως ένα ήδος Ιού να κατέλαβε ένα μέρος των πιθήκων και να τον εξέλιξαν στον..."Άνθρωπο".

Πολλά τα σενάρια... αλλά σίγουρα η θεωρία του Δαρβίνου πάει στράφη με κάτι τέτοια... :P :P :P

Eιναι απιθανο να προερχομαστε απο τους πιθηκους.
Θα χρησιμοποιησω τον συλλογισμο ενος καθηγητη ανθρωπολογιας
που ειχε πει οτι εαν ειμαστε η εξελιξη των πιθηκων, τοτε οι πιθηκοι
γιατι υπαρχουν ακομα?
Με την ιδια λογικη θα υπηρχαν μαζι με τους ελεφαντες και τα μαμουθ!
Δεν ειναι δυνατον καποιο ειδος ,απ'τη στιγμη που εξελισετε ,
να υπαρχει σε διαφορετικες μορφες εξελιξης και ποσο μαλλον χωρις
ενδιαμεσα σταδια.
Απο τον πιθηκο στον ανθρωπο, σιγουρα υπαρχει μεγαλη διαφορα!
2008-05-10 21:04
Παράθεση:
Καλημερα Doa και χρονια πολλα σου ευχομαι.
Τρομακτικο ακουγεται λιγο ολο αυτο,γιατι δειχνει οτι ισως, δεν ειμαστε τοσο ''προσωρινοι''σε αυτον τον κοσμο !!!
Ποιο ειναι τελικα το νοημα της ζωης?
Αφου δεν θυμαμαι τιποτα ,απο καποια αλλη ζωη μου ,αφου δεν εχω μνημες. [ η εχω ???? ]
Γιατι ηρθα ξανα -αν ηρθα ξανα !!!-τι ηρθα να κανω παλι εδω ?????
ποιο το νοημα της ζωης ?

Χρονια πολλα mel.x!
Η αποψη μου ειναι λιγο διαφορετικη..
Δεν εχουμε ξαναρθει ποτε.
Ουτε θα ξαναρθουμε.
Αλλα μνημες υπαρχουν. Ολοι εχουμε μνημες.
Για την ακριβεια εχουμε πληροφοριες.
Στο DNA υπαρχουν πληροφοριες. Δεν εχουμε ξαναζησει ποτε πριν γεννηθουμε.
Ουτε θα ξαναζησουμε αφου πεθανουμε.
Κουβαλαμε στο DNA πληροφοριες που επεξεργαζομαστε καθημερινα.
Με συνεπεια να τις εξελισουμε.
Δεν υπαρχουν προηγουμενες ζωες, αλλα υπαρχουν μνημες απο τις
ζωες των προγονων μας.
Για μενα, το νοημα της ζωης λοιπον, ειναι η εξελιξη..
2008-05-10 21:17
Φίλε Dao, αυτό με τον χρόνο δημιουργείας έμβιου συστήματος, και γω πρωτη φορά το ακούω.Όμως δεν είδα να αναφέρεις κάτι αρκετά σημαντικό... Οι αντιδράσεις αυτές που λες ότι ειναι αναγκαίες, γίνονται σε...θερμοκρασία <δωματίου>? σε πίεση επιφάνειας της θάλασσας?σε περιβάλον όπου τα στοιχεία που επικρατούν είναι CO2,02,N? σε περιβάλλον που φιλτράρει την υπεριώδη ακτινοβολία? Ή αναφέρονται σε ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες? Ή μήπως σε θεωρητικές?Διότι η φυσική που μαθαίνουμε είναι συνήθως απλουστευμένη, και για χάρη ευκολίας έχουν δημιουργηθεί και τα <μελανά σώματα>. Οι χειμηκές αντιδράσεις καθώς και η ταχύτητά τους επιρεάζονται από κάποιους παράγοντες, κάποιοι από τους οποίους είναι αυτοί που ανέφερα...
Mel.x, έχουμε όμως αναπτύξει τέχνες,και πολιτισμό που κανένα άλλο έμβιο ον δεν έχει αναπτύξει. Επίσεις όπως εμάς πρέπει να μας διδάξουν κάποια πράγματα, έτσι και τα νεογέννητα ζώα δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν χωρίς την φροντίδα των γονιών τους. Είτε λόγο των περιβαλλοντικών συνθηκών, είτε των φυσικών φυρευτών και εχθρών τους είτε λόγο της φυσικής επιλογής. Πχ, ένα...καβούρι αφήνει στο νερό χιλιάδες αυγά που μπορούν όλα να γονιμοποιηθούν, από αυτά όμως, στο θαλάσσιο περιβάλλον επιβιώνουν μόνο μερικές εκατοντάδες το πολύ, ενώ σε ένα προστατευμένο περιβάλλον (άνθρωπος) μπορεί να ΜΗΝ επιβιώσουν μερικές δεκάδες το πολύ. Το ότι γενιόμαστε γυμνοί οφείλεται στην εξέλιξη. Άλλο παράδειγμα, όταν προστατεύεις τα πόδια σου με παπούτσια, είναι λογικό να μαλακώσουν τα πέλματά σου και να μην μπορείς να περπατήσεις έξω χωρίς αυτά.
Οι καμηλοπαρδάλεις αρχηκά είχαν κοντό λαιμο, η ανάγκη όμως να τεντώνοντε για να φτάσουν τα ψηλά φυλλόματα των δέντρων, τις οδήγησε στο να εξελιχθεί ο λαιμός τους. Το ίδιο ισχύε με όλους τους έμβιους οργανισμούς. Αναπτύσουν τα όργανα που έχουν περισσότερη ανάγκη και αυτά που δεν χρησημοποιούν ατροφούν!
Παράθεση:
Χρονια πολλα mel.x!
Η αποψη μου ειναι λιγο διαφορετικη..
Δεν εχουμε ξαναρθει ποτε.
Ουτε θα ξαναρθουμε.
Αλλα μνημες υπαρχουν. Ολοι εχουμε μνημες.
Για την ακριβεια εχουμε πληροφοριες.
Στο DNA υπαρχουν πληροφοριες. Δεν εχουμε ξαναζησει ποτε πριν γεννηθουμε.
Ουτε θα ξαναζησουμε αφου πεθανουμε.
Κουβαλαμε στο DNA πληροφοριες που επεξεργαζομαστε καθημερινα.
Με συνεπεια να τις εξελισουμε.
Δεν υπαρχουν προηγουμενες ζωες, αλλα υπαρχουν μνημες απο τις
ζωες των προγονων μας.
Για μενα, το νοημα της ζωης λοιπον, ειναι η εξελιξη..

Μου εχεις ακυρωσει τα παντα.Με εκανες, να κλαψω πολυ απο την ωρα που το διαβασα......πιστευα οτι δεν πεθαινουμε ,οτι απλα αλλαζουμε συχνοτητα -αφου ειμαστε ενεργεια - και αφου λοιπον ,δεν γεννηθηκα και δεν θα ξαναγεννηθω ποτε ξανα, αφου δεν ειμαι ραδικι να ξαναφυτρωσω ........θα ζησω οπως θελω ΕΓΩ....!!!!!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Knight_Of_Creation
Πιθανόν να μήν ισχύει τίποτα απο όλα αυτά τα σενάρια αλλά πολύ απλά κάποια στιγμή να έπεσε ένας κομήτης στον πλανήτη Γη γεμάτος με Ιούς και
Κύτταρα διαφορετικής Δομής. Ίσως ένα ήδος Ιού να κατέλαβε ένα μέρος των πιθήκων και να τον εξέλιξαν στον..."Άνθρωπο".

Ίσως να μην υπήρξε ένα είδος ιού που κατέλαβε ένα μέρος των πιθήκων και να τον εξέλιξαν σε άνθρωπο γιατί ίσως ο ίδιος ο άνθρωπος να είναι ένας ιός που με τα χρόνια εξελίχθηκε. Εξάλου αν δούμε τη λειτουργία του ανθρώπινου είδους θα παρατηρήσουμε πως ενεργεί σαν ιός... αναπτύσεται σε μια περιοχή μέχρι να εξαντλήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και μετά πάει σε άλλη για να τραφεί εώς ότου καταστρέψει ολοκληροτικά τη πηγή που του δίνει ζωή, δηλαδή το πλανήτη στον οποίο εμφανίστηκε.

Παράθεση:
Δεν υπαρχουν προηγουμενες ζωες, αλλα υπαρχουν μνημες απο τις ζωες των προγονων μας. Για μενα, το νοημα της ζωης λοιπον, ειναι η εξελιξη..

Όσο άσχημο κι αν ακούγεται αυτό που λέει ο DOA θα συμφωνήσω μαζί του αν και κρατάω και μερικές επιφυλάξεις για τιςε προηγούμενες ζωές. Πάντως σίγουρα κουβαλάμε στο DNA μας πληροφορίες από τις ζωές των προγόνων μας και μάλιστα κάποιες απο αυτές δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τις εξελίξουμε πλήρως, όπως π.χ. το γεγονός ότι κλείνουμε τα μάτια στο φως του ήλιου. Πάντως σίγουρα το νόημα της ζωής είναι η εξέλιξη. Και για τους λάτρεις της κουλτουριάρικης κομωδίας προτείνω το έργο "Το νόημα της ζωής" των Μόντυ Πάιθονς.

Παράθεση:
...αφου λοιπον ,δεν γεννηθηκα και δεν θα ξαναγεννηθω ποτε ξανα, αφου δεν ειμαι ραδικι να ξαναφυτρωσω ........θα ζησω οπως θελω ΕΓΩ....!!!!!!

Μην το πάιρνεις τόσο βαριά βρε mel.x. Εξάλου ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι ισχύει. Αλλά το ερώτημά μου προς εσένα είναι τι σημαίνει το "θα ζήσω όπως θελω ΕΓΩ!!!" έτσι όπως το έγραψες είναι σαν να ζούσες κάτι άλλο μέχρι τώρα...κάτι δοαφορετικό ή μάλλον έτσι όπως το γράφεις είναι σαν να ζούσες κάτι όχι όπως το ήθελες εσύ αλλά όπως το ήθελαν κάποιοι άλλοι.Το νόημα της ζωής λοιπόν, για να συμπληρώσω τον DOA, είναι να εξελισόμαστε και να δίνουμε μια ποιοτική αφή στη ζωή μας εναρμονισμένοι με το σύμπαν μας. Όποια κι αν είναι η κατάληξή μας είναι σίγουρο πως θα έχουμε ζήσει όμορφα και ποιοτικά.