"Έφυγε" ο Σωκράτης Αικατερινίδης
Στις 24/12 του ετους που περασε εφυγε απο τη ζωη ο γνωστος ερευνητης και συγγραφεας Σωκρατης Αικατερινιδης...Ενας ανθρωπος που συνεδεσε το ονομα του με την ερευνα για τους εξωγηινους και τα ΑΤΙΑ. Ο Αικατερινιδης ηταν απο τους παλαιοτερους ερευνητες του χωρου της αναζητησης στην Ελλαδα και ηταν απο τους πρωτους που χρησιμοποιησαν συστημα συλλογης πληροφοριων και στοιχειων ανα περιοχη στην ελληνικη επικρατεια. Το αποτελεσμα των ερευνων του ηταν η εκδοση 3 βιβλιων με τιτλο "Εξωγηινα οντα στην Ελλαδα".Συνεργαστηκε με ολα σχεδον τα περιοδικα του χωρου, ενω μεσω της αρθρογραφιας του στις εφημεριδες, συνεβαλε στο να αποχαρακτηριστει η ερευνα του παραξενου ως κατι το περιθωριακο και το γελοιο ..
Δεν θα ξεχασω ποτε τον κ. Αικατερινιδη..Οταν τον επισκεπτομουν σε εκεινο το ταπεινο καφενειο καπου στην περιοχη του Βυρωνα και συζητουσαμε διαφορα ενδιαφεροντα πραγματα... Η υγεια του ειχε επιδεινωθει τα τελευταια χρονια και δεν εβγαινε συχνα απο το σπιτι. Το 2003 μου παραχωρησε συνεντευξη την οποια και μπορειτε να βρειτε στην ιστοσελιδα μας.
Καλο ταξιδι κυριε Σωκρατη...

Δεν τον ήξερα προσωπικά, όμως έχω διαβάσει δεκάδες άρθρα του σε γνωστό περιδικό. Πάντα με εντυπωσίαζε ο τρόπος που έγραφε για εξωγήινους, ΑΤΙΑ κ.ά. με τόση φυσικότητα και απλότητα. Μακάρι ο ελληνικός χώρος να απαρτιζόταν από ανοιχτόμυαλους όπως αυτός.
Αγαπητέ beetlejuice, αν μπορείς γράψε μερικά στοιχεία βιογραφικά (όπως ηλικία, μόρφωση, ενέργειες κ.λπ.). Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναφέρονται...
Αγαπητέ beetlejuice, αν μπορείς γράψε μερικά στοιχεία βιογραφικά (όπως ηλικία, μόρφωση, ενέργειες κ.λπ.). Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναφέρονται...
Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια για το χώρο της έρευνας των ΑΤΙΑ και των μεταφυσικών φαινομένων γενικότερα. Είχα διαβάσει μια συνέντευξή του παλιότερα σε ένα περιοδικό, όπου ανέφερε πως, όταν έφευγε από αυτή τη σφαίρα ύπαρξης, είχε φροντίσει το τεράστιο αρχείο του να περάσει στα χέρια ενός άλλου προσώπου. Ελπίζω αυτό το άλλο πρόσωπο, που ο ίδιος δεν αποκάλυψε, να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του με τον ίδιο ζήλο και την ίδια μεθοδικότητα.
Πραγματικά, όταν διάβασα την παραπάνω είδηση τα μάτια μου κοκκάλοσαν στην οθόνη του υπολογιστή μου...
Ένας εξαίρετος ερευνητής-μια πολύ καλή δουλειά μακροχρόνια βάση...
Τα βιβλία του ήταν από τα πρώτα που έχω διαβάσει σχετικά με τα θέματα των ΑΤΙΑ, και ειδικότερα με εμφανίσεις τους στον Ελληνικό χώρο.
Καλό ταξίδι αγαπητέ κ. Αικατερινίδη . . .
Ένας εξαίρετος ερευνητής-μια πολύ καλή δουλειά μακροχρόνια βάση...
Τα βιβλία του ήταν από τα πρώτα που έχω διαβάσει σχετικά με τα θέματα των ΑΤΙΑ, και ειδικότερα με εμφανίσεις τους στον Ελληνικό χώρο.
Καλό ταξίδι αγαπητέ κ. Αικατερινίδη . . .
Αγαπητοι φιλοι,διαβαζοντας αυτην την ειδηση δεν αισθανθηκα κατι αλλο παρα συγκινηση και θλιψη,εχοντας διαβασει το περιοδικο του κυριου Αικατερινιδη "Αστρικη Επαφη UFO"σε μια εποχη που τα αγορια τοτε της ηλικιας μου διαβαζαν Μπλεκ,τρουενο κτλ,με εκανε να νοιοθω διαφορετικα απο τους αλλους τριγυρω μου.Αυτο το συμβαν ειναι δυστηχως μια γροθια στην κοιλια της ελληνικης ερευνας των ΑΤΙΑ,δυστυχως δεν ξερω ποσοι ακομα ενεργοι ερευνητες υπαρχουν Εκει Εξω αλλα μαλλον ειναι παρα μα παρα πολυ λιγοι..ειθε το εργο του Κυριου Αικατερινιδη να μας ωθησει να ψαξουμε περισσοτερο.Καλο Ταξιδι κυριε Σωκρατη,θα μου λειψεις