ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Λονδίνο: αποστολή της Πυθέας.

Λονδίνο: αποστολή της Πυθέας.

Solon Aimonas Eautou10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2005-11-05 21:27
Από την επόμενη εβδομάδα και για λίγες μέρες θα παραβρεθώ στο Λονδίνο για προσωπικές μου υποχρεώσεις. Κατά τη διαμονή μου έχω σκοπό να επισκεφτώ διάφορα μέρη που αξίζουν την προσοχή της κοινότητας μας και να κάνω την απαραίτητη ανταπόκριση.
Όποιος γνωρίζει για κάποια περίεργη εκδήλωση, κάποιο συγκεκριμένο σημείο της πόλης που να παρουσιάζει ενδιαφέρον, κάποιο "παράξενο" μουσείο και οτιδήποτε σχετικό ας κάνει τον κόπο να απαντήσει στο θέμα αυτό.
Π.χ.: πριν λίγες μέρες άκουσα ότι γίνεται έκθεση UFO στο Λονδίνο, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω περισσότερες πληροφορίες.

Περιμένω την ανταπόκριση σας..
Γεια σου φίλε Νίκο!

Εύχομαι να περάσεις τέλεια στο μυστηριώδες και παράξενο Λονδίνο!

Όσον αφορά αυτό που ρωτάς, έψαξα σε μηχανή αναζήτησης, και βρήκα ότι θα αρχίσει έκθεση σχετικά με εξωγήινους στο μουσείο Επιστημής του Λονδίνου. Η έκθεση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε μην αγχώνεσαι, θα την προλάβεις!

Για περισσότερες πληροφορίες δες το site του μουσείου το οποίο είναι το : http://www.sciencemuseum.org.uk , και πιο συγκεκριμένα τον σύνδεσμο από το site για την συγκεκριμένη έκθεση στο http://www.sciencemuseum.org.uk/exh...liens/index.asp . Έχει πληροφορίες για το τι έχει η έκθεση, που βρίσκεται το μουσείο καθώς και τις τιμές των εισητηρίων για το μουσείο.

Κάπου έχω σε φυλλάδιο διάφορα παράξενα μέρη για το Λονδίνο καθώς και για άλλες πόλεις της Ευρώπης αλλά δεν μπορώ να το βρω! Ελπίζω να το βρω σύντομα και να σου παραθέσω κι άλλες πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Αγγλίας!

Υ.Γ: Τα χριστούγεννα θα επισκεφτώ και εγώ την Αγγλία, Πρώτα το Leeds και μετά το Λονδίνο! Μόλις γυρίσουμε να κανονίσουμε καφεδάκι για να μου δώσεις πληροφορίες και να μου μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου !!! Θα μου χρειαστούν!
2005-11-05 23:57
Εκπληκτικο!! Και μονο που θα παρεβρεθεις στη συγκεκριμενη εκθεση σε ζηλευω Νικο!

Ελπιζω να επιστρεψεις με ενα χορταστικο φωτορεπορταζ και χρησιμες πληροφοριες στην αποστολη σου για την Πυθεας. Θα σου προτεινα να ψαξεις και για καποιον απο τους γνωστους "στοιχειωμενους" πυργους ,νομιζω θα εχει ενδιαφερον να δουμε φωτογραφιες απο εκει
2005-11-06 19:38
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, η βοήθεια σου είναι σημαντική.
Εκτός του Μουσείου της Επιστήμης και τη σηγκεκριμένη έκθεση, θα προσπαθήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κανονίσω συνάντηση με τη Βρετανική Εταιρία Ψυχικών Ερευνών και ίσως με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Fortean Times για μία συνέντευξη.
Φυσικά και θα επισκεφτώ τα κλασικά σημεία του Λονδίνου, όπως το παλιό μέρος της πόλης, το Βρετανικό Μουσείο, την τοποθεσία με τα παλαιοβιβλιοπωλεία κ.λ.π..
Για το θέμα με τους στοιχειωμένους πύργους Μηνά, αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για αυτό που θα δω θα προσπαθήσω να επισκεφτώ έναν. Σίγουρα πάντως θα περάσω από τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, στα οποία υπάρχουν κάποιοι πιο συμβατικοί πύργοι.

Περιμένω επιπλέον στοιχεία από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι περισσότερο. Ευχαριστώ ξανά για τη βοήθεια Δημήτρη. :-)
2005-11-06 22:22
Solon για την κινηση σου αυτη το μονο που εχω να σου πω ειναι μπραβο.Και να σε ευχαριστησω βεβαιος.Η ερευνα και το ταξιδι που θα κανεις ανεβαζει την Πυθεας πολλα σκαλοπατια,δινοντας σε ολους μας ορεξη για περισσοτερες αποστολες στο εξωτερικο.Θελω να σου πω ακομη Solon οτι καθως γραφω αυτη την ωρα συγκινηθηκα λιγο.Ο λογος ειναι οτι γυρισα ενα-δυο χρονια πισω και θυμηθηκα στιγμες απο τα ¨παιδικα χρονια¨ της Πυθεας.Και επειδη δεν ειμαι απο τους ¨πατεραδες¨ της αλλα απο τους¨θείους¨της,θελω να δωσω συγχαρητηρια μεσα απ'αυτο το τοπικ,τοσο σ΄εσενα,οσο και στους υπολυπους ¨μπαμπαδες¨της,για την σπανια διαπαιδαγωγηση της.
2005-11-07 12:39
Ελπίζω όντως η Πυθέας να πάρει την ώθηση που χρειάζεται, όχι μόνο από εμάς αλλά από κάθε μέλος της. Με τη νέα μορφή του site της ομάδας, την οποία θα αρχίσουμε να δουλεύουμε από αύριο με το Χάρη, θα βλέπετε και πολλές συχνές ανανεώσεις.
Ήδη υπάρχουν αποστολές στην Κωνσταντινούπολη, στη Μάλτα(από το Xamini) και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας έτοιμες. Από εκεί και πέρα ελπίζω να ετοιμάσω κάτι καλό για το Λονδίνο, ίσως και για τη Βαρκελώνη από την οποία έχω πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και η ομάδα Πυθέας να αποκτήσει τη δυναμική της Gateway Team και του site του www.metafysiko.gr.

Οπότε, είναι καλύτερα να κρατήσουμε τα "μπράβο" μας για όταν θα γίνονται αυτές οι σκέψεις πράξη. Ελπίζω δηλαδή σύντομα..
2005-11-07 14:38
Χμ...δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται, αλλά αν έχεις όρεξη κάνε μια απόπειρα να επισκεφτείς το σπίτι του Τόλκιν. Είμαι σίγουρος ότι θα το έχουν κάνει μουσείο και αν είναι έτσι θα έχει ενδιαφέρον να δεις το χώρο μέσα στον οποίο δημιουργήθηκε μια από τις μεγαλύτερες μυθολογίες... αν πάλι δεν μπορέσεις, το Φεβρουάριο που μάλλοον θα βρίσκομαι Αγγλία θα προσπαθήσω να το βρω εγώ...
2005-11-15 12:34
Θα προσπαθήσω να το βρω μέσω κάποιας μηχανής αναζήτησης. Δεν ξέρω αν προλάβω να το επισκεφτώ βέβαια, μιας και δεν θα είμαι στο Λονδίνο πολλές μέρες.
Ευχαριστώ για τη πληροφορία Μιχάλης.
2005-11-25 22:56
Πάντως, αν μείνεις στην Αγγλία μέχρι τότε, και μπορείς να πεταχτείς στις 26, μέχρι την περιοχή του Manchester...
http://cgi.ebay.co.uk/Most-Haunted-...Qcm dZViewItem
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα μέλη της κοινότητας που με τις πληροφορίες του μου έδωσαν αρκετές ιδέες εμπλουτίζοντας το ταξίδι μου στο Λονδίνο ακόμα περισσότερο.
Παρακάτω παραθέτω ένα "ημερολόγιο" με ορισμένα από τα μέρη που επισκέφτηκα, μαζί με κάποιες φωτογραφίες.

Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να παρουσιάσω κάποια θέματα, μιας και από το οληγοήμερο αυτό ταξίδι μου έφερα ούτε λίγο ούτε πολύ 600 φωτογραφίες και 20 βιβλία σχετικά με την ιστορία, τα μυστήρια και τα παράδοξα του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας.