ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα…

αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα…

agaliarep10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού…
Κάμερες, Κάμερες, Κάμερες παντού…
Κάμερες που μας παρακολουθούν, κινητά τηλέφωνα που προδίδουν τι λέμε, πότε σε ποιόν, πού είμαστε, τι κάνουμε, διαβατήρια που έχουν στοιχεία για το τι κάνουμε, ποιοι είμαστε. Τσιπάκια που μπαίνουν στο χέρι με την δικαιολογία να ειδοποιούνται στο νοσοκομείο, σαν ένα άλλο σφράγισμα του κτήνους περιμένοντας την έλευση του.
Φάκελος, ένας φάκελος γεμάτος από την ζωή μας και ένας πράκτορας που θα έρθει κάποια στιγμή και θα μας πει, σαν να είμαστε ο κύριος Άντερσον ότι δεν πρέπει να μιλάμε και θα μας κλείσει το στόμα με μια και μόνο κίνηση, ένας μικρός Άντερσον που δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει Νίο.
Μια κάμερα στο σπίτι μας να μας λέει τι να κάνουμε, πότε να χαμογελάμε, θα μας ελέγχει στην δουλειά, στο σπίτι στο δρόμο και μόλις σκεφτούμε να κάνουμε κάτι τότε να καταλήξουμε κοιτώντας την αφίσα του μεγάλου αδελφού και να νιώθουμε χαρούμενοι που είμαστε μέρος του κόμματος και να νιώθουμε απέχθεια για τον εαυτό μας που τόλμησε να σκεφτεί κάτι κακό για αυτό…
Ένας πόλεμος, απίστευτα σκληρός να μας φέρνει σε αυτή την κατάσταση, ένας πόλεμος που το μοναδικό στοιχείο που έχουμε για την πραγματικότητα του αλλά και για το ότι συμβαίνει, να είναι το γεγονός ότι το δείχνει η τηλεόραση.
Ότι υπάρχει στην τηλεόραση είναι πραγματικότητα…
Έχει ανάγκες το κόμμα. Λίγη παραπάνω δουλεια χρειάζεται από εμάς και λίγα λιγότερα χρήματα. Και όλα μια χαρά.
Τελικά η ζωή αντιγράφει την λογοτεχνία ή το αντίθετο;

Ελάτε θα παίξουμε ένα παιχνίδι… αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα…
Οι μέρες περνάνε η μία με την άλλη σα ταινία κινέζικη χωρίς υπότιτλους..
Η τηλεόραση εξακολουθεί να απηχεί την πραγματικότητα
Και όταν στερεύει, δημιουργεί μια νέα..
Ετσι χωρις λόγο.. Απλά για να συνεχίσουν τα αγαλματάκια
να πιστεύουν πως υπάρχει κάποιο νόημα, κάποια δράση,, χωρίς όμως αντίδραση!
Οι μέρες περνάνε, γιορτές έρχονται, γιορτές φεύγουν..
Αγαλματάκια τάχα γελαστά, εύθημα, ξένοιαστα!!
Αγαλματάκια αμίλητα, μα και τόσο θορυβώδη!
Τρέχουν πέρα δωθε να προλάβουν... Να προλάβουν να ικανοποιήσουν "όλα" εκείνα που δήθεν πρέπει να αποκτήσουν..Γιατί έτσι τα θέλει η κοινωνία, έτσι θέλουν τα "άλλα" αγαλματάκια...Τα μεγάλα, τα σημαντικά..
Και κάπου εκεί ανάμεσα ίσως βρουν λίγο χρόνο να απελευθερωθούν από τον πηλό που τους εγκλωβίζει για να ερωτευτούν...Να ζήσουν..
Αλλά μπα... Ξεχνιούνται και ρίχνουν νερό...Και ο πηλός που προς στιγμήν μαλακώνει, πολύ γρήγορα τα κάνει ακόμα πιο άκαμπτα, έτοιμα να σπάσουν ,να διαλύθούν...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
… αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα…

Και το παιχνίδι...συνεχίζεται!!
Καλές γιορτές
2005-12-23 10:56
Και το παιχνίδι συνεχίζεται...

Πως βλέπετε την κίνηση με τις κάμερες, τα διαβατήρια, τον έλεγχο των κινητών και όχι μόνο τηλεφώνων;
Νομίζετε ότι μπορεί η όλη κατάσταση να γίνει στο μέλλον σαν τον Μεγάλο Αδελφό;
Πως νιώθετε που πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να σας παρακολουθεί κάποιος;
Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από τον έλεγχο;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Και το παιχνίδι συνεχίζεται...

Πως βλέπετε την κίνηση με τις κάμερες, τα διαβατήρια, τον έλεγχο των κινητών και όχι μόνο τηλεφώνων;
Νομίζετε ότι μπορεί η όλη κατάσταση να γίνει στο μέλλον σαν τον Μεγάλο Αδελφό;
Πως νιώθετε που πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να σας παρακολουθεί κάποιος;
Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από τον έλεγχο;

Καμία τύχη φίλε Agaliarep. Ιδιαίτερα αφού πλέον η "αστυνόμευση" αποτελεί και νόμο του κράτους. Κάμερες δήθεν για την κίνηση στους δρόμους, διαβατήρια νέου τύπου, έλεγχος τηλεφωνημάτων, sms, e-mail.
Ό,τι λέμε και γράφουμε παρακολουθείται για το ενδεχόμενο να "χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή ενανατίον μας"... Οποτε κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να γίνει αυτό.
Περιορισμός ατομικών ελευθεριών με περιτύλιγμα την τεχνολογική ανάπτυξη που τάχα απαλούστευσε τη ζωή μας!!!

Ο Μεγάλος Αδερφός ήδη "εργάζεται" για το κάλό μας..Εδώ και καιρό..

Το να μας παρακολουθεί κάποιος δε μας πειράζει αφου συνηθίσαμε και γουστάρουμε κιόλας( μιας και το μπανιστίρι έγινε τρόπος ζωής)...

Αν υπαρχει τρόπος να ξεφύγουμε; Μπα. Απλά θα προσαρμόζουμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας σ'αυτά τα νέα δεδομένα. Είτε μας αρέσει είτε όχι
2005-12-31 20:48
Το ωραιο ειναι οτι δουλευουμε εμεις για το συστημα
Εγκαθιστουμε καμερες παντου.
Στις επιχειρησεις,στα γραφεια,σε εξωτερικους χωρους,για λογους ασφαλειας.
Ακομα και στα σπιτια μας.Με το καταλληλο λογισμικο εχουμε εικονα μεσω διαδικτυου.
Οχι μονο εμεις!!!!
Πρόσφατα βρέθηκα στην Αγγλία και πραγματικά διαπύστωσα αυτό που συζητάτε.
Κάμερες παντού...
Καμία σχέση με εδώ. Εδώ στην Ελλάδα, προσωπικά, βλέπω κάμερες μόνο έξω από τράπεζες, πρεσβείες και προξενεία. Καμία μα καμία σχέση με το εξωτερικό. Πόσο μάλλον σε Αμερική και Μ.Βρετανία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν στις παραπάνω χώρες.
Δεν ξέρω αλλά δεν το βλέπω κ πολύ αρνητικά το θέμα.
Σκεφτείτε να τοποθετηθούν κάμερες και εδώ. Στους δρόμους, στα γήπεδα, στους πεζόδρομους και στα πάρκα. Τι θα αλλάξει; Θα συμπεριφερόμαστε διαφορετικά; Θα "προσέχουμε" να μην κάνουμε καμιά χοντράδα και μας βάλουν πρόστημο ή μας χώσουν μέσα; Πού είναι το κακό; Πολλές χωρές χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό και από ό,τι καταλαβαίνω πιάνει. Λιγότερη εγκληματικότητα και περισσότερη ασφάλεια.
Τώρα θα μου πείτε από την άλλη προσβάλλεται η προσωπική μας ζωή, Έλεος! Από που και ως που προσβάλεται; Γιατί; Επειδή σε παρακολουθεί μια κάμερα;

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω ότι απλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Σε κάθε τι καινούριο έτσι λέμε. "Πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Τι θα κάνουμε;" Σαν να μην υπάρχουν... Και όλα θα πάνε καλύτερα...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontro_mpizeli
...Τώρα θα μου πείτε από την άλλη προσβάλλεται η προσωπική μας ζωή, Έλεος! Από που και ως που προσβάλεται; Γιατί; Επειδή σε παρακολουθεί μια κάμερα;

Προσβάλλεται και πολύ μάλιστα φίλε Μπιζέλι.Είναι θέμα ατομικών ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων και προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό θέμα.
Τώρα για το πόσο παθητικά θα το υιοθετήσουμε ως κοινωνία και αυτό, δε θα διαφωνήσουμε, άλλωστε το πα και παραπάνω, ότι το "μπανιστίρι" μας αρέσει κιόλας.

Ομως δεν είναι τόσο απλό το θέμα.Απλά ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε τι θα επακολουθήσει...
Επίσημος έλεγχος ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και αλληλογραφίας κλπ..

Και το ερώτημα είναι απλό.... "Ποιος θα επεξεργάζεται όλες αυτές τις πληροφορίες και για ποιο σκοπό;;;
Για ποιο λόγο πρέπει να γνωρίζουν τι λέμε μεταξύ μας εδώ ή στο messenger;;
Για ποιο λόγο πρέπει να "βλέπουν" ανα πάσα στιγμή που είμαι ,με ποιον-α είμαι κλπ";

Η επίσημη απάντηση είναι ότι γίνονται όλα αυτά για τον περιορισμό της τρομοκρατίας!!!!

οκ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να χουμε
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsilof

Και το ερώτημα είναι απλό.... "Ποιος θα επεξεργάζεται όλες αυτές τις πληροφορίες και για ποιο σκοπό;;;
Για ποιο λόγο πρέπει να γνωρίζουν τι λέμε μεταξύ μας εδώ ή στο messenger;;
Για ποιο λόγο πρέπει να "βλέπουν" ανα πάσα στιγμή που είμαι ,με ποιον-α είμαι κλπ";

Η επίσημη απάντηση είναι ότι γίνονται όλα αυτά για τον περιορισμό της τρομοκρατίας!!!!

Πολύ σωστά!

Αυτό είναι το ερώτημα: το ποιός διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά. όντως αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση που παρουσιάζει συνωμιολογικές σκέψεις.
Αλλά και πάλι θα ξαναγράψω τι λέει ένας απλός άνθρωπος: "ε και;Και τι έγινε; Τι με νοιάζει εμένα ποιος διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά και τι κάνει. Εγώ κάνω τη ζωή μου και άμα τυχόν με εντοπίσουν για κάτι θα έχουν και δίκιο γιατί όλο και κάποια μαμουνιά θα έχω κάνει..."
Έτσι πιστεύω σκέφτεται ο απλός πολίτης οποιαδήποτε χώρας...
Εκτός από τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontro_mpizeli
...τι λέει ένας απλός άνθρωπος: "ε και;Και τι έγινε; Τι με νοιάζει εμένα ποιος διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά και τι κάνει. Εγώ κάνω τη ζωή μου και άμα τυχόν με εντοπίσουν για κάτι θα έχουν και δίκιο γιατί όλο και κάποια μαμουνιά θα έχω κάνει..."

Ο απλός άνθρωπος που τρέχει όλη τη μέρα να προλάβει... ούτε αυτό δε σκέφτεται! Μέχρι..... να την "πάθει" ο ίδιος.

Θα φέρω ένα παράδειγμα..
Θυμάστε όταν πρωτοίσχυσαν στην Ελλάδα τα φωτο-ραντάρ στους δρόμους; Αρχικά στη φωτο φαινόταν το αυτοκίνητο από οπτική γωνία που διακρίνονταν καθαρά οι επιβαίνοντες.. Ε, τότε αποκαλυφτήκαν κάποια "ζευγάρια" και επενέβη η αρχή προσωπικών δεδομένων και ο Δαφέρμος... Τώρα η φωτό δείχνει μονάχα την πινακίδα ή είναι από τέτοια οπτική γωνία που δε φένεται κανείς..

Και αυτό το λέω αφενός (γιατί χθες την έφαγα την 200€ στην Εγνατία ,Θεσ/νικη-Κατερινη) και αφετέρου για να ενισχύσω αυτό που είπες φίλε Μπιζέλι σχετικά με τα δεδομένα με τα οποία θα'ρχονται σε επαφή κάποιοι..

ΥΓ: Στο θέμα των πινακιδών αντέδρασαν κάποιοι και πέτυχαν κάτι, στην παγκόσμια αστυνόμευση που συντελλείται και με τις σφραγίδες των κρατών, υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει κανείς;;;
Προσωπική μου άποψη;...... Μπα...... Δε βαριέσαι.... ...Όλα καλά....
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsilof
Και αυτό το λέω αφενός (γιατί χθες την έφαγα την 200€ στην Εγνατία ,Θεσ/νικη-Κατερινη) και αφετέρου για να ενισχύσω αυτό που είπες φίλε Μπιζέλι σχετικά με τα δεδομένα με τα οποία θα'ρχονται σε επαφή κάποιοι..

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου αλλά υπάρχει και ένα αλλά.

Πες ότι δεν υπήρχαν κάμερες στην εθνική οδό. Δεν θα είχες φάει πρόστιμο και θα ήταν όλα μια χαρά. Μακάρι για σένα να συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τώρα όμως που υπάρχουν κάμερες ο απλός και ανυποψίαστος κοσμάκης τιμωρείται. Δεν είναι καλό αυτό; Υποθέτω ότι τώρα θα έβαλες μυαλό και δεν θα ξανατρέξεις στην εθνική. Δεν είναι ένα πλεονέκτημα αυτό ; Θα λιγοστεύψουν (αμήν και πότε) τα τροχαία ατυχήματα και θα ηρεμήσουμε σιγά σιγά σαν οδηγοί.
Δεν το λέω προσωπικά για σένα απλά παίρνω το παράδειγμά σου για να τοποθετηθώ.

Από την άλλη, πολύ σωστά αναφέρεις ότι με τις κάμερες καταπατούν στην προσωπική ζωή του καθενός. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό αυτό. Αν με πιάσει π.χ. μια κάμερα με την κοπέλα μου θα γίνει κάτι; Θα μας δει αυτός που ελέγχει το σύστημα παρακολούθησης και κάτι έγινε...

Ας σταματήσουμε επιτέλους και ας βάλουμε μυαλό.
Δεν πιστεύω ότι σε άλλες χώρες που εφαρμόζεται το σύστημα αυτό είναι τόσο κακό... Γιατί να μην εφαρμοστεί και εδώ;