ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Προέλευση Τεκτονικών συμβόλων και τυπικών

Προέλευση Τεκτονικών συμβόλων και τυπικών

beetlejuice30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leo morpheus
Diotima,αφου θες να προαχθεί η κουβέντα,δεν θα αναλωθώ σε μάχη μαζί σου...
Λοιπόν,για να ξαναμπούμε στο θέμα ας αρχίσουμε να μιλάμε για τα σύμβολα.
Για αρχή ο διαβήτης...τι συμβολίζει άραγε...;
Υπάρχει μία έννοια ή το ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει και μπορεί;

απ ότι καταλαβαίνω πιο πολύ ενδιαφέρει κάποιους η προπαγάνδα παρά το θέμα του συμβολισμού ...άντε να δούμε πόσο θα περιμένουμε για τον διαβήτη αλλά και για το μάτι .......

Που αισθάνομαι πως μας βλέπει αλλά δε μιλάει...
Αλλά τα μάτια δε μιλάνε μάλλον
Τα στόματα μιλάνε
Εκτός και αν μιλάνε μόνο
Όταν υπάρχει όφελος
(Οικονομικό η αλλού είδους )
Ας κλείσω πονηρά το ένα ..

Όπως ο Οντίν
H o Aι Βασίλης .....

Δ.
2007-01-18 18:36
Δε νομίζετε ότι το έχετε παρακάνει με την πρόκληση;

Έλεγα ότι θα σας πέρναγαν οι μέρες της αυξημένης ορμονικής δραστηριότητας και θα μπορούσαμε να κάνουμε μία πιο πολιτισμένη συζήτηση.

Λυπάμαι βαθιά για το επίπεδο του συνδιαλέγεσθαι, το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι παροδικό φαινόμενο για εσάς.
2007-01-19 02:00
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diotima
Δε νομίζετε ότι το έχετε παρακάνει με την πρόκληση;

Έλεγα ότι θα σας πέρναγαν οι μέρες της αυξημένης ορμονικής δραστηριότητας και θα μπορούσαμε να κάνουμε μία πιο πολιτισμένη συζήτηση.

Λυπάμαι βαθιά για το επίπεδο του συνδιαλέγεσθαι, το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι παροδικό φαινόμενο για εσάς.

Αγαπητή μου φίλη Διοτίμα
δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι και να μας συμπαρασύρεις σε chat πρακτικές ...
Εξάλλου εσένα περιμένουμε...
που απ ότι καταλαβαίνουμε ξέρεις μερικά πράγματα να μας εξηγήσεις.
Αυτό που προσωπικά συμπεραίνω είναι ..
Πως κτυπάω τη πόρτα...
Αλλά δεν ανοίγει κανείς ... !!!
Άσε τα νεύρα και χρησιμοποίησε τα δάκτυλα σου μπας και δούμε επιτέλους ΦΩΣ

Δ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lux
Οι μασόνοι δεν είχαν αρχικώς καμία μα καμία σχέση με τα αρχαία μυστήρια και δη τα Ελευσίνια ....η μόνη τους σχέση είναι το πολυζητούμενο καμουφλάζ ...
Ούτε τα αρχαία μυστήρια όπως τα καβείρια τα ινδικά και τα αιγυπτιακά είχαν ακριβώς την ίδια σχέση το 1500 πχ με τα νεο- Ελευσίνια αυτά δηλαδή του 150 π.χ. και μετά ....Εδώ δεν είχαν τα πρώτα ελευσίνια (θρακικά) με τα κατοπινά που εποπτεύονταν απ τους Αθηναίους ...
Προσπάθησαν και προσπαθούν να μας πείσουν πως έχουν κάποια σχέση αλλά αυτός που γνωρίζει ξέρει πως αυτή η σχέση είναι εντελώς ανύπαρκτη ....

