ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Νεκροι σε ονειρα

Νεκροι σε ονειρα

elenlepen7 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2014-05-17 03:26
Γεια σας και παλι..θα ηθελα να σας ρωτησω αν
Βλεπετε ποτε στον υπνο σας νεκρους ανθρωπους και σας εχουν μιλησει; Πως αντιδρασατε; Θελανε να σας πουν κατι; Εγω βλεπω συχνα για την ηληκια μου νεκρους συγγενεις μου και αλλες φορες μου μιλουν αλλες φορες οχι αλλες φορες βλεπω χαζα ονειρα με αυτους...την τελευταια φορα που ειδα στον υπνο
Μου εναν νεκρο συγγενη μου γταν ενας αγαοημενος μου θειος ο οποιος πεθανε οταν ημουν 6 χρονων τον λατρευα και που λετε τον ειδα με κουστουμι μαυρο και χαρηκα πολυ που τον ειδα κ τον φωναξα
Κ δεν γυρισε καν να μου μιλησει και τελικα μετα απο ενα μηνα πεθανε ο αδερφος του απο καρκινο :-( σας εχει τυχει να δειτε κ εσεις στον υπνο σας νεκρους ;;;
2014-05-18 03:00
Κανενας;;;;
2014-05-18 09:14
Εικαζεται οτι:
Νεκρους συγγενεις μπορουμε να δουμε στον υπνο μας ΟΜΩΣ δεν κανει λένε να μας μιλησουν!
Εαν αυτο συμβει και παντα συμφωνα με την λαικη παραδοση, τοτε καποιο κακο προκειται να μας τυχει.
Θα σου πω ομως και τούτο:
Οταν ημουν εφηβη η αγαπημενη μου γιαγιά πεθανε απο εγκεφαλικό.
Αρκετες εβδομαδες μετά την ειδα στον υπνο μου, να μου φωναζει με καποιο τροπο απο μακρυά πως εκτος απο εγκεφαλικό ειχε και καρκίνο.
Την ''εβλεπα'' εξω καπως μακρυά κι εγω λεει ημουν μεσα σε ενα αγνωστο σε εμενα σπιτι πισω απο μια ξυλινη πορτα που δεν ειχε τζαμι στο πανω μερος της, το τζαμι δηλαδή ελειπε.
Το ονειρο αυτο το διηγηθηκα τοτε στην μητερα μου η οποια με την σειρά της ρωτησε τον οικογενειακο μας γιατρό που ηταν τοτε γιατρος στο νοσοκομειο που εξεπνευσε η μητερα της και γιαγιά μου.
Τον ακουσε εκπληκτη να της απαντα πως ναι, της ειχε διαγνωσθει και καρκίνος σε πολυ αρχικο σταδιο και δεν θυμαμαι καν εαν της ειπε και πού. Ειναι μια λεπτομερεια που δεν γνωριζω γιατι δεν μας την ειχαν πει, ισως δεν ειχε και καμμια σημασια λογω της μη αναστρεψιμης καταστασης απο το βαρύτατο εγκεφαλικό.
Θα σου γραψω ομως και το αλλο:
Την μητερα μου που πεθανε το 2002 και τον πατερα μου που τον εχασα επισης το 2006 ΔΕΝ θυμαμαι να τους ονειρευτηκα ποτέ!
Επισης σε πολυ μικρη ηλικια η κολλητη φιλη της μητερας μου ειχε χασει πριν χρονια την δικη της μητερα.
Ημουν μπροστα σε αυτην την διηγηση οπου η φιλη της μητερας μου και μολονοτι ειχαν περασει κοντα 3 χρονια απο τον θανατο της μητερας , ελεγε πως καθε βραδυ εβλεπε την νεκρη της μάνα στον υπνο της να της δειχνει τον ταφο της και να της λεει: "Ελα να με βγαλεις απο εδω γιατι σκάω''!
Επειδη ουτως ή αλλως τα 3 χρονια απο την ταφή ειχαν παρελθει η φιλη της μητερας μου προχωρησε σε εκταφή προκειμενου να συλλεγουν τα οστά της μητερας της και να μπουν στο οστεοφυλακιο.
Οταν οι εκταφεις ανοιξαν σκαβοντας το μνήμα βρηκαν το σωμα της νεκρης μητερας της φιλης της μητερας μου εντελως αναλλοιωτο!
Το εβγαλαν, το τυλιξαν με ενα καθαρο σεντόνι και το εθαψαν σε αλλο μερος χωρις φερετρο και σε πιο ρηχό λακκο για να αποσυντεθει πιο ευκολα.
Εκτοτε η φιλη της μητερας μου ΔΕΝ ονειρευτηκε ποτέ ξανά την νεκρη της μητερα.
2014-05-18 17:35
Πωπω ανατριχιασα!
Θα πω και εγω ενα περιστατικο οταν η μαμα μ
Θα παντρευοταν με τον μπαμπα μ (ο πατερας της πεθανε οταν ηταν αυτη 2 χρονων) τα ξημερωματα ειδε στον υπνο της μια ασχετη τον πατερα της μαμας μ με κουστουμι κιτρινο κ τον ρωτησε που πας δημητρη! Κ αυτος της ειπε παω στο γαμο της κορης μου!
Κ οταν πεθαινει γενικα καποιος συγγενης μ παντα τον βλεπω 2-3 φορες στον υπνο μ κ μ μιλανε κιολας !!! Μια φορα οταν ημουν γυμνασιο ειχε πεθανεο μια γρια θεια μου αλλα δεν ειχα πολλες επαφες μαζι της κ λοιπον ενα βραδυ ειδα στον υπνο μ οτι με περιμενε εξω απο το νεκροταφειο κ ηθελε μα μ δωσεο χρηματα γιατι δεν μ εδωσε εκεινα τα χριστουγεννα αλλα εγω επειδη κατακαβαινα οτι εχει πεθανει δεν τα επερνα!
Επισης μια εβδομαδα πριν βγουν τα αποτελεσματα απο τις πανελληνιες ειδα στον υπνο μ εναν θειο μ κ ημουν (στο ονειρο) σπιτι του και ηταν πολυ κοσμος κ ειχαμε τελειωσει το φαγητο κ θα πηναμε κρασι κοκκινο κ με ρωταει αυτος ο θειος μου μπροστα σε ολους ποτε θα βγουν τα αποτελεσματα σου απο τις πανεληνιες; Κ του ειπα σε μια εβδομαδα κ μου ειπε ας πιουμε τοτε στα αποτελεσματα σου!!! Και τσουγκρισαμε ολοι τα ποτηρια μας!!! Αρα οι νεκροι ποστευω κατι θελουν να μας πουν οταν ερχονται στα ονειρα μας!!!!
2014-05-19 02:04
Πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο να ξεκαθαρισεις τι απο τα δυο συμβαινει: εξωτερικη πνευματικη υποσταση ή ψυχικες (μεταψυχικες) δυναμεις ενος ζωντανου οργανισμου;

Η παραψυχολογια μιλαει για ενα ειδος ψυχικης ιδιοτητας που λεγεται ψυχομετρια, την οποια μπορει να εκδηλωνει ο οργανισμος ενος ασταθους ψυχολογικα ατομου (μεντιουμ), και η οποια ειναι ικανη να κανει τετοιου ειδους διαγνωσεις εξωαισθητιριακης πληροφοριας, οπως στο θεμα μας. Απο την αλλη ειναι μια τοσο περιεργη κατασταση, καθως επισης και του μεντιουμ το οποιου η κατασταση ειναι η υπνωτιστικη βυθιση, που με κανει να σκεφτω οτι ισως αυτο το πλαισιο, μπορει να λειτουργει ως πνευματικος ελκυστης, καποιου πνευματος εξω απο το οριο του ζωντανου σωματος (νεκρο). Πως ομως μπορεις να ξερεις οτι το ψυχομετρικο φαινομενο της αναγνωσης πληροφοριας, δεν προερχεται απο μια ανεπτυγμενη ιδιοτητα του ασυνειδητου και μονο; Δεν μπορεις.

Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα . Το προβλημα του πως λειτουργει η ψυχομετρια.

Ακομα και αν κανεις διαλογο με το εμφανιζομενο υποτιθεμενο πνευμα, και σου δωσει τις πιο αγνωστες απαντησεις , ακομα και τοτε δεν θα μπορεις να εισαι ποτε συγουρη για τι ακριβως απο τα δυο συμβαινει. Αλλα δεν θα σταματησουμε να ψαχνουμε τροπους και μεθοδους, με την ελπιδα να μας οδηγησουν μια μερα στην αληθεια...
2014-05-19 08:40
Θα αναφερω κατι που δεν εχει να κανει ομως με νεκρους αλλα με ενα ζωντανο τότε ατομο που εχει πλεον φυγει απο την ζωη.
Ο,τι θα αναφερω το εχω σαν βαρος τροπον τινα στην συνειδηση μου.
Μεσα στο πατρικο μου σπιτι μετά τον θανατο των γονιων μου, παρεμεινε μονον η θεια μου, η αδελφη δηλαδη της μητερας μου η οποια για εμενα ηταν ειλικρινα σαν δευτερη μάνα.
Επειδη εγω τοτε ζουσα στο κεντρο μακρυα απο το πατρικο μου (ειχα κανει αυτο που λενε την επανασταση μου), καθε Κυριακη το ειχα καθιερωσει να τους επισκεπτομαι.
Την συνηθεια αυτη την κρατησα και οταν οι γονεις μου πεθαναν και στο σπιτι απεμεινε μονο η θεια μου.
Δυστυχως δεν ειχα διολου αντιληφθει πως η γυναικα ειχε αρχισει να πασχει απο Αλτσχαιμερ (ηταν 82 ετων) και μολονοτι οι ξαδελφες μου και ανηψιες της που κατοικουσαν στον επανω οροφο μου ειχαν τονισει πως κατι δεν παει καλα με την συγκεκριμενη θεια.
Ετσι μια Κυριακη του Ιουνιου του 2008 κατα την διαρκεια μιας επισκεψης μου κι ενω η γυναικα ουσιαστικα παραλογιζοταν, παρεξηγησα τα λεγομενα της κι εφυγα απο το σπιτι για να μην ξαναγυρισω ποτέ πλεον.
Φροντισα μαλιστα να αλλαξω και τους τηλεφωνικους μου αριθμους -σταθερό και κινητο- και εδωσα και στις ξαδελφες μου να καταλαβουν πως ουδεμια σχεση ηθελα να εχω πλεον μαζι τους.
Και ενω ο χρονος κυλουσε αρχισα να βασανιζομαι απο εφιαλτες οποτε ξαπλωνα να κοιμηθω.
Ειτε ηταν μεσημερι ειτε ηταν βραδυ, οποτε εκλεινα τα ματια μου να ξεκουραστω ο εφιαλτης ηταν παντα εκει και ηταν παντα ο ιδιος.
''Εβλεπα'' πως ημουν στο πατρικο μου μονο που στεκομουν κρυμενη εξω στην πισω βεράντα και κοιτουσα μεσα.
Μεσα στο σπιτι ''εβλεπα'' την θεια μου να ουρλιαζει, να πετα κατω πραγματα, να πηγαινοερχεται σαν τρελλη και ολο το πατωμα ηταν γεματο κεριά αναμμενα. Υστερα ανοιγε την πορτα και οργισμενη εφευγε κι εγω ουρλιαζα αλλα η φωνη μου λεει δεν εβγαινε, κι ας προσπαθουσα να φωναξω ''θεια που πας''?
Ηταν τοσο εντονος ο εφιαλτης που καθε φορα πεταγομουν αλαφιασμενη και ελεγα στον συντροφο μου : ''Κατι συμβαινει με την θεια μου στο πατρικο μου''.
Ο εγωισμος μου ομως που ειχε θιχτει δεν με αφηνε να επικοινωνησω και να δω τι συμβαινει.
Περασε ολο το 2009, μπηκε το 2010 και ο εφιαλτης ηταν παντα εκει να με τυραννά.
ΩΣΠΟΥ, την 1η Μαρτιου του 2010 οι ξαδέλφες μου αναγκαστικα με επισκεφθηκαν για να μου ανακοινωσουν πως η θεια μας πεθανε χτυπημενη απο το Αλτσχαιμερ.
Την 3η Μαρτιου, δυο ημερες αργοτερα και μετα την κηδεια επεστρεψα τελικα στο πατρικο μου σπιτι σαν επισκεπτης στον επανω οροφο.
Αυτο ειναι κομματι απο την διηγηση των ξαδελφων μου για το χρονικο διαστημα που εγω δεν ειχα καμμια επικοινωνια :'' Αν ηξερες τι τραβηξαμε, ξυπνουσαμε ολοι την νυχτα, καθε νυχτα, ουρλιαζε, εβριζε, πετουσε πραγματα κατω, εσερνε τους καναπεδες, κατεβαζε τα καδρα, αναγκαστηκαμε και φεραμε γυναικα να την προσεχει γιατι ολο εφευγε'' κλπ.
Ο,τι δηλαδη ονειρευομουν τοσο καιρο, ενας απιστευτος εφιαλτης μεσα απο την δυναμη του ανθρωπινου νου ερχοταν να μου φερει το μηνυμα πως κατι κακο συμβαινει.
2014-05-19 10:13
Και μια ακομη ιστορια που πραγματικα απαντά στο νημα σου και ισως ειναι η πλεον ενδεικτική.
Η γιαγια μου η Μαρια, η μητερα της μητερας μου δηλαδη, ηταν απο την Κεφαλλονιά.
Εφυγε πολυ νεα απο εκει, γνωρισε τον παππου μου παντρευτηκε στην Αθηνα κι εκανε 4 παιδια.
Πισω της, στην Κεφαλλονιά δηλαδη αφησε μια αδελφή την Αικατερινη την οποια κυριολεκτικα λατρευε.
Η Αικατερινη παντρευτηκε επισης στην Κεφαλλονια ομως κι εκανε 2 κορες.
Οσο οι δυο αδελφες, η Μαρια και η Αικατερινη δηλαδη ηταν νεες και τηλεφωνικα επικοινωνουσαν και καποιες φορες η μια επισκεπτοταν την αλλη.
Οταν τα χρονια περασαν η επικοινωνια περιοριστηκε μονον στην τηλεφωνικη επαφή.
Γερασαν και η μετακινηση ηταν δυσκολη.
Οταν η γιαγια μου εγινε 77 χρονων η Αικατερινη που διεμενε στην Κεφαλλονιά απεβιωσε.
Οι γονεις μου εκρυψαν καλα απο την γιαγια μου τον θανατο της αγαπημενης της αδελφης για να μην την πληγωσουν και της ελεγαν πως οι κορες της την ειχαν παει σε καποιο χωριο, μακρυα απο την Σαμη, οτι ηταν καλα αλλα τηλεφωνο εκει δεν ειχε.
Περασαν αλλα 3 χρονια η γιαγια μου εγινε 80 χρονων και καπου εκει χτυπηθηκε απο ισχυρο εγκεφαλικο.
Αυτο ηταν ενα γεγονος που οι ανηψιες της στην Κεφαλλονια δεν το πληροφορηθηκαν και λογω της αναταραχης εδω ουτε οι δικοι μου φροντισαν να τις ενημερωσουν.
2-3 ημερες μετα το εγκεφαλικο αυτο επεισοδιο, ξημερωματα η γιαγια που πεθανε κι αυτη.
Την ιδια ακριβως ωρα οι ανηψιες της στην Κεφαλλονια που δεν γνωριζαν τιποτε ειδαν και οι δυο το ιδιο ονειρο.
Ειδαν δηλαδη πως η μητερας τους η Αικατερινη και η θεια τους η Μαρια, η γιαγια μου δηλαδη, συναντηθηκαν και αγκαλιαστηκαν μεσα σε ενα απλετο φως!
Τηλεφωνησαν η μια στην αλλη πεπεισμενες πως μαλλον η θεια τους στην Αθηνα ειχε πεθανει.
Εμειναν κυριολεκτικα αναυδες οταν η μητερα μου κλαιγοντας τους το ανακοινωσε επιβεβαιωνοντας τους οτι οντως η ωρα του θανατου και η ωρα που ειδαν το ονειρο συνεπιπταν απολυτα!