- Σολομωνική - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΤΛ ΔΥΟ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ. ( ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 30 - 40 ΕΤΩΝ ). ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΗ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ < ΧΑΡΙΣΜΑ > . Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΕΤΩΝ .
ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ , Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΗΤΑΝ
ΟΤΙ ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΣ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ , ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Μοιάζεις σαν να γράφεις έκθεση για τους θολοκουλτουριάρηδες καθηγητές σου, γεμάτη με bombastic εκφράσεις για να σε περνάμε για σπουδαίο πρόσωπο. Μα κι ο τυφλός όμως βλέπει ότι, χωρίς το καλάμι του πατριωτισμού δεν θα ξεκίναγε καν το προτεκτοράτο της Ελλάδας το 1821, ούτε με διαδοχικούς αγώνες ενός αιώνα θα φτάναμε στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα.
Όλα χαμένα, όλα για το τίποτα, για τους θολοκουλτουριάρηδες.
Και τώρα που ο πατριωτισμός και γενικώς η κοινωνική αλληλεγγύη έχουν εκλείψει, τώρα που οι Σιωνιστές και γενικώς οι Νεοταξίτες έχουν πάρει το πάνω χέρι στην Παιδεία και διαλέγουν τους θολοκουλτουριάρηδες καθηγητές σου, ποιο το αποτέλεσμα? Έχουμε γίνουμε οι καρπαζοεισπράκτορες των Βαλκανίων, δεν μας υπολογίζουν ούτε οι ξεβράκωτοι γυφτο-σκοπιανοί, μας αμφισβητούν ακόμα και τη Γαύδο στην Κρήτη.
quote:ΕΧΕΤΕ ΧΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΣΚΟΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Jonnie, προσωπικά έχω καταλάβει ότι η μόνη περίπτωση να μη γίνω σκόνη στον άνεμο, η μόνη περίπτωση να μην είναι όλα εντελώς μάταια σε αυτόν τον κόσμο και να μην κυβερνάται η σύντομη ύπαρξή μου από το "ό,τι αρπάξει ο κ*λος μας", είναι να ζω με το παραλλήλημα της πίστης μου στον Θεό.
Αν δεν υπάρχει, τότε δεν έγινε και τίποτα, μιας και σκόνη στον άνεμο με περιμένει. Αν υπάρχει, τότε μάλλον θα πιάσω το μεγαλύτερο στοίχημα που άνοιξε ποτέ.
Σου φαίνονται οι πιθανότητες μηδαμινές? Κανένα πρόβλημα. Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να υπάρχει ο Θεός μου? Επιλογή πίστης είναι και αυτή μιας και δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία αυτής της έστω μηδαμινής πιθανότητας.
Όταν όμως βλέπω εκατομμύρια συνανθρώπους μου να κυνηγάνε το εξάρι στο ΛΟΤΤΟ, με πιθανότητες λιγότερες από 1 στο δις, και σκοπό να εξασφαλίσουν άνεση σε μια ζωή που οδηγεί στη σκόνη, όταν βλέπω επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι η ζωή έτυχε και δημιουργήθηκε με πιθανότητες 1 στο τρις, τότε προτιμώ με τη σειρά μου να πιστέψω στο ότι ο Θεός μου υπάρχει και θα μου εξασφαλίσει αιώνια ζωή έστω και αν οι πιθανότητες είναι μια στο δις. Και έχω και τις καλύτερες πιθανότητες από όλους τους άλλους.
Αν εσύ προτιμάς να μην συμμετέχεις στο συγκεκριμμένο στοίχημα, είναι επιλογή σου. Το να προσπαθείς όμως να με πείσεις ότι δεν αξίζει και για εμένα να συμμετέχω, παρουσιαζόμενος σαν ο Ρομπέν των Δασών που ήρθε να με σώσει από την τύφλωση, είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό. Γιατί προσπαθείς να μου γκρεμίσεις έστω και αυτήν την μηδαμινή ελπίδα χωρίς να έχεις τίποτα άλλο να προσφέρεις στη θέση της. Το αντίθετο, προσφέρεις το απόλυτο μηδέν.
Συνολικά, η συγκεκριμένη θέση σου μου θύμισε λίγο την κυρία Λουκά σε ένα forum απίστων. Όπως αυτή καταντούσε αστεία φωνάζοντας σε άθεους και αντίθεους "είστε όργανα του διαβόλου, του διαβόλου, του διαβόλου", έτσι κι εσύ εμφανίζεσαι σε ένα forum πιστών και φωνάζεις "δεν υπάρχει αιώνια ζωή, θα γίνεται σκόνη στον άνεμο, σκόνη στον άνεμο, σκόνη στον άνεμο". Με λίγα λόγια, γίνεσαι λίγο γραφικός και δε σου πάει.
Με χαρά και θλίψη βλέπω της πρόσφατη απόβασή σου στο forum, συνεπικουρούμενος και από κανά δυό άλλες κλασσικές θεομάχες μορφές. Η χαρά είναι γιατί από ότι φαίνεται κάτι κάνουμε καλά για να τριγυρνάτε εδώ γύρω. Η θλίψη γιατί καταφέρατε με την ανοχή αλλά και τη συνεισφορά και πιστών ανθρώπων, να ξεστρατίσετε την κουβέντα από το στόχο της.
Δεν λέω ότι η κουβέντα είχε καταφέρει να φτάσει κάπου. Το αντίθετο, η πορεία της ήταν αυτή που σας έδωσε τροφή για την 'απόβαση της ειρωνίας' που εξελίσσεται σε προσπάθεια αποστροφής της πίστης μας, και αυτό πρέπει να προβληματίσει αρκετούς που την οδήγησαν εκεί. Αλλά τουλάχιστον η κουβέντα είχε ένα στόχο, ο οποίος σίγουρα δεν ήταν το να γίνει βήμα επίθεσης εναντίον της ίδιας της πίστης προς τον Θεό.
Σε παρακαλώ από βάθους καρδίας να σταματήσεις την εκστρατεία σου. Νομίζω ότι μπορείς να βρεις πληθώρα προβάτων σε παραλλήρημα τα οποία να συχνάζουν στα στέκια σου, όπου και μπορείς ελεύθερα να τα μαστιγώσεις. Αφού έρχονται μόνα τους, όλο το μαστίγιο δικό τους. Από εδώ όμως ρε φιλαράκι ούτε σε ενόχλησε κανένας, ούτε σε προκάλεσε κανένας, ούτε κανείς ήρθε να σε βρει. Αν δεν σε ενδιαφέρει να συν-μετέχεις αλλά σε ενδιαφέρει να αντι-μετέχεις, be good, and just let us be.
φιλικά
m
Τοσο καιρο παρακολουθω το τοπικ και κοντευω να
γερασω πριν την ωρα μου!!!!
Τοση μιζερια;
Τοση απαισιοδοξια;
Πως μπορειτε τοσο νεα παιδια να καθεστε και να δινετε
πληροφοριες και προσωπικες "αναλυσεις" σε θεματα που
ακομη και ανθρωποι που εδωσαν τη ζωη τους στην αναλυση
και τη γνωση και πεθαναν ψαχνοντας ακομη...
Κι εσεις, ετσι απροκαλυπτα και ασοφιστα,
επειδη διαβασατε μερικες "μπουρδες", για να χρησιμοποιησω και την λεξη που ειναι στη μοδα, καθεστε και τρομοκρατειτε τον κοσμο με αηδιες;
Και να λετε απο πανω, μετα απο τοσες σελιδες θεματος,
οτι αν δεν πεσω μεσα στην ημερομηνια, δεν θα εχω τυψεις;
Αν ειναι δυνατον!!!
Και λιγο λογικα να το σκεφτομασταν,
Θα λεγαμε,
γιατι ολοι αυτοι, οι "αγιοι και προφητες", δεν μας τα ειπαν ξεκαθαρα
για να κανονισουμε την πορεια μας και μας αφησαν σ΄αυτην την ερμη την σκοτοδινη μας;
Μηπως ηταν σαδιστες;
Ελεος πια!!!
Αν, αυριο μεθαυριο τυχει (λεω εγω), να διαβασετε και να ασπαστειτε μια καινουργια κοσμοθεωρια και κοσμοαντιληψη, που θα το κανετε, γιατι σας αρεσει το ψαξιμο και θα βρειτε και αλλα θεματα να ενδιαφερθειτε και θα τραβηξουν το ενδιαφερον σας. Αν αυτα τα θεματα ερθουν σε αντιθεση με αυτα που δημοσιευετε εδω;
Τα λεω ολα αυτα, γιατι τα εχω ζησει.
Με τις "φυσικες μεθοδους" που μαστουρωναν καποιοι σε καποιες εποχες
και οραματιζονταν, εφεραν εμας τους υπολοιπους σε συγχυση...

quote:
Αδελφέ Περονόσπορε δεν σε ρώτησα αν είσαι γεωπόνος,το ήξερα!Ξαναδές πως έχω διατυπώσει την ερώτησή μου...
Βγήκα κάρτα από το nickname έτσι;;
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
1}ΔΕΝ αμφισβητησα ουτε ειρωνευτηκα πουθενα την καταγωγη σου.Δεν εχω καποιο λογο να το κανω αυτο.Πραγματηκα το παρανοησες. Ειπα οτι ειναι περισσοτερο κριμα να ακουγονται τετοιες αποψεις ιδιαιτερα απο καποιον που εχει Μικρασιατικη καταγωγη οπως εσυ κι εγω.Λυπαμαι ιδιαιτερα γι αυτην την παρανοηση.Σε καμια περιπτωση δεν ειχα αλλωστε λογο να ειρωνευτω την καταγωγη σου.
