Περίεργο φαινόμενο σε φίλο μου
Λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα έγινε χτες το βράδυ, από ότι μου είπε ο φίλος μου στις 3 το βράδυ Καθόταν στο κρεβάτι και βρισκόταν μεταξύ ξύπνιου και ύπνου και εκείνη την στιγμή χτύπησε το κιν του το σήκωσε και άκουσε μια αντρική φωνή χωρίς όμως να υπάρχει κλίση. Στην συνεχεία μου είπε ότι δεν μπορούσε να κουνηθεί και είδε σιγά σιγά να βγαίνει κάτω από το κρεβάτι μια φιγούρα που έμοιαζε σαν φιγούρα κοριτσιού και έκλεισε τα μάτια του είπε το πάτερ ημών και σταμάτησαν όλα αυτά. Να σημειώσω ότι το σπίτι του έχει προηγούμενα, όταν ήταν ακόμα μωρό οι γονείς του έβλεπαν σκιές και άκουγαν φωνές ωμός κάλεσαν παπά και αυτό έληξε. Τι μπορεί να ήταν αυτό;
Η λογική εξήγηση είναι αυτό που ανέφερες..Το ότι ήταν ανάμεσα ύπνου και ξύπνιου..Σε τέτοιες στιγμές το μυαλό δεν βρίσκεται ούτε στο συνειδητό αλλά ούτε στο ασυνείδητο κομμάτι του..Οι ''παραισθήσεις'' δηλαδη αυτού του σταδίου(REM sleep) μεταφράζονται ως πραγματικότητα στο μυαλό!..Συνήθως δε,σε αυτές τις καταστάσεις το σώμα δεν κινείται..Φαντάζομαι επειδή το προστατεύει ο εγκέφαλος από τον τραυματισμό,καθώς αντιλαμβάνεται τη φόρτιση!..
Αυτή ειναι κυρίως η άποψη μου και πράγματα που είχα διαβάσει παλιότερα!..
Πιο συγκεκριμένα μπορείς να δεις εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
Όσο για τη μεταφυσική πλευρά του θέματος δεν έχω να πω κάτι περί μόρας!..Ελπίζω να σε διαφωτίσουν οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες~
Αυτή ειναι κυρίως η άποψη μου και πράγματα που είχα διαβάσει παλιότερα!..
Πιο συγκεκριμένα μπορείς να δεις εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
Όσο για τη μεταφυσική πλευρά του θέματος δεν έχω να πω κάτι περί μόρας!..Ελπίζω να σε διαφωτίσουν οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες~
Δεν το καταλαβαινω ειλικρινα.
"Χτυπησε το κινητο του χωρις να υπαρχει κληση"?????????????
Μηπως ευρισκομενος μεταξυ υπνου και ξυπνιου αρχισε να ονειρευεται?????
Δεν το αμφισβητω ομως δεν το καταλαβαινω.
"Χτυπησε το κινητο του χωρις να υπαρχει κληση"?????????????
Μηπως ευρισκομενος μεταξυ υπνου και ξυπνιου αρχισε να ονειρευεται?????
Δεν το αμφισβητω ομως δεν το καταλαβαινω.
κοιτα αυτο με το κινητο δεν μπορω να στο εξηγησω ακριβως γιατι καμια φορα οταν εισαι σε φαση υπνου και ξυπνιου μπορει να νομιζες οτι χτυπησε το κινητο και στην πραγματικοτητα να μην χτυπησε οπως και να εκανες κατι και να μην το θυμασαι συμβαινει συχνα.. ισως ο φιλος σου για μερικα δευτερολεπτα ονειρευοταν αυτη την σκηνη να σηκωνει το τηλεφωνο....οσο για την σκια του κοριτσιου θα μπορουσε να σχετιζεται με την μορα αλλα και παλι πιστευω οτι αφορα το κομματι των παραισθησεων.οι παραισθήσεις, όταν προκύψουν, σταδιακά αποσυνδέουν τον άνθρωπο από το περιβάλλον του, ώστε να μη μπορεί πια να αντεπεξέλθει, να κανει καποια κινηση και να αντιδρασει.
Ευχαριστώ όλους σας για της πληροφορίες. Μου είπε ότι το κιν του χτύπησε και το σήκωσε, αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να ήταν όνειρο είναι ότι δεν θυμάται πολλά από τα λόγια που του είπε ο άνδρας.
Φιλε δεν ξερω τι συμβενει,το θεμα μου φαινετε καπως αλλοκοτο..κατα την γνωμη μου ισως να ηταν αληθινο αυτο που ειδε γιατι καμια φορα οσα βλεπεις μεταξυ υπνου-και ξυπνιου ειναι αληθινα αλλα η ποιο λογικη εξηγηση ειναι οτι ισως η φιγουρα που ειδε να ηταν μορα..για το τηλεφωνο δεν μπορω να σου δωσω μια ικανοποιητικη απαντηση..τελος παντων για ρωτησε τον φιλο σου αν θυμαται κατι απο αυτα που του ελεγε η αντρικη φωνη στο τηλεφωνο μηπως καταληξουμε σε καποιο συμπερασμα..
καλη συνεχεια
καλη συνεχεια
Ακρετά πιθανό να του έτυχε κάποια μορφή υπνικής παράλυσης ή όπως συχνά την αποκαλούμε μόρα. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...BD%CE%BF%CF%85
Μου έχει τύχει και εμένα δύο τρεις φορές, είναι αρκετά τρομακτικό μέχρι να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση. Μετά επέρχεται απομυθοποίηση και αρχίζεις να ξεφεύγεις.
Μπορεί να νιώθεις και ότι πνίγεσαι ή να έχεις οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις.
Δεν θεωρείται παθολογική κατάσταση εκτός αν σου συμβαίνει συχνά. Καλό είναι πάντως αν και όταν το βιώσει κάποιος να σημειώσει ότι περίεργο του είχε συμβεί πριν πέσει για ύπνο, πχ. αν είχε ιδιαίτερο στρες, αν ήταν βουλωμένη η μύτη του και ανέπνεε δύσκολα, αν είχε φάει κάτι πολύ βαρύ, ακόμα και αν είχε πολύ βαριά σκεπάσματα ή αν ίδρωνε. Έτσι στο μέλλον θα μπορεί ίσως να το αποφεύγει.
Μου έχει τύχει και εμένα δύο τρεις φορές, είναι αρκετά τρομακτικό μέχρι να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση. Μετά επέρχεται απομυθοποίηση και αρχίζεις να ξεφεύγεις.
Μπορεί να νιώθεις και ότι πνίγεσαι ή να έχεις οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις.
Δεν θεωρείται παθολογική κατάσταση εκτός αν σου συμβαίνει συχνά. Καλό είναι πάντως αν και όταν το βιώσει κάποιος να σημειώσει ότι περίεργο του είχε συμβεί πριν πέσει για ύπνο, πχ. αν είχε ιδιαίτερο στρες, αν ήταν βουλωμένη η μύτη του και ανέπνεε δύσκολα, αν είχε φάει κάτι πολύ βαρύ, ακόμα και αν είχε πολύ βαριά σκεπάσματα ή αν ίδρωνε. Έτσι στο μέλλον θα μπορεί ίσως να το αποφεύγει.