ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΕΜΑ TABOO !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΕΜΑ TABOO !!!

LuX10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Real Scientist
Η έλλειψη επιχειρημάτων δημιουργεί την ψυχολογική αντίδραση της γενικολογίας (ενίοτε και της βλασφημίας), η οποία είναι ο βασικός σύμμαχος της άγνοιας. Εγώ θα συνεχίσω να τιμώ το χρόνο που ξοδεύουν τα μέλη για να διαβάζουν και να συμμετέχουν στο φόρουμ, προσφέροντάς τους επιστημονικά και φιλοσοφικά επιχειρήματα.

Η αψυχολόγητη ενέργεια του Lux να αντιδράσει με προσβλητικό τρόπο στην παράθεση των χωρίων της Αποκάλυψης, δεν προσβάλει μόνο το SecretAngel αλλά και κάθε μέλος που θέλει να συνεισφέρει στο φόρουμ με θετικό και παραγωγικό τρόπο. Προφανώς, ο Lux δεν προσπαθεί να συνεισφέρει αλλά να παίξει μέσω του φόρουμ. Για να διατηρηθεί η σωστή ροή πληροφόρησης στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει οι συντονιστές να αποθαρρύνουν τα μέλη να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Ακόμα, είμαι της γνώμης ότι η προσβλητική εικόνα θα πρέπει να αποκοπεί.

Παίρνοντας αφορμή απ τον φίλτατο Real Scientist , τα καλά του προς εμε σχόλια καθώς και τη συζήτηση για το αν ο Χριστός ήταν τελικά ιστορικό πρόσωπο σκέφτηκα να αναπτύξουμε ένα σχετικό θέμα που σε πολλούς από εσάς πιστεύω πως είναι εντελώς άγνωστο και ίσως (όχι ίσως , σίγουρα).. Taboo!!!

Proverbs 5 : 15 πιείτε νερό από τη δεξαμενή σας , το τρεχούμενο απ τη δική σας πηγή

Κατα Ιωάννη ευαγγέλιο
Ποταμοί ζωντανού νερού

7: 37 Τότε, την τελευταία ημέρα της εορτής, τη μεγάλη, είχε σταθεί ο Ιησούς και φώναξε, λέγοντας: “Αν κάποιος διψά, ας έρχεται προς εμένα και ας πίνει. 38 Όποιος πιστεύει σ’ εμένα, καθώς είπε η Γραφή, “ποταμοί νερού ζωντανού θα ρεύσουν από την κοιλιά του”.

Τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα παραπάνω ;
Ζωντανοί ποταμοί να ρέουν απ τις κοιλιές μας ;

Έχει κανείς καμία ιδέα μπας και βγω από το ψυχονοητικό τέλμα το οποίο έχω περιπέσει ;
αναμένω ιδέες....

Δ.
2007-01-26 17:45
ρε συ lux

7: 37 Τότε, την τελευταία ημέρα της εορτής, τη μεγάλη, είχε σταθεί ο Ιησούς και φώναξε, λέγοντας: “Αν κάποιος διψά, ας έρχεται προς εμένα και ας πίνει. 38 Όποιος πιστεύει σ’ εμένα, καθώς είπε η Γραφή, “ποταμοί νερού ζωντανού θα ρεύσουν από την κοιλιά του”.

η φοτο δε χρειαζόταν.τι συνειρμός ειναι αυτός?
2007-01-26 17:49
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από SAM_502
ρε συ lux

η φοτο δε χρειαζόταν.τι συνειρμός ειναι αυτός?

μη βιάζεσαι φίλε μου
και θα καταλάβεις ...
εχεις κάποιον άλλο συνειρμό πιο σοβαρό η πιο πρόχειρο ???

Δ.
2007-01-26 18:56
κατι εχω κατα νου αλλα μάλλον είναι αστοχο.
ΟΚ
αφού σας φοβίζουν οι φωτό ας παραθέσω μιά πιο ρομαντική μπας και σας "κάτσει καλύτερα" ...

Proverbs 5 : 15 ανακυκλώστε πιείτε νερό από τη δεξαμενή σας , το τρεχούμενο απ τη δική σας πηγή

συγγνώμη αν και δεν είναι αρκετά καθαρή φωτό λόγω κινητού & τρεμούλας.....

...ένας λίγο έξυπνος και παρατηρητικός άνθρωπος όμως ,μπορεί να καταλάβει τι εννοώ και για ποίο σκοπό την ανεβάζω...

Επειδή δεν είμαι σαδιστής και δε θέλω να σας παιδεύω παρατηρήστε τι κάνει το νεαρό αγόρι στα δεξιά που έχει σηκώσει το ένδυμα του στο ύψος της κοιλιάς αφήνοντας το ποταμό του ζωντανού νερού να ρέει ....
Θα επανέλθω Δευτέρα με καθαρότερες ζουμαριστές λεπτομέρειες ...
Καλό σας σαββατοκύριακο ....(έχετε 2 μέρες να σκεφτείτε) .....

Δ.
2007-01-29 16:04
Φίλοι μου .Η παράθεση κομματιών από την Αγία Γραφή ξεκομμένες από το γενικότερο νόημα του κεφαλαίου ή του κειμένου γενικώς μπορεί να δημιουργήσει πολλές παρεξηγήσεις . Έτσι και αυτό που παρέθεσε ο φίλτατος LUX αυτό δημιούργησε . Νομίζω η παράθεση της συνέχειας , που εξηγή και το νόημα του προηγουμένου κομματιού , θα λύσει κάθε απορία . Ιωαν 7, 39. Τούτο δε είπε περί του Πνεύματος ού έμμελον λαμβάνειν οι πιστεύοντες εις αυτόν . ούπω γαρ ην Πνεύμα Άγιον , ότι Ιησούς ουδέπω εδοξάσθη .
Ακόμη για περισσότερη κατανόηση μπορούμε να δούμε και τό Ιωαν . 4, τό διάλογο με τη Σαμαρείτιδα .
Όμως δεν γνωρίζω από πού είναι αυτό .
Παράθεση:
Proverbs 5 : 15
Παράθεση:
37 Τότε, την τελευταία ημέρα της εορτής, τη μεγάλη, είχε σταθεί ο Ιησούς και φώναξε, λέγοντας: “Αν κάποιος διψά, ας έρχεται προς εμένα και ας πίνει. 38 Όποιος πιστεύει σ’ εμένα, καθώς είπε η Γραφή, “ποταμοί νερού ζωντανού θα ρεύσουν από την κοιλιά του”. 39 Και αυτό το είπε για το Πνεύμα που έμελλαν να λαβαίνουν εκείνοι που πίστεψαν σ’ αυτόν. Γιατί δεν ήταν δοσμένο ακόμα το Πνεύμα, επειδή ο Ιησούς δεν είχε ακόμα δοξαστεί.
?????
και ολόκληρο να το παραθέσω πάλι δε βγαίνει νόημα νομιζω....
Δυσκολονόητο η προφανώς παρερμηνευμένο .
Τι σχέση μπορεί να έχει το μελλοντικά επερχόμενο πνεύμα με τους εν λόγω ποταμούς ;

ας ξαναδοκιμάσουμε η να το αφήσουμε ;

το Proverbs είναι οι παροιμίες , βιβλίο της παλαιας διαθήκης (Εβραικό) το οποιο στο 5 : 15 λεει "ανακυκλώστε πιείτε νερό από τη δεξαμενή σας , το τρεχούμενο απ τη δική σας πηγή "....

http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Proverbs

Δ.
Ας παραθέσω εγώ την μετάφραση λέξη προς λέξη:
__Την τελευταία ημέρα τη μεγάλη της εορτής στάθηκε ο Ιησούς και φώναξε δυνατά, "Αν κανείς διψά, ας έρθει σε μένα και ας πιεί. Εκείνος που πιστεύει σε μένα, καθώς είπε η γραφή,'Θα τρέξουν από την κοιλιά του ποταμοί ζωντανού νερού'" Αυτό το είπε για το άγιο πνεύμα, το οποίο θα έπαιρναν εκείνοι που θα πίστευαν σε αυτόν, γιατί δεν είχε δοξασθεί ακόμη Πνεύμα Άγιο, επειδή δεν είχε ακόμη δοξασθεί ο Ιησούς.__

Εμένα πάντως διαβάζοντας το παραπάνω δεν μου έρχεται στο μυαλό να εννοεί αυτό που λες LuX.

2007-01-31 15:41
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LuX
Proverbs 5 : 15 πιείτε νερό από τη δεξαμενή σας , το τρεχούμενο απ τη δική σας πηγή

Κατα Ιωάννη ευαγγέλιο
Ποταμοί ζωντανού νερού

Τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα παραπάνω ;
Ζωντανοί ποταμοί να ρέουν απ τις κοιλιές μας ;

Έχει κανείς καμία ιδέα μπας και βγω από το ψυχονοητικό τέλμα το οποίο έχω περιπέσει ;
αναμένω ιδέες....

Δ.

Μιλαει για το Αγ.Πνευμα !
Παράθεση:
39. Τούτο δε είπε περί του Πνεύματος ού έμμελον λαμβάνειν οι πιστεύοντες εις αυτόν . ούπω γαρ ην Πνεύμα Άγιον , ότι Ιησούς ουδέπω εδοξάσθη .

Παράθεση:
Μιλαει για το Αγ.Πνευμα !

Ωραία ...
Πολύ ωραία...!!!!
Καταλήξαμε τελικά στο ότι....
Οι ποταμοί ζωντανού νερού που θα ρέουν απ τις κοιλιές μας σηματοδοτούν κρυπτογραφικά (η όχι) το άγιο πνεύμα....!!!
Δε θα διαφωνήσω....αλλά θα ρωτήσω .....

Μπορεί αυτό το πνεύμα να εξέλθει υπό μορφή υγρού ποταμού από τις κοιλιές μας ;
Και για να σας βοηθήσω ώστε να μη παραπονιέστε, σκεφτείτε πως για να εξέλθει κάτι από τη κοιλιά μας και τη φυσική της διέξοδο, πρέπει αυτό το ΄κάτι΄ πρώτα απ όλα ,να το έχουμε φαει η πιει ;

Υπάρχει δηλαδή κάτι που τρωμε η πίνουμε και ΜΠΟΡΕΙ να διευρύνει τα πνευματικά μας πεδία ;

Κάτι που από μόνο ΤοΤΕ και πριν από ΤοΤΕ να το θεωρούσαν σαν πνευματικό οδηγό η την αφορμή γένεσης του θείου μέσα τους , όπερ και σκάλα επικοινωνίας με το Θείο ;

Και για να το δυσκολέψω λίγο ...
Θα μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιήσουν λετε αυτούς τους ζωντανούς ποταμούς ΚΑΙ ΠΑΛΙ μετά την έξοδο απ την κοιλιά τους για δεύτερη φορά ;

Εδώ σας θέλω κάβουρες .......

Δ.