2)Χαρακτηρισα τα συμπερασματα αυτα ανοητα και ηλιθια και οχι εσενα.Εχει διαφορα.Ολοι φυσικα μπορουμε να κανουμε λαθος καπου η να εχουμε πανω σε καποια πραγματα μια ανοητη αποψη και καποιοι αλλοι σε διαφρετικα πραματα.Σε καμια περιπτωση δεν σε θεωρω ουτε βλακα ουτε ηλιθιο ουτε υπαρχει καποιος υβριστικος προσωπικος χαρακτηρισμος στο κειμενο μου, τους οποιους και απεχθανομαι και παντα προσπαθω να αποφευγω.
3)Η αληθεια ειναι οτι βρηκα αυτες τις αποψεις που ανεφερες περαν του δεοντως εξοργιστικες και λαθος και χρησημοποιησα καποιες περιττες και ακομψες εκφρασεις σε ορισμενα σημεια,οντας συναισθηματικα φορτισμενος εκεινη την στιγμη για να τα σχολιασω.Δεν μπορεσα να συγκρατηθω και να αποφυγω πληρως δυστηχως καποιους χαρακτηρισμους στρεφωντας την προσοχη σου προς τα κει και οχι στο νοημα(πχ. απο που βγαινει το επιθετο του πρωθυπουργου,).Λυπαμαι πραγματικα γι αυτο' ποσο μαλλον απο την στιγμη που προκαλεσαν και καποιες πολυ δυσαρεστες (και για μενα)παρανοησεις (βλεπε 1κ2).Ηταν λαθος μου αυτο.Δεν μ'αρεσουν οι συναισθηματικες παρεκτροπες αυτες.Οφειλω σιγουρα ενα συγγνωμη γι αυτα οχι μονο σε σενα Στρατη αλλα και στους υπολοιπους συμμετεχοντες.Λυπαμαι..
4)
quote:
την οποία προσωπικά τίμησα επισκεπτόμενος πολλές φορές την πατρίδα στα όσα χρόνια ζω αλλά και με άλλους τρόπους.
Να σαι καλα φιλε μου.Εχω παει κι εγω.
<προτεκτορατο>....Σκληρη εκφραση μαλλον.Εννοω οτι πολλες φορες τα συμφεροντα της αμερικανικης υπερδυναμης για παραδειγμα στην περιοχη δεινουν γραμμη και υπαγορευουν καμμια φορα και εκβιαστικα την πολιτικη που ακολουθει η χωρα μας σε ορισμενα ζητηματα, η οποια ειναι σχεδον ανισχυρη να αντισταθει σ'αυτα(οντας μικρη και οικονομικα εν πολλεις εξαρτωμεν απ'αυτες χωρα).Αυτο που ειπα ειναι οτι η εξωτερικη πολιτικη της χωρας μας πρεπει να βασιζεται στην ψυχρη και πραγματιστικη πολιτικη χωρις να παρεκτρεπεται επιρεαζομενη απο διαφορου ειδους εθνικιστικες ιδεολογιες αλλα και ουτοπικες ειρηνιστικες ιδεολογιες και αποψεις οι οποιες μπορει να απεβουν ιδιαιτερα απιζημιες για την χωρα μας.Καθαρο μυαλο και ψυχραιμια χρειαζεται χωρις παρεμβολες.Η εθνικη συνειδηση και ο αγωνας για απελευθερωση δεν ειναι <επικυδυνος> και απαραδεκτος εθνικισμος.Αυτο δεν εχει σχεση με το 1821 οπως καταλαβαινεις.
quote:
Μοιάζεις σαν να γράφεις έκθεση για τους θολοκουλτουριάρηδες καθηγητές σου, γεμάτη με bombastic εκφράσεις για να σε περνάμε για σπουδαίο πρόσωπο.
Εσενα τετοιες bombastic εκφρασεις ποιος σου τις εμαθες ΛΙΑΚΟφαν? Για να με περνατε για σπουδαιο προσωπο?!!!? Ουτε εχω την αναγκη να με περνας-τε για σπουδαιο προσωπο,ΟΥΤΕ και ειμαι. Δεν ακολουθω καμμια γραμμη καποιων <καθηγητων>.Ακουω διαφορες αποψεις, και σχηματιζω τις δικες μου και τις κρατω οσο τις θεωρω σωστες<η οσο πιο σωστες γινεται).Κανενος ο λογος δεν περναει ετσι αβασανιστα,ουτε υιοθετω οτιδηποτε μου <χαιδευει> τ' αυτι...
Κράτα μας ενήμερους για την δεύτερη επίσκεψη για την οποία μας είπες.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Edited by - WWalker on 01/11/2005 20:11:04