"Μεταφυσικό στέκι" στην Αθήνα;
Αγαπητοί φίλοι,
η ιδέα που έχει θέση στη διάθεσή σας ο Μηνάς είναι η μεταφορά των συνθηκών που καταφέραμε να δημιουργήσουμε στο Καρλόβασι της Σάμου και στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο διοργανώναμε 1-2 διαλέξεις με καλεσμένους από το χώρο της Αναζήτησης στην Ελλάδα.
Στην Αθήνα η συχνότητα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη καθώς τα έξοδα των μετακινήσεων δεν είναι στρατηγικός παράγοντας.
Αλλά για να πάρει μια τέτοια προσπάθεια σάρκα και οστά χρειάζεται ο θεσμός της χορηγίας (βλ. Αρχαία Αθήνα) . Δηλαδή χρειαζόμαστε κατάλληλο χώρο και οπτικοακουστικό εξοπλισμό για τη διοργάνωση διαλέξεων.
Ο Μηνάς κι εγώ έχουμε κάποιο χώρο στο μυαλό μας που είναι διαθέτει άριστη προσβασιμότητα . Δε ξέρω τι γίνεται με το θέμα της μικροφωνικής εγκατάστασης και κάποιου (data) projector.
Από 'κει και πέρα όσοι πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε στο στήσιμο του "μεταφυσικού στεκιού" (σχετικά με το χώρο ή τον εξοπλισμό) μπορείτε να στείλετε - κατά προτίμηση με ΠΜ - τις προτάσεις και τις ιδέες σε μένα ή στο Μηνά (beetlejuice) .
Αρχικός στόχος,είναι να αρχίσει μια σειρά διαλέξεων.Aπο κεί και πέρα μπορεί η όλη προσπάθεια να αλλάξει μορφή,να εξελιχθεί,να εμπλουτιστεί.Σας διαβεβαιώνουμε ότι δε μπορούμε να ξέρουμε που μπορεί να μας βγάλει αυτή η νέα "περιπέτεια" αλλά τα μέχρι τούδε δεδομένα λένε ότι αρχίζουμε άλλο ένα μακρινο ταξίδι. Αυτή τη φορά αναχωρούμε από την Αθήνα.
Beat me up ,Scotty!
Υ.Γ.
Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί που έκανα ,δείχνουν ότι μπορεί να γίνει μια εκδήλωση-πιλότος μέσα στο μήνα Νοέμβρη. Διατυπώνω μια εικασία...
η ιδέα που έχει θέση στη διάθεσή σας ο Μηνάς είναι η μεταφορά των συνθηκών που καταφέραμε να δημιουργήσουμε στο Καρλόβασι της Σάμου και στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο διοργανώναμε 1-2 διαλέξεις με καλεσμένους από το χώρο της Αναζήτησης στην Ελλάδα.
Στην Αθήνα η συχνότητα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη καθώς τα έξοδα των μετακινήσεων δεν είναι στρατηγικός παράγοντας.
Αλλά για να πάρει μια τέτοια προσπάθεια σάρκα και οστά χρειάζεται ο θεσμός της χορηγίας (βλ. Αρχαία Αθήνα) . Δηλαδή χρειαζόμαστε κατάλληλο χώρο και οπτικοακουστικό εξοπλισμό για τη διοργάνωση διαλέξεων.
Ο Μηνάς κι εγώ έχουμε κάποιο χώρο στο μυαλό μας που είναι διαθέτει άριστη προσβασιμότητα . Δε ξέρω τι γίνεται με το θέμα της μικροφωνικής εγκατάστασης και κάποιου (data) projector.
Από 'κει και πέρα όσοι πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε στο στήσιμο του "μεταφυσικού στεκιού" (σχετικά με το χώρο ή τον εξοπλισμό) μπορείτε να στείλετε - κατά προτίμηση με ΠΜ - τις προτάσεις και τις ιδέες σε μένα ή στο Μηνά (beetlejuice) .
Αρχικός στόχος,είναι να αρχίσει μια σειρά διαλέξεων.Aπο κεί και πέρα μπορεί η όλη προσπάθεια να αλλάξει μορφή,να εξελιχθεί,να εμπλουτιστεί.Σας διαβεβαιώνουμε ότι δε μπορούμε να ξέρουμε που μπορεί να μας βγάλει αυτή η νέα "περιπέτεια" αλλά τα μέχρι τούδε δεδομένα λένε ότι αρχίζουμε άλλο ένα μακρινο ταξίδι. Αυτή τη φορά αναχωρούμε από την Αθήνα.
Beat me up ,Scotty!
Υ.Γ.
Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί που έκανα ,δείχνουν ότι μπορεί να γίνει μια εκδήλωση-πιλότος μέσα στο μήνα Νοέμβρη. Διατυπώνω μια εικασία...
