ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

Matrix

the_black_planet10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-02-11 00:48
Θα συμφωνησω 100% με αυτα που ειπε ο xontro_mpizeli,πολυ καλη ταινια το 1ο αλλα οχι και σταθμος,δεν μπορει να συγκριθει με εναν Κοστουριτσα ή εναν Αγγελοπουλο και ειδικα με ταινιες πολιτικου και κοινωνικου περιεχομενου.Της ελειπε καπως η ευαισθησια και οι χαρακτηρες ηταν μετριοι.Ενα 9 απο εμενα.
2008-02-26 23:58
Λοιπόν για πρώτη φορά ίσως ακουστεί αυτό (κάτι που πήγα να κάνω και στο παρελθόν μέσα στο Forum αλλά δεν έκατσε) αλλά η ταινίες όχι απλά είναι αριστουργήματα λόγω οπτικών εφέ αλλά λόγω σεναρίου. Για όσους δεν έχουν πιάσει το νόημα της ταινίας, στα γρήγορα θα αναφέρω πως το πρώτο μέρος μας βάζει στο "πνεύμα", το δεύτερο μας αναλύει ορισμένα πράγματα που μας είναι άγνωστα και το τρίτο μας "λεέι" ότι στο τέλος δεν μπορούμε να νικήσουμε ολοκληρωτικά αυτό που μας σκοτώνει.

Για όσους κατάλλαβαν έχει καλως για όσους δε κατάλλαβαν ας ξαναδούνε προσεχτικά και τα 3 μέρη.

Αυτό που δεν κατάλλαβα είναι ένα πράγμα (όχι πως είναι αλήθεια, ότι δεν το κατάλλαβα) γιατί το όνομα του Neo είναι αναγραμματισμός της λέξης O N E, γιατί τον θεωρούνε σαν μεσσία, γιατί "μεταμορφώνεται", γιατί "ανασταίνεται", αναλύφετε στους ουρανούς, πρέπει να σώσει την τελευταία πόλη των ανθρώπων που τυγχάνει να είναι η Σιών, συναντά τον Μεροβίγγειο, και για να μην σας κουράζω άλλο γιατί συναντά στο 2 μέρος τον δημιουργό ο οποίος του λέει ότι υπήρξαν κι άλλοι όπως κι αυτός, όμως υπάρχει μια διαφόρα ο Neo έχει Αγάπη κάτι που οι προηγούμενοι δεν είχαν.

Και θα επιστρέψω σε αυτό λείαν συντόμως................
2008-02-27 08:11
Έπος.... απο της αγαπημένες μου ταινείες. (Μιλώντας μόνο για το πρώτο)
2008-03-11 17:56
Πραγματικα απο τις καλυτερες ταινειες που εχω δει. Οχι μονο για τα γραφικα και τα εφε, αλλα οι συμβολισμοι και τα μηνυματα που προσπαθησε να περασει καθως και οι χαρακτηρες με την σταση τους πχ. Νιο, σε κανουν να καταταξεις αυτην την ταινεια στις καλυτερες.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από anti
Σωστα Αντωνια ο καθενας παίρνει κάτι ξεχωριστό αλλά θα πρέπει να εισαι αντικειμενικός στην αξιολογηση των ταινιών...
Η πρώτη ταινια πάντως θα άξιζε ενα 10 οχι μονο για τα εφε αλλα και για την φιλοσοφια της ταινίας το σεναριο, τους ηθοποιους κλπ...
Αλλά οι υπολοιπες ταινίες δλδ η 2 κ η 3 ηταν απλά μια κακιά συνέχεια..

θα διαφωνήσω εδω/

Η πρώτη ταινία έγεινε μόνη της. Λόγω επιτυχίας έγεινε τριλογία.

Ολόκληρη η τριλογία αποτελεί ένα απίθναο ταξίδι σε ένα κρυφό σπυμπαν. Με καλό σενάριο κυρίως, καλούς διαλόγους και καλό τέλος.

Τι άλλο να βλέπαμε;
2008-03-19 00:12
Απλά φίλε μου αν μου πεις σου αρέσε το μάτριξ;
χμ θα σκεφτω την πρώτη ταινία, αυτή μου έμεινε εμένα, όχι οι υπόλοιπες...
Ίσως βεβαια να πρέπει να τις ξανα δω γιατί κάτι θα μου διέφυγε...
και ο καθένας μας από την οπτική του γωνία βλέπει διαφορετικά το κάθετι...
2008-03-20 00:39
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Oddb@llSoul
θα διαφωνήσω εδω/

Η πρώτη ταινία έγεινε μόνη της. Λόγω επιτυχίας έγεινε τριλογία.

Ολόκληρη η τριλογία αποτελεί ένα απίθναο ταξίδι σε ένα κρυφό σπυμπαν. Με καλό σενάριο κυρίως, καλούς διαλόγους και καλό τέλος.

Τι άλλο να βλέπαμε;

Να βλέπαμε μία άλλη πλοκή. π.χ. πόλεμος όχι μεταξύ των μηχανών και της Ζάιον, αλλά μία λύση αυτού του πολέμου μέσω του Μάτριξ. Δεν μπορώ να πώ ένα σενάριο αλλα καταλάβατε τί εννοώ? Μετά το πρώτο ( αν και μου άρεσε αρκετά το "Reloaded") χάθηκε η πλοκή το μυστήριο. Όταν βγήκε το μάτριξ, εγώ βγήκα απο τον κινηματογράφο έτσι απλά είχα μαγευτεί όπως και όλος ο πλανήτης που την επόμενη μέρα μιλουσε για το Μάτριξ.
2008-03-20 12:28
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Psy-soul
έτσι απλά είχα μαγευτεί όπως και όλος ο πλανήτης που την επόμενη μέρα μιλουσε για το Μάτριξ.

...Όλοι εκτός απο τους κριτικούς που όπως πάντα είχαν γνώμη άσχετη απο αυτή του κοινού...Σε κάνει να αναρωτιέσαι μερικές φορές ποιά είναι η θέση τους....Επιβάλουν την ηλιθιότητά τους σε όλους λές και τους ρωτήσαμε...

ΟΥΣΤ ΡΕ!!!!!!!! ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΠΑΩ!!!!!!!
Προσωπικά μου άρεσαν και οι 3 ταινίες (η 2η λιγότερο), καθώς κάθε μια έβαζε ένα ακόμα λιθαράκι στο μύθο του μάτριξ.

Πολλές αναφορές στο Γνωστικισμό και τη φύση της πραγματικότητας, και σε πολλές άλλες φιλοσοφίες και θεωρίες, που κάνουν τον θεατή να σκεφτεί, μη μένοντας μόνο στα εφέ.

Τη θεωρώ όντως μια ταινία-σταθμό, αφού λίγες άλλες ταινίες του είδους έχουν καταφέρει να εμπεριέχουν τόσα μηνύματα και ταυτόχρονα να είναι και καλοφτιαγμένες.

'Αμερικανιά' θα πουν κάποιοι, αλλά κι εγώ θα απαντήσω 'και λοιπόν'?

Η βαθμολογία μου: Matrix 10 - Matrix Reloaded 9 - Matrix Revolutions 10
Πάντως η δεύτερη ήταν η πιό στυλισταρισμένη...τρελές μορφές. π.χ. twins, Μεροβύνγκιος...