ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Καταραμένα Παιδιά (Νικόλαος Περιστερίδης)

Καταραμένα Παιδιά (Νικόλαος Περιστερίδης)

beetlejuice10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-06-08 13:30

Καταραμένα Παιδιά (Νικόλαος Περιστερίδης)

Διαβάστε το άρθρο στο -----> http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=164

«Σκύλα μάνα, δώσε μου το όνομα μου»

Αφήστε με να σας πω για παιδιά καταραμένα, καταδικασμένα από την ίδια τους τη μάνα να ζουν αιώνια δίχως ταυτότητα και μορφή, δίχως ποτέ- μήτε καν μετά το θάνατο τους- να γίνονται αποδεκτά από την ανθρώπινη κοινωνία, «δεμένα» με τον τόπο όπου τους παράτησαν να σαπίσουν στην τύχη τους. Αφήστε με να σας πω για μία κατάρα ισχυρή..
«Λένε πως τα αβάπτιστα παιδιά τα θάβουν έξω από το όριο της εκκλησίας, τα εξώγαμα, τα μούλικα, ή όπως αλλιώς τα λένε, που πνίγουν αρκετές μάνες για να μην ανακαλυφθεί η απιστία τους» (Δήμος Τρίπολης, Μαντινεία)
2007-06-08 14:32
Θλιβερές ιστορίες .. κι ακόμα πιο θλιβερό το να πιστεύει κανείς πως η ψυχούλα ενός βρέφους είναι λερωμένη / σκοτεινή / γεμάτη αμαρτίες ή παραδωμένη στον Διάβολο ...
Θα ήθελα , αν γνωρίζει κάποιος , να αναφέρει την θέση της εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα . Αποδέχεται αυτή την θεωρία ?
Να υποθέσω πως ο ενταφιασμός των αβάπτιστων , γίνεται εκτός των ορίων του νεκροταφείου ?
2007-06-08 17:02
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nERaiDoULa
Θα ήθελα , αν γνωρίζει κάποιος , να αναφέρει την θέση της εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα . Αποδέχεται αυτή την θεωρία ?
Να υποθέσω πως ο ενταφιασμός των αβάπτιστων , γίνεται εκτός των ορίων του νεκροταφείου ?

γεια σου μικρή νεραιδα ...
για ρίξε μια ματιά εδώ....
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1364

Δ.
2007-06-11 09:07
Πολύ ωραίο θέμα αυτό του κου Περιστερίδη. Για να πώ την αλήθεια δεν είχα ιδέα για το θέμα πρίν το διαβάσω το άρθρο αυτό του Mystery. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πως σκέφτονται οι άνθρωποι για τέτοια θέματα, όταν έχουμε να κάνουμε με νεογένητα μωρά. Νομίζω πως περισσότερο όλα αυτά λέγονται για να αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες. Εξάλλου η παράδοσή μας είναι πλούσια με τέτοια σχετικά θέματα. Καταραμένοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις, όχι τα αθώα παιδιά, αυτά είναι τα θύματα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LuX
γεια σου μικρή νεραιδα ...
για ρίξε μια ματιά εδώ....
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1364

Δ.

γειά σου μικρέ μου LuX ! Πολύ ωραίο θεμα και για να πώ την αλήθεια μου , δεν το είχα εντοπίσει πριν μου δώσεις το Link ! Να σου πώ οτι κι εγώ τα 'χω βάλει με το ''σύστημα'' που θεωρεί τα νήπια / βρέφη , αμαρτωλά, δεν θα σου κάνει εντύπωση .. Εξάλλου, μονίμως γκρινιάζω γι'αυτό το θέμα .. αλλά δυστυχώς , όσο και να γκρινιάζω , ΔΕΝ αλλάζει τίποτα . Έχει ξεσαλώσει τελείως το παπαδαριό και δεν ελέγχεται , ούτε και μπορείς να το φρενάρεις ..
Πάντως όλο αυτό το πανηγύρι , ουδεμία σχέση δεν έχει με την βάπτιση του Ιωάννη και φυσικά αυτό που διάβασα για τα ''καταραμένα παιδιά'' .. με έβγαλε για άλλη μια φορά από τα ρούχα μου .. ΑΙΣΧΟΣ !! Τί άλλο να πώ ..

Καλημέρα είπα ??
όχι ???? ΑΙΣΧΟΣ και πάλι !
καλημέρα και καλή εβδομάδα !
2007-07-06 11:01
Ο τίτλος απο μόνος του και το «Σκύλα μάνα, δώσε μου το όνομα μου» είναι αρκετό για να ανατριχιάσει κανείς! Όταν δε αρχίσει να διαβάζει και όλα αυτά που γράφει ο κύριος Περιστερίδης...έρχεται σε πλήρη αποστροφή! Ποιοι είναι αυτοί οι παντογνώστες και οι παντοδύναμοι που παίρνουν απο μόνοι τους την εξουσία και την απόφαση να χρήσουν κάποιον 'λερωμένο', 'κολασμένο', αμαρτωλό' κτλ...?
2007-07-06 14:22
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ophelia
Ο τίτλος απο μόνος του και το «Σκύλα μάνα, δώσε μου το όνομα μου» είναι αρκετό για να ανατριχιάσει κανείς! Όταν δε αρχίσει να διαβάζει και όλα αυτά που γράφει ο κύριος Περιστερίδης...έρχεται σε πλήρη αποστροφή! Ποιοι είναι αυτοί οι παντογνώστες και οι παντοδύναμοι που παίρνουν απο μόνοι τους την εξουσία και την απόφαση να χρήσουν κάποιον 'λερωμένο', 'κολασμένο', αμαρτωλό' κτλ...?

Ophelia μου,
προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποιοί είναι όλοι αυτοί , γιατί σίγουρα έχουμε να κάνουμε με αρρωστημένους ανθρώπους (ο Θεός να τους κάνει ...) , με ενδιαφέρει όμως να μάθω , τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η φρικιαστική άποψη για τις αθώες ψυχούλες των παιδιών αυτών ..
Παράθεση:
...τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η φρικιαστική άποψη για τις αθώες ψυχούλες των παιδιών αυτών ..

Δυστυχώς νομίζω πως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βρουν την ηρεμία οι ψυχές των άμοιρων αυτών παιδιών, είναι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επειδή όλες αυτές οι αντιλήψεις έχουν δημιουργηθει για αποτροπή των ανθρώπων από τέτοιες πράξεις από πολύ παλιά είναι πολύ δύσκολο να "βγουν" από την παράδοση...
2007-07-09 09:19
Παράθεση:
με ενδιαφέρει όμως να μάθω , τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η φρικιαστική άποψη για τις αθώες ψυχούλες των παιδιών αυτών ..

Ναι έχεις δίκιο Νεράιδα. Το θέμα είναι να κάνουμε εμείς κάτι για να καλυτερέψουμε την κατάσταση...είτε πρακτικά με το να αρχίσουμε να ξε-εγκλωβιζώμαστε απο τα παράλογα πιστεύω που μας επιβάλει η εκκλησία (που απο όσο μπορώ να κρίνω έχει ήδη αρχίσει να γίνεται), ή με το να 'βοηθήσουμε' αυτές τις ψυχές να βρούν πάλι το δρόμο τους και την ηρεμία τους όπως είπε και η Julliet (δεν ξέρω βέβαια αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό αλλά ας υποθέσουμε οτι μια μερίδα ανθρώπων θα μπορούσε να βοηθήσει και έτσι)...
Ophelia μου, ευτυχώς οι νεότερες γενιές , δεν κουβαλάνε τέτοιες ιδέες (θέλω να πιστεύω) και φαντάζομαι οι επόμενες γενιές από την δική μας , θα απλοποιήσουν περισσότερο τα πράγματα . Συνεπώς , στο χέρι μας είναι , να μάθουμε στα δικά μας παιδιά να κρίνουν τί είναι σωστό και τί είναι λάθος , τί λογικό και τί παράλογο .Είναι χρέος μας να τα ευαισθητοποιήσουμε και να τους δώσουμε την κατάλληλη παιδεία ώστε να αποκτήσουν σωστή κρίση και άποψη. Κι όπως σωστά έγραψες , διακρίνω κι εγώ έναν απεγκλωβισμό (Ευτυχώς) από τα παράλογα της Εκκλησίας .Θέλω να πιστεύω πως ιδέες σαν αυτή εδώ που διαβάσαμε και μας σηκώθηκε η τρίχα , θα πάψουν να ακούγονται στο μέλλον ..