Πολύ καλές οι σκέψεις σας για όλα αυτά αλλά προσέξτε:
είναι σημαντικό να βρείτε πολλούς και διαφορετικούς χορηγούς έτσι ώστε να μην περιορίζεται η ελευθερία και η σκοπιμότητα των συγκενρώσεων/ομιλιών σας, ανάλογα με προσωπικά συμφέροντα. Ο ένας μόνο έχει και απαιτήσεις/βλέψεις, αλλά επειδή θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι αγνοί αναζητητές θεωρώ πάρα πολύ σημαντική αυτή την παρατήρηση, καθώς πάντα η αλήθεια αναδύεται μέσα από την ποικιλία, την πολυφωνία, το επιχείρημα, την κρίση... Το καλύτερο θα ήταν οι χορηγοί να είναι άνθρωποι που να μην έχουν άμεσο συμφέρον από τις ομηλίες, αλλά να ενδιαφέρονται για μια ποιοτική και ανιδιοτελή ενημέρωση των μελών της κοινότητας.
Εύχομαι κάθε επιτυχία!
Παράθεση:
| Αλλά για να πάρει μια τέτοια προσπάθεια σάρκα και οστά χρειάζεται ο θεσμός της χορηγίας |
είναι σημαντικό να βρείτε πολλούς και διαφορετικούς χορηγούς έτσι ώστε να μην περιορίζεται η ελευθερία και η σκοπιμότητα των συγκενρώσεων/ομιλιών σας, ανάλογα με προσωπικά συμφέροντα. Ο ένας μόνο έχει και απαιτήσεις/βλέψεις, αλλά επειδή θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι αγνοί αναζητητές θεωρώ πάρα πολύ σημαντική αυτή την παρατήρηση, καθώς πάντα η αλήθεια αναδύεται μέσα από την ποικιλία, την πολυφωνία, το επιχείρημα, την κρίση... Το καλύτερο θα ήταν οι χορηγοί να είναι άνθρωποι που να μην έχουν άμεσο συμφέρον από τις ομηλίες, αλλά να ενδιαφέρονται για μια ποιοτική και ανιδιοτελή ενημέρωση των μελών της κοινότητας.
Εύχομαι κάθε επιτυχία!
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Drymonia
είναι σημαντικό να βρείτε πολλούς και διαφορετικούς χορηγούς έτσι ώστε να μην περιορίζεται η ελευθερία και η σκοπιμότητα των συγκενρώσεων/ομιλιών σας, ανάλογα με προσωπικά συμφέροντα. Ο ένας μόνο έχει και απαιτήσεις/βλέψεις, αλλά επειδή θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι αγνοί αναζητητές θεωρώ πάρα πολύ σημαντική αυτή την παρατήρηση, καθώς πάντα η αλήθεια αναδύεται μέσα από την ποικιλία, την πολυφωνία, το επιχείρημα, την κρίση... Το καλύτερο θα ήταν οι χορηγοί να είναι άνθρωποι που να μην έχουν άμεσο συμφέρον από τις ομηλίες, αλλά να ενδιαφέρονται για μια ποιοτική και ανιδιοτελή ενημέρωση των μελών της κοινότητας. Εύχομαι κάθε επιτυχία! |
Αγαπητή Drymonia,
η χορηγία έχει την έννοια της βοήθειας επί τη βάσει καλής θέλησης.Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας μια αίθουσα για τις ομιλίες,κάποιος άλλος να μας δανείζει μια μικροφωνική εγκατάσταση για μια μέρα,κάποιος άλλος ένα projector για τις ανάγκες μιας παρουσίασης, θα γίνει εφικτή η δημιουργία αυτού του "στεκιού" που θέλουμε να φτιάξουμε.
Το "μεταφυσικό στέκι" που οραματιζόμαστε και αυτό το όραμα το μοιραζόμαστε με όλη τη κοινότητα του Μεταφυσικού θα έχει καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα βασίζεται στον εθελοντισμό.
Ο x,y,w χορηγός αν μπορεί να έχει κάποια απαίτηση απο εμάς είναι να μπει σε κάποια αφίσα και να αναρτηθεί το λογότυπό του στην αίθουσα που γίνεται η εκδήλωση.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: Τον ηχητικό εξοπλισμό (μικρόφωνα,ηχεία,κονσόλα κτλ.) για τις ανάγκες των εκδηλώσεων του Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου μας τον παρείχε αφιλοκερδώς το κατάστημα Sterker εδώ και τέσσερα (4) χρόνια. Εμείς αυτό που κάναμε σε ανταπόδωση ήταν να βάλουμε το λογότυπό τους στην αφίσα της εκδήλωσης αλλά και να αναρτούμε ένα διαφημιστικό banner στο χώρο της εκδήλωσης.
Επίσης ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο τέλος ήταν το επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας.
Σε αυτό το πρότυπο θα εντάσσεται οποιαδήποτε χορηγία για τις ανάγκες του στεκιού μας.Μια συνεργασία για την επίτευξη ενός σκοπού δε μπορεί να θεωρηθεί κηδεμονία ή πατρονάρισμα.
Εν τέλει,δε νομίζω ότι χρειάζεται να πλατιάζουμε.Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ή γνωριμία που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο θέμα της φιλοξενείας των εκδηλώσεων και του οπτικοακουστικού εξοπλισμού - μετά χαράς - ας επικοινωνήσει μαζί μας.
Καπου μεσα στην επομενη εβδομαδα θα κανουμε την πρωτη ανεπισημη συγκεντρωση στο "Μεταφυσικο Στεκι" το οποιο θα φιλοξενησει στα τελη του Νοεμβρη την πρωτη εκδηλωση που οργανωνεται ποτε απο την Ελληνικη Κοινοτητα του Μεταφυσικου στην Αθηνα.
Η συγκεντρωση αυτη θα πραγματοποιηθει αφ'ενος για να ερθουμε σε μια πρωτη επαφη με το χωρο και αφ' εταιρου για να συζητησουμε διαδικαστικα θεματα, οπως για παραδειγμα τη δημιουργια μιας συντονιστικης επιτροπης των εκδηλωσεων και αλλων λεπτομερειων.
Στις αρχες της εβδομαδας που ερχεται θα ανοιχτει νεο θεμα στην κατηγορια "Νεα της Ομαδας", οπου και θα ενημερωθειτε για τον τοπο και τον ακριβη χρονο της πρωτης αυτης ανεπισημης συναντησης.
Ενημερωτικα, η πρωτη επισημη εκδηλωση (το θεμα και οι ομιλητες εχουν ηδη επιλεγει και θα ανακοινωθουν τις επομενες ημερες) θα πραγματοποιηθει Σαββατο ή Κυριακη 24 ή 25 Νοεμβριου.
Στα πλαισια της εθελοντικης βοηθειας οπως ανεφερε και ο Απαν απο πανω, θα ηθελα να ρωτησω τους συμφορουμιτες εαν διαθετουν ή θα μπορουσαν να εξασφαλισουν για τις εκδηλωσεις καποιον "προτζεκτορα" για προβολες φωτογραφιων και βιντεο στις ομιλιες που θα διοργανωνονται (laptop διαθετουμε εμεις).
Η συγκεντρωση αυτη θα πραγματοποιηθει αφ'ενος για να ερθουμε σε μια πρωτη επαφη με το χωρο και αφ' εταιρου για να συζητησουμε διαδικαστικα θεματα, οπως για παραδειγμα τη δημιουργια μιας συντονιστικης επιτροπης των εκδηλωσεων και αλλων λεπτομερειων.
Στις αρχες της εβδομαδας που ερχεται θα ανοιχτει νεο θεμα στην κατηγορια "Νεα της Ομαδας", οπου και θα ενημερωθειτε για τον τοπο και τον ακριβη χρονο της πρωτης αυτης ανεπισημης συναντησης.
Ενημερωτικα, η πρωτη επισημη εκδηλωση (το θεμα και οι ομιλητες εχουν ηδη επιλεγει και θα ανακοινωθουν τις επομενες ημερες) θα πραγματοποιηθει Σαββατο ή Κυριακη 24 ή 25 Νοεμβριου.
Στα πλαισια της εθελοντικης βοηθειας οπως ανεφερε και ο Απαν απο πανω, θα ηθελα να ρωτησω τους συμφορουμιτες εαν διαθετουν ή θα μπορουσαν να εξασφαλισουν για τις εκδηλωσεις καποιον "προτζεκτορα" για προβολες φωτογραφιων και βιντεο στις ομιλιες που θα διοργανωνονται (laptop διαθετουμε εμεις).
καλημέρα φίλοι μου.. χαίρομαι που το θέμα προχωράει. Φαντάζομαι θα έχουμε ενημέρωση για το που και το πότε.. αναμένω...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Απέριττος
καλημέρα φίλοι μου.. χαίρομαι που το θέμα προχωράει. Φαντάζομαι θα έχουμε ενημέρωση για το που και το πότε.. αναμένω...
|
+1
συμφωνω! Αναμενω και εγω για την ενημερωση 
Καλημερα παιδια, και εμενα με ενδιαφερει, οποτε παρακαλω, επικοινωνιστε και μαζι μου και για την επισημη καθως και την ανεπισημη συναντηση 

Έγκαιρη ενημέρωση παρακαλώ!!! Μακάρι να μπορέσω να έρθω και στα δύο!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΙ ΣΙΝΑΝΤΙΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΜΙΝΙΜΑΤΑ