ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ

Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ

DIAGORAS10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ

Από τα πρώτα μαθητικά μας χρόνια , έχουμε μάθει αυτες τις δύο αξίες!!Το ερώτημα όμως είνα ποιοί απο΄εμάς έχουμε καταλάβει την ουσία τους ?
Νικητής ή πεθαμένος ποτε όμως ατιμασμένος!! Όλοι χαιρόμαστε και μιλάμε με υπερηφάνια για τους αρχαίους μας προγώνους και όμως εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να τους δείξουμε οτι κληρονομήσαμε κάτι απο αυτούς!Καθόμαστε στις δάφνες του παρελθώντος και πιστεύουμε οτι όλα θα λυθούν απο μόνα τους και ας ξέρουμε βαθυά μέσα μας οτι αυτό δεν ισχύει!
Βρισκόμαστε σε αυτό εδώ το forum και συζητάμε σαν άλλοι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι αλλά για αφύπνιση του ελληνικού ιδεώδους δεν ακούω και δεν βλέπω τίποτα!Χάνουμε πατρίδες και εμείς γελάμε και συνεχίζουμε το φαγοπότι μας.Μας έχουν κάνει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να φοβόμαστε να μιλήσουμε!!
Σας βλέπω όλους να μιλάτε για ελευθερία λόγου και πράξεων και όλοι σας φοβάστε , (ποιόν όμως δεν ξέρω) να τα εφαρμώσετε.Και όμως φοβάστε τον πολιτικό αυτόν που εσείς του δίνετε δύναμη.Σήμερα είναι δυνατός αυριο όμως δεν θα είναι!Έχεις την δύναμη και φοβάσαι.Εγώ απλώς σε καλώ να την εφαρμώσεις για το καλό της πατρίδας που μας έχει ανάγκη.!!
Θα σας μιλήσω για χαμένες πατρίδες . Για πατρίδες που χάσαμε χωρίς να πολεμήσουμε επειδή κάποιοι την Έλληνες πολιτικοί τις πούλησαν.Ως πότε όμως θα υπομένουμε τα λάθη τους και τις προδωσείες τους?Χάσαμε την Κύπρο , χάσαμε το όνομα Μακαιδονία και εμείς ακόμα τραγουδάμε Μακαιδονία ξακουστη.Το παράξενο είναι ότι πριν μερικά χρόνια βγήκαμε στους δρόμους και διαμαρτηρηθήκαμε αλλα τώρα τίποτα!Αλλά γιατί όχι τώρα?Τί άλλαξε?
Τώρα έχουν αρχίσει όλοι οι πολιτικοί να μας λένε για φιλίες με Τούρκους και για τα αδέρφια μας τους Τούρκους και μας κάνουν πλήση εγκεφάλου με ψυχαγωγικές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια για να τους δούμε πόσο καλός λαός είναι όταν οι γκρίζοι λύκοι μας βρίζουν και μας μισούν,όταν κάθε μέρα τα εθνικά μας χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος δέχοντε παραβιάσεις , όταν ο Τούρκος μας βλέπει σαν βαρβάρους!
Και το αποκορύφωμα της προδωσίας έρχετε με την ελληνοποίηση χιλιάδων αλβανών με αποτέλεσμα το δικαίωμα ψήφου!Για να τους εκλέγουν όταν εμείς θα έχουμε ξυπνήσει αρκετά!
Μην με κατακρίνετε χωρίς πρώτα να συζητήσετε με τον εαυτό σας εάν έχω η όχι άδικο!Δεν σας ζητάω να μου πείτε εάν τα λέω ώραία η όχι.Σας ζητάω αφύπνιση.Να πολεμήσετε για την πατρίδα.

Με θεωρείται ρατσιστή σας λέω ότι είμαι φοβάμαι για την πατρίδα.!!!
Με θεωρείται εθνικιστή με θεωρώ Έλληνα!!!
Με θεωρείται τρελό? Και οι τριακόσοι του Λεωνίδα ήταν τρελοί να τα βάλουν με τους χιλιάδες αλλά το έκαναν για την πατρίδα!!(τρελός για την πατρίδα)
2006-11-09 04:35
Πρωτα απολα η Μακεδονια γραφετε με ε και οχι αι. Αυτο το ξερω ακομα και εγω που θεωρω τον εαυτο μου ανορθογραφο..
τελος παντον. Γεγονος ειναι οτι μου φανηκε καπως το γεγονος με τους βοριουπειρωτες, αν και ειναι ελληνες δεν ειναι αλβανοι. Εκτος αν εχω λαθως πληροφοριες.. παντος οπως και να εχει προκειτε για πολιτικο παιχνιδι.. αναμφισβητιτα..

Αλλα για πες μας εσυ τι θα επρεπε να κανουμε και δε το κανουμε;

Να βγαλουμε τα σπαθια;
2006-11-09 10:30
Γιωργο,θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι ειναι αδικο αυτο που κανεις,δλδ που επιπλητεις τον φιλο Διαγορα για την ορθογραφια του,ειναι τουλαχιστον ανουσιο,θα ηθελα να σχολιασεις την ουσια των λογων του.Αληθεια τι εννοεις στην τελευταια προταση σου;Εχεις την εντυπωση οτι οι (νεο)Ελληνες τιμουν την πατριδα τους και την κληρονομια τους;Αμφισβητεις οτι οι Ελληνες εχουν καταντησει κοτες σαν λαος και δεν διαφερουμε σε τπτ απο τα αγγλακια και τα αμερικανακια;Εγω τα λεω εδω και καιρο...

Για μενα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη η δημοσιευση του νεου μελους μας,ασχετα αν μπορει να διαφωνω σε καποια σημεια,χαιρομαι γιατι τα βγαζει μεσα απο την ψυχη του!Αλλα κυριως γιατι φαινεται οτι εχει ψυχη!Θα σχολιασω περαιτερω εν καιρω...
Παράθεση:
Για μενα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη η δημοσιευση του νεου μελους μας,ασχετα αν μπορει να διαφωνω σε καποια σημεια,χαιρομαι γιατι τα βγαζει μεσα απο την ψυχη του!Αλλα κυριως γιατι φαινεται οτι εχει ψυχη!Θα σχολιασω περαιτερω εν καιρω...

Σε μερικά σημεία καλά τα λέει αλλά η ουσία της δημοσίευσης ποιά είναι? Να πάρουμε τα όπλα? ή όπως λέει και ο Γιώργος "να πάρουμε τα σπαθιά?".
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DIAGORAS
Το παράξενο είναι ότι πριν μερικά χρόνια βγήκαμε στους δρόμους και διαμαρτηρηθήκαμε αλλα τώρα τίποτα!Αλλά γιατί όχι τώρα?Τί άλλαξε?
Γιατί αν ξαναβγούμε στους δρόμους για την Μακεδονία τι θα γίνει? Θα αποφασίσουν οι Αμερικάνοι να αποσύρουν την υποστήριξή τους στη Fyrom?
Παράθεση:
Και το αποκορύφωμα της προδωσίας έρχετε με την ελληνοποίηση χιλιάδων αλβανών με αποτέλεσμα το δικαίωμα ψήφου!Για να τους εκλέγουν όταν εμείς θα έχουμε ξυπνήσει αρκετά!
Και εδώ δεν έχεις καθόλου δίκιο. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, αν παραμείνεις πάνω από 6 χρόνια αποκτάς υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου. Εμείς τί θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να πάμε κόντρα στους δημοκρατικούς θεσμούς? Για τον Γερμανό το 1970 το ότι οι Έλληνες μετανάστες έπαιρνα δικαιώμα ψήφου μπορεί να έμοιαζε το ίδιο, ήταν όμως έτσι?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση σου, αν θέλουν να πολιτικοποιηθούν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, το πρόβλημα ποιό είναι? Μετανάστες να πολιτικοποιούνται δεν έχεις δεί ποτέ και πουθενά στον κόσμο?
Παράθεση:
Να πολεμήσετε για την πατρίδα.

Με το ντουφέκι μου στον ώμο
σε πόλεις, κάμπους και χωριά
της λευτεριάς ανοίγω δρόμο
της στρώνω βάγια και περνά
.....................................

Καλή είναι η εγρήγορση, αλλά όταν δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό κουράζει χωρίς λόγο. Το νού μας τον έχουμε, αλλά ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να κάνει περισσότερα.
2006-11-09 11:33
Παράθεση:
αλλά ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να κάνει περισσότερα.

πολλοί απλοί πολίτες όμως ;.....
και για να βάλω το θέμα σε ιδεολογικογαιωπολιτικό πλαίσιο....
πολλοί απλοί πολίτες απο κάθε γωνιά της γης ;
...και τέλος για να θέσω ηρωικοφιλοσοφικοδιαγνωστικό ερώτημα...

Το "Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ" δύναται να εξωστομισθεί απο απλές μονάδες και ουχί ομάδες στις μέρες που ζούμε ;

Δ.
2006-11-09 12:14
Διεθνείς συνθήκες. Διεθνείς συμφωνίες. Έξυπνες οικονομικές κινήσεις. Αφήστε τους επιχειρηματίες να κάνουν την εξωτερική πολιτική αφού τόσο καιρό ούτε οι πολιτικοί ούτε οι στρατιωτικοί κατάφεραν να βοηθήσουν αυτή τη ρημάδα τη χώρα. Για παράδειγμα η εισβολή στη FYROM ελληνικών επιχειρήσεων είναι τόσο ραγδαία και σε νευραλγικούς για τη γείτονα χώρα τομείς (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, κλπ) που μια τυχόν εμπλοκή θα τους κατέστρεφε. Τι λέτε για την οπτική αυτή γωνία του θέματος;
2006-11-09 12:25
Φιλε Bitsiozos_Dianooumenos,καλως ηρθες κατ'αρχην στο φορουμ!Φιλε μου ειτε τους αφησουμε ειτε οχι θα κανουν και εξωτερικη πολιτικη και πολιτικη γενικα.Ενταξει μπορει να μην ειναι "πρωτοι" στην ιεραρχια,αλλα δεν νομιζω να εχουν παραπονο...Αληθεια,εσενα τι σε κοπτουν τα συμφεροντα του Κοκκαλη και των συν αυτω;
Φίλε Διαγόρα κατ' αρχήν θα ήθελα να σου πω συγχαρητήρια για το κείμενο σου,είναι πολύ σωστά δομημένο και σίγουρα επικαλείται άψογα το συναίσθημα οποιουδήποτε το διαβάζει.
Διαφωνώ βέβαια με τα περισσότερα που λες.Συγκεκριμένα:
1)Μιλάς για χαμένες πατρίδες.Όλοι οι λαοί έχουν χάσει πατρίδες,οι οποίες με τον καιρό έγιναν πατρίδα κάποιων άλλων,τι πρέπει να κάνουμε να διώξουμε όλους αυτούς που έχουν βρει ένα μέρος να αποκαλούνε σπίτι μόνο και μόνο επιδή εκείνο το κομμάτι γης κάποτε ανήκε σε εμάς;
2)Λες ότι χάσαμε το όνομα της Μακεδονίας.Αναρωτιέμαι αν θα σου άρεσε εσένα να μένεις σε ένα μέρος που θα λεεγόταν "πρώην Οθωμανκιή δημοκρατία" για παράδειγμα.Ίσως η παρομοίωση να μην είναι αρκετά πετυχημένη αλλά το νόημα είναι ότι ας αφήσουμε τον κάθε λαό να ορίσει τουλάχιστον το όνομα του τόπου που μένει.
3)Ειρωνεύεσαι αυτούς που αποκαλούν αδέλφια μας τους Τούρκους.Επειδή εγώ θεωρώ αδέλφια μου όλους τους ανθρώπους,άρα και αυτούς,θα σου υπενθυμίσω ότι οι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα άλλων κ όχι του απλού λαού ο οποίος υποφέρει κατά τη διάρκειά τους.Οι Γκρίζοι Λύκοι στου οποίους συγκεκριμένα αναφέρεσαι είναι μια εθνικιστική ομάδα που μειοψηφεί όπως η δική μας Χρυσή Αυγή(η διαφορά τους είναι ότι οι πρώτοι παραδέχονατι απτον τίτλο τους άκόμα ότι είναι Ζώα!)
4)Η Ελληνική υπηκοότητα που θα δοθεί στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι αναφέραιτο δικαίωμα τους...απλά.
Σε όλο το κείμενο σου, δίνεται η εντύπωση ότι αυτό που κληρονομήσαμε από τους αρχαίους μας και δεν εκμεταλλευόμαστε είναι η δίψα για μάχη και πόλεμο.Ο εθνικός μας πλούτος όμως δεν είναι τα κομμάτια γης που με το πέρασμα του χρόνου χάσαμε ή κερδίσαμε,αλλά οι βιβλιοθήκες που με το πέρασμα του χρόνου χτίσαμε....
Παράθεση:
πολλοί απλοί πολίτες όμως ;.....
και για να βάλω το θέμα σε ιδεολογικογαιωπολιτικό πλαίσιο....
πολλοί απλοί πολίτες απο κάθε γωνιά της γης ;
...και τέλος για να θέσω ηρωικοφιλοσοφικοδιαγνωστικό ερώτημα...

Φίλε μου ποτέ δεν ήμουν και ακόμη δεν είμαι της νοοτροπίας της μάζας. Αν είναι να αλλάξει ο κόσμος, δεν θα αλλάξει από μαζικά κινήματα, αλλά από την εσωτερική αλλαγή του καθενός προς το καλύτερο.
Βασικά η πεποίθηση ότι μέσω των άλλων μπορούμε να αλλάξουμε, ή να δείξουμε ένα καλύτερο εαυτό πιστεύω ότι είναι λανθασμένη και είναι ο κύριος λόγος που αποτυγχάνουν και πολλές σχέσεις. Αν δεν κάνουμε εμείς τον κόπο να βελτιωθούμε, το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να αντικατοπτρίζουμε και να μεταδίδουμε τα ελαττώματά μας στους άλλους.

Στη θεωρία βέβαια, αυτό που λές ακούγεται θαυμάσιο, αλλά είναι ολίγον τί, ουτοπικό. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά κινήματα για την βελτίωση του κόσμου, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι ο χρόνος θα δείξει το κατά πόσο θα ανταποκρίθούν στην αισιοδοξία του κόσμου.
Δεν είμαι πεσιμιστής, αλλά δεν πιστεύω πλέον ότι μπορεί να εκτραπεί ο κόσμος από την αρνητική πορεία που έχει πάρει (ίσως να γινόταν μέχρι την δεκαετία του 60), οπότε το σημαντικό, είναι να περιοριστούν οι απώλειες.
Φιλε μου Ανεστη,ο Λουξ ξερει τι λεει,προφανως εννοει πολλους απλους αλλα αφυπνισμενους πολιτες.Ισως να ειναι οντως ουτοπικο.Παντως δε νομιζω να διαφωνεις οτι η μαζα εχει τη δυναμη και τα παντα γινονται με την συμμετοχη ή εστω την ανοχη της.Αλλα τι δυναμη μπορει να εχει μια αδελφοποιημενη μαζα συνειδητοποιημενων ανθρωπων,ισως να μην εχουμε γνωρισει ακομα.Εγω ειμαι πεσιμιστης και το παραδεχομαι αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια...Kαι η π...α,δε μ'αφηνει ν'αγιασω!