ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Οι... πάνθηρες των δρόμων!

Οι... πάνθηρες των δρόμων!

beetlejuice8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-09-02 15:10
Θυμαμαι οτι ο Lifo σκεφτοταν να ανοιξει ενα thread για παραξενα χομπυς. Πιστευω με αυτο εδω να του δωσω μια ιδεα!

Oι StreetPanthers ειναι ενα νεο κινημα που αναπτυσσεται με γοργους ρυθμους στη χωρα μας. Ξεκινησε απο την πολη της Θεσσαλονικης και εχει αποκτησει φαντικους οπαδους σε ολη την επικρατεια. Ειστε απο αυτους που αγανακτειτε βλεποντας παρανομα παρκαρισματα απο ασυνειδητους οδηγους που δε σεβονται τους νομους και τους συνανθρωπους σας; Υποθετω πως ναι...
Εχετε τη δυνατοτητα να "δρασετε" με εναν ξεχωριστο τροπο! Τα αυτοκολλητα των streetpanthers ειναι εδω! Δε θα πω περισσοτερα και θα σας παραπεμψω απ' ευθειας στο www.streetpanthers.gr
Από το www.streetpanthers.gr

Παράθεση:
Το μανιφέστο μας
Οι streetpanthers ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2006 αλλά επεκταθήκαμε γρήγορα σε πολλά αστικά κέντρα. Κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν ότι η ζωή των πεζών στην πόλη είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έτσι, αποφασίσαμε "με πόνο καρδιάς" ότι:

- Δεν αρκούσε να τσατιζόμαστε βλέποντας τους παράνομα παρκαρισμένους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.

- Δεν αρκούσε να φοβόμαστε όταν μας κυνηγούσαν τα μηχανάκια ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.

- Δεν αρκούσε να κοιτάζουμε ανήμποροι όταν αυτοκίνητα και μηχανές έκαναν σιγά-σιγά κατάληψη στο μοναδικό χώρο περιπάτου, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας.

Δεν αρκούμασταν να περιμένουμε πότε η πολιτεία –το κράτος, ο δήμος, η αστυνομία– θα ξυπνούσαν. Καταλάβαμε πως με τα "θα-θα" θα φτάναμε να γεράσουμε και ακόμα θα περιμέναμε τα πράγματα να διορθωθούν. Έπρεπε να κάνουμε κάτι.

Ο ακτιβισμός έχει το κόστος του. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν συγκρουστούμε με τα κατεστημένα: τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας (καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα περπατάνε), το βόλεμά μας (να κάνω εγώ τη δουλειά μου κι ας πάνε στο διά*** όλοι οι άλλοι), την αδιαφορία μας ( εγώ θα σώσω τον κόσμο; )

Γι’ αυτό αναλάβαμε δράση. Τέρμα η ανοχή και τα παρακάλια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να πληρώνει το τίμημα επιτόπου. Μπορεί να ακούγεται σαν “να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας” αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει.
Και μην ξεχνάτε: οι παράνομοι έκαναν πρώτοι την αρχή!

Από το μυθιστόρημα "Τρυποκάρυδος" του Τομ Ρόμπινς :

Παράθεση:
Η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν εγκληματία κι έναν παράνομο είναι ότι συχνά οι εγκληματίες είναι θύματα ενώ οι παράνομοι ποτέ. Στην πραγματικότητα, το πρώτο βήμα για να γίνεις παράνομος είναι ν’ αρνηθείς να σε κάνουν θύμα.

Θύματα είναι όσοι υπόκεινται σε νόμους άλλων, όσοι παραβαίνουν νόμους από απληστία – εκδίκηση – απογοήτευση, όσοι παραβαίνουν νόμους για να καθιερώσουν δικούς τους. Οι παράνομοι ζουν πίσω απ’ το πνεύμα του νόμου, πίσω απ’ την κοινωνία. Αν έχουν έναν κοινό στόχο, αυτός είναι ν’ αλλάξουν τη φύση της κοινωνίας.
Και μιά και μιλάμε για παράνομα παρκαρήσματα...Ακούστε ρε τι είχα δεί κάποτε: Ήταν όταν είχα πάει πέρισι το καλοκαίρι στο Φάληρο για να δώ σε επιθεώρηση τον Σεφερλή...Ένας τύπος είχε βρεί μία "τρύπα" σε ένα σημείο και είχε παρκάρει κάθετα! Μακάρι να είχα την φωτογραφία...Την έσβησε απο το κινητό της η μάνα μου. Απλά είχε παρκάρει αντί οριζόντια όπως όλοι, κάθετα πιάνοντας μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου...

Υπάρχουν γύφτοι παντού. Εδώ οι άλλοι πήραν να φάνε τισ δωρεές για τους πυρόπληκτους...Φτού σας ρε!

Οι "πάνθηρες" ξεκινήσαν από την μπλογκόσφαιρα και μάλιστα είχαμε αναφερθεί και στο mantri στην όλη προσπάθεια στα τέλη Φλεβάρη, όπου χρονικά περίπου ξεκινήσαν την προσπάθεια τους.
Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη είχα γίνει μάρτυρας της "δράσης" τους ,βλέποντας ένα από τα αυτοκολητάκια τους καρφωμένα σε ένα παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου που όντως ήταν προκλητικά παρκαρισμένο επί της Αγ.Δημητρίου ,ακριβώς έτσι ώστε να εμποδίζει την κίνηση των αναπήρων.
Γενικά μου αρέσουν τέτοιου είδους "επαναστάσεις", αλλά με προβληματίζει εξίσου και το εξής ερώτημα (μιλώντας ως παθών χάσιμο χρόνου για να βρω πάρκινγκ, ζώντας επί ετών στο κέντρο της Θεσ/νίκης).... "Και που να τα βάλει ο κόσμος τα τόσα αυτοκίνητα, όταν η πολιτεία δε μεριμνά για αυτό? "
Πιστεύω πως από εκεί ξεκινούν όλα, χωρίς βέβαια να αφηνω στο απυρόβλητο τη μ@...κία του Έλληνα που δε σέβεται τους γύρω του -και ιδίως τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Τελος πάντων, είναι αρκετά μεγάλη κουβέντα, αλλά μάλλο δε ταιριάζει και τόσο στην κοινότητα του Μεταφυσικού
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Πιστεύω φίλοι μου πως κάνεται μια ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ χρειάζεται για όλα τα ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ που δεν σέβονται
τον άλλον...

Φίλε tsilof αναφέρεις τις περιπτώσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Δυστυχώς στην περιοχή που μένω ένας απο αυτους τους ανθρώπους που
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως έπρεπε να είχε ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμό σε ανθρώπους με τα
ίδια προβλήματα με αυτον, έκρινε σωστό σε διάβαση ειδικη (ράμπα) να
βάλει εκεί το σήμα για να παρκάρει το αμάξι του.

Κάποια στιγμή τον είδα και έγινε φασαρία γιατι δεν σκεπτεται τους άλλους..
Μου επιτέθηκε (λεκτικά) και μάλιστα μου είπε να κοιτάζω την δουλειά μου.
Βέβαια ήλθαν και άλλοι εκει γειτονες και του τα είπαν και αυτοι...

Μετά απο την φασαρία μετέφερε το σήμα ποιό κάτω ώστε να μην κλεινει την
ράμπα.

Αυτό το ανέφερα διότι ακόμα και με πρόβλημα που είχε δεν σκέπτεται τους
άλλους με ίδια προβλήματα αλλά όμως ΑΠΑΙΤΕΙ τους άλλους να τον
σκεπτωνται.

Θα κλείσω την απαντησή μου με αυτο που αναφέρει ο φιλος Δημήτρης
Μπρικιάτης....
<<Υπάρχουν γύφτοι παντού>>

Καλή δύναμη και καλο αγώνα σε αυτο που κάνουν ΟΙ ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΤΩΝ
ΔΡΟΜΩΝ και με την ευχή όλοι μας να γίνουμε ενεργοί πολίτες.

Ευχαριστώ.
2007-09-14 16:41
Καλή η κίνηση αυτή,σίγουρα πρέπει να μάθουμε όλοι να σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας,είτε οδηγάμε είτε όχι.Ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα είχε για μένα σημασία σε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη και σωστή κοινωνία.Λύσαμε όλα τα άλλα και τώρα θα αρχίσουμε να οργανωνόμαστε για την αντιμετώπιση των απανταχού παραβατών του Κ.Ο.Κ. ;;;
Όπως και να έχει αξίζει ένα μπράβο σε αυτή την προσπάθεια,όσο ετεροχρονισμένη κι αν είναι...
Χθες που γυρνούσα από τη δουλειά και ενώ περίμενα σε ένα φανάρι, βλέπω ακριβώς στο μπροστά μου αυτοκίνητο (για την ιστορία τζιπ με μια κοπελιά μέσα, από τις κλασσικές που έχουν $$$), στην μέση του πίσω παραθύρου ακριβώς (ναι εκεί που αν υπάρχει κάτι δε μπορείς να δεις από τον καθρέφτη) κολλημένο τον ακόλουθο γαιδαράκο.

Σκάλωσα και εντυπωσιάστηκα, διότι ενώ είχα διαβάσει εδώ και πολύ καιρό για τους streetpanthers δεν είχα δει με τα μάτια μου την δράση τους.( ή έστω το αποτέλεσμα αυτής).

ΥΓ. Τώρα τι να λέμε για συμπεριφορά, τρόπους, σεβασμό κτλ. Εδώ η κοπέλα το είδε το αυτοκόλλητο ( γιατί δεν παίζει να μην το είδε εκεί που ήταν ) και ενώ είναι σε άκρως ενοχλητικό σημείο, δεν έκανε καν τον κόπο να το βγάλει ! Στα ******* μας δηλαδή....
Υπάρχουν λόγια για τέτοια άτομα και καταστάσεις;
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Dawnbringer καλη και η κίνηση αυτη που κάνουν οι ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΤΩΝ
ΔΡΟΜΩΝ....

Απο κάπου ας αρχίσουμε....
Ελπίζω να συνεχίσουνε να κάνουνε αυτο και να βρουν και άλλους ΜΙΜΙΤΕΣ..

Ευχαριστώ.