ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ο παράξενος ναός της Αγίας Φωτεινής (Μιχάλης Μώρος)

Ο παράξενος ναός της Αγίας Φωτεινής (Μιχάλης Μώρος)

beetlejuice5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-03-17 11:16

Διαβάστε το φωτορεπορτάζ στο http://www.explorers.gr/show.php?action=f&id=38

"Η Ελλάδα είναι γεμάτη από παράξενες Εκκλησίες που τις περισσότερες φορές μένουν κρυφές στα μάτια του επισκέπτη, o οποίος συνήθως προτιμά να επισκέπτεται τοποθεσίες και αξιοθέατα που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Η μικρή μου εμπειρία, ωστόσο, μου έχει αποδείξει πως, ακόμα και κάτι που όπως λέει ο κόσμος «δεν σου γεμίζει το μάτι» μπορεί να κρύβει εκπλήξεις που κανείς ούτε θα φανταζόταν.[...]"
Ο Μιχάλης Μώρος μας ταξιδεύει για ακόμα μία φορά σε ένα ιδιαίτερο εκκλησάκι, την Αγία Φωτεινή της Αρκαδίας, ώστε να μας αποκαλύψει τα μικρά- παράξενα ή μη- διαμάντια που κρύβει στο εσωτερικό του.
2007-03-17 11:45
Το παρόν φωτορεπορτάζ δεν είναι πλήρες, μιας και απουσιάζουν οι φωτογραφίες του εξωτερικού του ναού, οι οποίες είναι κι εκείνες που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον παράξενους ναούς που έχω συναντήσει ποτέ. Σύντομα θα σας παρουσιαστούν και αυτές κι ελπίζω να τις βρείτε ενδιαφέρουσες.
Οποιοασδήποτε επιθυμεί να επισκεφτεί το ναό, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ώστε να τον καθοδηγήσω, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να τον βρείτε από μόνοι σας εάν δεν γνωρίζετε την περιοχή...
2007-03-17 18:45
Ελπίζω να μπορέσω να πάω μέσα στις Πασχαλινές διακοπές μια και δεν είμαι πολύ μακρία. Ελπίζω οι υποχρεώσεις μου να μου το επιτρέψουν.
2007-03-18 13:24
Μόλις προστέθηκαν και οι υπόλοιπες(12 στον αριθμό) φωτογραφίες, οι οποίες -όπως ανέφερε και ο Μιχάλης- είναι αυτές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Με τις τελευταίες προσθήκες, το εν λόγω φωτορεπορτάζ αποτελεί- απ' όσο γνωρίζω- την πιο πλούσια ανταπόκριση από το Ναό της Αγίας Φωτεινής στο ελληνικό και παγκόσμιο διαδίκτυο, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την ιστοσελίδα της Ομάδας Πυθέας.

Πάντα τέτοια Μιχάλη..

Φιλικά,
Μετά και τη δημοσίευση των φωτογραφιών του εξωτερικού του ναού και του παρακειμένου αρχαιολογικού χώρου, έχετε πλέον μια πλήρη εικόνα του ναού και της τοποθεσίας του. Παρατηρείτε πως φέρει επάνω και μέσα του αρχαιοελληνικά, βυζαντινά και αιγυπτιακά στοιχεία, σε ένα μοναδικό "πάντρεμα", με δύο ακόμα κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο (Ηρώον και Φρέαρ Ιακώβ).

Ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι περιλαμβάνει ερείπια του ιερού ενός τοπικού ήρωα (Ποδάρου) και ένα πολύ μικρό τμήμα από αρχαίο θέατρο.
Ο ναός της Αγίας Φωτεινής αποτελεί σύλληψη και δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου...