ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

esthir10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-12-01 17:03
καλησπέρα σε όλους
θα ήθελα να ανοίξω ένα θεματάκι για να ακούσω απαντήσεις....
απλά δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω πιστεύω αυτός που έβαλα να είναι κατάλληλος εσείς θα το κρίνεται...
όταν λέω αν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη εννοώ εάν όλοι οι άνθρωποί που μας έχουν κάνει κακό τελικά πέρνουν αυτό που τους αξίζει
μερικοί απο εσάς μπορούν να το θεωρήσουν ότι θα τιμωρηθούν απο τον Θεό άλλοι ότι θα πάρουν πίσω την αρνητική ενέργεια που μας έδωσαν, γιατί πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο σύμπαν...περιμένω απαντήσεις σας γιατι ειμαι πραγματικά μπερδευμένη
2007-12-01 21:30
Φυσικα. Η δικαιοσύνη ζει και βασιλευει (εννοω...στο συμπαν και οτι εχει σχεση μαζι του) Ολοι οι άνθρωποι που μας έχουν κάνει κακό (και φυσικα εμεις οι ιδιοι αν εχουμε κανει κατι κακο σε καποιον), αργα η γρηγορα πέρνουν αυτό που τους αξίζει. Με αλλα λογια:

Οσοι πιστευουν στον Θεο, λενε οτι "θα τιμωρηθούν απο τον Θεό".
Καποιοι άλλοι ότι "θα πάρουν πίσω την αρνητική ενέργεια που μας έδωσαν".

Εγω πχ λατρευω μια εκφραση (απο ενα θεικο τραγουδι): "What goes around, comes around"
2007-12-01 22:45
Μακάρι να ήταν έτσι παιδιά αλλά δεν το νομίζω. Πάρτε για παράδειγμα τους πολιτικούς, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και κάθε λογής οικονομημένο κάθαρμα. Τι πιστεύετε, πληρώνουν(ψυχικά) σε κανέναν για τίποτα; Όχι. Απλά κάνουν τις δουλίτσες τους, κονομάνε, περνάνε φίνα, ποδοπατάνε αξιοπρέπειες και αποχωρούν όπως ο καθένας, ενώ καμιά φορά λόγω της μεγάλης τσέπης μπορούν να παρατείνουν για λίγα χρόνια ακόμη και το θάνατο. Αλλά δείτε το και αλλιώς. Σήμερα για να ζήσεις με οικονομική άνεση συνήθως χρειάζεται να πατήσεις επί πτωμάτων. Τι λέτε, όλα αυτά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που το έχουν κάνει αυτό(και τόσα άλλα «άσχημα» πράγματα ακόμη) τιμωρούνται ή θα τιμωρηθούν; Ίσα ίσα φίλοι μου που όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά τους κάνει και καλό στην αυτοπεποίθηση, επομένως και στην καλή διάθεση. Όσο ΔΕΝ σέβεσαι τον άλλο στη σημερινή κοινωνία δυναμώνεις, και παράλληλα αισθάνεσαι και καλύτερα. Γνωστά αυτά που σας λέω βέβαια αλλά ταιριάζουν γάντι στο θέμα που άνοιξε η φίλη esthir.

Κοντολογίς, η γνώμη μου είναι ότι για όλα χρειάζεται αντιμετώπιση από εμάς τους ίδιους, γιατί η θεία δίκη κάπου την έχει βρει με το Μορφέα κι όσο κι αν της μιλάς και την παρακαλάς δεν πρόκειται να σταματήσει το σιχαμένο ροχαλητό της. Και το καλύτερο ίσως παράδειγμα για να δούμε πόσο βαθιά τον έχει πάρει(τον ύπνο ) είναι η Ιστορία φίλοι μου. Ανοίξτε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας θέλετε και αμέσως θα το διαπιστώσετε.
2007-12-01 23:04
Η λεξη δικαιοσυνη ειναι ανθρωπινη εφευρεση. Το συμπαν δεν ξεχωριζει καλο απο κακο. Ειναι απλα οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Το ιδιο σωστες κι οι δυο για τους δικους τους λογους. Αρα το να ελπιζει κανεις οτι το Συμπαν προβλεπει την δικαιοσυνη ειναι μαλλον λαθος. Το θεμα του Θεου δεν το θιγω γιατι ειναι ευαισθητο. Αρκει ομως να πω οτι ειναι βασικα η προσωποποιηση της εικονας ενος "σωτηρα". Προσωπικα, ναι πιστευω σε ανωτερες συναμεις. Αλλα σιγουρα εχουν μεγαλυτερα προβληματα απο την δικη μας εννοια δικαιοσυνης.

Βασικα λεμε δικαιοσυνη το εξης. "Α μου την εφερε γαμωτο. Δεν πειραζει ομως θα παρω το αιμα μου πισω μεσω του νομου" ή καποιου γενικα μιλωντας ανωτερου νομου. Ομως αυτο ειναι απλα η αναγκη μας για δικαιωση. Δεν σημαινει ομως οτι οι κοσμικες δυναμεις το εχουν θεσει ως σοβαροτατο θεμα προς συζητηση στο κοσμικο τους "τραπεζι αποφασεων".

Που θελω να καταλήξω? Δεν υπαρχει δικαιοσυνη. Αναφορικα τουλαχιστον με τα επιγεια θεματα. Υπαρχει μονο αν σε αγαπαει η θεα τυχη. Επειδη λοιπον για τους περισσοτερους ανθρωπους η "θεα τυχη" ποτε σε αγαπαει και ποτε οχι (καθαρα θεμα συμπτωσεων) εχει βγει η εννοια της "ανωτερης δικαιοσυνης". Οσων αφορα την "δικη μας", νομικη δικαιοσυνη, μην σχολιασω το κατα ποσο ισχυει. Ολοι ξερουν.

Καταληγωντας. Δεν υπαρχει δικαιοσυνη. ΑΝ δυναται να υπαρξει εμεις θα ειμαστε αυτοι που θα την θεσπισουμε. Λεω θα την θεσπισουμε , γιατι σιγουρα σημερα δεν ισχυει κατι τετοιο.Νομιζω ειπες κατι esthir, "ισσοροπια". Κατι τετοιο, ναι, το "απασχολει" το Συμπαν. Αλλα η ισσοροπία δεν εχει καμια σχεση δυστυχως με την ανθρωπινη εννοια "δικαιοσυνη".
2007-12-02 00:54
Απο τις περιπτωσεις που οι προγονοι δε σου αφηνουν και πολλα περιθωρια περαιτερω σκεψης...

Ω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΧΟΡΗΓΕ ΕΥΤΥΧΙΑΣ,
ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΗ, ΧΑΙΡΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΘΝΗΤΩΝ, ΚΟΣΜΟΤΙΜΗΜΕΝΗ, ΚΑΛΟΤΥΧΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΝΔΟΞΗ,
ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙΣ,
ΑΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΖΥΓΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΙ,
ΕΓΕΙΡΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΟΥ ΠΛΑΣΤΙΓΓΕΣ,
ΣΤΑΘΕΡΗ, ΦΙΛΗ ΟΛΩΝ, ΕΥΘΥΜΗ, ΑΓΑΠΗΤΗ, ΧΑΙΡΟΜΕΝΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΖΩΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ
ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ,
ΣΕ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΣΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΦΘΑΝΕΙ.
ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΘΕΑ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ
ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΒΙΟΣ
ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΟΣΑ ΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ
Η ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΚΙ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΔΙΑΣ, Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ.

2007-12-02 13:46
Μια από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου chaoticblue.Φυσικά δεν παίρνω θέση πάνω στις θεωρίες του αν όταν κάνεις κάτι καλό ή κακό θα σου επιστραφεί,όπως ισχυρίζονται αρκετές διδασκαλίες,σίγουρα είμαι πολύ μικρός ακόμα για να μπορέσω να μιλήσω με βεβαιότητα αν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι.Όμως μια έννοια της δικαιοσύνης υπάρχει,υπάρχουν για την ακρίβεια κάποιοι νόμοι που αφορούν την ψυχή που είναι απόλυτα δίκαιοι.Γιατί όπως έχω παρατηρήσει όσον αφορά την ψυχή,ό,τι δώσεις θα πάρεις.Αν διαμορφώσεις κατάλληλα την ψυχή σου με βάση τις αρετές και νοιώθεις αγάπη,τότε θα πάρεις και πίσω αγάπη αργά ή γρήγορα,με μόνη φυσικά προϋπόθεση και ο άλλος να μπορεί να εκτιμήσει την αγάπη που του προσφέρεις.Και αυτό όμως είναι στο χέρι σου σε μεγάλο βαθμό,να κάνεις τον άλλον να βιώσει την αγάπη και έτσι να στο ανταποδώσει.Από την άλλη όποιος δεν έχει βιώσει ποτέ του την έννοια της αγάπης,όπως οι μεγαλοκαρχαρίες που αναφέρει ο ΚΑΝΕ παραπάνω,αυτοί ζουν μια ζωή φυλακισμένοι μέσα στο μίσος,οπότε και αυτοί έχουν αυτό που τους αξίζει.Δεν μπορούν να νιώσουν την ευτυχία,σε αυτό είμαι απόλυτος,μόνο την ηδονή αλλά αυτό είναι κάτι εφήμερο και όχι ουσιαστικό.Ένα ζήτημα που όντως φανερώνει, φαινομενικά τουλάχιστον,αδικία,είναι το ότι δεν ξεκινάμε όλοι οι άνθρωποι από την ίδια αφετηρία,δεν έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το μίσος και να έχουμε τις κατάλληλες εμπειρίες ώστε να βιώσουμε το νόημα της αγάπης.Και αυτό όμως δεν είναι απόλυτο γιατί όπως γνωρίζετε οι περισσότερες διδασκαλίες μιλούν για μετεμψύχωση με τη λογική ότι σε ένα σύνολο ενσαρκώσεων έχουν όλες οι ψυχές ίσες ευκαιρίες.

Για όλα αυτά φυσικά δεν παίρνω θέση,εμένα όμως μου αρκεί αυτό που ανέφερα πριν και γνωρίζω καλά.Είναι μια απόδειξη της ύπαρξης μιας θείας και αγαθής δύναμης.Φυσικά όπως έχω επαναλάβει άπειρες φορές,έχω επίγνωση πως όσο και να το επιθυμώ δεν μπορώ μόνο με λόγια να πείσω κάποιον,να του αναπλάσω στο μυαλό και στην καρδιά του τις δικές μου εμπειρίες.Γι'αυτό και πιστεύω ακράδαντα πως είναι εντελώς ανούσιο να διαπληκτίζεσαι σε τέτοια θέματα,το μόνο που έχει αξία είναι να μεταφέρει ο καθένας τις εμπειρίες του...Καταλάβεται το αυτό αδέρφια και μείνετε μακριά από το δογματισμό!
2007-12-04 11:01
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chaoticblue
Βασικα λεμε δικαιοσυνη το εξης. "Α μου την εφερε γαμωτο. Δεν πειραζει ομως θα παρω το αιμα μου πισω μεσω του νομου" ή καποιου γενικα μιλωντας ανωτερου νομου. Ομως αυτο ειναι απλα η αναγκη μας για δικαιωση. Δεν σημαινει ομως οτι οι κοσμικες δυναμεις το εχουν θεσει ως σοβαροτατο θεμα προς συζητηση στο κοσμικο τους "τραπεζι αποφασεων".
Συμφωνώ με τον/την chaoticblue! Άλλο η ανάγνη μας για δικαίωση και άλλο δικαιοσύνη. Πιστέυω οτι υπάρχει δικαιοσύνη απλά όχι έτσι όπως την εννοούμε εμείς. Στο παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο/η chaoticblue πιο πάνω, ο καθένας μας μπορεί να έχει αυτή την 'ανάγκη' για να πάρει εκδίκηση απο κάποιον που τον/την αδίκησε (και αυτό πάντα με τα δικά μας μέτρα και κριτίρια) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και δίκαιο να γίνει. Μπορεί απλά εμείς να 'πληρώνουμε' (και αυτό δεν το εννοώ με τη μορφή τιμωρίας) για κάτι που είχαμε κάνει πρωτήτερα και αυτός/αυτή που μας αδικεί απλά να μας 'βοηθαέι' να ξεπληρώσουμε και να μάθουμε. Ίσως να ακούγεται λίγο μοιρολατρικό αυτό αλλά γιατί να μην είναι και έτσι? Σίγουρα τα κριτηριά μας δεν είναι αντικειμενικά όταν μας αδικούν. Κάπού είχα διαβάσει κάτι που μου άρεσε πολύ και πιστεύω οτι ταιριάζει πολύ εδώ --> "Δικαιοσύνη υπάρχει, αλλά χρειάζονται και δίκαια μάτια για να την αναγνωρίσουν"

Όσο αφορά τους 'μεγαλοκαρχαρίες' που αναφερθήκαν πιο πάνω, θα ήθελα μόνο να πω οτι το οτι κάποιος έχει πολλά λεφτά (που ναι τα απέκτησε πατώντας και αδικόντας άλλους) δεν σημαίνει οτι δεν τιμωρείται και οτι περνάει μια χαρά. Ο καθένας έχει τον δικό του σταυρό να σηκώνει και αυτό ισχύει είτε είσαι 'μεγαλοκαρχαρίας', εργάτης, μπατιράκι κτλ...
2007-12-04 20:44
Ναι οποίος είναι πλούσιος δεν σημαίνει ότι είναι και ευτυχισμένος αλλα ούτε
Και ότι δεν είναι πάντως είναι σε καλύτερη μοίρα από ένα φτωχό .
Ο καθένας κουβαλάει το δικό του σταυρό αλλα έχει διαφορετικό βάρος .
Οποτε αυτοί που κουβαλούν μεγαλύτερο βάρος απ τους αλλους σαφώς
Είναι αδικημένοι .
Εσθηρ έχεις δίκιο μια από τις κυριότερες αιτίες που εμποδίζει τους ανθρώπους
Να εφαρμόσουν αυτό που έγραψα είναι ο εγωισμός .
2011-02-11 10:16
ΘΕΣΗ 1

(Περι Δικαιου και Αναγκων )

.............ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ ...ας συστησουμε μια δικη μας φιλοσοφια του δικαιου ..δεν ειναι δυσκολο...

..........για να δουμε !!!...ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ...

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ...ετσι οπως μπορει να την καταλαβει ενας νοημων ανθρωπος ...

.............η εννοια του Δικαιου ειναι μια παραγωγη εννοια που για την κατανοηση της θα πρεπει να ανατρεξουμε στην θεμελιωδεστερη εννοια της Αναγκης ...

............καταρχην για να υπαρχει Δικαιο δηλαδη Συστημα Κανονων Ρυθμισης Σχεσεων -Αλληλεπιδρασεων θα πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον δυο αλληλεπιδρωντα οντα ...

............επιπλεον για να 'ναι "δικαιο" αυτο το συστημα κανονων αλληλεπιδρασης ( αγραφων- εθιμικων η γεγραμμενων -θετων -θεσμικων δεν εχει σημασια ) θα πρεπει οι οι κανονες να στηριζονται στην

-ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ...

-ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ....

ΑΡΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ...

( παρακολουθειστε το εν λογω θεμα ειναι αμεσα συναρτημενο με τα δυο αλλα που θελουμε να αναπτυξουμε δηλαδη το θεμα <Τεχνητα πεδια και ψυχικη διαταραχη > και ενα θεμα που συντομα θα ανοιξουμε < Οι Δυο Πυραμιδες της Εξουσιας στον Κοσμο μας κι οι Δυο Ναοι >)

2011-02-11 10:21
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΘΗΡΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
ΘΕΣΗ 1

(Περι Δικαιου και Αναγκων )

.............ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ ...ας συστησουμε μια δικη μας φιλοσοφια του δικαιου ..δεν ειναι δυσκολο...

..........για να δουμε !!!...ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ...

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ...ετσι οπως μπορει να την καταλαβει ενας νοημων ανθρωπος ...

.............η εννοια του Δικαιου ειναι μια παραγωγη εννοια που για την κατανοηση της θα πρεπει να ανατρεξουμε στην θεμελιωδεστερη εννοια της Αναγκης ...

............καταρχην για να υπαρχει Δικαιο δηλαδη Συστημα Κανονων Ρυθμισης Σχεσεων -Αλληλεπιδρασεων θα πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον δυο αλληλεπιδρωντα οντα ...

............επιπλεον για να 'ναι "δικαιο" αυτο το συστημα κανονων αλληλεπιδρασης ( αγραφων- εθιμικων η γεγραμμενων -θετων -θεσμικων δεν εχει σημασια ) θα πρεπει οι οι κανονες να στηριζονται στην

-ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ...

-ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ....

ΑΡΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ...

Χαιρετω σας Φιλοι,
Να με συγχωρεις φιλη ΚΑΘΗΡΑ ποιο ειναι το θεμα τωρα, το ΔΙΚΑΙΟ η'' η ΑΝΑΓΚΗ που να εστιασουμε?
Ερρωσθε...Φιλοι..