ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/τι πρέπει να κανουμε για να ειμαστε πραγματικα χριστιανοί

τι πρέπει να κανουμε για να ειμαστε πραγματικα χριστιανοί

Βαρτιμαίος10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-04-12 12:35
θελω να μου πείτε ποιοί πιστεύετε οτι είναι αληθινοί χριστιανοί?????????
τα συναισθήματα βοηθούν σε αυτό????? πειτε μου τι πιστεύετε για αυτά για να σας πω και εγώ!!!!!
2006-04-13 11:25
χριστιανοί = Skotadistes
2006-04-22 15:51
ροχάλα, παρόμοια ποστ στο μέλλον θα διαγράφονται. δεν είναι δυνατό η πρώτη σου και μόνη δημοσίευση να ξεκινάει με το γνωστό, κουραστικό αφορισμό "χριστιανοί = σκοταδιστές", όχι μόνο γιατί προσβάλει χωρίς επιχειρηματολογία και ισοπεδώνει χωρίς εξήγηση, αλλά και γιατί δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στο θέμα που ανοίχτηκε.
και μια γενικότερη επισήμανση όσον αφορά στη θρησκειολογία. έχει καταντήσει να είναι εξαντλητικό το άνοιγμα νέων θεμάτων που αφορούν στο χριστιανισμό και μόνο, με σκοπό να δοθεί έδαφος για μία ακόμα σύγκρουση. η θρησκειολογία εξετάζει συγκριτικά, συμβολικά, φιλοσοφικά, ιστορικά και με πολλούς άλλους τρόπους το συνολο των θρησκειών, που ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν πολλές πάνω σε αυτό τον πλανήτη. εμείς στεκόμαστε μόνο στο χριστιανισμό, με σκοπό να αναλύσουμε τα αρνητικά του σημεία και μόνο, παραβλέποντας τα όποια θετικά του σημεία.
πολυ ενδιαφερον το ερωτημα σου φιλε μου,θα σου παραθεσω την αποψη μου.
αρχικα ας διαχωρησουμε την ορθοδοξη πιστη απο την ορθοδοξη εκκλησια για πολλους γνωστους λογους(θα μπορουσαμε να ανοιξουμε αλλο θεμα,επισης πολυ ενδιαφερον,σχετικο με την ορθοδοξη εκκλησια).
για να εισαι "καλος" χριστιανος(αν και πιστευω οτι ειναι σχημα οξυμωρο ο χαρακτηρισμος "καλος",η εισαι η δεν εισαι)αρχικα πρεπει να εχεις μελετησει καλα,και να εχεις γνωση των σπουδαιοτερων ιερων κειμενων της πιστης μας.περα απο το οτι μπορουν να διαβαστουν ανετα(ειδικα τα ευαγγελια και η αποκαλυψη του ιωαννη),δεν γινεται να μην τα εχεις μελετησει.για να ειμαι ακριβης,θα πρεπει να σου εχει γεννηθει η αναγκη μεσα σου για να τα μελετησεις,ουτε να σου το υποδειξει καποιος,ουτε να εξαναγκαστεις μονος σου να κανεις κατι τετοιο.
ειλικρινα πιστευω πως η βαπτιση των πιστων να γινεται σε μεγαλη ηλικια,οπως και πραγματικα γινοταν,να το επιδιωξουν μονοι τους,οταν πλεον εχουν συναισθηση του τι κανουν και δικη τους βουληση,και οχι να τους μπει σαν "επιγραφη" πανω τους και εν συνεχεια να τους αποπροσανατολισει κανοντας τους να θεωρουν πως το να εισαι χριστιανος ειναι δεδομενο και ευκολο.
θεωρω πως δεν υπαρχουν "επιτρεπεται" και "απαγορευεται" στην θρησκεια μας.αυτο δεν ισχυει ουτε καν στις 10 εντολες(συγνωμη αν ενοχλησω μερικους,απλα ετσι το νοιωθω),ουτε στη νηστεια,ουτε στην θεια κοιωνια κλπ.
πιστευω πως η διδασκαλια του χριστου ειναι σταση ζωης,εκγυμνασης του πνευματος και αποτοξινωση του σωματος,και οχι λιστα με με "μη" και "οχι".
αλλωστε το να αγαπας,που ειναι και η ουσια της διδασκαλιας του χριστου,δεν επιβαλλεται,δεν καθιερωνεται,ειναι χαρισμα το οποιο καλλιεργειται.
βασει των παραπανω πιστευω,πως ναι,σε ενα αρκετα μεγαλο βαθμο το να εισαι "καλος" χριστιανος εξαρταται απο το συναισθημα.η πιστη ειναι προσωπικη,εαν προσαρμοστουν καλουπια και κανονες επανω της,τεινει να γινει φανατικη,επικινδυνη.
το γεγονος οτι(κατα την γνωμη μου παντα),το συναισθημα παιζει μεγαλο ρολο στην ορθοδοξη πιστη δεν αποτελει φυσικα δικαιολογια απο το να απεχουυμε απο την εκκλησια.κατι τετοιο ειναι πολυ ευκολο και ειναι και δικαιολογια γι αυτους που δεν "πιστευουν".τα μυστηρια και η θεια λειτουργια ζητουν την παρουσια μας,οχι επειδη "πρεπει" αλλα απλα επειδη ειναι ομορφα παρολο που "κατακρεουργουνται" στην διαρκεια τους και στο ακουσμα τους απο τους "πατερες" της εκκλησιας.οπως επισης αυτοι ειναι οι πρωτοι που καπηλευονται την πιστη και εκμεταλλευονται και εμπορικα το ονομα του χριστου.αλλα ειπαμε,αλλο η ορθοδοξη πιστη και αλλο η ορθοδοξη εκκλησια....
2006-05-04 19:15
ας μην απαντήσουμε στο ερώτημα τι πιστευει η ορθόδοξη εκκλησία για το ποιος ειναι καλός χριστιανός....
εγω θα σταθώ μονο σε 2 λέξεις που ειπε ο ιησους χριστός, "αγαπάτε αλληλους".
επομένως αν εισαι καλός άνθρωπος και αγαπας και τους υπολοιπους συνανθρώπους σου είσαι όχι μονο καλός χριστιανός αλλα και καλός βουδδιστής κοκ...
αυτο εχει αξία να εισαι άνθρωπος (με α κεφαλαιο) άσχετα με το ποια θρησκία πιστεύεις....
2006-06-14 21:26
Μου ειναι απιστευτα δυσκολο να δεχτω τον ορο καλος η κακος χριστιανος... το μονο που μπορω να δεχτω ειναι καλος η κακος ανθρωπος!!
και γιατι θες τον ορισμο-ταμπελα του καλου χριστιανου... σαμπως ετσι μονο ξεχωριζει η ηρα απο το σιταρι??
2006-07-11 16:48
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα καλος χριστιανος = αυτος που πηγενει συχνα στην εκλησια και αφηνει και κανα φραγκο για το καλο.
Κακος χριστιανος = αυτος που δεν ασχολειτε πολυ η καθολου με την εκλησια και δεν αφηνει κερδος.
2006-07-12 22:21
Ο καλος χριστιανος ,εκτος απο το αγαπα το πλησιον οπως τον εαυτο σου που σημαινει οτι αφου αγαπας τον αλλον ουτε θα τον σκοτωσεις ουτε θα τον βρισεις ουτε θα τον κακολογησεις ουτε...κτλπ αρα περιλεμβανει ουσιαστικα τις 10 εντολες της παλιας διαθηκης , πρεπει να αποδεχεται τον Ιησου Χριστο ως Θεο του κ Σωτηρα του διοτι Εκεινος Μονο πηγε στο σταυρο-πεθανε και αναστηθηκε για τις δικες μας αμαρτιες ωστε μεσω της θυσιας του να εχουμε Αιωνια Ζωη ( παραδεισος)
2006-07-19 18:57
Εγώ δεν καταλαβαίνω 2 πράγματα:
Γιατί πρέπει να είναι κανείς Καλός Χριστιανός;
Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει και θα ξεχωρίσει τους καλούς από τους κακούς;
Παράθεση:
θελω να μου πείτε ποιοί πιστεύετε οτι είναι αληθινοί χριστιανοί?????????

