ανατολική φιλοσοφία και κατεύθυνση ενέργειας
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι στο φόρουμ θα έχουν ακούσει για πρακτικές των ανατολικών συστημάτων με βάση των οποίων γίνεται κατεύθυνση του Ki ή CHI (της ζωτικής ενέργειας που υπάρχει σε όλα τα ζωντανά πλάσματα), για την επίτευξη θαυμάσιων αποτελεσμάτων.
Κατά πόσο πιστεύετε εσείς στην ύπαρξη αυτών των ενεργειών?
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου πρέπει να πώ ότι από την εμπειρία μου, αυτή η δύναμη υφίσταται σε όλους (δεν μπορεί όμως ο καθένας να την κατευθύνει το ίδιο αλλά έχει διαφορετική έκφανση στον καθένα), τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και μάλιστα πολλοί την χρησιμοποιούν ανεπαίσθητα στην καθημερινή τους ζωή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Μάλιστα υπάρχουν ολόκληρα συστήματα στην ανατολική φιλοσοφία που σχετίζονται με την μεγιστοποίηση και τον έλεγχο αυτής της ενέργειας για προσωπικά οφέλη. Πολλά από αυτά έχουν περάσει και στις πολεμικές τέχνες ώς πρακτικές ενίσχυσης των ικανοτήτων των μαχητών σε ιδιάζουσες περιπτώσεις. Φυσικά είναι και πιο εξειδικευμένες ως πρακτικές.
Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων είναι η αποδοχή των 7 κύριων ενεργειακών κέντρων και χρήση τους.
Βέβαια δεν γίνεται χρήση όλων των κέντρων από όλα τα συστήματα: η κουνταλίνι γιόγκα ας πούμε επιδιώκει να "ξυπνήσει" το βασικό τσάκρα (που δεν είναι και η πιο καλή ιδέα κατά την ταπεινή μου άποψη...), οι ιαπωνικές Π.Τ. ασχολούνται με το τσάκρα κάτω από τον αφαλό και το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος κτλ...
Από την εμπειρία σας τί γνωρίζετε ή τί έχετε ακούσει για αυτές τις δυνάμεις?
(εννοείται ότι θα παραθέσω και εγώ τα λιγοστά που ξέρω κατά την διάρκεια της συζήτησης).
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου πρέπει να πώ ότι από την εμπειρία μου, αυτή η δύναμη υφίσταται σε όλους (δεν μπορεί όμως ο καθένας να την κατευθύνει το ίδιο αλλά έχει διαφορετική έκφανση στον καθένα), τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και μάλιστα πολλοί την χρησιμοποιούν ανεπαίσθητα στην καθημερινή τους ζωή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Μάλιστα υπάρχουν ολόκληρα συστήματα στην ανατολική φιλοσοφία που σχετίζονται με την μεγιστοποίηση και τον έλεγχο αυτής της ενέργειας για προσωπικά οφέλη. Πολλά από αυτά έχουν περάσει και στις πολεμικές τέχνες ώς πρακτικές ενίσχυσης των ικανοτήτων των μαχητών σε ιδιάζουσες περιπτώσεις. Φυσικά είναι και πιο εξειδικευμένες ως πρακτικές.
Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων είναι η αποδοχή των 7 κύριων ενεργειακών κέντρων και χρήση τους.
Βέβαια δεν γίνεται χρήση όλων των κέντρων από όλα τα συστήματα: η κουνταλίνι γιόγκα ας πούμε επιδιώκει να "ξυπνήσει" το βασικό τσάκρα (που δεν είναι και η πιο καλή ιδέα κατά την ταπεινή μου άποψη...), οι ιαπωνικές Π.Τ. ασχολούνται με το τσάκρα κάτω από τον αφαλό και το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος κτλ...
Από την εμπειρία σας τί γνωρίζετε ή τί έχετε ακούσει για αυτές τις δυνάμεις?
(εννοείται ότι θα παραθέσω και εγώ τα λιγοστά που ξέρω κατά την διάρκεια της συζήτησης).
δεν έχω προσωπική εμπειρία για αυτές τις δυνάμεις, πάντως έχω υπόψη μου τις θεωρίες που ισχυρίζονται πως αυτές υπάρχουν και μπορούν να εξασκηθούν. έχω επίσης ακούσει πως είναι ούτε λίγο ούτε πολύ καταστροφικό να προσπαθήσει κανείς να εξαπολύσει την κουνταλίνι του χωρίς να έχει προηγηθεί μακρόχρονη εξάσκηση. ένας γνωστός μου είχε πει κάποτε(ελπίζω να μεταφέρω σωστά τα λόγια του μετά από τόσα χρόνια) πως είχα "ελαττωματικό" το τσάκρα που εντοπίζεται κάπου στον αφαλό ή στην οσφυϊκή μοίρα, γιατί είχε πολύ έντονες δονήσεις, έλεγε. ελπίζω ο φίλος rbt3r που φαίνεται να τα κατέχει αυτά, να μπορέσει να με διαφωτίσει.
δεν ξέρω υπερβολικά πολλά πράγματα φίλε μιχάλη.
απλά η αίσθηση (γιατί ο καθένας το αισθάνεται λιγάκι διαφορετικά ανάλογα με την δραστηριότητά του τσάκρα και την προσωπική του θεώρηση) που μου δίνει το βασικό τσάκρα (που βρίσκεται στον κόκκυγα) είναι μιας χαώδους ενέργειας,ωμής και θερμής. έχει το χαρακτηριστικό της φωτιάς πολύ έντονο και αντιπροσωπεύει την ζωώδη πλευρά μας πιο πολύ.
όσο πηγαίνουμε σε ψηλότερα τσάκρα, η αίσθηση αυτή γίνεται πιο αέρινη και ταξινομημένη αλλά και πιο εκλεπτυσμένη. θεωρείται ότι το ψηλότερο τσάκρα (η λεγόμενη κορώνα) είναι σημείο που γίνεται επικοινωνία του ανθρώπου με το θείο.
το χαμηλό τσάκρα έχει άφθονη ενέργεια αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι αν δεν μπορείς να την ελένξεις επαρκώς.
απλά η αίσθηση (γιατί ο καθένας το αισθάνεται λιγάκι διαφορετικά ανάλογα με την δραστηριότητά του τσάκρα και την προσωπική του θεώρηση) που μου δίνει το βασικό τσάκρα (που βρίσκεται στον κόκκυγα) είναι μιας χαώδους ενέργειας,ωμής και θερμής. έχει το χαρακτηριστικό της φωτιάς πολύ έντονο και αντιπροσωπεύει την ζωώδη πλευρά μας πιο πολύ.
όσο πηγαίνουμε σε ψηλότερα τσάκρα, η αίσθηση αυτή γίνεται πιο αέρινη και ταξινομημένη αλλά και πιο εκλεπτυσμένη. θεωρείται ότι το ψηλότερο τσάκρα (η λεγόμενη κορώνα) είναι σημείο που γίνεται επικοινωνία του ανθρώπου με το θείο.
το χαμηλό τσάκρα έχει άφθονη ενέργεια αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι αν δεν μπορείς να την ελένξεις επαρκώς.

Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r
|
Φίλε R-b-t3r ,κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν 7 ("βασικά" να πούμε καλύτερα)ενεργειακά σημεία στο σώμα μας, μέσα απ'τα οποία περνάει η ζωτική μας ενέργεια. Από προσωπική εμπειρία, όταν κάνω διαλογισμό ανοίγωντας τα chakra μου , νοιώθω τελείως διαφορετικά στο καθένα. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ,στο 1-2 και 3 νοιώθω μια πολύ "ελαφριά" θερμότητα, αλλά όταν φτάνω στο 6, αισθάνομαι λες και καλύπτει το μέτωπό μου ένα έντονο ρεύμα, "αεράκι"(δεν ξέρω πως να το περιγράψω κιόλας...).Στο 7 δεν έχω νοιώσει κάτι ακόμα...
Να φανταστείς από περιέργεια, έβαλα την ξαδέρφη μου να εστιάσει στα τσάκρα της( δεν ήξερε καν τι σημαίνει τσάκρα, απλά της είπα στο κάθε ένα απ'τα 7 σημεία που θα "συγκεντρώνεται" να φαντάζεται το αντίστοιχο χρώμα) και από μόνη της μου ανέφερε ότι στο 2 ένοιωθε σαν να στριφογύριζε μία πορτοκαλί σφαίρα στο σημείο αυτό και ένοιωθε απίστευτη ζέστη.
Βρήκα στο ίντερνετ ένα πολύ απλό και ενδιαφέρον τεστάκι που μπορεί να καταλάβει κάποιος εάν τα τσάκρα του είναι αρκετά "ενεργά".
http://www.eclecticenergies.com/cha...kraevaltest.php
Τώρα κατά πόσον στέκει... είναι άλλο θέμα...
Το καλύτερο για μένα πάντως είναι να προσπαθήσουμε μόνοι μας να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.
Δέσποινα ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική δραστηριότητα στα chakra του. Συνήθως είναι πολύ δύσκολο να έχεις ενεργό το τελευταίο και να το κάνεις συνειδητά. Πάντως για την αίσθηση έχεις δίκιο και εγώ κάπως έτσι τα αντιλαμβάνομαι (θερμά τα χαμηλότερα, αέρινα τα υψηλότερα).
Η ξαδέλφη σου έχει πολύ δυνατό το 2ο chakra για αυτό νιώθει τέτοια ζέστη.
Η ξαδέλφη σου έχει πολύ δυνατό το 2ο chakra για αυτό νιώθει τέτοια ζέστη.