Σχετικα με την συντονιστικη παρεμβαση
Σχετικα με την παρεμβαση της ομαδας των συντονιστων, και με δεδομενο οτι το καθεαυτο thread της παρεμβασης εχει κλειδωθει εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις.
Απαραδεκτον
Οσον αφορα το Α)
Απορριπτω τις κατηγοριες παντελως και θετω θεμα του σκεπτικου με το οποιο τετοιες κατηγοριες εξαπολυονται. Επανηλλημενως ετεθη θεμα του πατριωτισμου μου και επανηλλημενως κατηγορηθηκα για προδοσια της πατριδος. Απατώντας σε αυτες τις κατηγοριες επισυμανα οτι τετοιες κατηγοριες ειναι βαριες και θα πρεπει να συνοδευονται απο αποδειξεις. Αναρρωτηθηκα επισης αν τα φαιστοειδη που τις εξαπολειουν και οι προστατες αυτων θα το επραταν και αυτοπροσωπως αντιμετωπιζοντας και την φυσιολογικη αντιδραση αυτου που καλουν προδοτη. Αν αυτο εκλαμβανεται ως απειλη κατα σωματικης ακαιρεοτητας, τοτε τι να πω....
Οσον αφορα τις προσωπικες επιθεσεις στις οποιες αναφερεστε, οταν καποιος με αποκαλει προδοτη, τοτε του απαντω αναλογα. Ειναι η φυσιολογικη αντιδραση καθε ανθρωπου με τιμη και αξιοπρεπεια. Παραλληλα ενημερωσα επανηλλημενως μεσω MSN την συντονιστικη ομαδα και δη τον χρηστη Beetlejuice. Για εβδομαδες δεν υπηρξε καμμια απαντηση απο την ομαδα συντονισμου, οποτε απαντησα στις επιθεσεις αυτες αναλογως. Δεν αισθανομαι ασχημα γι αυτο και σας υποσχομαι οτι σε αναλογες επιθεσεις στο μελλον θα απαντησω με τον ιδιο τροπο και αυτο ειναι υποσχεση.
Οσον αφορα το Β)
Αν η συντονιστικη ομαδα εχει επιτρεψει με την την αδιαφορια, η την οκνηρια της το φορουμ να μετατραπει σε μπουρδελο και βημα για το καθε φασιστακι να βγαινει και να κυρηττει τις εθνικιστικες του ιδεες, και να κατηγορει τους συνομιλητες του για εθνικη μειοδοσια, τοτε θεωρω οτι ειναι καθηκον των χρηστων να προασπιζουν την τιμη και την υπολειψη τους οπως και την τιμη και την υπολειψη του φορουμ. Αν αυτο εκλαμβανεται ως συμμετοχη σε flames τοτε και παλι τι να σας πω.....
Τελος οσον αφορα την "Τελικη προειδοποιηση", την απορριπτω οπως απορριπτω και αυτους που την εξεδωσαν.
Θεωρειστε το post αυτο ως απαντηση μου και πραξετε οπως νομιζετε......
Παράθεση:
|
Απευθύνουμε μια τελευταία δημόσια παρατήρηση στον Voel,για τους λόγους: α) Εμπλοκή σε προσωπικές επιθέσεις με την απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας μέλους της κοινότητας β) Συνεχής συμμετοχή σε flames ,παρά τις πολλές παρατηρήσεις που του έχουν γίνει |
Απαραδεκτον
Οσον αφορα το Α)
Απορριπτω τις κατηγοριες παντελως και θετω θεμα του σκεπτικου με το οποιο τετοιες κατηγοριες εξαπολυονται. Επανηλλημενως ετεθη θεμα του πατριωτισμου μου και επανηλλημενως κατηγορηθηκα για προδοσια της πατριδος. Απατώντας σε αυτες τις κατηγοριες επισυμανα οτι τετοιες κατηγοριες ειναι βαριες και θα πρεπει να συνοδευονται απο αποδειξεις. Αναρρωτηθηκα επισης αν τα φαιστοειδη που τις εξαπολειουν και οι προστατες αυτων θα το επραταν και αυτοπροσωπως αντιμετωπιζοντας και την φυσιολογικη αντιδραση αυτου που καλουν προδοτη. Αν αυτο εκλαμβανεται ως απειλη κατα σωματικης ακαιρεοτητας, τοτε τι να πω....
Οσον αφορα τις προσωπικες επιθεσεις στις οποιες αναφερεστε, οταν καποιος με αποκαλει προδοτη, τοτε του απαντω αναλογα. Ειναι η φυσιολογικη αντιδραση καθε ανθρωπου με τιμη και αξιοπρεπεια. Παραλληλα ενημερωσα επανηλλημενως μεσω MSN την συντονιστικη ομαδα και δη τον χρηστη Beetlejuice. Για εβδομαδες δεν υπηρξε καμμια απαντηση απο την ομαδα συντονισμου, οποτε απαντησα στις επιθεσεις αυτες αναλογως. Δεν αισθανομαι ασχημα γι αυτο και σας υποσχομαι οτι σε αναλογες επιθεσεις στο μελλον θα απαντησω με τον ιδιο τροπο και αυτο ειναι υποσχεση.
Οσον αφορα το Β)
Αν η συντονιστικη ομαδα εχει επιτρεψει με την την αδιαφορια, η την οκνηρια της το φορουμ να μετατραπει σε μπουρδελο και βημα για το καθε φασιστακι να βγαινει και να κυρηττει τις εθνικιστικες του ιδεες, και να κατηγορει τους συνομιλητες του για εθνικη μειοδοσια, τοτε θεωρω οτι ειναι καθηκον των χρηστων να προασπιζουν την τιμη και την υπολειψη τους οπως και την τιμη και την υπολειψη του φορουμ. Αν αυτο εκλαμβανεται ως συμμετοχη σε flames τοτε και παλι τι να σας πω.....
Τελος οσον αφορα την "Τελικη προειδοποιηση", την απορριπτω οπως απορριπτω και αυτους που την εξεδωσαν.
Θεωρειστε το post αυτο ως απαντηση μου και πραξετε οπως νομιζετε......
Η στάση σου Voel είναι ξεκάθαρη εδώ και καιρό ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας, οπότε κανένας δεν περίμενε καμία συντονιστική απόφαση ώστε να δημιουργήσει οποιαδήποτε άποψη για το πρόσωπο σου. Οι κατηγορίες που εξαπολύεις ενάντια σε άλλα μέλη του φόρουμ, περί φασισμού κλπ., είναι πραγματικά αντιφατικές- στα μάτια πολλών- αναλογιζόμενος την ανάλογη και απόλυτη συμπεριφορά σου απέναντι τους.
Ως προς τη στάση της συντονιστικής ομάδας, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και οκνηρία, αλλά από διάθεση να δώσει ελευθερία λόγου προς κάθε πλευρά (τόσο αυτή που κατηγορείς, όσο και τη δική σου. Ας μην γελιόμαστε.. και οι δύο προσεγγίσεις, όπως και οι θιασώτες αυτών, έχουν κουράσει και εκνευρίσει πάμπολες φορές πλήθος χρηστών) έτσι ώστε να ακουστεί και στη συνέχεια να κρίνει κατά πόσο ο εκάστοτε λόγος μειώνει τα υπόλοιπα μέλη και το στόχο- αυτό καθεαυτό- του παρόντος ιστοχώρου συζήτησης.
Η ξεκάθαρη απάντηση σου στην απόφαση των συντονιστών λογίζεται ως τέτοια και σε τιμάει μιας και με αυτόν τον τρόπο δεν σπαταλάς ανεύθυνα- με υπεκφυγές- το χρόνο των συντονιστών και των υπολοίπων χρηστών του φόρουμ. Το ίδιο ξεκάθαρη είναι και η διάθεση της συντονιστικής ομάδας απέναντι στις εν λόγω κινήσεις σου.
Η όποια περαιτέρω απόφαση θα παρθεί μεσά από δημοκρατικές κινήσεις στο εσωτερικό της συντονιστικής ομάδας, όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα, και θα ανακοινωθεί στην κοινότητα προτού εφαρμοσθεί.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εν λόγω απόφαση, ή σε οποιαδήποτε άλλη, δεν πρέπει να λογίζεται ως οκνηρία ή αδιαφορία, αλλά ως απαραίτητος χρόνος που διασφαλίζει μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική κρίση από μέρους της συντονιστικής ομάδας. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στο σεβασμό και στην εμπιστοσύνη που τόσο καιρό έχει δεχτεί και κερδίσει από τη πλειοψηφία των μελών της κοινότητας μας.
Φιλικά,
Ως προς τη στάση της συντονιστικής ομάδας, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και οκνηρία, αλλά από διάθεση να δώσει ελευθερία λόγου προς κάθε πλευρά (τόσο αυτή που κατηγορείς, όσο και τη δική σου. Ας μην γελιόμαστε.. και οι δύο προσεγγίσεις, όπως και οι θιασώτες αυτών, έχουν κουράσει και εκνευρίσει πάμπολες φορές πλήθος χρηστών) έτσι ώστε να ακουστεί και στη συνέχεια να κρίνει κατά πόσο ο εκάστοτε λόγος μειώνει τα υπόλοιπα μέλη και το στόχο- αυτό καθεαυτό- του παρόντος ιστοχώρου συζήτησης.
Η ξεκάθαρη απάντηση σου στην απόφαση των συντονιστών λογίζεται ως τέτοια και σε τιμάει μιας και με αυτόν τον τρόπο δεν σπαταλάς ανεύθυνα- με υπεκφυγές- το χρόνο των συντονιστών και των υπολοίπων χρηστών του φόρουμ. Το ίδιο ξεκάθαρη είναι και η διάθεση της συντονιστικής ομάδας απέναντι στις εν λόγω κινήσεις σου.
Η όποια περαιτέρω απόφαση θα παρθεί μεσά από δημοκρατικές κινήσεις στο εσωτερικό της συντονιστικής ομάδας, όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα, και θα ανακοινωθεί στην κοινότητα προτού εφαρμοσθεί.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εν λόγω απόφαση, ή σε οποιαδήποτε άλλη, δεν πρέπει να λογίζεται ως οκνηρία ή αδιαφορία, αλλά ως απαραίτητος χρόνος που διασφαλίζει μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική κρίση από μέρους της συντονιστικής ομάδας. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στο σεβασμό και στην εμπιστοσύνη που τόσο καιρό έχει δεχτεί και κερδίσει από τη πλειοψηφία των μελών της κοινότητας μας.
Φιλικά,
Αξιοτιμε κυριε Κουμαρτζη
Επετρεψτε μου να εχω σοβαροτατες αμφιβολιες οσον αφορα την αντικειμενικη σας κριση. Υπηρξα -φευ- και εγω μελος της ομαδας των συντονιστων και εχω μια ιδιαν γνωμη για το ποσο "αντικειμενικα" λαμβανονται τετοιες αποφασεις.
Περιφρονω την κριση και την αντικειμενικοτητα σας και αρνουμαι να περιμενω την οποια αποφαση σας.
Παρακαλω λοιπον οπως με διαγραψετε απο το φορουμ.
Επετρεψτε μου να εχω σοβαροτατες αμφιβολιες οσον αφορα την αντικειμενικη σας κριση. Υπηρξα -φευ- και εγω μελος της ομαδας των συντονιστων και εχω μια ιδιαν γνωμη για το ποσο "αντικειμενικα" λαμβανονται τετοιες αποφασεις.
Περιφρονω την κριση και την αντικειμενικοτητα σας και αρνουμαι να περιμενω την οποια αποφαση σας.
Παρακαλω λοιπον οπως με διαγραψετε απο το φορουμ.
Φυσικά και έχεις αυτό το δικαίωμα Voel. Επέτρεψε μου όμως και εμένα, όπως και πλήθος άλλων, να σε έχουμε γνωρίσει τόσο από κοντά όσο και μέσα από στενή συνεργασία- όσο καιρό ήσουν στην ομάδα των συντονιστών- και να έχουμε δει κάποια πράγματα για το χαρακτήρα σου.. όσα τουλάχιστον εσύ θέλησες να μας δείξεις.
Η απολυτότητα στις απόψεις σου, καθώς και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς κατά την υπεράσπιση τους, δυστυχώς δεν συνάδουν με έναν- οποιοδήποτε- χώρο συζητήσεων, πόσο μάλλον με αυτόν της κοινότητας του μεταφυσικού. Ο σεβασμός προς τους συνομιλητές μας είναι το σημαντικότερο προσόν ενός μέλους του εν λόγω φόρουμ και αδιαπραγμάτευτος όρος για τη συνέχιση της συμμετοχής του σε αυτό. Οπότε, δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλή συνέχεια σε οποιονδήποτε δρόμο και αν ακολουθήσεις..
Δεν επιθυμώ να φτάσω στο σημείο να σε περιφρονήσω, μήτε εγώ μήτε κανένας άλλος νομίζω.. τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν μπορώ να ανταποδώσω, ακόμα και όταν κάποιος της ακολουθεί επιδεικτικά.
Φιλικά,
Η απολυτότητα στις απόψεις σου, καθώς και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς κατά την υπεράσπιση τους, δυστυχώς δεν συνάδουν με έναν- οποιοδήποτε- χώρο συζητήσεων, πόσο μάλλον με αυτόν της κοινότητας του μεταφυσικού. Ο σεβασμός προς τους συνομιλητές μας είναι το σημαντικότερο προσόν ενός μέλους του εν λόγω φόρουμ και αδιαπραγμάτευτος όρος για τη συνέχιση της συμμετοχής του σε αυτό. Οπότε, δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλή συνέχεια σε οποιονδήποτε δρόμο και αν ακολουθήσεις..
Δεν επιθυμώ να φτάσω στο σημείο να σε περιφρονήσω, μήτε εγώ μήτε κανένας άλλος νομίζω.. τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν μπορώ να ανταποδώσω, ακόμα και όταν κάποιος της ακολουθεί επιδεικτικά.
Φιλικά,
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Solon Aimonas Eautou
Η απολυτότητα στις απόψεις σου, καθώς και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς κατά την υπεράσπιση τους, δυστυχώς δεν συνάδουν με έναν- οποιοδήποτε- χώρο συζητήσεων, πόσο μάλλον με αυτόν της κοινότητας του μεταφυσικού. Ο σεβασμός προς τους συνομιλητές μας είναι το σημαντικότερο προσόν ενός μέλους του εν λόγω φόρουμ και αδιαπραγμάτευτος όρος για τη συνέχιση της συμμετοχής του σε αυτό.
|
Δεν θέλω να σταθώ στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και τόσο η συντονιστική ομάδα όσο και ο Voel, πήραμε τις αποφάσεις μας. Θέλω, με την ευκαιρία που δημιουργείται, να μιλήσω σε όλους και όλες όχι ως υπεύθυνος της λειτουργίας του φόρουμ, ούτε ως μέλος της Gateway. Θέλω να μιλήσω ως Μιχάλης περί της απολυτότητας και του τρόπου έκφρασης.
Είμαστε σε ένα χώρο απρόσωπο, τον οποίο, μέσω των meetings και των εκδηλώσεων που κατά καιρούς διοργανώνουμε ως Μεταφυσικό, να τον κάνουμε κάπως πιο προσωπικό, πιο οικείο. Να γνωρίζονται οι χρήστες μεταξύ τους, όσοι το επιθυμούν και, πολύ απλά, να βλέπουν δια ζώσης με ποιόν έχουν να κάνουν.
Ως κοινότητα είμαστε μεγάλη και δεν είναι εφικτό για όλους να συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές. Κάποιοι, άλλωστε, για τους δικούς τους σεβαστούς λόγους, μπορεί και να μην το επιθυμούν. Ακόμα και αν γνωρίζω κάποιον προσωπικά, δεν είναι δυνατό να γνωρίζω τι έχει περάσει, τι εμπειρίες τον οδήγησαν να έχει τις απόψεις που έχει, να χρησιμοποιεί τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί και τόσα άλλα. Ως Μιχάλης τα κατανοώ και προσπαθώ να τα λάβω υπόψη όλα αυτά μέσα από τον τρόπο που απρόσωπα αντιμετωπίζω τους χρήστες, με τους οποίους μας "χωρίζουν" μόνο απόψεις και τίποτε άλλο. Ως υπεύθυνος λειτουργίας, δεν μπορώ να αφήσω αυτά να συμβαίνουν, όπως το ίδιο γίνεται και με τους συντονιστές. Και αναρωτιέμαι καθημερινά, είναι δύσκολο να μιλήσουμε και να φερθούμε ευπρεπώς, να σεβαστούμε τις απόψεις του άλλου, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε; Είναι δύσκολο να μην ειρωνευόμαστε, να μην προβαίνουμε σε επιθέσεις και γενικά να μην σνομπάρουμε τον άλλο; Η παραδοχή της άγνοιάς μας, πιστεύω, θα μας έκανε πιο μετριοπαθείς και, στην ουτοπιστική αυτή κατάσταση, δεν θα χρειάζονταν συντονιστές που κλειδώνουν θέματα ή μπανάρουν χρήστες.
Δεν ζούμε, όμως, σε μια ουτοπία. Τέτοια ζητήματα πάντα συνέβαιναν και καθιστούν απαραίτητο το συντονισμό. Οι συντονιστές, έχουν επιλεγεί με κριτήρια αυστηρά, λαμβάνουν αποφάσεις με δημοκρατικότητα και ας λέει ο καθένας ότι θέλει. Οι χρήστες που σκέφτονται σοβαρά, το αναγνωρίζουν αυτό και δεν έχουν δώσει ποτέ αφορμή. Γνωρίζουν επίσης (ή φαντάζονται), πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος πριν κλειδωθεί ένα θέμα ή πριν γίνει ban, το οποίο είναι και η ύστατη λύση που κανείς μας δεν επιθυμεί ουσιαστικά.
Τόσο εγώ, όσο και οι συντονιστές και τα μέλη της Gateway, καταφεύγουμε ακόμα και σε προσωπική επικοινωνία, όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να λύνονται τα θέματα. Αλλά, η καλή διάθεση της μιας πλευράς, δεν είναι πάντοτε η λύση. Τίποτε δεν γίνεται εάν δεν αισθάνεται ο καθένας το μέγεθος της προσωπικής του ευθύνης και αν δεν φροντίζει από μόνος του να συγκρατεί τον εαυτό του, όταν ξεπερνάει κάποια όρια.
Προσπαθούμε να ακούγονται όλες οι απόψεις, για αυτό και έχουμε ένα σωρό θέματα υπό εξέλιξη, υπό συζήτηση και αν αυτός ο χώρος απέκτησε τη φήμη που έχει αποκτήσει, αυτό οφείλεται, εκτός από τη δουλειά που κάνουμε όλοι εμείς με αγάπη και μεράκι, κυρίως και πάνω από όλα, στη δική σας συμμετοχή και στο δικό σας επίπεδο. Στην καλή θέληση όλων μας, με λίγα λόγια και στην κοινή μας αγάπη για την αναζήτηση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι εσείς μας ωθείτε να κάνουμε πράγματα, δεν είναι λίγες οι φορές που ασκείτε κριτική (και καλά κάνετε), δνε είναι λίγες οι φορές που από μόνοι σας ζητάτε να κάνουμε κάτι για να είναι ομαλά τα πράγματα στο φόρουμ. Γιατί, αν μια έστω συζήτηση που σας ενδιαφέρει γίνεται σε κλίμα όπως αυτό που διαπιστώσαμε στην ενότητα της Γεωπολιτικής τον τελευταίο καιρό, αυτό δεν διευκολύνει ούτε εσάς αλλά ούτε και εμάς. Πόσες φορές αρκετοί από εσάς δεν μιλάτε μαζί μου και μου ζητάτε να κάνω κάτι;
Τα θέματα κλειδώνονται μόνο όταν καταστρατηγούνται οι αρχές που έχουν θεσπιστεί για την ομαλότητα των συζητήσεων και το επίπεδο που τους αξίζει. Ποτέ δεν κλειδώθηκε θέμα επειδή εγώ ή κάποιος άλλος δεν συμφωνούσαμε με κάποια άποψη, ενώ η συζήτηση κινούνταν σε υψηλά επίπεδα. Εάν ήταν έτσι, τότε εγώ προσωπικά θα έπρεπε να είχα κλειδώσει τη μισή θρησκειολογία και βάλε και κάποιος άλλος ένα άλλο θέμα, το οποίο γνωρίζει καλύτερα. Αυτό, ναι, θα ήταν φασισμός και θα είχε κάθε δίκιο κανείς να μας κατηγορεί.
Κλείνω για να μην κουράσω άλλο και να μην καταχραστώ το χώρο. Η παραπάνω δημοσίευση έγινε με αφορμή το θέμα που ανοίχτηκε. Όπως έχει τονιστεί τόσο από άλλους όσο και από εμένα, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για κριτική και συζήτηση για αυτά τα θέματα. Μπορείτε να μου απευθύνετε ότι θέλετε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, ακόμα και μέσα από συνομιλία msn, αλλά θα σας παρακαλέσω να μην εξαντληθεί η συμμετοχή σας στο μεταφυσικό αποκλειστικά σε τέτοια θέματα.
Μιας και όπως είπαμε παραπάνω, τόσο η συντονιστική επιτροπή όσο και ο Voel έλαβαν τις αποφάσεις τους, το συγκεκριμένο θέμα κλειδώνεται και τα προσωπικά μου μηνύματα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση.
Μετά από απαίτηση του χρήστη "Voel" και τη σύμφωνη γνώμη της συντονιστικής ομάδας, ο παραπάνω χρήστης αποκλείστηκε από το forum (δε διαγράφηκε για να μη γίνει χρήση του nickname "Voel" από οποιονδήποτε άλλο χρήστη στο μέλλον).
ΥΓ. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με μέλος της συντονιστικής ομάδας.
Εκ της διαχείρισης
ΥΓ. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με μέλος της συντονιστικής ομάδας.
Εκ της διαχείρισης