ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Κούφια Γη και Κούφια Ελευθερία Λόγου

Κούφια Γη και Κούφια Ελευθερία Λόγου

Cap-1010 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω πως ο γνωστός συντονιστής παίζει το ρόλο του cyberμπάτσου. Λυπάμαι που το λεω αλλά εδώ και καιρό παρακολουθώ και τους άλλους συντονιστές και ειλικρινά εκτιμώ τη στάση τους αλλά δε μπορώ να πω το ίδιο για τον εν λόγω κύριο. Όπως είχα πει και πριν λίγο καιρό ίσως θα πρέπει να του μιλήσει κάποιος για τη στάση του ως συντονιστή και να μην κάνει κατάχρηση της ιδιότητας του. Εκτός και εάν οι άλλοι συντονιστές συμφωνούν σιωπηρά και ο άλλος είναι ο πιστολέρο εκτελεστής.
Δεν θυμάμαι ποτέ σε δημόσια συζήτηση (τηλεοπτική, ραδιοφωνική ή και αλλού) να αφαιρείται ο λόγος βιαία και να διαγράφονται καταχωρήσεις. Εδώ δυστυχώς ξεκινήσαμε να βιώνουμε ένα μικρό δείγμα της σύγχρονης λογοκρισίας.
Έχω διατελέσει συντονιστής σε δύο forums, όσο εγώ αλλά και όσο οι υπόλοιποι συντονιστές είχαμε χαράξει μια γραμμή όπου για να φθάσουμε στα άκρα υπήρχαν μόνο μερικές περιπτώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφαιρούσαμε ή κλειδώναμε όταν υπήρχε διαφορά απόψεων.
Δεν διαπίστωσα ούτε ύβρεις, ούτε προσβολές. Διαπίστωσα βαρείς χαρακτηρισμούς αλλά εδώ ανοικτά είμαστε και οποιοσδήποτε θέλει και νομίζει πως έχει θιχθεί μπορεί να πάρει το λόγω και να τοποθετηθεί. Νομίζω πως δεν χρειάζεται κανείς να κάνει το χωροφύλακα, εκτός και εάν υπάρχουν εντολοδότες και υπάρχει ανάγκη προστασίας ή συγκάλυψης για να μην ακουσθεί και η άλλη άποψη.
Δεν είμαι με το μέρος κανενός. Έθεσα ένα θέμα, τη Κούφια Γη και συνεπώς αυτοί που υπήρξαν οι πρωτοπόροι στο θέμα Κούφιας Γης και έχουν εκδώσει συγγράμματα και ως δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να δεχθούν και τη κριτική. Θετική ή αρνητική. Καλώς ή κακός με τα βιβλία τους καθοδήγησαν και καθοδηγούν το κόσμο. Είναι οι μόνοι που μίλησαν όχι απλά για τη θεωρία της Κούφιας Γης αλλά τη συνέδεσαν με την Ελλάδα και έδωσαν στοιχεία. Συνεπώς το έργο τους θα πρέπει να κριθεί και κρίνεται. Εγώ ας πούμε δε ξεμύτισα ποτέ από το σπίτι μου και διαβάζοντας όλα αυτά τα δέχομαι και τα ασπάζομαι και τα διαδίδω. Ποιος θα μου πει εάν αυτά είναι πράγματι έτσι όπως περιγράφονται η απλά είναι μπούρδες;
Για το λόγω αυτό θα παρακαλούσα :
1. Άμεσα να ξεκλειδωθεί το topic
2. Να μην αφαιρεθεί ούτε μια γραμμή
3. Αυτοί που έχουν τον αντίλογο ας παραθέσουν σημεία και διαφωνίες
4. Και εάν οι συγγραφείς μας κάνουν τη τιμή ας τοποθετηθούν και αυτοί.
Τακτικές νόμιμης τρομοκρατίας δεν είναι αποδεκτές.
Οι συντονιστές μερικοί η όλοι δεν το γνωρίζω είναι συντάκτες κάποιον περιοδικών του χώρου, η ευθύνη τους είναι μεγάλη και έχοντας σημαντικό ρόλο εδώ μέσα πρέπει να αποδείξουν ότι και αυτοί αλλά και το forum παραμένει ανεξάρτητος διαδικτυακος τόπος και δεν καπελώνεται από εκδοτικά συμφέροντα.

Μετά τιμής

Cap-10
Αγαπητέ Cap-10,

δε διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα μαζί μου. Με χαλάει όμως η έκφραση "cyberμπάτσου" που χρησιμοποίησες. Απ' όσα λίγα έχω καταλάβει για σένα δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου.

Δε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, όμως στο #58 μήνυμα, προφανώς διαγράφτηκαν ύβρις (από το Μιχάλη) που είχε γράψει ο CaveMan. Συγκεκριμένα ο συντονιστής γράφει: "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε." Ειλικρινά, πιστεύω ότι καλώς έγινε. Δε θα ήθελα να υπάρχουν άσχημες λέξεις εις βάρος οποιοδήποτε σε αυτό και σε κάθε άλλο forum, οπότε θεωρώ πως σωστά έπραξε ο Μιχάλης. Επίσης, o apan@samos κλείδωσε το θέμα για μερικές ώρες να καλμάρουν κάπως τα πράγματα και νομίζω πως και πάλι σωστά έγινε. Οι συντονιστές προσπαθούν να κάνουν αυτό που λέει η ίδια η λέξη: να συντονίσουν μια συζήτηση, μόνο που μερικές φορές δεν έχουν όλοι την καλή θέληση να συμβιβαστούν με πιο κόσμιες λέξεις, οπότε, αναπόφευκτα πρέπει κάποιος να γίνει ο "κακός" και να κλειδώσει το θέμα.

Πάντα εκφράζω την άποψή μου και πάντα καλοπροαίρετα.
Παράθεση:
cyberμπάτσου...κατάχρηση της ιδιότητας του...πιστολέρο εκτελεστής...σύγχρονης λογοκρισίας...Τακτικές νόμιμης τρομοκρατίας...
ανεξάρτητος διαδικτυακος τόπος και δεν καπελώνεται από εκδοτικά συμφέροντα...

Ευχαριστώ πολύ για τις ύβρεις,τη συκοφαντική επίθεση,τα βδελυρά υπονοούμενα.
Μπορείς να μου υποδείξεις ποιές δημοσιεύσεις σου έχω διαγράψει?
Μπορείς να μου πεις που έχω χρησιμοποιήσει τη συντονιστική μου ιδιότητα για να επιβάλλω μια άποψη?

Για να δώσω στα μέλη να καταλάβουν τι παίζεται μπορούν να πάνε στο θέμα "Σταυροί στις φωτογραφίες" - http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=778 .
Εκεί ο χρήστης Cap-10 παρεξήγησε τη φράση μου ο φάκελος έκλεισε και άρχισε τα ίδια με εδώ.Επέλεξα τότε να μην απαντήσω.Αντιθέτως του έκανα επίθεση φιλίας και το παρακάλεσα να μας δώσει περισσότερα στοιχεία. ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ!
Για άλλη μια φορά χωρίς να ξέρει τι γίνεται,,χωρίς να διαβάζει τη τελευταία σελίδα του θέματος "Κούφια Γη" όπου έχουμε εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς και επανάληψη των ιδίων πραγμάτων.Ναι για τη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ κλειδωθηκε ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ το θέμα καθώς είχε καταντήσει CHAT και όχι FORUM.Αν σας αρέσουν τα θορυβώδη πάνελ που δε λένε και τίποτα για το θέμα,,εμένα και νομίζω της πλειοψηφίας δεν αρέσουν.
Αλλά μάλλον είστε παντελώς άσχετος από διαχείριση forum καθώς αντί να διαμαρτυρηθείτε για την απόφαση ενός moderator μέσω προσωπικού μηνύματος,επιλέξατε τη δημιουργία topic για ένα ζήτημα που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με τη θεματική κατηγορία "Ανεξήγητα Φαινόμενα".
Με προφανή σκοπό τη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ και ΜΕΙΩΤΙΚΗ εναντίον μου επίθεση.
Προφανώς, οι κανόνες μιας κοινότητας σας είναι ένα κενό γράμμα.Το χαλάκι για να σκουπίζουμε τα πόδια μας...
Ας είναι,έχουμε δει και χειρότερα.Αποφάσισα να το θεωρήσω ως μια απόπειρα ο κ. Cap-10 να αστειευτεί έστω και με αυτό το τρόπο.
Ελπίζω τουλάχιστον αν καταλάβαινει ΤΙ λέει ότι θα έχει κοκκινήσει έστω και λίγο...Ε , όχι και τόση ΕΜΠΑΘΕΙΑ...
2006-01-19 16:35
Cap-10,το να κλειδωνεται για λιγες ωρες ενα θεμα,ή το να καθαριζονται οι συζητησεις απο μηνυματα των δυο-τριων σειρων στις οποιες επαναλαμβανονται "τα ιδια και τα ιδια",μαζι με καποια επιθετικα ή ειρωνικα σχολια,δεν λεγεται λογοκρισια αλλα συντονισμος.Οπως ειδες το θεμα που κουβεντιαζουμε και παρακολουθουμε ολοι (το οποιο εσυ ανοιξες),εχει τα "πρωτεια" των τελευταιων ημερων στο φορουμ,οποτε μαλλον,θα χρειαστει απο ολους μας να του δωσουμε την ευκαιρια να μη μετατραπει σε κουβεντουλα καφετεριας.
2006-01-19 16:45
Αγαπητή και γλυκόλογη Antonia

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δυστυχώς έκανα χρήση της λέξης διότι έτσι ένοιωσα και πάντα εκφράζομαι όπως νιώθω. Δεν θα κρυφθώ ούτε θα κολακέψω.
Ο Μιχάλης μιας και τον ανέφερες έχει ωριμότητα και σωστή στάση και πιστεύω πως δρα με σωστή κρίση ως συντονιστής. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον apan@samos που δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο
Οι συντονιστές έχουν την εξουσία εδώ μέσα και ως εξουσία θα πρέπει να δέχονται τη κριτική των μελών. Κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει με τον apan@samos που αντί να τοποθετηθεί νηφάλια ,διότι η εξουσία πάντα πρέπει να είναι νηφάλια, ξεκινάει μια προσωπική και έντονη προσωπική αντιπαράθεση. Για τους έχοντες την εξουσία καλό θα ήταν όταν τους ασκείται κριτική να την εξετάζουν και να την αξιολογούν.
Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν θα απαντήσω στον apan@samos και παρακαλώ αυτό ας μη ληφθεί ως δείγμα αδυναμίας αλλά ως προσπάθεια διατήρησης μιας τάξης και ενός επιπέδου.

KANE τώρα μόλις είδα την τοποθέτηση σου. Ελπίζω φίλε η συνέχεια να είναι καλύτερη και ας πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία.

Ευχαριστώ

Cap-10
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από cap-10
cyberμπάτσου...κατάχρηση της ιδιότητας του...πιστολέρο εκτελεστής...σύγχρονης λογοκρισίας...Τακτικές νόμιμης τρομοκρατίας...
ανεξάρτητος διαδικτυακος τόπος και δεν καπελώνεται από εκδοτικά συμφέροντα...

Προς επίρρωσιν των δηλώσεών σας περί επιπέδου.

Κάποιες φορές είναι καλό να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας.Είναι ένδειξη ανωτερότητας και σύνεσης.Απεναντίας επιλέγετε για άλλη μια φορά την απαξία στα ερωτήματά μου.Είναι μέσα στη λογική περί επιπέδου σας.
Όσο για τα περί εξουσίας, αυτά αλλού.Εδώ μέσα ξοδεύω ένα τεράστιο μέρος του ελευθέρου χρόνου μου και προσφέρω μια υπηρεσία για το κοινό καλό.
Δε ζητάω αναγνώριση,δε ζητάω ύβρεις ..επιπέδου.Τόσο απλό είναι.

Αν ψάχνεις επίπεδο,
ονομάζομαι Ανδρέας Πανουτσόπουλος,το τηλέφωνό μου είναι 6937χχχχχχ και περιμένω να με πάρεις να λύσουμε όποια παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί.
Γιατί δε γίνεται να βρίζεις έτσι.Κάτι έχεις παρεξηγήσει.Εδώ είμαι λοιπόν.
Είσαι??????

(Αν πάρει κανα καλόπαιδο και κάνει πλάκα θα δεινοπαθήσει )
2006-01-19 20:41
Πρωσοπικη μου αποψη ειναι οτι καταστατικο υπαρχει για το φορουμ, με δικαιωματα και υποχρεωσεις για μελη και συντονιστες. Οποιος δεν το διαβασε καλα θα κανει να το διαβασει, και οσο για τους συντονιστες, θεωρω πως λειτουργουν αψωγα, κανουν κατι εθελοντικα και βαση του καταστατικου κρινονται απο τους υπολοιπους συντονιστες.

Αποψη μου επισης ειναι κριτηκη και καταγγελιες απο τα μελη προς τους συντονιστες να γινονται με πρωσοπικο μυνημα, και αυτο επειδη πιστεβω (αν δεν κανω λαθος) οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε εδω μεσα για επικοδομητικη κουβεντα πανω σε περιεργα φαινομενα και καταστασεις, και οχι για να βρυζουμε να ταπεινονουμε και να επικρινουμε ο ενας τον αλον.

Αν κατι εγινε λαθος, ειναι δουλεια των συντονιστων να το διορθωσουν και οχι των μελων.
2006-01-19 23:47
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Δε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, όμως στο #58 μήνυμα, προφανώς διαγράφτηκαν ύβρις (από το Μιχάλη) που είχε γράψει ο CaveMan. Συγκεκριμένα ο συντονιστής γράφει: "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε."

Κάνεις λάθος αγαπητή !

Αυτό το "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε." το έγραψα εγώ !

και όχι συντονιστής !!!

Σε καλώ να ανακαλέσεις.

Όπως επίσεις και την ύβρη "κυνικός" και "γραφικός" που χρησιμοόίησες για μένα. Εσύ είσαι στα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς και όχι εγώ, όπως ισχυρίζεσαι.

Αν βρείς από μένα κάποιν χαρακτηρισμό, και δεν συμφωνείς, σε παρακαλώ να τον αναφέρεις.

Ανδρέας "Βρίλ"
2006-01-20 00:47
Δηλωλω κατηγορηματικα οτι ο Απαν επραξε ως οφειλε και ενηργησε συμφωνα με τους κανονες λειτουργιας που εχουν θεσπιστει για την κοινοτητα του μεταφυσικου. Θα παρακαλουσα επισης τον Cap 10 να ειναι πιο προσεκτικος στις διατυπωσεις του. Αντιλαμβανομαι την προστριβη που δημιουργηθηκε απο το τοπικ με τους σταυρους αλλα δεν επιτρεπεται να τη μεταφερουμε και αλλου. Το μηνυμα ειναι οχι αλλο τρολινγκ. Δεν αφιερωνουμε τοσο χρονο καθε μερα για να βλεπουμε τσακωμους και κοκορομαχιες παρακολουθωντας τους ιδιους και τους ιδιους στο ιδιο εργο...
Νομίζω ότι η όλη συζήτηση είναι μια ντροπή.
Δύο «σπηλαιολόγοι», που έχουν βγάλει βιβλία για να εκμεταλευτούν μια θεματολογία που δημιούργησαν άλλοι, κατηγορούν όλους τους άλλους συγγραφείς που γράψαν πριν από αυτούς (και δημιούργησαν) το θέμα, ως απατεώνες, μπας και τους μειώσουν και πουλήσουν αυτοί στη θέση τους κάνα βιβλίο παραπάνω.

Ποιός θα ασχολούνταν όμως με τα βιβλία σας και τα «ψαξίματά» σας, αν δεν υπήρχε π.χ. ο Γιαννουλάκης, για να μας βάλει να ονειρευτούμε και να ενδιαφερθούμε για το τί γίνεται κάτω από τα πόδια μας; (Άσε που πουθενά ο ίδιος δεν λέει ότι πιστεύει ότι η Γη είναι Κούφια, και στο τελευταίο κεφάλαιο του Κούφια Γη, απ΄ό,τι θυμάμαι, εκφράζει και ο ίδιος τις επιφυλάξεις του και τοποθετεί τον Κάτω Κόσμο σε μια «άλλη πραγματικότητα» -- δεν νομίζω όμως ότι το διαβάσατε, έτσι δεν είναι

Λοιπόν κύριοι, να σας πώ τι βλέπω εγώ σ' αυτή τη συζήτηση;
1) Πουλάτε αυθεντία («είμαστε σπηλαιολόγοι, όλοι οι άλλοι είστε βλάκες»).
2) Αδιαφορείτε επιδεικτικά για ολόκληρες βιβλιογραφίες που λένε κάτι άλλο από αυτό που λέτε εσείς (δείτε τα μηνύματα του J. Bright), επειδή κατεβήκατε σε ένα πηγάδι (είναι σαν να λέει ένας πιλότος Cesna: «Δεν υπάρχουν εξωγήινοι, εγώ ανέβηκα εκεί πάνω και είδα», και κανένας να μην βγαίνει να του πει, «τι λες ρε ηλίθιε, έχει τρισεκατομμύρια άστρα εκεί έξω, και εσύ μας πουλάς αυθεντία επειδή πέταξες 50 μέτρα πάνω από το έδαφος;»)
3) Πιθανότατα είστε και βαλτοί, ποιός ξέρει ποιός σας έβαλε να το παίξετε «φύλακες» και «απομυθοποιητές» μιας ολόκληρης θεματολογίας για την οποία δεν έχετε ιδέα...

Κάπου ο δημόσιος υπάλληλος (ποιάς υπηρεσίας άραγε Λελούδας λέει «και τι βρήκαν ο Ναύαρχος Μπερντ και οι άλλοι που πήγαν εκεί;» (δεν θυμάμαι πώς το λεει ακριβώς, απαξιώ να ξαναδιαβάσω τις χαζομάρες ανθρώπων που νομίζουν ότι επειδή έμαθαν να γρατζουνούν μια κιθάρα μπορούν να εκφέρουν γνώμη για την κλασική μουσική - τέτοια είναι η αναλογία).
Ο Ναύαρχος Μπερντ, υπαλληλε και επίδοξε πωλητή βιβλίων, έψαχνε αυτό που εσύ επιμένεις ότι «ξέρεις» πως δεν υπάρχει. Έψαχνε θερμές κοιλότητες και κόσμους πέρα από τους πάγους, όπως και τόσοι μα τόσοι άλλοι πριν, ταυτόχρονα, και μετά από αυτόν...
Μου θυμίζεις όλους εκείνους που κορόιδευαν τον Κολόμβο όταν τους έλεγε ότι με ένα πλοίο μπορείς να κάνεις το γύρο της Γης...

Τέλος πάντων, με ενοχλήσατε πολύ, γιατί είστε δογματικοί, προσπαθείτε να αποτρέψετε τα παιδιά από το να ψάξουν μόνα τους ό,τι θέλουν να ψάξουν (Παιδιά, ψάξτε τα πάντα, μην ακούτε τους Λελούδες και τα άλλα ανθρωπάρια που μας θέλουν να υποκλινόμαστε στα επίσημα χαρτιά τους και να δεχόμαστε ότι μας λένε) και, το χειρότερο από όλα, βάζετε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι:

Ό,τι και να λέτε, υπάρχουν συγγραφείς που παρουσιάζουν θεματολογίες, που αναλύουν θέματα, που μας βάζουν να σκεφτούμε (όχι εσείς)
και υπάρχουν κι εκείνοι που απλώς εκματαλλεύονται μια θεματολογία που κάποιος άλλος δημιούργησε, για να βγάλουν χρήμα (βάλτε τα βιβλία σε χρονολογική σειρά, και θα καταλάβετε ποιός είναι ποιός -- δυστυχώς εσείς έρχεστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι και μάλλον κάπου εδώ ανήκετε...)

Και τώρα, καιρός να πώ και εγώ την άποψή μου: Δεν πιστεύω ότι η Γη είναι Κούφια. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχουν τεράστιες κοιλότητες μέσα της (ορισμένοι σεισμοί γίνονται εξάλλου από καταρρεύσεις τέτοιων κοιλοτήτων). Εξάλλου, όλες οι μοντέρνες πόλεις έχουν δημιουργήσει τεράστια δίκτυα στοών και σηράγγων από κάτω τους, γιατί να μην έχει συμβεί και κάτι ανάλογο σε πόλεις της αρχαιότητας;
Ίσως κάτι τέτοιο να είναι τα σπήλαια όπως αυτό στον Τσούτσουρο για το οποίο ακούσαμε και από τον Χαρδαβέλα (νομίζω όμως ότι ο Γιαννουλάκης έγραψε πάλι πρώτος για αυτό, και όχι ο Λελούδας, έτσι δεν είναι;...)