Πύλη του Παραδείσου: Γνωρίζετε αυτό το σύμβολο;
Γιατί εγώ δεν βλέπω τις φωτογραφίες ;
Ούτε εγώ μπορώ να δω τις φωτογραφίες με Mozila Firefox. Μπείτε στο φόρουμ με Microsoft Internet Explorer και δεν θα αντιμετωπίσετε λογικά κάποιο πρόβλημα. Σε εμένα τουλάχιστον το πρόβλημα λύνετε.
Φιλικά,
Φιλικά,
Αυτό που εννοώ LuX είναι αν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τα ψηφιδωτά, πότε κατασκευάστηκαν, από ποιους ή ποιον καλλιτέχνη, κλπ. αλλά και γενικά αν υπάρχουν στοιχεία για την ιστορία της εκκλησίας, μιας και συχνά μπορείς να βρεις απαντήσεις σε ερωτήματα για το εσωτερικό της μαθαίνοντας το παρελθόν της.
Φιλικά,
Φιλικά,
Μετέφερα τις φωτογραφίες στον server της Κοινότητας μας, οπότε τώρα ελπίζω να έχει λυθεί το πρόβλημα.
....................
Παράθεση:
| Επίσης, να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι όντως τα σύμβολα παρουσιάζονται ανά ζεύγη. Αυτό από μόνο του πιστεύω ότι θέλει κάποια περαιτέρω ανάλυση, |
Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με αναπαράσταση του αισθητού κόσμου και της ανθρώπινης φύσης. Δηλαδή, τα ζεύγη συμβολίζουν την διττή φυσιογνωμία του ανθρώπου [και της φύσης.. αρσενικό-θηλυκό, μέρα-νύχτα, ήλιος-σελήνη, έλξη-απώθηση, ζωή-θάνατος κ.λπ.], άρα απευθύνονται σε ανθρώπους.. και από το όνομα της Πύλης .. του παραδείσου, καταλήγουμε πάλι σε αυτό το συμπέρασμα ότι τα σύμβολα αναπαριστούν τον άνθρωπο, τις ιδιότητες ίσως που οφείλει να έχει ή την προετοιμασία την οποία πρέπει να κάνει για να εισέλθει, να περάσει την πύλη...