Βυθισμένη πόλη κοντά στο Ηράκλειο;
Ανάμεσα στο Ηράκλειο και στη Τζια έχω ακούσει (από όχι και τόσο αξιόπιστη πηγή να εξηγούμαστε) ότι υπάρχει μια μεγάλη βυθισμένη πόλη. Αυτή η πόλη είναι η πόλη στην οποία βασίλευε ο Μίνωας ο οποίος είχε το παλάτι του στην Κνωσσό.
Βυθισμένες πόλεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Κρήτης (π.χ. Φαλάσαρνα) απλά η συγκεκριμένη λέγεται ότι είναι πολύ μεγάλη σε έκταση.
Αν ξέρει κάτι κανείς περισσότερα ας μας πει, ας παραθέσει και κανένα link.
Βυθισμένες πόλεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Κρήτης (π.χ. Φαλάσαρνα) απλά η συγκεκριμένη λέγεται ότι είναι πολύ μεγάλη σε έκταση.
Αν ξέρει κάτι κανείς περισσότερα ας μας πει, ας παραθέσει και κανένα link.
Την Τζια (οπως λεγεται η Κεα
......Μηπως εννοεις την Ντια, το μεγαλο νησι που βρισκεται εξω απο το Ηρακλειο;
Οπως και να εχει, δεν εχω ακουσει κατι, αν και ειμαι δυτης στην Κρητη. Ομοιως δεν εχω ακουσει κατι για καποια πολη στα Φαλασαρνα....εσυ την εχεις δει αυτην την πολη στα Φαλασαρνα; Σε τι βαθος βρισκεται; Εννοω ξερω για τα αρχαια Φαλασαρνα αλλα δεν ειχα ακουσει κατι για καποια τετοια πολη κατω απο την θαλασσα
Για πες μας και αλλα.....με ενδιαφερει το θεμα
......Μηπως εννοεις την Ντια, το μεγαλο νησι που βρισκεται εξω απο το Ηρακλειο;Οπως και να εχει, δεν εχω ακουσει κατι, αν και ειμαι δυτης στην Κρητη. Ομοιως δεν εχω ακουσει κατι για καποια πολη στα Φαλασαρνα....εσυ την εχεις δει αυτην την πολη στα Φαλασαρνα; Σε τι βαθος βρισκεται; Εννοω ξερω για τα αρχαια Φαλασαρνα αλλα δεν ειχα ακουσει κατι για καποια τετοια πολη κατω απο την θαλασσα
Για πες μας και αλλα.....με ενδιαφερει το θεμα
Στα Φαλάσαρνα, αν θυμάμαι καλά, δεν έχει βυθιστεί ολόκληρη η αρχαία πόλη αλλά το λιμάνι της. Η βύθιση ήταν αποτέλεσμα κάποιου σεισμικού γεγονότος και η κατακόρυφη μετατόπιση ήταν της τάξης των λίγων μέτρων. Όσο για την άλλη πόλη νομίζω ότι ο αγαπητός Andrew θα πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Sorry εννοούσα την Ντια, όπως είπες σωστα Voel.
Στα Φαλάσαρνα έχει βυθιστεί ένα τμήμα της αρχαίας πόλης όχι όλη η πόλη. Δεν χρειάζεται να είσαι δύτης για να την δεις μια και είναι κοντά στην παραλία.
Στα Φαλάσαρνα έχει βυθιστεί ένα τμήμα της αρχαίας πόλης όχι όλη η πόλη. Δεν χρειάζεται να είσαι δύτης για να την δεις μια και είναι κοντά στην παραλία.
Μήπως μπορεί να αναφέρει κανείς περισσότερα στοιχεία επί του θέματος;
Όπως π.χ πότε έγινε αυτή η βύθιση, αν υπάρχει κάτι επίσημο, κ.τ.λ.
Όπως π.χ πότε έγινε αυτή η βύθιση, αν υπάρχει κάτι επίσημο, κ.τ.λ.
Αγαπητέ Andrew υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που να συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης κάποιας βυθισμένης πόλης μεταξύ Ηρακλείου και Ντίας; Με ποιον τρόπο έγινε αυτή η διαπίστωση;
Αγαπητέ xontro_mpizeli σε ποια από τις δύο περιπτώσεις αναφέρεσαι;
Αγαπητέ xontro_mpizeli σε ποια από τις δύο περιπτώσεις αναφέρεσαι;
Η διαπίστωση δεν υπάρχει! Απλά άκουσα μια φήμη (όπως λέω από όχι πολύ αξιόπιστη πηγή) και θα ήθελα να την διασταυρώσω.
Ούτε ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα. Μια ερώτηση έκανα απλά και το όχι (αν κάποιοι κάνουν καταδύσεις εκεί) θα ήταν απόλυτα αποδεκτή σαν απάντηση.
Ούτε ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα. Μια ερώτηση έκανα απλά και το όχι (αν κάποιοι κάνουν καταδύσεις εκεί) θα ήταν απόλυτα αποδεκτή σαν απάντηση.