Αυτό που λέει ο Lux εδώ είναι σωστότατο. Τα μασωνικά τυπικά εχουν σχέση με τα αιγυπτικά αλλά όχι με τα ελευσίνια. Προέρχονται απευθείας από την ανατολή χωρίς να έχει μεσολαβήσει ο εμποτισμός από την αρχαιοελληνική λατρευτική παράδοση.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lux
Πως κτυπάω τη πόρτα...
Αλλά δεν ανοίγει κανείς ... !!!
Άσε τα νεύρα και χρησιμοποίησε τα δάκτυλα σου μπας και δούμε επιτέλους ΦΩΣ
Ψυχραιμία lux. Άσε της λίγο χώρο γιατί θα πάθει ασφυξία από το στενό μαρκάρισμα.
Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να παρασύρει κάποιον εάν ο δεύτερος δεν έχει αντίστοιχη τάση.

Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, υπήρχε λόγος για να ταραχτώ, όπως και να νευριάσω, όταν εμμένεις σε μία εμπρηστική φρασεολογία τόσο στο παρόν θέμα, όσο και στο αντίστοιχο "Masonry - Τεκτονισμός" όπου κατακρίνεις τελείως φασιστικά την τοποθέτηση ενός άλλου μέλους (και αναφέρομαι στον τρόπο της έκφρασης της αντίθεσής σου και όχι σε αυτήν καθ' αυτήν τη θέση σου, την οποία και δεν κρίνω).

Η ταραχή και ο εκνευρισμός δεν είναι παρά φυσικές αντιδράσεις, οι οποίες "κρούουν τον κώδωνα" και ενεργοποιούν τα απαραίτητα κριτήρια της συνειδήσεως, με τα οποία ορίζονται οι μετέπειτα δράσεις μας μέσα στα πλαίσια του κύκλου ο οποίος εκφράζει την ύπαρξή μας και ο οποίος εγγράφεται πάντα δια του γεωμετρικού οργάνου, το οποίο καλείται διαβήτης.

Θεωρώ αδιανόητο ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν σε μία δημόσια συζήτηση και δεν σέβονται το γεγονός ότι όλες οι απόψεις έχουν θέση και οφείλουν να καταγραφούν μέσα στα πλαίσια ενός υγιούς πλουραλισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος πρέπει ντε και καλά να έχει την αποκλειστικότητα της ορθότητας και κατά συνέπεια, να πείσει και τους υπολοίπους.

Το να προεξοφλείτε ότι κάθε θέση η οποία δε σας αρέσει είναι προπαγανδιστική, είναι αήθες και προβοκατόρικο.
Όλοι μπορούμε υποκειμενικά να κρίνουμε τη φερεγγυότητα των λόγων κάποιου συνομιλητή μας, αλλά όχι τη φερεγγυότητα του ιδίου προσωπικά, αφού δεν αποτελεί παρά ένα ψευδώνυμο εγγεγραμένο σε μία διαδικτυακή κοινότητα.

Συνεπώς είναι ανόητο από κάθε πλευρά να προσωποποιούνται οι αντιπαραθέσεις και να απεμπολούμε μόνοι μας τα προνόμια μίας εποικοδομητικής συζήτησης, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί στη βάση του αλληλοσεβασμού και της συνεκτίμησης των κατατεθειμένων απόψεων.

Δεν εξαιρώ κανέναν στις ανωτέρω εκτιμήσεις μου. Ούτε καν τον εαυτό μου.
Και περιμένω να αντιλαμβανόμαστε ως ώριμοι συνομιλητές, ότι οι αντιθέσεις μας δεν είναι επί προσωπικού απέναντι κανενός, εφόσον τηρείται η στοιχειώδης ευγένεια, αλλά έχουν σαν σκοπό να προάγουν τον κάθε διάλογο.

Λυπάμαι αν αυτό δεν επιτυγχάνεται πάντα, αφού η Βαβέλ της πραγματικότητάς μας, η οποία επιβάλλει δυσκολίες στην αλληλοκατανόηση ακόμη κι όταν φαίνεται να μιλούμε την ίδια γλώσσα, είναι συνήθως αμείλικτη, όπως αποδείχθηκε στο διάλογό μου με τον leo morpheus, όπου άλλες ήταν οι προθέσεις μου και αλλού οδηγηθήκαμε.

Ολοκληρώνοντας, να θυμίσω ότι το ενδεχόμενο η πόρτα να είναι ανοιχτή και να μην το βλέπεις, το έχουμε ξανασυζητήσει.
Θεωρώ περιττό να το επαναλάβουμε.

Δεν έχετε λόγο να περιμένετε εμένα για να δείτε φως. Ανάψτε τη λάμπα!
Εκμεταλλευτείτε το σπινθήρα της διανοίας σας... Κι οι τέκτονες άνθρωποι είναι.
Το να γράψουμε στεγνά ότι ο Γνώμονας για παράδειγμα, είναι σύμβολο πίστης και σταθερότητας και ο Διαβήτης της διάνοιας, της ακρίβειας και της δικαιοσύνης είναι ανούσιο αν ο καθένας δεν μπορεί να αναγάγει τους συμβολισμούς αυτούς στην καθημερινή του ζωή και αδυνατεί να προσεγγίσει την ουσία της αλληγορίας.
Ας συζητήσουμε πολιτισμένα λοιπόν, αν το θέλετε.

Υ - Γ. Η δική μου άποψη είναι αρκετά διαφοροποιημένη από εκείνη του R-b-t3r, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να επεκταθώ άλλο προς το παρόν.
Θα πρότεινα απλά να ερευνηθεί η τεκτονική παράδοση η οποία αναφέρεται σε δεδομένες επιδράσεις από τον αρχαιοελληνικό κόσμο.
Παράθεση:
Υ - Γ. Η δική μου άποψη είναι αρκετά διαφοροποιημένη από εκείνη του R-b-t3r, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να επεκταθώ άλλο προς το παρόν.
Θα πρότεινα απλά να ερευνηθεί η τεκτονική παράδοση η οποία αναφέρεται σε δεδομένες επιδράσεις από τον αρχαιοελληνικό κόσμο.

Κοίταξε Διοτίμα, αυτή συγκεκριμένα η θέση σου δεν μπορεί να στηριχθεί γιατί δεν υπάρχει ο "φορέας" της συνέχειας.
Επιδράσεις όπως λές μπορεί να έχουν δεχθεί (και δεν θα το αμφισβητήσω αυτό) αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά του να είσαι συνεχιστής-διάδοχος και του να επηρεάζεσαι.
Κατά πρώτον σημαίνει ότι έχεις κοινά στοιχεία, αλλά τα ερμηνεύεις με διαφορετική βάση που αλλάζει όλο το λατρευτικό σκηνικό.
Κατά δεύτερον δεν έχεις την "κληρονομιά" να δράς ή να πράτεις στο όνομα του προκατόχου σου.

Αυτά όπως καταλαβαίνεις προκύπτουν και από την ασυνέχεια της λατρείας των αρχαιοελληνικών μυστηρίων αλλά και την δεδομένη βάση των αιγυπτιακών μυστηρίων που πήραν οι σταυροφόροι ως κληρονομιά πίσω στην δύση. Μπορώ άνετα να δεχθώ για παράδειγμα ότι τα μασωνικά τυπικά προέρχονται άμεσα από την λατρείας της Ίσιδας (Μπαφομέτ) των ναϊτών αλλά το να με παραπέμπεις σε μη Ανατολικές (και δεί μή μεσανατολικές) παραδόσεις είναι λίγο άστοχο και ανήκει και στην σφαίρα της εικασίας.

Φιλίκά.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r
Κοίταξε Διοτίμα, αυτή συγκεκριμένα η θέση σου δεν μπορεί να στηριχθεί γιατί δεν υπάρχει ο "φορέας" της συνέχειας.

Μα νομίζω ότι με αυτό το σκεπτικό καμμία θέση δεν μπορεί να στηριχτεί μηδεμίας εξαιρουμένης.

Παράθεση:
Επιδράσεις όπως λές μπορεί να έχουν δεχθεί (και δεν θα το αμφισβητήσω αυτό) αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά του να είσαι συνεχιστής-διάδοχος και του να επηρεάζεσαι.
Κατά πρώτον σημαίνει ότι έχεις κοινά στοιχεία, αλλά τα ερμηνεύεις με διαφορετική βάση που αλλάζει όλο το λατρευτικό σκηνικό.
Κατά δεύτερον δεν έχεις την "κληρονομιά" να δράς ή να πράτεις στο όνομα του προκατόχου σου.

Δε νομίζω, φίλε μου, ότι υπάρχει εσωτερικός χώρος ο οποίος να μπορεί να αποδείξει συνέχεια και διαδοχή από τόσο παλιά.

Εννοείται ότι μιλάμε για ομοιότητες και όχι για πλήρη ταύτιση.

Εξάλλου ο τεκτονισμός δηλώνει αδογμάτιστος, συνεπώς δε μιλά στο όνομα κάποιου προκατόχου, απλά φέρει μία παράδοση με πληθώρα επιδράσεων (κατά τη δική μου άποψη).

Παράθεση:
Αυτά όπως καταλαβαίνεις προκύπτουν και από την ασυνέχεια της λατρείας των αρχαιοελληνικών μυστηρίων αλλά και την δεδομένη βάση των αιγυπτιακών μυστηρίων που πήραν οι σταυροφόροι ως κληρονομιά πίσω στην δύση. Μπορώ άνετα να δεχθώ για παράδειγμα ότι τα μασωνικά τυπικά προέρχονται άμεσα από την λατρείας της Ίσιδας (Μπαφομέτ) των ναϊτών αλλά το να με παραπέμπεις σε μη Ανατολικές (και δεί μή μεσανατολικές) παραδόσεις είναι λίγο άστοχο και ανήκει και στην σφαίρα της εικασίας.

Δεν ξέρω πως συνδέεις την Ίσιδα με το φερόμενο ως Μπαφομέτ.
Θα ήθελα να το δω αυτό αν θα είχες την καλοσύνη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τεκτονισμός δεν ξεκινά με τους Ναΐτες, οπότε ναι, μπορώ να δεχθώ ότι δέχθηκε ισχυρή επιρροή, την οποία και φέρει έως σήμερα ειδικά σε χώρες όπου εκδιώχθηκαν οι εν λόγω ιππότες, αλλά είναι νομίζω, επιπόλαιο να περιορίζουμε την προέλευσή του εκεί.

Εξάλλου υπάρχει βιβλιογραφία της εποχής του μεσαίωνα που εμφανίζει δύο σαφώς διαφορετικές οργανώσεις: τους Ναΐτες από τη μία και τις συντεχνίες των οικοδόμων - λιθοξόων με το φιλοσοφικό κομμάτι τους από την άλλη.
Παράθεση:
Μα νομίζω ότι με αυτό το σκεπτικό καμμία θέση δεν μπορεί να στηριχτεί μηδεμίας εξαιρουμένης.

Όχι αυτό δεν ισχύει. Απλά η περίπτωσή σου μοιάζει με αυτή του παγκρατίου (της αρχαιοελληνικής πολεμικής τέχνης) που δεν μπορεί να αποδείξει την ιστορική της συνέχειας όσο και αν ισχυρίζεται ότι έχει τις ίδιες βάσεις.
Παράθεση:
Δε νομίζω, φίλε μου, ότι υπάρχει εσωτερικός χώρος ο οποίος να μπορεί να αποδείξει συνέχεια και διαδοχή από τόσο παλιά.

Λογικό δεν είναι? Αν μπορούσε να το αποδείξει σημαίνει ότι οι πρακτικές του ήταν ανοιχτές στο ευρύ κοικό και έχουν καταγραφεί και αλλού.
Παράθεση:
Εννοείται ότι μιλάμε για ομοιότητες και όχι για πλήρη ταύτιση.

Εξάλλου ο τεκτονισμός δηλώνει αδογμάτιστος, συνεπώς δε μιλά στο όνομα κάποιου προκατόχου, απλά φέρει μία παράδοση με πληθώρα επιδράσεων (κατά τη δική μου άποψη).
Ναι αλλά απο αυτό τον κυκεώνα χαρακτηριστικών κάτι πρέπει να βγαίνει στο τέλος. Με λίγα λόγια κανένας δεν είναι αδογμάτιστος, όλοι σε κάτι πιστεύουμε (θεό, αξίες, ιδανικά, ακόμα και στα χρήματα ή στη δύναμη).
Παράθεση:
Δεν ξέρω πως συνδέεις την Ίσιδα με το φερόμενο ως Μπαφομέτ.
Θα ήθελα να το δω αυτό αν θα είχες την καλοσύνη.

Όλα τα στοιχεία μπροστά στα μάτια όλων είναι. Να παραθέσω 2: οι ναϊτες κατηγορήθηκαν (η πέμπτη κατηγορία από τον πάπα) ότι προσκυνούσαν μια θεότητα που ήταν είτε ένα κεφάλι ή μια γάτα (σύμβολο της Ίσιδας).
Επίσης ένα όνομα της Ίσιδας ήταν "μαύρη κυρία". Όλως τυχαίως λοιπόν μετά τις σταυροφορίες και αφού διαολόστειλαν τους Ναϊτες χτίζεται η Notre Damme με λεφτά από τους άγιους τόπους (τους Ναϊτες δηλαδή). Τώρα αν ξέρεις λίγα γαλλικά και αλλάξεις το t σε i είναι φως φανάρι: Noire Damme=μαύρη κυρία..... Σύμπτωση?
Η notre damme είναι γνωστό ότι χτίστηκε από Ναϊτες.

Παράθεση:
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τεκτονισμός δεν ξεκινά με τους Ναΐτες, οπότε ναι, μπορώ να δεχθώ ότι δέχθηκε ισχυρή επιρροή, την οποία και φέρει έως σήμερα ειδικά σε χώρες όπου εκδιώχθηκαν οι εν λόγω ιππότες, αλλά είναι νομίζω, επιπόλαιο να περιορίζουμε την προέλευσή του εκεί.
Ίσα ίσα το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τεκτονισμός ξεκινά με τους Ναίτες
Είναι ιστορικά γνωστό ότι οι δυτικοί είχαν (πριν τους ναϊτες) ελάχιστες επαφές με την ανατολή και τις λατρευτικές πρακτικές της. Η εισβολή στους άγιους τόπους, εκτός από τις γνωστές συνέπειες, έφερε σε επαφή τους δυτικούς με βαβυλωνικές, Ιουδαϊκές και αιγυπτιακές πρακτικές. Προηγουμένως αυτές οι πρακτικές ήταν άγνωστες στον ευρωπαϊκό χώρο. Μην μου πείς ότι ήξεραν τον ερμή τον τρισμέγιστό πριν από τις σταυροφορίες, γιατί θα κεφίσει και το ποικιλόχρουν ερίφιο...

Παράθεση:
Εξάλλου υπάρχει βιβλιογραφία της εποχής του μεσαίωνα που εμφανίζει δύο σαφώς διαφορετικές οργανώσεις: τους Ναΐτες από τη μία και τις συντεχνίες των οικοδόμων - λιθοξόων με το φιλοσοφικό κομμάτι τους από την άλλη.
Αν μου μιλάς για ναϊτες, μου μιλάς ήδη για μετά το 1080-1100. Κάτι που να δείχνει μασωνική δραστηριότητα παλαιότερη δεν έχεις?

Φιλικά
2007-01-19 17:10
Παράθεση:
Το να γράψουμε στεγνά ότι ο Γνώμονας για παράδειγμα, είναι σύμβολο πίστης και σταθερότητας και ο Διαβήτης της διάνοιας, της ακρίβειας και της δικαιοσύνης είναι ανούσιο αν ο καθένας δεν μπορεί να αναγάγει τους συμβολισμούς αυτούς στην καθημερινή του ζωή και αδυνατεί να προσεγγίσει την ουσία της αλληγορίας.

Επιτέλους να που αρχίζουμε να βρίσκουμε μιαν άκρη ....!!!!
Κάτι που δεν ήξερα και μπορώ να κατανοήσω εύκολα....!!!
(ΑΝ και εχω μικρές απορίες)
Μα τόσο δύσκολο ήταν ;
Άμα θέλεις σε 2 γραμμές δίνεις ρέστα...!!
Μήπως να μπορούσες να γράψεις 2 γραμμές και για τον παντεπόπτη οφθαλμό ;
Ευχαριστώ προκαταβολικά ...

Δ.
Συμβολα του Τεκτονισμου αλλα και προελευση αυτων ειναι το θεμα ετσι;
Για την προελευση πιστευω οτι ο καθενας μπορει να πει οτι θελει και το κυριοτερο να το στηριξει και με πηγες.
Οταν αναφερομαστε σε μια οργανωση χωρις να εχουμε καποια συγκεκριμενη αρχη αυτης, αλλα να της δινουμε (ή και να εχει) προελευση ετεροκλητων στοιχειων που μας πανε πισω μακρυα, πολυ μακρυα, τοτε μονο αυτο μπορει να γινει.
Ροδοσταυροι, Ναιτες, Πυθαγορειοι,Αιγυπτιακα μυστηρια,. Ελευσινια, ενθεογενη, λογικη, φαντασια, μεσα εξω πανω κατω, ολα μεσα, τοτε πιστευω πως μπλεκουμε.
Για ποιον Τεκτονισμο να μιλησουμε για τα συμβολα.
Και μαλιστα οταν (θελει να) λεγεται και ως κατι το ''μυστικο'' το ''αποκτυφο''.
Οταν δε, μιλαμε οτι προκειται για κατι το εσωτερικο τοτε ειναι που μπλεκουμε ακομα περισσοτερο.
γιατι τοτε ο καθεις, με βαση τον ....εσωτερικο του κοσμο, μπορει να ''αποσυμβολισει'' να θεωρησει να δει και πει ο,τι θελει.
Και να ειναι και αληθες αυτο που θα πει.
Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι........(ασχετο)
Τουλαχιστον ομως απο την ονομασια του (συμβολικη ή μη αυτην εχει) μπορουμε καλιστα να θεωρησουμε ως συμβολα του, τα κυριοτερα ή πρωταρχικα εστω, αυτα που χρησιμοποιουσανε οι.... τεκτονες.
Μεσα απο τις συντεχνιες του, αυτες των οικοδομων, μεσα στις οποιες εγιναν ''αποδεκτοι'' και ανθρωποι της τεχνης και της φιλοσοφιας, ασχετοι ομως με το επαγγελμα.
Πληρωσανε και μπηκανε.
Σε αυτες τις συντεχιες.
Οταν ο Αντερσον και ο Ντεσαζυλιερ ιδρυσαν την Μεγαλη Στοα, ''ενωνωντας'' τις προυπαρχουσες στοες, και μετα το πληθος των ευγενων και ''κυριων'' που ετρεξαν να ''εγγραφουν'', τοτε μαλλον μπορουμε να βρουμε την απαρχη του ελευθεροτεκτονισμου.
Του θεωρητικου ομως.
Ο ενεργος ελευθεροτεκτονισμος, αυτος που ειχε ως συμβολα του, εργαλεια της καθημερινοτητας του, παραγκωνιστηκε και.... πεθανε.
επαψε να υπαρχει δηλαδη αυτος ο τεκτονισμος που η πραξη εφτιαχνε την θεωρια.
Που τα συμβολα ηταν εργαλεια που ηξεραν και χρησιμοποιουσαν στην καθημερινοτητα τους, στην δουλεια τους στο επαγγελμα τους.
αυτα που τους εδιναν το ζην αλλα και μεσω αυτων εφτιαχναν το ευ ζην.
Για το θεωρητικο τεκτονισμο (αυτον δηλαδη που τα συμβολα ηταν κατι που ελαχιστα ή και καθολου χρησιμοποιουσαν ως κατι το απτο,) και τα συμβολα αυτου, πιστευω οτι δεν μπορω να μιλησω.
Για την προελευση μερικων τουλαχιστων απο των συμβολων του, που θεωρητικα χρησιμοποιουσε, για το χτισιμο τους πνευματος τους, πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι αλλα απο τα προυπαρχοντα απτα των προκατοχων τους ενεργων Τεκτονων.
Των χτιστων.
και αυτα, τα κυριοτερα δεν μπορει να ειναι αλλα, απο το μυστρι και το πηλοφορι.
ο γνωμονας, η ποδια, το μυστρι.
Κυρια εργαλεια των χτιστων.
ο γνωνονας χρειαζεται για να μην γινει ο τοιχος... κυκλικος.
Δεμενος με σχοινι στην ακρη του οποιου ειναι ενα βαριδι, για να υψωνεται... καθετα.
Για να μπορει ο χτιστης να φτιαξει και να υψωσει εναν τοιχο καθετα.
Αυτο το συμβολο χρησιμοποιειται σαν εμβλημα του συνεταιρισμου.
και σαν εργαλειο χρησιμευει στον χτιστη/χωρομετρη να χαραξει ορθη γωνια.
Την γωνια της δικαιοσυνης.
Και παριστανει το ιερο τριγωνο του Πυθαγορα.
Ειναι το εργαλειο που συμβολιζει την επιδραση της δυναμης πανω στον εαυτο μας.
Για να γινει η ακατεργαστη πετρα, ο αμαθης, λειασμενη και ετοιμη να μπει στην θεση που της ταιριαζει στο οικοδομημα/ναο της ζωης.Να γινει ''μυημενος''.
Χαραζουμε με αυτο ευθειες, οποτε τι αλλο να συμβολιζει παρα την ευθυτητα.... και την δικαιοσυνη.ορθη γωνια. ουτε να κλινει απο εδω ουτε απο εκει.
Χωρις αυτον, χωρις την ευθυτητα και την δικαιοσυνη, δεν μπορει το οικοδομημα να γινει παρα πυργος της Βαβελ.
ή της Πιζας....
Η ποδια για το χτιστη, τον προστατευει, [προστατευει τα ρουχα του, που δεν ειχε και πολλες αλλαξιες (δεν ειχανε μπει στην ελευθερη αγορα τοτε... ) απο το μειγμα, την καυστικοτητα αυτου, τα θρυψαλα της πετρας που κατεργαζεται.
Πετσινη, καλη και γερη.
Στον θεωρητικο τεκτονισμο, ελαβε θεση ως ποδια του δασκαλου.
Το σχημα της, το καταλληλοτερο για να καλυπτει και να προστατευει τον χτιστη, τι αλλο απο τραπεζιο.Το κανονουμε και κανονικο και ειμαστε ετοιμοι.
Της βαζουμε και κανα στολιδι, κανα τριγωνο (το ιερο του Πυθαγορα)και κανα κορδονι με κανα δυο γραμματα (γραμματιζουμενοι γαρ)Μαψ και Βεναψ και εχουμε μια ωραια αμφιεση για τον θεωρητικο τεκτονα.
Το μυστρι... ε χωρις αυτο, ναο δεν χτιζεις, κανα καλυβι μπορει.(ποσο ωραιο ομως ειναι και αυτο οταν βρισκεσαι ερμαιο των στοιχειων)
και επειδη το τσιμεντακι δεν ειναι πολυ βολικο, αυτο δηλαδη που κραταει τις πετρες ενωμενες, κανουμε το μυστρι συμβολο της ενοτητας και της αγαπης.
Αυτα ως συμβολα προερχομενα απο την πρωταρχικη μορφη της οργανωσης.
Απο εκει και περα στον καθαρα θεωρητικο τεκτονισμο μπορουμε να βρουμε ως συμβολα και το γραμμα G, και το αστρο με τις πετε κορυφες.
Τις μισες απο το δεκα δηλαδη και η δεκαδα συμβολιζει την αρμονια του Συμπαντος.
Συμβολο της ευρυθμιας, και της ζωντανης αρμονιας δειχνει την σωματικη ομορφια και την υγεια.Συμβολιζει αν οχι δειχνει.
Και οπως το αστρο της Βηθλεεμ ειναι αυτο που οδηγησε τους μαγους ή τους βοσκους(οποτε λεμε και τους μαγους και τους βοσκους)(ολο αντιφασεις ειναι αυτη η βιβλος παναθεμα την) στον χωρο γεννησης του Σωτηρα ημων Κυριου Ιησου Χριστου, ετσι και το φλογερο αυτο αστρο θα οδηγησει τους Τεκτονες στο βασιλειο της χιλιετιας.
Και μαζι τους εννοειται και ολη την ανθρωποτητα.
Ειναι το συμβολο που τοτε θα αντικαταστησει τον σταυρο.
Τον σταυρο που σταυρωσε τον Ιησου γιατι αν προχωρησουμε πιο πισω και μπλεξουμε με τιποτα τετρακτυς και σβαστιγκες αντε γεια.
Οποτε λεμε τον σταυρο ως οργανο βασανισμου και θανατωσης, παιρνοντας μπαλα ομως και οποια αλλη εννοια.
Τις αλλαζουμε ολες δηλαδη,(εδω δεν γουσταρουμε τον σταυρο στην ελληνικη σημαια και προτιμουμε να αλλαχτει παρα να αλλαξουμε μυαλα και να τον θωρησουμε διαφορετικα. τι να λεμε τωρα)
Το γραμμα G, αν μη τις αλλες ερμηνειες οπως του πρωτου γραμματος διαφορων λεξεων οπως Θεος Γεωμετρια κτλ, αν μη τι αλλο δειχνει οτι η Ελληνικη γλωσσα ειναι παρωχημενη γιατι σε αυτην Θεος και Γεωμετρια δεν αρχιζουν απο το ιδιο γραμμα.
Βεβαια αν εχουμε για θεο κανα τετραγραμματο Γιοντ Χε Βαου Χε χεχεχεχε, κατι κανουμε.
Ασχετο που στην Ελληνικη γλωσσα Αει ο Θεος τα παντα γεωμετρει ή καπως ετσι γραμματιζουμενος δεν ειμαι.
Και οι συμβολισμοι συνεχιζονται μαζι και τα συμβολα και η προελευση αυτων.
Τι εναστρους ουρανους στα ταβανια, τι ισοπλευρα τριγωνα το ενα μεσα στο αλλο, τι σφραγιδες Σολομωντιες,τι αλεπουδες τι γερακια τι μαιμουδες τι λιονταρια...... ειπαμε ολα μεσα.Αυξανεσθαι και πλυθενεσθαι....
και οσο για τα ενθεογενη φιλε Λουξ, τι εν θεο, κοινο μυστικο ειναι, οτι εχεις μεσα σου αυτο θα βγαλουν.Πιο γρηγορα και πιο εντονα.Θα μπορουσε να ειναι η βασιλικη οδος, αλλα τετοια μην ξεχνας οτι δεν υπαρχει.
Αν εχω μεσα μου τον διαβολο, οτι και οσα να πιω σε αυτον θα με πανε και οχι στον θεο.