ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Κινητο τηλεφωνο σε ταινια του 1928 και 1938. Ταξιδιωτες απο το μελλον.

Κινητο τηλεφωνο σε ταινια του 1928 και 1938. Ταξιδιωτες απο το μελλον.

SAM_5027 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2013-06-07 08:52
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Old Guard Grenadier Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν είπα ότι πρέπει να το δεχτούμε αλλά είναι σαφώς μία πιο λογική εξήγηση να έκανε κάποια εταιρεία πειράματα από το να ταξίδεψε κάποιος πίσω στον χρόνο

Με ευχαριστείς αργότερα,διάβασε εδώ και εδώ
2013-06-13 17:12
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου SAM_502 πραγματικά πιστεύω πως ψάχνεις αρκετά αυτά τα θέματα
και δίνεις τις απαντήσεις και μας προσγειώνεις την σκέψη ομαλά....

Θυμάμαι στην αρχή της καριέρας μου όταν μου έπεσε ένα περιοδικό στα χέρια
μου το Computerworld το 1974 είχε φωτό την πρώτη οθόνη χωρίς καθοδικό
σωλήνα 1.5 cm πάχος μιας Ιαπωνικής εταιρείας και από ότι είχαμε μάθει απο
ενημέρωση από κάποιους Αμερικανούς που μας έκαναν ένα σεμινάριο πως
υπήρχε σαν προϊόν έρευνάς πάνω από 10 χρόνια.
Και το θέμα είναι πώς ήταν και έγχρωμη..
Οπότε πιστεύω απόλυτα αυτό που αναφέρεις...
Πολλές εφευρέσεις που τις βλέπουμε σαν νέες έχουν αρκετές δεκαετίες
ζωής μέσα στα εργαστήρια...

Ευχαριστώ.
2013-06-13 22:18
[QUOTE=AVATARGR;104461]Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου SAM_502 πραγματικά πιστεύω πως ψάχνεις αρκετά αυτά τα θέματα
και δίνεις τις απαντήσεις και μας προσγειώνεις την σκέψη ομαλά....

Συμφωνώ απολύτως.
Χωρίς κριτική σκεψη σε λίγο θα πιστεύουμε οτι μας χαφτουν. Και δεν είναι και λιγα.
Δεν υπάρχει κάτι το περίεργο σε αυτό. Μπορεί να είναι πολύ παλιά συσκευή ασύρματης επικοινωνίας. Ή μαγνητοφωνάκι. Σε μια επαναστατική ταινία, αυτή η εικόνα μπορεί να εννοεί οτι κάποιοι δέχονται οδηγίες απο άλλους ή τους δίνουν αναφορά. Ή οτι έχουν και ακούνε κάτι που επαναλαμβάνεται, αν είναι μαγνητοφωνάκια.

Όμως μπορεί να είναι και κάτι άλλο. Πρέπει να ξέρουμε το σενάριο της κάθε ταινίας, για να πούμε τι είναι αυτό που φαίνεται να κρατάνε στο αυτί τους. Μπορεί να εννοεί κάτι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που μας φαίνεται χωρίς να ξέρουμε τις ιστορίες. Σε μια μεταφυσική ταινία, μπορεί να μιλάνε σε "στοιχειωμένο" αντικείμενο, πχ να κρατάνε λυχνάρι και να τους μιλάει το τζίνι. Ή να υποδύονται τους παράλογους που μιλάνε σε αντικείμενα.

Σχεδόν ταυτόχρονα έχουν κυκλοφορήσει και επεξεργασμένη αρχαία αιγυπτιακή τοιχογραφία οπου υποτίθεται οτι ο αρχαίος μιλάει στο κινητό του. Αυτές τις αστειότητες δεν τις βγάζουν τυχαία μαζί.
2013-07-17 22:01
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ελευθέριος Παλιγγίνης Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε μια επαναστατική ταινία (...)
Άλλωστε για να καταλήξουμε οτι αυτό που φαίνεται "είναι κινητό", όπως δημιουργείται αρχικά εντύπωση στον μέσο σημερινό άνθρωπο, θα έπρεπε να ήταν γνωστή στους θεατές της εποχής, η εικόνα του ανθρώπου που μιλά αγχωμένος στο κινητό. Κάτι που χωρίς αμφιβολία δεν ισέχυε, γιατι και αν υποθέσουμε οτι ήταν ήδη υπαρκτή τεχνολογία, τότε σίγουρα δεν ήταν καθόλου διαδεδομένη και το κοινό της ταινίας δεν την ήξερε · συνεπώς, κινητό δεν είναι.
2013-08-03 22:36
Φίλοι μου η απάντηση είναι στο παρακάτω link.. Δυστηχώς τπτ το μεταφυσικό και εδώ

http://www.missourah.com/2010/10/29/...age-from-1928/