Ο Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και το μυστηριακό παρασκήνιό του
Εδώ και χρόνια διαβάζω για τον 2ο παγκόσμιο (WWII) και έχουν πέσει στα χέρια μου πάρα μα πάρα πολλές περίεγες-μεταφυσικές κτλ ιστορίες κυρίως για το Γ΄ Ράιχ. Θέλησα λοιπόν να ανήξω αυτό το τόπικ για να μάθω(μάθουμε) περισσότερα.
Αρχικά έχω ακούσει πως ο αγκυλωτός σταυρός ήταν αρχαίο Ελλήνικο σύμβολο.Γενικά οτί τον Χίτλερ του άρεσαν πολύ τα μεταφυσικά και ειδικά η αρχαια Ελλάδα.
Παράλληλα χρηματοδοτούσε αποστολές στο Θηβέτ για να βρει μυστηκές πόλης και αντικείμενα που θα του έδιναν δύναμη. Σε μια απο αυτές τις αποστολές μάλιστα για την μελέτη των συνηθειών των "αγνων" ανθρώπων του Θηβέτ παρουσιάστηκε ένα βίντεο με μια άσεμνη πράξη από ένα Θηβετιανό κορίτσι και οι επιστήμονες φυλακίστηκαν για παραπληροφόρηση, σε αυτόν τον βαθμό έφτανε η πίστη του.
Έχω διαβάσει αναφορές για αποστολές υποβρυχείων στους πόλους της γης για να βρούν στοιχεία της άριας φυλής που μετανάστευσε στο κέντρο της γης κτλ κτλ
Μάλιστα είχε εμμόνη με τον περίφημο μάγο-υπνωτιστή του Στάλιν και είχε ορίσει τρελή αμοιβή σε όποιον τον έπιανε...
Προσωπικα μου αρέσει να μελετάω ιστορικά τον WWII αλλά όταν σκοντάφτω συνέχεια(?) σε τέτοια σενάρια και δεν μπορω να τα αγνοήσω...
Έτσι αναρωτιέμαι είναι απλά χολυγουντιανά σενάρια(δες Ιντιάνα Τζόουνς,Bloodrayne κτλ) ή όντως αν τα αφεντικά εκείνης της επόχης ζούσαν σήμερα θα ήταν μέλη της κοινώτητας του metafysiko.gr ???
Αρχικά έχω ακούσει πως ο αγκυλωτός σταυρός ήταν αρχαίο Ελλήνικο σύμβολο.Γενικά οτί τον Χίτλερ του άρεσαν πολύ τα μεταφυσικά και ειδικά η αρχαια Ελλάδα.
Παράλληλα χρηματοδοτούσε αποστολές στο Θηβέτ για να βρει μυστηκές πόλης και αντικείμενα που θα του έδιναν δύναμη. Σε μια απο αυτές τις αποστολές μάλιστα για την μελέτη των συνηθειών των "αγνων" ανθρώπων του Θηβέτ παρουσιάστηκε ένα βίντεο με μια άσεμνη πράξη από ένα Θηβετιανό κορίτσι και οι επιστήμονες φυλακίστηκαν για παραπληροφόρηση, σε αυτόν τον βαθμό έφτανε η πίστη του.
Έχω διαβάσει αναφορές για αποστολές υποβρυχείων στους πόλους της γης για να βρούν στοιχεία της άριας φυλής που μετανάστευσε στο κέντρο της γης κτλ κτλ
Μάλιστα είχε εμμόνη με τον περίφημο μάγο-υπνωτιστή του Στάλιν και είχε ορίσει τρελή αμοιβή σε όποιον τον έπιανε...
Προσωπικα μου αρέσει να μελετάω ιστορικά τον WWII αλλά όταν σκοντάφτω συνέχεια(?) σε τέτοια σενάρια και δεν μπορω να τα αγνοήσω...
Έτσι αναρωτιέμαι είναι απλά χολυγουντιανά σενάρια(δες Ιντιάνα Τζόουνς,Bloodrayne κτλ) ή όντως αν τα αφεντικά εκείνης της επόχης ζούσαν σήμερα θα ήταν μέλη της κοινώτητας του metafysiko.gr ???
Σχετικά με τον αγκυλωτό σταυρό, συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ακόμα και στον Ινδικό.
Χθες το βράδυ έθιξαν το θέμα και στην εκπομπή Οι Πύλες του Ανεξηγήτου. Βέβαια κανένας δεν νομίζω, από το πάνελ, πως μπήκε στα βαθιά. Ακόμα πρόσεξα πως αν και ένα παρόμοιο θέμα με το '40 και την Ελλάδα έχει αρκετή κίνηση δεν έγινε κάτι τέτοιο και με αυτό...Αν και είναι αρκετά ανοιχτό από άποψη υποθεμάτων. Με το ζήτημα πάντως έχουν ασχοληθεί κα περιοδικά που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Υπάρχει μάλιστα και στο wikipedia κάτι ανάλογο του οποίου το λινκ παραθέτω: http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_mysticism
ελπίζω έτσι να σας παρακινήσω περισσότερο σχετικα με το θέμα.
ελπίζω έτσι να σας παρακινήσω περισσότερο σχετικα με το θέμα.
Το βιβλίο "Ναζί και Αποκρυφισμός" του Πίτερ Λεβέντα, εκδόσεις Κέδρος περιγράφει πολύ αναλυτικά τα θέματα που θέτεις.
Δεν υπήρξε κανένα παρασκήνιο του είδους που αφήνει να εννοηθεί ο δημιουργός του θρεντ.
Η έμμονη προσπάθεια απόδοσης ανάληψης της εξουσίας από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών σε σκοτεινά κέντρα αποκρυφιστικής φύσης είχε πρωτοξεκινήσει από την προπαγάνδα των αγγλοσαξωνικών δυνάμεων,θέλοντας να αποκρύψει τις ευρύτερα κοινωνικές αιτίες του φαινομένου.
Αντιθέτως,η κομμουνιστική κριτική στον Εθνικοσοσιαλισμό,μολονότι μερικές φορές πέφτει σε ορισμένες υπερβολές,θέτει τα πράματα σε ορθότερη-υλιστικότερη βάση.
Η έμμονη προσπάθεια απόδοσης ανάληψης της εξουσίας από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών σε σκοτεινά κέντρα αποκρυφιστικής φύσης είχε πρωτοξεκινήσει από την προπαγάνδα των αγγλοσαξωνικών δυνάμεων,θέλοντας να αποκρύψει τις ευρύτερα κοινωνικές αιτίες του φαινομένου.
Αντιθέτως,η κομμουνιστική κριτική στον Εθνικοσοσιαλισμό,μολονότι μερικές φορές πέφτει σε ορισμένες υπερβολές,θέτει τα πράματα σε ορθότερη-υλιστικότερη βάση.
θα μου επιτρέψετε να διαφωνησω και να πω οτι η σβάστικα ειναι θιβετιανό σύμβολο.οι πρόγονοι μας ανακαλυψαν,σψεδιασαν,σκέφτηκαν πολλα πράματα αλλα όχι όλα.οσο για για τη βικιπεδεια προσέχτε τι διαβάζετε,καθένας μπορει να μπει και να γράψει οτι θέλει 
Οσο για τα υποβρύχια στους πολους και τα λοιπά δε γνωρίζω αν και ακουγεται ωραίο σαν ιστορια δε πρεπει να ισχυει,ενα πολυ ωραίο βιβλιο όμως και μάλιστα ελληνικο είναι το τεταρτο βασιλειο.

Οσο για τα υποβρύχια στους πολους και τα λοιπά δε γνωρίζω αν και ακουγεται ωραίο σαν ιστορια δε πρεπει να ισχυει,ενα πολυ ωραίο βιβλιο όμως και μάλιστα ελληνικο είναι το τεταρτο βασιλειο.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Shadow of D.
|
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από cosmictsak
Σχετικά με τον αγκυλωτό σταυρό, συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ακόμα και στον Ινδικό.
|
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από SAM_502
η σβάστικα ειναι θιβετιανό σύμβολο.
|
Πολλές ενδιαφέρουσες κ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την σβάστικα που ανφέρατε παραπάνω, υπάρχουν στο παρακάτω thread:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=965
Όσον αφορά το θέμα που έχει ανοίξει ο Shadow of D., πραγματικά έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τον Χίτλερ κ την άρια φυλή του.
Πάνω κάτω, αυτά που αναφέρεις είναι οι γνωστές θεωρίες που υπάρχουν.
Με την ανάγνωση ενός βιβλίου από τα παραπάνω που αναφέρονται ή από άλλα μπορείς να πάρεις μία σφαιρική άποψη για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
(Καλό θα ήταν βέβαια να "αναστήσουμε" το παρών θέμα κ να συνεχίσουμε την συζήτηση)
Λοιπόν,ο σταυρός του N.S.D.AP.,συναντάται από την Ελλάδα ως την Κίνα.Στην Ελλάδα ονομαζόταν γαμμάδιο ή τετρασκέλιον και ήταν σύμβολο του Διός.Στην ανατολή συναντάται και σε πολλά αγάλματα του Βούδα και ονομάζεται και ως ''η καρδιά του Βούδα''.
Είναι πανάρχαιο σύμβολο και ακόμα στην Ιαπωνία υπάρχει στα πεζοδρόμια σαν σύμβολο καλής τύχης.Ακόμα και στην Αθήνα,αν είστε προσεκτικοί θα βρείτε σε πόρτες και σπίτια διάφορες παραλλαγές της σβάστικας,διακοσμητικές βεβαίως.
Επίσης,κάτι που είναι άγνωστο είναι ότι η ποδοσφαιρική ομάδα Αιγάλεω είχε σαν σήμα τη σβάστικα,φυσικά προπολεμικά.
Το τετρασκέλιον είναι ηλιακό ή πολικό σύμβολο.Η δεξιόστροφη σβάστικα είναι ηλιακό και η αριστερόστροφη πολικό.Ο Χίτλερ νομίζω χρησιμοποιούσε τη δεξιόστροφη..
Πολλά έχουν λεχθεί για τους Ναζί και τη μυστικιστικότητα που διέκρινε τα ανώτερα στελέχη και τα πιο πολλά κατά τη γνώμη μου είναι αληθινά..
Φτάνει μόνο να δει κανείς το κτίριο εκπαίδευσης των SS από πάνω...
Επίσης,τα σύμβολα είναι παρμένα σχεδόν αποκλειστικά από την Ελλάδα οπώς ο αετός των Ναζί γιατί θεωρούσαν ότι όλα αυτά που είχαμε επιτεύξει ήταν μέρος της Άριας κληρονομιάς και παράδοσης..
Και αλλά πολλά..
Είναι πανάρχαιο σύμβολο και ακόμα στην Ιαπωνία υπάρχει στα πεζοδρόμια σαν σύμβολο καλής τύχης.Ακόμα και στην Αθήνα,αν είστε προσεκτικοί θα βρείτε σε πόρτες και σπίτια διάφορες παραλλαγές της σβάστικας,διακοσμητικές βεβαίως.
Επίσης,κάτι που είναι άγνωστο είναι ότι η ποδοσφαιρική ομάδα Αιγάλεω είχε σαν σήμα τη σβάστικα,φυσικά προπολεμικά.
Το τετρασκέλιον είναι ηλιακό ή πολικό σύμβολο.Η δεξιόστροφη σβάστικα είναι ηλιακό και η αριστερόστροφη πολικό.Ο Χίτλερ νομίζω χρησιμοποιούσε τη δεξιόστροφη..
Πολλά έχουν λεχθεί για τους Ναζί και τη μυστικιστικότητα που διέκρινε τα ανώτερα στελέχη και τα πιο πολλά κατά τη γνώμη μου είναι αληθινά..
Φτάνει μόνο να δει κανείς το κτίριο εκπαίδευσης των SS από πάνω...
Επίσης,τα σύμβολα είναι παρμένα σχεδόν αποκλειστικά από την Ελλάδα οπώς ο αετός των Ναζί γιατί θεωρούσαν ότι όλα αυτά που είχαμε επιτεύξει ήταν μέρος της Άριας κληρονομιάς και παράδοσης..
Και αλλά πολλά..
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από leo morpheus
Λοιπόν,ο σταυρός του N.S.D.AP.,συναντάται από την Ελλάδα ως την Κίνα.
|
Αρχαιολογικό μουσείο Σκύρου
Ακριβώς!Υπάρχουν φυσικά και φωτογραφίες του Βούδα που φαίνονται ολοκάθαρα σβάστικες.Είδατε πόσο εύκολα ένα πανάρχαιο σύμβολο,αρχετυπικό θα έλεγα,μπορεί να δαιμονοποιηθεί και να θεωρείται πλέον ταμπού..;