ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

Αγάπη

paul6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-09-18 18:28
Συγνώμη πλανετ, θα πω και την άποψή μου για όσα θέτεις, θέλω λίγο χρόνο.

Ευχαριστώ.
Παράθεση:

Και δεν υποστήριξα ούτε στιγμή ότι : «Εγώ πάλι νιώθω αρκετά ξεκαθαρισμένος και συγκεκριμένος σε όσα λέω. Ξεχωρίζω και ορίζω με σαφήνεια τις έννοιες. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό αποκτώ ξεκάθαρη αντίληψη και ελαχιστοποιώ τις πιθανότητες να παρασυρθώ από διάφορες θεωρίες ή/και ρεύματα. Ένας "διαφορετικός" τρόπος κοσμοθέασης [που στην περίπτωση της δικής μου κοσμοαντίληψης πιστεύω ότι είναι και ο σωστός]»

Αντιθέτως είχα πει ότι : «Έτσι λοιπόν κατέληξα στην παραπάνω περιγραφή του συναισθήματος, προσπαθώντας να το συνειδητοποιήσω γυμνό από τα στοιχεία στα όποια (κατά τη γνώμη μου) απευθύνεται. Εξακολουθώ όμως να αναρωτιέμαι αν κάνω λάθος ή όχι.» [2 post]

Και τί προσπαθείς να μας αποδείξεις με αυτό?
Μήπως ότι..

Παράθεση:

Υ.Γ. Όταν κάποιος συνηθίσει να κρίνει (τους άλλους και γενικά), στο τέλος τρέχει να κρυφτεί από την συνεχόμενη κριτική του εαυτού προς τον εαυτό του. «Μπερδεμένη είναι η ζωή μας και οι άνθρωποι σήμερα και αυτή είναι η τρανταχτή απόδειξη της αδυναμίας των σύγχρονων θεωριών που μπερδεύουν τον κόσμο, προκαλώντας σημασιολογική σύγχυση και ματαιοδοξία.»… υποκρινόμενος στον ίδιο του τον εαυτό ότι αγαπά αυτά για τα οποία κρίνει τους άλλους ότι δεν αγαπούν.

?
Τώρα, το ποιός ασκεί κριτική και μάλιστα αυθαίρετη [καθώς πρόκειται για άτομο που δεν γνωρίζει προσωπικά - άρα προσπαθεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις χρησιμοποιώντας συλλογιστικά σφάλματα] είναι πασιφανές και δεν χρειάζονται άλλες διευκρινίσεις.

Εγώ Paul μαζί με τους ανθρώπους που λες ότι κρίνω, κρίνω και τον εαυτό μου, γιατί κι εγώ ανθρωπος της εποχής είμαι, όχι ...καγκουρό από το Α' του Κενταύρου. Κρίνοντας λοιπόν τον εαυτό μου αντιλαμβάνομαι την εποχή μου και τις παγίδες που κρύβει και μελετώντας την Ελληνική γραμματεία χαίρω ιδιαιτέρως που βρίσκω την γιατρειά. Και αντιλαμβάνομαι ότι είναι αληθής, διότι με βελτιώνει ως άνθρωπο και προσωπικότητα. Αναρρωτιέμαι δε, γιατί είναι κακό το να πιστεύει κάποιος ότι αυτό που πρεσβεύει είναι σωστό... εσύ ο ίδιος τόσες μέρες διατείνεσαι ότι όλα είναι σχετικά. Τώρα από πού άραγε αντλείς αυτήν την βεβαιότητα?
2007-10-14 01:53
γεια σας! δεν θα μπορεσω να μιλησω για την αγαπη γιατι καποιες εννοιες δεν ¨χωρανε¨ σε λεξεις. θελω να απαντησω στον φιλο paul οτι οντως δεν υπαρχει στην ψυχολογια αλλα και πουθενα αλλου καποιο λεξικο για τα συναισθηματα και αυτο γιατι πολυ απλα μιλαμε για συναισθηματα...
σ'αγαπαω γιατι σε αγαπαω και ειμαι νευριασμενη γιατι εχω νευρα... θα ηταν ανουσιο να μπω στη διαδικασια να αναλυσω το συναισθημα μου μπορω ομως να παρατηρησω τον εαυτο μου ποτε αισθανεται μελαγχολικα ή νευρικα κ.τ.λ. αυτο θα με βοηθησει να καταλαβω ποιες συνθηκες ή καταστάσεις με οδηγουν σε καποιο συναισθημα.
γνωμη μου για να ολοκληρωσω ειναι οτι το εξυπνο ανθρωπινο μυαλο μας σταματαει (και καλα κανει) εκει που η υπεροχη ανθρωπινη καρδια μας ξεκιναει...

βασικα εστειλα πριν απο λιγο ενα μηνυμα διαβαζοντας μονο το πρωτο κομματι του paul για την αγαπη... αλλα μετα οταν κοιταξα τις υπολοιπες απαντησεις φρικαρα λιγο γιατι κατα την γνωμη μου διεκρινα οχι απλα μια αντιθεση αποψεων αλλα κατι παραπανω... τα παντα ειναι υποκειμενικα απο εκει και περα απλα συζηταμε δεν υπαρχει λογος να πεισει ο ενας τον αλλον για τιποτα...
οταν θετεις ενα θεμα προς συζητηση και μαλιστα την ¨αγαπη¨ εκτος οτι θα ακουσεις διαφορετικες αποψεις απο τον καθενα οπως την αντιλαμβανεται, δεν χρειαζεται να το ¨τραβας πιο περα¨ γιατι μετα παυεις να μιλας για ¨αγαπη¨.
2007-10-23 00:00
<<Μίλα ψιθυριστά , αν μου μιλάς για αγάπη.>> Γουίλιαμ Σαίξπηρ
2007-10-23 23:35
Μα πως μπορεί κάποιος να αναλύσει συναισθήματα χρησιμοποιώντας ένα λογικό εργαλείο – την γραφή.. Ακόμα και η ελληνική γλωσσά με το τόσο εύρος λέξεων και ιδεών δεν μπορεί να αποτυπώσει πλήρως στο χαρτί αυτό το απόλυτο συναίσθημα..
Οπότε όπως λέει και το άσμα… Μη μιλάς άλλο για αγάπη.. Η αγάπη είναι παντού.. Στην καρδιά μας στο μυαλό μας ..τρώγει τα χείλη τρώγει το νου…

.. το μονό που έχω να πω για την αγάπη είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ!!
Στη τραγωδια του Σαιξπηρ "Ρωμαιος και Ιουλιετα", παρουσιαζεται αρκετα καλο "παραδειγμα" για την αγαπη.. - αγαπη προς τους φιλους, "αγαπη" προς τους εχθρους, και αγαπη μεταξυ των εραστων.

Ας δουμε τι μας "λενε" οι ηρωες του εργου:

Οι αποψεις about love:

πεσσιμιστικη αποψη:

ROMEO

"Is love a tender thing? it is too rough,
Too rude, too boisterous, and it pricks like thorn."

σκεπτικιστικη αποψη:

MERCUTIO

"She (*love) is the fairies' midwife,
and she comes in shape
no bigger than an agate-stone
on the forefinger of an alderman,
drawn with a team of little atomies
over men's noses as they lie asleep.
Her chariot is an empty hazelnut,
her waggoner a small grey-coated gnat.
And in this state she gallops
night by night through lover' brains
and then they dream of... love;
o'er lawyers' fingers,
who straight dream on fees.
Sometime she driventh o'er a soldier's neck,
and then dreams he of cutting foreign throats,
and, being thus frighted, swears a prayer or two,
and sleeps again.
This is the hag,
...............................
This is she! This is sheeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!"

αισιοδοξη αποψη:

BENVOLIO
What sadness lengthens Romeo's hours?

ROMEO
Not having that, which, having, makes them short.

BENVOLIO
In love?

ROMEO
Out--

BENVOLIO
Of love?

ROMEO
Out of her favour, where I am in love.

...........

BENVOLIO
Be ruled by me, forget to think of her.

ROMEO
O, teach me how I should forget to think.

BENVOLIO
By giving liberty unto thine eyes;
Examine other beauties.

ρεαλιστικη αποψη:

MERCUTIO
You are a lover; borrow Cupid's wings,
And soar with them above a common bound.

So, ειναι περιπλοκο να πεις 100% τι ειναι η αγαπη στην πραγματικοτητα, γιατι οπως βλεπουμε ειναι πολυ πολυπλευρη αλλα συγουρα- (δε θυμαμαι πως λεγεται σωστα αυτη η εκφραση αλλα τεσπα -θα πω) - "Καθε ζωντανο να εχει το ταιρι του" μαλλον αυτο και ειναι η αγαπη... AMEN.

πηγες: δικες μου