ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Εμπειρίες Reiki

Εμπειρίες Reiki

Ποσειδώνιος52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
2007-12-08 19:44
Πριν μια δωδεκαετία έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο για το reiki.
Μου φάνηκαν όλα πολύ λογικά για να είναι έτσι –δεν ξέρω γιατί- και άρχισα αμέσως να πειραματίζομαι.
Μου ήταν πολύ εύκολο να διακρίνω σημεία στο σώμα της συντρόφου μου όπου ένοιωθα σαν να περνά κρύο, και εκεί συνήθως πόναγε, αλλά ένοιωθε και διάφορα όταν άφηνα τα χέρια μου σε ένα τέτοιο σημείο κάποια απόσταση πάνω από το σώμα έτσι ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα.
Εγώ καθώς κρατούσα, και κρατώ, τα χέρια μου για πολλή ώρα σε αυτά τα σημεία αρχίζω μετά να νοιώθω να εξισώνεται η θερμότητα. Τότε μετακινώ τα χέρια μου.
Έτσι δουλέψαμε με την σύντροφο μου ένα χρόνιο έλκος που είχε και το οποίο τώρα δεν θυμάται καν. (Είχαμε χρησιμοποιήσει όμως και κάτι βότανα τα οποία κάποιος γέρος κρητικός- πλανόδιος μου είχε δώσει σε χαρμάνι και μου συνέστησε να προηγείται μια καλή κουταλιά μέλι πριν την κατάποση του αφεμήματος)
Τα χρόνια περνούσαν, θυμάμαι είχα συζητήσει και με την μητέρα μου για το reiki και μου είχε πει ότι πάντα έβαζε το χέρι της αν κάπου πονούσε ή είχε κτυπήσει και η θεραπεία ερχόταν γρηγορότερα αλλά και η αναλγησία επίσης.
Συνέχισα να πειραματίζομαι στις διάφορες λεπτές αισθήσεις των δακτύλων και τις παλάμης και μεγάλο ενδιαφέρον βρήκα στο Τσι Κογκ και το Αικίντο όπου χρησιμοποιείς και χειρίζεσαι το τσι(κι).
Πριν ένα χρόνο ήρθε η στιγμή να οδηγηθώ τυχαία σε μια δασκάλα reiki και να μυηθώ στον πρώτο βαθμό. Τώρα είμαι έτοιμος για τον δεύτερο αλλά δεν βιάζομαι.
Η δασκάλα προτιμά τα χέρια να αγγίζουν το σώμα όμως έτσι χάνω την λεπτή αίσθηση της ροής του ζεστού ή του κρύου. Όμως παρατήρησα ότι όταν περνάω και σταματώ σε αυτά τα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα το σώμα αντιδρά συχνά με τοπικούς σπασμούς (ένα παράξενο πράγμα θυμίζει λίγο όπως πριν βγει το Alien από την κοιλιά εκείνου του δύστυχου) που αφού περάσουν έρχεται μια τέλεια χαλάρωση. Όταν είμαι σε απόσταση δεν αγγίζω και δεν νοιώθω τους σπασμούς. Παρατηρώ σπασμούς συχνά στην κοιλιακή χώρα.
Τα κλειστά μάτια επίσης βοηθούν στην καλύτερη αίσθηση των δακτύλων και της παλάμης.
Πολύ μεγάλη εντύπωση μου κάνουν τα διάφορα ξεσπάσματα γέλιου ή κλάματος που συνοδεύουν συχνά -τουλάχιστον τις πρώτες φορές -μια ολική συνεδρία. Γέλια και κλάματα που δεν σχετίζονται με σκέψεις ή ούτε καν συναισθήματα. Δεν ξέρεις από πού έρχονται.
Η δασκάλα μου επίσης παραδέχεται μόνο ένα βιβλίο και μας έχει αποθαρρύνει να διαβάσουμε άλλα. Όχι ότι είναι κακά αλλά υπάρχουν και διαφορετικές σχολές reiki πλέον. Είναι «Η τέχνη του reiki» του Λούμπεκ το οποίο είναι εξαντλημένο και το βγάζουμε φωτοτυπίες.
Το «Βιβλίο των τσάκρας» πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου και μου φαίνεται πολύ καλό. Αυτό το βιβλίο το είχε συστήσει, σε μια φίλη που ζήτησε βιβλία για την αύρα, ένας «μεταφυσικός» βιβλιοπώλης» και μαζί της έδωσε ακόμα την «Ουράνια Προφητεία»(θα γράψω σχετικά …καταπληκτικό) και το «Χέρια όλο φως» που περιέχει προχωρημένες θεραπείες με τα χέρια και την αύρα, από μια θεραπεύτρια που άφησε έδρα φυσικής στο πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με θεραπείες μέσω αύρας. Δεν το’ χω πιάσει ακόμα αλλά μόνο να το ξεφυλίσεις καταλαβαινεις από τις εικόνες μόνο ότι πρόκειται για ….πολύ βαθιά νερά. Αφήστε που είναι τεράστιο και στο μέγεθος και στις σελίδες. Έχετε το υπόψη σας.
2007-12-08 21:41
Αν επιτρεπεται, για να παρει καποιος τους βαθμους στο ρεικι, πρεπει να κανει σεμιναρια? Αν ναι ποσο κρατανε? Και επισης οι ''δασκαλοι'' που το διδασκουν το κανουν αφιλοκερδως ή με το αζημιωτο?
Με αλλα λογια, ποσο σας κοστισε ο πρωτος βαθμος?
Οσοι εξασκουν το ρεικι, τι βαθμο πρεπει να εχουν?

Αυτα για αρχη...
Δεν αμφισβητω το ρεικι, αλλα τα κινητρα και την ικανοτητα αυτων που το πουλανε και το εξασκουν..για αρχη
2007-12-09 00:18
Η μόνη απάντηση που μπορώ να σου δώσω την έχω δώσει σε αυτό το νήμα
http://www.metafysiko.gr/forum/showt...0&page=1&pp=10
και είναι αυτή στο τέλος
http://www.metafysiko.gr/forum/showp...1&postcount=22

ΥΓ:ψήφισε επί τη ευκαιρία
2007-12-09 21:15
Τελικά τι είναι αυτό το ρέικι; Πολύ new age μου φαίνεται. "Συμπαντική ενέργεια", ουουουου! Ψαρωτικό!
2007-12-10 02:29
Παράθεση:
Τι είναι η ενέργεια Reiki (Ρέικι)

Ρέι είναι η ιερή θεραπευτική ενέργεια που έρχεται από τα Ανώτερα πνευματικά επίπεδα, δηλαδή η συμπαντική όψη της ενέργειας και το Κι είναι η ενέργεια που υπάρχει παντού και διαρρέει σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι), όταν διαρρέει το φυσικό σώμα, διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού για αυτό-θεραπεία, στα πιο βαθιά επίπεδα, και καθαρίζει τα συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα.
Το Reiki (Ρέικι) καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες, ισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα μας, φέρνοντας αρμονία στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα.
http://www.reikicenter.gr/gr/reiki-hellas/reiki.html

δεν έχω πάρει καμία μύηση σε κάποιον βαθμό...
Ένας φίλος που έχει έβαλε τα χέρια του, το ένα πάνω από την παλάμη του χεριού μου κ το άλλο από κάτω.
και μου είπε πως η αύρα που ένιωθε στο χέρι μου ήταν πολύ μεγάλη και δυνατή...
Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό....

Κάτι ακόμα που θα ήθελα να αναφέρω είναι η εκμετάλλευση που γίνεται στον χώρο...
Όταν για να πάρεις τον πρώτο βαθμό σου ζητάνε 200 ευρώ...
οκ λες δεν θα πάω εκεί θα πάω κάπου αλλού με λιγότερα χρήματα, και συμφωνώ...αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται εκμετάλλευση..

και κάτι τελευταίο, πόσο πνευματικός μπορεί να είναι κάποιος δάσκαλος που θα δώσει την μύηση;
Πως μπορεί ένας άνθρωπος που ζει μια ζωή μέσα στις προσκολλήσεις να σε ξεκλειδώσει;

είναι μερικοί από τους προβληματισμούς μου, και αναρωτιέμαι που μπορεί κάποιος να βρει κάποιον πραγματικό δάσκαλο...
2007-12-10 16:00
Παράθεση:
Τελικά τι είναι αυτό το ρέικι; Πολύ new age μου φαίνεται. "Συμπαντική ενέργεια", ουουουου! Ψαρωτικό!
αν θέλετε να διαβάσετε περί ρέικι...www.reiki.gr

αγαπητέ/η grayscull εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθεί κάποιος στο δρόμο σου και να σου κάνει ρέικι...για να καταλάβεις το ουουου και το ψαρωτικό...
έχεις άγνοια επί του θέματος και όταν έχουμε πλήρη μεσάνυχτα για κάτι το καλύτερο είναι να ρωτάμε πρώτα και όχι να κατακρίνουμε...

αν κάποιος ενδιαφέρεται να πάρει βαθμό στο ρέικι και δεν γνωρίζει κάποιον δάσκαλο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου... δυστυχώς στις ημέρες μας υπάρχουν αρκετοί "δάσκαλοι" (μιλάω για ρέικι) που έχουν ανακατέψει το ρέικι με τα ναρκωτικά...αν βλέπεις κάτι τόσο απλό που λειτουργεί εεε τότε λές ας το πάω και λίγο πιο πέρα...να δω τι θα γίνει... η ανθρώπινη λαιμαργία που λέμε...

στην αρχή πριν πάρω βαθμό ρώτησα για τιμή...και μου φάνηκε τσουχτερή... όσο "ανεβαίνεις" ανεβαίνει και η τιμή...απλά αν σκεφτούμε οτι οι πρώτοι μαθητές έπαιρναν βαθμό αφού περνούσαν αρκετά χρόνια μαζί με τους δασκάλους..(και όχι 2 ή 4 ημέρες που είναι σήμερα για να πάρεις κάποιον βαθμό) τα χρήματα είναι το "τίμημα" το "ευχαριστώ" για τον βαθμό που δέχεσαι...

απο την φύση μας όταν π.χ. με πονάει η κοιλιά μου το πρώτο που θα κάνω είναι να βάλω τα χέρια μου εκεί...οπότε αυτό γνωρίζουμε να το κάνουμε χωρίς να έχουμε γνωρίσει το ρέκι...η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι οτι όταν έχεις αποκτήσει βαθμό έχεις γίνει κανάλι απο όπου η συμπαντική ενέργεια ρέει...
2007-12-11 00:28
Ένας αληθινός δάσκαλος δεν περιμένει ποτέ να πάρει κάτι….

Είναι δότης γνώσεων και αγάπης… και γνωρίζει ότι ό,τι δίνει θα του επιστραφεί πάλι πίσω με κάποιον τρόπο…

Δεν είναι ανάγκη να πει κάποιος δάσκαλος του ρέικι θέλω 100 ευρώ για τον 1ο βαθμό, ας πει ότι έχετε ευχαρίστηση, αυτό βέβαια συνεπάγεται ότι δεν θα το κάνει επάγγελμα όμως κάτι τέτοιο στις μέρες μας δεν υπάρχει….

Και κάτι ακόμα ένας δάσκαλος δεν είναι ανάγκη να μοιράζει 1ους βαθμούς σε όποιον βρεθεί μπροστά του αλλά σε ανθρώπους που πρώτα τους γνωρίζει κ βλέπει το πνευματικό, ψυχικό τους «επίπεδο», χωρίς να θέλω να θίξω κάποιο επίπεδο. Απλά αν κάποιος τα θεωρεί όλα δαιμονικά σημαίνει πως είναι αρκετά «κλειστός» για να δεχτεί κάποια μύηση κ κάποιος δάσκαλος μπορεί να το δ ε ι αυτό…

Οπότε ακόμα και ένα ευχαριστώ είναι πάντα υπέραρκετό για κάποιον πνευματικό δάσκαλο του ρέικι...

Φιλικά
άντη
2007-12-11 02:22
Ρε παιδιά πολύ ζήτημα το έχετε κάνει με τα χρήματα. Αν θυμάμαι για τον πρώτο βαθμό πλήρωσα 100 ευρώ. Αλλά ξέρετε πόσο δίνουν σήμερα τα 14χρονα για αναβάθμιση κινητού κάθε χρόνο; Για ρωτήστε τα; Για σκεφτείτε για τον εαυτό σας

Η μύηση που έγινε σε εμένα κράτησε κανένα τρίωρο τετράωρο και ήταν 2 ώρες θεωρία και το υπόλοιπο ενεργειακό άνοιγμα. Και μόνο το χρόνο και το χώρο που διέθεσε η δασκάλα για τη μύηση συν το ότι μου τακτοποίησε γνώσεις που είχα διάσπαρτες για να μπορέσω να συγκεντρωθώ στην πράξη με περισσότερο αυτοπεποίθηση…. Ε δεν είναι πολλά τα 100 ούτε τα 200. Μια φορά το κάνεις και όλοι οι μαθητές χωρίς χρήματα χρησιμοποιούμε το χώρο για ανταλλαγές reiki μια φορά τη βδομάδα(πέστε το άσκηση- θεραπεία ο ένας στον άλλο).

Όπως σας είπα το ρέικι δούλευε με εμένα και πριν πάρω τη μύηση. Αυτό που κέρδισα είναι η σιγουριά του να ακολουθώ συγκεκριμένες τεχνικές για συγκεκριμένα αποτελέσματα. Να ξέρω καλύτερα που βαδίζω και έτσι να μπορώ να αφήνω περισσότερη ενέργεια να ρέει.

Να σας πω κάτι. Ο δάσκαλος που δεν πληρώνεται δεν έχει αξία. Αν έρθει ένας δάσκαλος και μου πει «έλα να σε διδάξω τσάμπα» θα του πω «ρε αντε από δω» και ας είναι ο μεγαλύτερος σε όλη τη γη. Διότι κανείς δεν ξέρει που πάω για να μου πει. Πρέπει εγώ να βρω τον δάσκαλο και όχι αυτός εμένα. Και αυτός δεν θα είναι δάσκαλος. Και αν τον βρω τι θα του πω. Ξέρεις θέλω να με ανεκτείς, να αφήσεις τις δουλειές σου, για να με διδάξεις και για να πειστώ ότι είσαι καλός δεν πρέπει να μου ζητήσεις τίποτα;

Το μυστικό για την επιλογή δασκάλου είναι να τον καλέσετε πρώτα νοερά και μετά όταν πέσει τυχαία πάνω σας(που θα πέσει αν πράγματι το θέλετε) να σιγουρευτείτε ότι δεν λέει οτιδήποτε (μα οτιδήποτε) για να σας πείσει να γίνεται μαθητές του. Ανάλογα με την προσωπική ενέργεια που έχουμε συναντάμε και τον δάσκαλο. Αν δεν είναι πολύ καλός πάει να πει ότι ούτε και εμείς είμαστε πολύ καλοί. Θα μας κάνει όμως καλύτερους θα αυξήσει την ενέργεια μας και θα μπορέσουμε να συναντήσουμε κάποιον ανώτερο ίσως δάσκαλο. Αυτό όχι μόνο στα περι reiki αλλά από πολεμικές τέχνες μέχρι εσωτερικές διδασκαλίες.

Ο δάσκαλος που λες anti είναι στο Θιβετ σε νιρβάνα και δεν θέλει να διδάξει κανένα ούτε κανείς να τον ξυπνήσει. Αν όμως μαζέψεις πέρα από κάποιο ποσό ενέργειας και το θές ακόμα μπορεί να ξυπνήσει και να έρθει να σε βρει για να σε διδάξει αφιλοκερδώς από μόνος του.

Εμένα πάντως με ενδιαφέρει κυρίως να είμαι καλός μαθητής.
2007-12-11 12:57
Αγαπητέ Ποσειδώνιε, ναι για τα παιδιά που αλλάζουν κάθε τόσο κινητό δεν είναι πολλά ούτε τα 100, ούτε τα 200...
Και γενικότερα αν δεν έχεις δικό σου εισόδημα αλλά πρέπει να ζητάς από τους γονείς σου είναι κάπως να πεις "πατέρα δώσε 100,200 ευρώ να πάρω τον 1ο βαθμό." και αν ο πατέρας σου βγάζει 800 τον μήνα θα σου πει " τι είναι ο 1ος βαθμός;" κ αν του εξηγήσεις κ δεν είναι μέσα στα πράγματα θα σου πει "θες 100 ευρώ για να αγοράσεις αέρα;"...
Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι πάντα εύκολο να αγοράζεις βαθμούς....
και προσωπικά αν έβρισκα έναν δάσκαλο και είχα λεφτά θα του έδινα όσα ήθελε ή όσα δεν ήθελε....
Θα του πρόσφερα τον εαυτό μου όχι απλά μερικά ευρώ...

Όμως μου φαίνεται κάπως, όλοι αυτοί οι δάσκαλοι να το έχουν κάνει επάγγελμα, να ξέρουν πως πρέπει πχ τον μήνα να δώσουν 10 μυήσεις του 1ου βαθμού για να βγάλουν 100 ευρώ και να καλύψουν τα έξοδά τους...

Και δεν πιστεύω ότι ένας πραγματικός δάσκαλος θα έρθει και θα σου πει "έλα να σε διδάξω ή να σου δώσω τους βαθμούς", ο μαθητής πάντα θα ζητάει κ ο δάσκαλος θα προσφέρει…

Βέβαια ίσως κάνω λάθος, και βλέπω τα πράγματα πολύ στενόμυαλα, όμως αν ποτέ επιχειρούσα να πάρω κάποιον βαθμό θα ήθελα να γίνει από έναν πραγματικό δάσκαλο όσο και αν θα κόστιζε…
2007-12-11 13:53
Εχω και τους τρεις βαθμους Ρεικι αλλα δεν μπορω να διδαξω. Για κατι τετοιο, θα επρεπε να ειχα κανει και ενα επιπλεον σεμιναριο(το μερος Β του τριτου βαθμου) το οποιο ομως ηταν προαιρετικο(μερικοι δασκαλοι το εχουν ετσι). Οπως και να χει, εχοντας τον Γ' βαθμο 7 χρονια τωρα εχω να καταθεσω τα εξης:

Καταρχην, θεωρω οτι το για να γινει κανεις σωστος δασκαλος Ρεικι(και γενικα καθε πνευματικης θεραπειας) θα πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος για το μεγεθος της δεσμευσης του. Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ δεσμευση. Δεν νιωθω οτι μπορει κανεις να θεωρειται "Μαστερ" τοσο ευκολα οπως συνηθιζεται. Τελοσπαντων...

Σε οτι αφορα την ιδια την ενεργεια, η εμπειρια μου τοσα χρονια τωρα ειναι οτι μερικες φορες μορει να επιφερει θαυματουργες θεραπειες(και μαλιστα αρκετα γρηγορα) και αλλες φορες δεν φαινεται σχεδον καμια αλλαγη. Αυτο βεβαια ειναι σκετη απογοητευση και σε κανει και αναρωτιεσαι ενα σωρο πραγματα...Σε τελικη αναλυση ολα εχουν να κανουν με τη δυναμη της πιστης σου, την υπομονη σου και την ικανοτητα να συγχωρεις. Ειδικα το τελευταιο ειναι παρα πολυ σημαντικο και απο μονο του μπορει να θεραπευσει. Συνεπως το Ρεικι το θεωρω πια ενα εργαλειο(πνευματικης εξελιξης) αναμεσα σε πολλα αλλα. Κι οταν δεν "δουλευει" παει να πει οτι χρειαζεται δουλεια συνειδητη απο μερους μας για να λυθει το προβλημα. Το Ρεικι μπορει να μας χαλαρωσει και να επιφερει μια σχετικη διαυγεια πνευματος για να καταλαβουμε τι ειναι αυτο που πρεπει να κανουμε ακριβως. Συνηθως ειναι οι τρεις αρετες που ανεφερα πιο πανω(ναι, θεωρω τη συγχωρεση αρετη).
2007-12-11 14:22
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ποσειδώνιος
Το μυστικό για την επιλογή δασκάλου είναι να τον καλέσετε πρώτα νοερά και μετά όταν πέσει τυχαία πάνω σας(που θα πέσει αν πράγματι το θέλετε) να σιγουρευτείτε ότι δεν λέει οτιδήποτε (μα οτιδήποτε) για να σας πείσει να γίνεται μαθητές του. Ανάλογα με την προσωπική ενέργεια που έχουμε συναντάμε και τον δάσκαλο. Αν δεν είναι πολύ καλός πάει να πει ότι ούτε και εμείς είμαστε πολύ καλοί. Θα μας κάνει όμως καλύτερους θα αυξήσει την ενέργεια μας και θα μπορέσουμε να συναντήσουμε κάποιον ανώτερο ίσως δάσκαλο. Αυτό όχι μόνο στα περι reiki αλλά από πολεμικές τέχνες μέχρι εσωτερικές διδασκαλίες.
Αυτό που λες Ποσειδώνιε μου φαίνεται αρκετά επικίνδυνο ως άποψη. Δηλαδή εγώ αν εμπιστευτώ τον εαυτό μου, τη πνευματική μου φώτιση και τα λεφτά μου σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι δάσκαλος και δε δω κανένα αποτέλεσμα πέρα από το άδειασμα της τσέπης μου, θα πρέπει να του πω και ευχαριστώ από πάνω και να κατηγορήσω τον εαυτό μου; Και πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι παρά τσαρλατάνος; Όταν μιλάμε για εναλλακτικές τεχνικές είναι πολύ δύσκολο να τις αξιολογήσουμε. Και άντε αν ένας άνθρωπος έχει κάποιες παραπάνω γνώσεις, ίσως και να μπορεί να καταλάβει αν ο "δάσκαλος" τον δουλεύει ή όχι. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι πολλές φορές καταφεύγουν σε τέτοιες τεχνικές και άνθρωποι που απλά ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν και είναι πρόθυμοι να κάνουν και να πιστέψουν τα πάντα.

Και όσο για τα λεφτά θα διαφωνήσω. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να παίρνει χρήματα για να θεωρείται και καλός δάσκαλος. Κατά τη γνώμη μου, ο δάσκαλος, ο πραγματικός γνώστης δεν ενδιαφέρεται να περάσει τις γνώσεις του σε πολλούς ανθρώπους παρά επιλέγει πολύ προσεκτικά ελάχιστα άτομα και προσπαθεί να τα βοηθήσει να εξελιχθούν. Είμαι αρκετά επιφυλακτική ως προς τα άτομα που το κάνουν επάγγελμα...
2007-12-11 15:05
παιδιά...
... δεν μπορώ να κρίνω τους δασκάλους του ρέικι και κάθε θεραπευτικής μεθόδου επειδή ζητούν χρήματα...ζούμε το 2007 οι εποχές έχουν αλλάξει...αν θέλουμε κοντά μας δασκάλους σε στύλ "Μιγιάγκι" ας πάμε όπως λέει και ο Ποσειδώνιος στο Θιβέτ να τους βρούμε αλλά και να μείνουμε κοντά τους για όσο χρειαστεί...

έχει νομίζω μεγάλη διαφορά να μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν κάποια θεραπευτικά μέθοδο για τους ίδιους και για φίλους τους απο τους ανθρώπους που θέλουν ολοκληρωτικά να αφιερωθούν σε "κάτι" οι τελευταίοι αναζητούν τους δασκάλους αλλού...

το μόνο που πρέπει κάποιος να προσέξει είναι να βρεί έναν δάσκαλο που να ανταποκρίνεται σωστά σε αυτό που θα κληθεί να κάνει.
2007-12-11 18:49
Φίλοι και φίλες.

Θα μου επιτρέψετε μία μικρή παρέμβαση.
Δεν γνωρίζω τι είναι το reiki, μα ούτε και με ενδιαφέρει προσωπικά,
γιατί γνωρίζω αρκετά σχετικά με αυτού του είδους τις φιλοσοφίες,
τις οποίες και έχω απορρίψει.
Φυσικά ο καθένας από εμάς έχοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής,
μπορεί να ακολουθήσει όποιον δρόμο πιστεύει ως σωστό.
Όμως.
Το κυριότερο μέρος της αναζήτησης του ανθρώπου αφορά την ύπαρξη του,
την προέλευση την πορεία και τον προορισμό.
Ως συμπαντικό ον αναζητώντας την γνώση, μπορεί πράγματι να αξιοποιήσει
την δυναμική του σύμπαντος και να επικαλεστεί τις δυνάμεις του.
Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι μία ξεχωριστή οντότητα (μονάδα), αυτό που
του λείπει δεν είναι ένας τυποποιημένος δρόμος, μα ο τρόπος για
τον δικό του δρόμο.
Αν η οποιαδήποτε γνώση που θα αντλήσει από κείμενα ή από δάσκαλο
αφορά τον τρόπο, είναι αποδεκτά.

Αν όμως διδάσκεται δρόμο θα μου επιτρέψετε να διαφοροποιηθώ.
Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται τις υποδείξεις ενός δασκάλου,
ο οποίος διδάσκει έναν δικό του δρόμο και αφορά τελικά την δική του οντότητα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο μαθητής στην αρχή να πιστεύει ότι κάτι
έκανε για το δικό του καλό και στο τέλος να χάνεται στον δρόμο
και στους λαβύρινθους του εκάστοτε δασκάλου, πολλές φορές ανεπιστρεπτί.
Αυτή η γνώση κατά την άποψη μου, είναι εμπορευματοποιημένη και ημιτελής.

Όσο για τις συμπαντικές δυνάμεις οι οποίες υπάγονται στο ¨δωρεάν λάβατε
δωρεάν δότε¨, το βέβαιο είναι ότι η κάθε είδους αμοιβή, αφαιρεί ταυτοχρόνως
τις ιδιότητες και τις δυνατότητες του ¨δασκάλου¨.
Αν και εφόσον τις ξέρει ή τις έχει αξιοποιήσει πραγματικά, αυτό το γνωρίζει
ή οφείλει να το γνωρίζει πολύ καλά.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω με αυτή μου την παρέμβαση είναι το εξής.
Σε κάθε επιλογή που αφορά τέτοιου είδους μαθήματα, η απόφαση πρέπει
να παίρνετε μετά από πολύ σκέψη και χωρίς ενθουσιασμούς.

Φιλικά.
2007-12-12 00:28
Βρε συ mars άφου λες ότι δεν ξέρεις για τί πρόκειται, πως λες μετά ότι ξέρεις τι είναι όλα αυτά; Και γιατί μπαίνεις στον κόπο να γράψεις τέλος πάντων;
Τα λες πολύ ωραία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πράγμα μιλάς, εδώ μιλάμε για εμπειρίες reiki. Πήγαινε τουλάχιστον στα λινκ που δόθηκαν να διαβάσεις τι είναι το reiki και την ιστορία του και ίσως πειραματιστείς μόνος σου και μας πεις και κάποια εμπειρία reiki.
Το reiki είναι θεραπευτική μέθοδος που όλοι έχουμε την ικανότητα λίγο πολύ να την ασκήσουμε. Αν τα καταφέρεις μόνος σου ξέχνα τον δάσκαλο βέβαια. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα περισσότερο και θες κάτι παραπάνω θα ψακτείς παραπάνω.

Μelian θα προσπαθήσω αργότερα να αναλύσω καλύτερα το σκεπτικό μου και είμαι σίγουρος ότι θα σε πείσω τελικά αλλά δεν ξέρω αν το παρόν νήμα είναι και το κατάλληλο. Ξανασκέψου το προς το παρόν. Εννοείται πάντως πως κάποιος φίλος θα σου προτείνει κάποιον δάσκαλο που έχει κάποια καλή φήμη και είναι και προσωπικός γνωστός ίσως καποιου δικού σου γνωστού. Τέλος πάντων δεν ανοίγεις τις αγγελίες να βρεις δάσκαλο.

Ξέρεις anti όταν είμουν έφηβος πριν πολύ πολύ καιρό (και καθόλου) είχα έρθει σε επαφή με την γιόγκα. Είχα ένα βιβλίο ασκήσεων με φωτο και ένα θεωρίας να το πούμε (εισαγωγικής αλλά πολύ καλό). Τέλος πάντων ένα από τα πράγματα που ξεκαθάριζε εξ αρχής είναι ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την εσωτερική ανάπτυξη πρέπει να έχει μια οικονομική ανεξαρτησία. Οι ινδοί μάλιστα παραδοσιακά θα έπρεπε πρώτα να τελειώσουν με τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις δηλαδή να συντηρήσουν μια οικογένεια μέχρι τα νέα μέλη να είναι ανεξάρτητα. Τέλος πάντων αυτός που θέλει να πάρει κάποιο μονοπάτι θα πρέπει - αν χρειάζεται να έχει υπάρχοντα στέγη χρήματα κλπ - να τα έχει εξασφαλισμένα. Έτσι κι αλλιώς κάποιος που αποτυγχάνει στον κόσμο της καθημερινότητας τι ελπίδα να έχει εκεί που το παραμικρό λάθος μπορεί να σε υποβιβάσει σε επίπεδα που ήσουν πριν ξεκινήσεις το μονοπάτι.

Δεν τα λέτε άσχημα για την εκμετάλλευση που πιθανό υπάρχει. Εμένα πάντως η δασκάλα μου - τι δασκάλα μάλλον περισσότερο φίλη- μου ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από εμένα απλώς έχει κάποια πράγματα σε τάξη στο μυαλό της μια και είναι 20 χρόνια σε αυτό το πράγμα και είχε τουλάχιστον ένα πολύ καλό δάσκαλο μαθητή της δασκάλας που έδωσε το reiki στον κόσμο (όσοι δεν καταλαβαίνουν ας βρούν την ιστορία του reiki να μπορούμε να συζητάμε με κοινές πληροφορίες περι του θέματος). Ξέρει όμως ότι σε όλες τις διδασκαλίες τη δουλειά την κάνει ο μαθητής. Η θεωρία μόνη της δεν κάνει τίποτα. Αυτή δεν θεωρεί το εαυτό της δάσκαλο αλλά κυρίως μαθητή πιο προχωρημένο. Όχι όμως και καλό μαθητή κατά ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε τίποτα μου λέει. Οι πραγματικοί δάσκαλοι και οι ανώτερες ψυχές έρχονται σε αυτόν τον κόσμο και μένουν ρακένδυτοι.

Αλλά τι το ψάχνετε. Δάσκαλοι δεν υπάρχουν. Και αυτή που έδωσε το reiki στον κόσμο δεν ήταν δασκάλα. Ο τελευταίος δάσκαλος το έδωσε κατά ανάγκη και αυτή μην ξέρωντας τι να το κάνει είπε θα το δώσω στον κόσμο και ας αποφασίσει αυτός τι θα κάνει. Έτσι άρχισαν να γίνονται μυήσεις τρίτου βαθμού στην δύση ενώ μέχρι τότε(πριν τρεις δεκαετίες μην νομίσετε πολύ καιρό πριν) τρίτο βαθμό είχε μόνο ένας και τον έδινε μόνο σε ένα μαθητή.

Σας ενδιαφέρει το reiki. Ξεχάστε τους δασκάλους. Σχεδόν δεν χρειάζονται. Πάρτε την βιβλιογραφία που προτείνεται εδώ και ξεκινήστε μόνοι σας. Γίνεται υπέυθυνοι μαθητές αφήστε λίγο την κριτική, δουλέψτε και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Τι θα σας πουν στην μύηση νομίζετε. Ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει. Καμιά φορά χρειάζεται να πληρώσεις για να το πιστέψεις. Μπορεί να ανοίξει κάποιος μόνος του τα κανάλια του. Αυτά βέβαια ξανακλείνουν. Και τα ξανανοίγει. Βέβαια μην το ρισκάρετε να το κάνετε μόνοι σας γιατι μια στις τόσες κάτι μπορεί να μην πάει καλά την πρώτη φορά και τουλάχιστον ένας προχωρημένος μαθητής θα πρέπει να είναι δίπλα για να ελέγξει την κατάσταση. Υπάρχουν κάποια ευαίσθητα άτομα και αν είσαστε από αυτά είναι επικίνδυνο να ανοίγεται τα κέντρα σας μόνοι στην αρχή.

Παιδιά ζούμε στην Νέα Εποχή. Οι δάσκαλοι τα έδωσαν όλα και έφυγαν. Είμαστε πλέον όλοι μαθητές. Μένει να δούμε τι θα κάνουμε. Τι εννοώ;

Λοιπόν είμαι εγώ πχ ο μεγάλος δάσκαλος και σας λέω την εξής μεγάλη σοφία.

Για κάθε τι που σας συμβαίνει υπεύθυνος είναι μόνο και μόνο ο εαυτός σας.

Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οτιδήποτε δυσάρεστο σας συμβαίνει το έχετε προκαλέσει εσείς και κάτι υπάρχει που δεν κάνατε σωστά στην ζωή σας. (Συνήθως είναι ο εγωισμός πίσω από όλα).
Ότι οτιδήποτε δυσάρεστο κι αν σας συμβαίνει είναι και η μοναδική ευκαιρία που έχετε για να εξελιχθείτε. Κερδίζοντας τον εγωισμό τον θυμό το μίσος την κακία την ματαιοδοξία…..

Άντε κάντα. Βρε θα στα συζητήσει ο δάσκαλος με παραδείγματα από την ζωή. Θα τα καταλάβεις. Θα πειστείς. Θα του πεις είμουν τυφλός και είδα. Άντε κάντα. Και όχι να πας σε μοναστήρι εδώ στην πραγματικότητα την σκληρή. Άντε κάντα.
2007-12-12 14:19
Παράθεση:
Βρε συ mars άφου λες ότι δεν ξέρεις για τί πρόκειται, πως λες μετά ότι ξέρεις τι είναι όλα αυτά; Και γιατί μπαίνεις στον κόπο να γράψεις τέλος πάντων;
Τα λες πολύ ωραία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πράγμα μιλάς, εδώ μιλάμε για εμπειρίες reiki. Πήγαινε τουλάχιστον στα λινκ που δόθηκαν να διαβάσεις τι είναι το reiki και την ιστορία του και ίσως πειραματιστείς μόνος σου και μας πεις και κάποια εμπειρία reiki.
Το reiki είναι θεραπευτική μέθοδος που όλοι έχουμε την ικανότητα λίγο πολύ να την ασκήσουμε. Αν τα καταφέρεις μόνος σου ξέχνα τον δάσκαλο βέβαια. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα περισσότερο και θες κάτι παραπάνω θα ψακτείς παραπάνω.
Λοιπόν είμαι εγώ πχ ο μεγάλος δάσκαλος και σας λέω την εξής μεγάλη σοφία.
Για κάθε τι που σας συμβαίνει υπεύθυνος είναι μόνο και μόνο ο εαυτός σας.
Φίλε ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΕ.

Ανατολίτικες φιλοσοφίες φίλε μου.
Ανατολίτικες φιλοσοφίες.
Δεν ήταν και πολύ δύσκολο να το καταλάβω.

Κατ’ αρχήν για αυτά όλα που μας συμβαίνουν, δεν είναι μόνο
ο εαυτός μας υπεύθυνος.
Για τα περισσότερα ναι.
Όμως επειδή είμαστε όντα συνύπαρξης, επηρεάζουμε και δεχόμαστε
επιρροές από πάρα πολλούς παράγοντες.

Εκφράζω τις αμφιβολίες μου, γιατί γνωρίζω ότι οι πολλές
φιλοσοφίες ανατολικής προέλευσης, μέσω βιβλιογραφίας ή μέσω
κάποιων δασκάλων παραπληροφορούν.
Όλες αυτές που με όμορφα κείμενα, βάζουν τον άνθρωπο σε λάθος
μονοπάτια χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς τέλος.

Για αυτό το λόγο τις έχω απορρίψει.

Φυσικά και μπορεί ο άνθρωπος να αξιοποιήσει αυτή την δυναμική,
ή να αποκτήσει γνώσεις από σωστή βιβλιογραφία, είναι αποδεκτό.
Το προανέφερα αυτό.

Για τις συμπαντικές δυνάμεις (γιατί περί αυτού πρόκειται),
θα επαναλάβω αυτό που έγραψα γιατί ίσως να μην ήμουν αρκετά σαφής.

Αυτός που γνωρίζει πραγματικά τις συμπαντικές δυνάμεις, τις προσφέρει
χωρίς αμοιβή ή ανταλλάγματα διότι γνωρίζει πολύ καλά, ότι από
την στιγμή που θα τα αποδεχθεί, χάνει αυτομάτως αυτήν την ιδιότητα.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Αφού επισκέφθηκα το εν λόγω site θα σου πω το εξης.
Αν κατάφερες με το reiki την αυτοθεραπεία…καλή συνέχεια.

Έχεις σκεφτεί όμως την εκδοχή του λάθους?
Αν έχεις κάνεις λάθος εσύ, ίσως δεν πρέπει φίλε μου να συμπαρασύρεις
και άλλους σε αυτό, γιατί έχεις παρέμβει στην ζωή τους.
Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που έγραψες,
ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για ότι του συμβαίνει.

Φιλικά.
2007-12-12 14:37
Παράθεση:
Σας ενδιαφέρει το reiki. Ξεχάστε τους δασκάλους. Σχεδόν δεν χρειάζονται. Πάρτε την βιβλιογραφία που προτείνεται εδώ και ξεκινήστε μόνοι σας. Γίνεται υπέυθυνοι μαθητές αφήστε λίγο την κριτική, δουλέψτε και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Τι θα σας πουν στην μύηση νομίζετε. Ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει. Καμιά φορά χρειάζεται να πληρώσεις για να το πιστέψεις. Μπορεί να ανοίξει κάποιος μόνος του τα κανάλια του. Αυτά βέβαια ξανακλείνουν. Και τα ξανανοίγει. Βέβαια μην το ρισκάρετε να το κάνετε μόνοι σας γιατι μια στις τόσες κάτι μπορεί να μην πάει καλά την πρώτη φορά και τουλάχιστον ένας προχωρημένος μαθητής θα πρέπει να είναι δίπλα για να ελέγξει την κατάσταση. Υπάρχουν κάποια ευαίσθητα άτομα και αν είσαστε από αυτά είναι επικίνδυνο να ανοίγεται τα κέντρα σας μόνοι στην αρχή.
αγαπητέ Ποσειδώνιε...

τα παραπάνω είναι αντίθετα με τον κώδικα δεοντολογίας του ρέικι...
δεν είναι καθόλου σωστό να προτείνεις σε άτομα, που δεν γνωρίζουν καλά καλά τι σημαίνει ρέικι,να μπούν σε διαδικασία αυτό-μύησης...
η δεοντολογία του ρέικι υπάρχει στο site που έχω γράψει πιο πάνω...

απο την άλλη πως μπορώ να αποκτήσω τα κλειδιά για τον βαθμό αν δεν υπάρχει κάποιος δάσκαλος να μου τα δώσει...?
εκτός και αν δεν μιλάμε για ρέικι...οπότε αλλάζει το θέμα...

διαφωνώ στο οτι η μύηση δεν σου αφήνει "κάτι"...
για εμένα ήταν απο τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου...
2007-12-12 17:13
Υπάρχει μια πολύ γνωστή γυναίκα που δίνει ανά διαστήματα μυήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα...
Αν διαβάσεις τις σελίδες που έχει θα εντυπωσιαστείς, έχει κάνει ένα σωρό πράγματα, έχει γνωρίσει ένα σωρό ανθρώπους...

Όμως αν την γνωρίσεις από κοντά βλέπεις ένα άλλο πρόσωπο... με καθόλου ταπεινότητα και έχει κάνει το ρέικι εταιρία....

Κάθε μέρα όποιος έχει μυηθεί τουλάχιστον στον 1ο βαθμό του ρέικι
κάνει στον εαυτό του ρέικι, για κάθαρση (αν δεν είναι έτσι παρακαλώ διορθώστε με)...

Δεν μπορώ να χωνέψω πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με το ρέικι δεν είναι πνευματικός...
Για ποιον λόγο να ασχοληθεί κάποιος αν δεν έχει κάνει μια εσωτερική αναζήτηση πρώτα.
αν δεν έχει κάνει ποτέ διαλογισμό (με όλες τις μορφές του) στην ζωή του...

Θεωρώ πως όποιος μου πει "πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις", μου λέει χαζομάρες και πως η γνώση που έχει να μου δώσει δεν την έχει κατανοήσει ούτε καν ο ίδιος...

Και δεν νομίζω πως όλοι είμαστε μαθητές... γενικά ναι όλοι μας ακόμα και οι δάσκαλοι κάθε μέρα μαθαίνουν πράγματα.... όμως η διαφορά δασκάλου και μαθητή είναι ότι ο δάσκαλος προσφέρει ενώ ο μαθητής θέλει να μαθαίνει, να ρουφάει γνώση χωρίς να μεταδίδει τα όσα γνωρίζει, εμένα αυτό μου φαίνεται εγωιστικό...

Προσφέρω σημαίνει δίνω, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς να περιμένω ανταμοιβή γι’ αυτό που κάνω…. (βλ. γερόντισσα Γαβριηλία και όχι μόνο)

Ωραίο το ρέικι βοηθάει, καλό είναι να μυούμαστε και να θεραπεύουμε όχι μόνο εμάς αλλά και όσους μας χρειάζονται. Να μην περιμένουμε αντάλλαγμα, να είμαστε ταπεινοί και ανιδιοτελείς… Να έχουμε φως και να δίνουμε φως…

Το ρέικι δόθηκε ελεύθερα, και ελεύθερα πρέπει να δίνεται χωρίς κερδοσκοπία…

Ένας δάσκαλος μπορεί να είναι ακόμα και καθαριστής, αυτή να είναι η δουλειά του και να δίνει κ ρέικι… δεν ενδιαφέρεται για κανένα κέρδος ακόμα και αν δεν έχει ρούχα ή άλλα υλικά αγαθά…

Όσοι βγάζουν χρήμα δεν είναι πραγματικοί δάσκαλοι (οκ αυτό δεν είναι απόλυτο), ένας πραγματικός δάσκαλος φαίνεται στο βλέμμα του και στην αύρα του το πόσο καλοκάγαθος είναι… κ επίσης πρέπει να υπάρξει μια χημεία μεταξύ δασκάλου και μαθητευομένου….

Φίλε Ποσειδώνιε είσαι τυχερός που είναι φίλη σου κ δασκάλα σου

Φιλικά
2007-12-12 20:02
ELPINIKI μάλλον το παρατράβηξα έχεις δίκιο. Μιλάω όμως για τον πρώτο βαθμό. Εγώ δεν πήρα σύμβολα. Τα σύμβολα είναι στον δεύτερο και στον τρίτο. Προς το παρόν ο δεύτερος βαθμός και τα σύμβολα του δεν με απασχολούν διότι δεν σκοπεύω να στέλνω ενέργεια από απόσταση και αν θελήσω να το κάνω γιατί να μην πειραματιστώ μόνος μου.

Μια άλλη δασκάλα (βλεπε Σεμινάρια Εσωτερισμού) όταν πήρε τον δεύτερο βαθμό και τα τρια σύμβολα πήγε σε ένα φίλο της αγράμματο και αυτοδίδακτο θεραπευτή γνωστό στην Αττική. Του έδειξε τα τρια σύμβολα και τότε αυτός της έδειξε άλλα 4. Μα που τα ξερεις τον ρώτησε αφού δεν έχεις ιδέα από reiki και αυτά είναι άγνωστα στους 3 βαθμούς τουλάχιστον (ο Τρίτος βαθμός έχει ένα ακόμα σύμβολο). Τότε ο γεράκος της έδειξε τον ουρανό.
Το να πειραματιστεί κάποιος μόνος του και να δει αποτελέσματα είναι ένας λόγος να πάρει το θέμα ζεστά και να ασχοληθεί.

Μars μοιάζουν ανατολίτικες φιλοσοφίες όμως αν διαβάσεις καλά την ιστορία θα δεις ότι ο τύπος γύρισε τα πανεπιστήμια του κόσμου για να βρει πως θεράπευε ο Χριστός. Έψαξε σε όλες τις θρησκείες και όλες τις φιλοσοφίες. Στην δική μου μύηση η δασκάλα μου είπε ότι η γνώση του reiki προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες που γνώριζαν αυτές τις τεχνικές και πρώτοι τις χρησιμοποίησαν. Ο Ιάπωνας εμπνευστής του θεωρείται ότι επανανακάλυψε γνώσεις του Ασκληπιού,του Ερμή Τρισμέγιστου και του Ιπποκράτη. Αυτοί απλώς μιλούσαν για αιθέρα ενώ οι Ιάπωνες για Κι.
Για όσα γνωρίζεις μιλάς σωστά. Εγώ όμως γράφω εδώ όχι για να συμπαρασύρω κάποιον. Υποτίθεται εδώ συμμετέχουν όσοι έχουν εμπειρίες reiki. Δεν είναι νήμα κριτικής του reiki. Δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει οτιδήποτε. Ο καθένας έχει το δρόμο του και βρίσκεται και σε κάποιο επίπεδο αυτού του δρόμου. Και δεν χρειάζονται όλοι οπωσδήποτε το reiki ή κάτι άλλο. Εμείς όμως που έχουμε μια εμπειρία δεν μπορούμε να την ανταλάξουμε; Αν είναι να παρασυρθεί κάποιος διαβάζοντας μας σε λάθος δρόμο... τι να πω μάλλον κάποια αμαρτία θα πληρώνει.
2007-12-13 14:17
ναι Ποσειδώνιε...
το θέμα εδώ είναι να ανταλλάξουμε εμπειρίες ρέικι...
(άλλωστε γι'αυτόν το λόγο άνοιξα αυτό το θέμα...

εδώ όμως έχουμε κολλήσει στον αν πρέπει ή όχι οι δάσκαλοι να πέρνουν χρήματα...

αν είναι έτσι βρε παιδιά όποιος θέλει ας γίνει "δάσκαλος" του ρέικι και ας δίνει βαθμούς χωρίς να ζητά χρήματα...μου ακούγεται σωστότερο απο το να λέμε όποιος πέρνει χρήματα δεν είναι "δάσκαλος" κ.τ.λ.
2007-12-16 17:47
Παράθεση:
Μars μοιάζουν ανατολίτικες φιλοσοφίες όμως αν διαβάσεις καλά την ιστορία θα δεις ότι ο τύπος γύρισε τα πανεπιστήμια του κόσμου για να βρει πως θεράπευε ο Χριστός. Έψαξε σε όλες τις θρησκείες και όλες τις φιλοσοφίες. Στην δική μου μύηση η δασκάλα μου είπε ότι η γνώση του reiki προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες που γνώριζαν αυτές τις τεχνικές και πρώτοι τις χρησιμοποίησαν. Ο Ιάπωνας εμπνευστής του θεωρείται ότι επανανακάλυψε γνώσεις του Ασκληπιού,του Ερμή Τρισμέγιστου και του Ιπποκράτη. Αυτοί απλώς μιλούσαν για αιθέρα ενώ οι Ιάπωνες για Κι.
Για όσα γνωρίζεις μιλάς σωστά. Εγώ όμως γράφω εδώ όχι για να συμπαρασύρω κάποιον. Υποτίθεται εδώ συμμετέχουν όσοι έχουν εμπειρίες reiki. Δεν είναι νήμα κριτικής του reiki. Δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει οτιδήποτε. Ο καθένας έχει το δρόμο του και βρίσκεται και σε κάποιο επίπεδο αυτού του δρόμου. Και δεν χρειάζονται όλοι οπωσδήποτε το reiki ή κάτι άλλο. Εμείς όμως που έχουμε μια εμπειρία δεν μπορούμε να την ανταλάξουμε; Αν είναι να παρασυρθεί κάποιος διαβάζοντας μας σε λάθος δρόμο... τι να πω μάλλον κάποια αμαρτία θα πληρώνει.

Φίλε ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΕ.

Ήσουν αρκετά σαφής.

Είναι γεγονός ότι πολλές φιλοσοφίες έχουν ως αφετηρία την αρχαία
Ελλάδα και όχι μόνο.
Όμως φίλε μου στην πορεία πολλών χρόνων αναζήτησης διαπίστωσα
ότι πολλές από αυτές, παραποιώντας την γνώση την μετατρέπουν
σε παραθρησκεία, με αποτέλεσμα αυτό που είπα και σε προηγούμενη
αναφορά μου.
Ότι δηλαδή περιπλέκουν άτομα με τάση στην αναζήτηση, έναντι κάποιας
αμοιβής ή και χωρίς αμοιβή, σε έναν κικεώνα χωρίς αποτέλεσμα.
Αυτό βεβαίως δεν αφορά το reiki, αν και εφόσον είναι υγειές φιλοσοφικό
σύστημα με θετικά αποτελέσματα.
Φυσικά και ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος ως προς τον εαυτό του
σε ότι αφορά τις επιλογές του και πληρώνει σίγουρα τις αμαρτίες του.

Φιλικά.