Aκολουθούν κατα γράμμα τα μυστήρια της εκκλησίας.
Εξομολογούνται τουλάχιστον μιά φορά τον μήνα, κοινωνούν, παντρεύονται υποχρεωτικά με θρησκευτικό γάμο, εκκλησιάζονται το λιγότερο σε εβδομαδιαία βάση κάθε Κυριακή πρωί και όλες τις γιορτές μικρές και μεγάλες μετά τον εσπερινό. Σε κάθε επίσκεψη αφήνουν πάντοτε τον όβολον τους - Υπέρ των φτωχών, αδυνάτων, ανέγερσης του ιερού ναού -
Φιλάνε το χέρι του ιερέα και ζητάνε ταπεινά την ευλογία του, ασφαλώς και με κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα.
Διαβάζουν ασταμάτητα τα ιερά βιβλία της Χριστιανοσύνης την Παλαιά Διαθήκη ή Αγία Γραφή και την Καινή Διαθήκη διαλαλώντας τα σάν τις μοναδικές αλήθειες γραμμένες απο τον Έναν και Αληθινό Θεό.
Συμμετέχουν άγρυπνοι το λιγότερο μία ολονυχτία τον μήνα, κάνουν τον σταυρό τους μόνιμα ψιθυρίζοντας ύμνους στον Ιησού Χριστό και την Παναγία.
Ποτέ δέν βγαίνουν έξω απο το σπίτι τους άν δέν ψάλλουν, ή άν δέν πούν την προσευχή τους.
Νηστεύουν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή το κρέας ενώ την Μεγάλη Σαρακοστή νηστεύουν και το λάδι.
Αυτά τα λίγα για αρχή.
Ελπίζω να σε κατατόπισα.