ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει Θεός ναι η όχι???? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Υπάρχει Θεός ναι η όχι???? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
cascabellΝέο Μέλος
31/07/2005, 11:47:53
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΘΕΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ .Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ.
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΡΡΟΙΕΣ.Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ.ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΖΙ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.Π.Χ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΠΛΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ.ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΚΤΡΙΚΑ.Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ.
ΠΙΣΤΗ,ΘΕΟΣ,ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΘΕΟΣ......Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.......

cascabell

31/07/2005, 19:06:41
quote:
ryche, μήπως μας μπέρδεψες λιγάκι.....?

Μα γιατι φιλε Dying_Incubus το λες αυτο;
εκανα δυο ξεκαθαρες τοποθετησεις συμφωνα με το πνευμα της ερωτησης

καλησπερουδια...

31/07/2005, 21:11:42
Χεχεχε!
Να υποθέσω πως ήθελες να καλύψεις και τις 2 πλευρές, έ?
Είσαι η προσωποποίηση της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, ryche!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

01/08/2005, 00:40:48
O φίλος ryche τοποθετήθηκε σωστά...

όσοι κατηγορηματικοί υπέρμαχοι του "Ναι" υπάρχουν, μπορούν να βρεθούν άλλοι τόσοι του "όχι", χωρίς να μπορούν ούτε οι μέν αλλά κυρίως οι δε να αποδείξουν τα λεγόμενά τους...

Το θέμα είναι ότι οι περί τον (οποιοδήποτε) "Θεό" πιστεύοντες έχουν ένα αβαντάζ: μπορούν να του φορτώσουν οτιδήποτε παράδοξο ή λογική ανακολουθία συναντούν μπροστά τους, ενώ οι δεύτεροι "κολλάνε στα σημεία" και μπλοκάρονται σε λογικά αδιέξοδα...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

01/08/2005, 07:34:37

xmavidisΝέο Μέλος
01/08/2005, 10:15:16
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, είμαι Χριστιανός αλλά δε πιστεύω στο κάθετι που λέει η εκκλησία.

Νομίζω το μεγαλύτερο λάθος της εκκλησίας είναι το ότι πρέπει να 'χει άποψη για το κάθε τι, σε αντίθεση με την επιστήμη που ορθώς αν δεν έχει "σκληρές" αποδείξεις δεν βγάζει κάποιο νέο νόμο ή μια νέα ανακάλυψη μόνο και μόνο λόγω της υπάρξης κάποιων ενδείξεων. Η άγνοια είναι καλύτερη από την αμάθεια.

Σίγουρα, ποτέ δε θα ανακαλυφθεί από την επιστήμη κάποιο στοιχείο αν υπάρχει Θεός ή όχι, είναι θέμα πίστης λοιπόν.

Enjoy the web

01/08/2005, 10:51:09
Απ' όσο γνωρίζω η επιστήμη δεν αποδέχεται καμία θρησκεία ως αληθινή...
Μίλησες ορθά πάντως και με βρίσκει σύμφωνο η γνώμη σου.

xmavidisΝέο Μέλος
01/08/2005, 11:24:06
Η επιστήμη όπως σωστά είπες δε δέχεται καμιά θρησκεία όμως όπως είπα και προηγουμένως δε μπορεί να απορρίψει τα πράγματα που δε γνωρίζει ακόμα, κάτι τέτοιο θα ήταν έξω από την επιστημονική δεοντολογία.

Enjoy the web

01/08/2005, 23:22:58
quote:
Χεχεχε!
Να υποθέσω πως ήθελες να καλύψεις και τις 2 πλευρές, έ?
Είσαι η προσωποποίηση της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, ryche!

Dying_Incubus χαιρε!
Φιλε μου προθεση μου δεν ηταν να φανω δικαιος.Χρειαζεται πληρη αντικειμενικοτητα για κατι τετοιο.Αυτο που προσπαθησα να φανερωσω ειναι οτι η αρχικη ερωτηση ειναι Λαθος κατα την αποψη μου.Η απολυτοτητα και η ακαμψια της ερωτησης οδηγουνε αμεσα την κουβεντα σε απολυτα συμπερασματα τεμαχιζοντας αν θες την ιδια την ολοτητα της εννοιας του θεου.

Αυτο που μου κανει ακομα μεγαλυτερη εντυπωση ειναι οχι γιατι γεννηθηκε μια τετοια ερωτηση στο νου του συνοδοιπορου αλλα το οτι ανοιξε ενα τοπικ θετοντας την απορια του με τοσο καθετο τροπο.
Αναρρωτιεμαι γιατι εχει σημασια να συζηταμε κατι τετοιο;
Τι θα προσφερε στον αναζητητη μια απαντηση μου ή δικη σου ή καποιου αλλου;Ποιος εχει αναγκη απο απαντηση;Σε τι θα καλυτερεψει την ζωη του αν μαθει απο καποιον αλλο αν υπαρχει θεος ή δεν υπαρχει;

Τετοιες αποριες μου γεννιουνται σε τετοια ερωτηματα.

01/08/2005, 23:56:49
Ίσως έχεις δίκιο! Το θέμα είναι τοποθετημένο κάπως κάθετα...
Το ζήτημα είναι όμως τι πιστεύει ο καθένας μας.

30/09/2011, 14:23:42
quote:

Ο διάβολος δηλαδή μας λες – για να υπάρχει – θα πεί πως είναι μπατζανάκης του θεού.

Αυτό βέβαια για μένα είναι λογικό, αλλά εσύ έχω την εντύπωση το απορρίπτεις.

Θα ήθελα να επαναδιατυπώσεις λίγο τις παραπάνω προτάσεις γιατί η πρώτη δεν στέκει συντακτικά και η δεύτερη διαφωνεί με την πρώτη νοηματικά.
Είναι δυσνόητη η διατύπωσή.
quote:
Πως τότε αιτιολογείς την ύπαρξη του?

Με τους ανθρώπους που κοιτάνε την πάρτι τους. Είναι από μονοι τους η αιτιολογία.
quote:
Δεν μπορεί ο θεός να τον εξαφανίσει?

Γιατί να τον εξαφανίσει;
quote:
Είναι το σκιάχτρο του θεού που μας κρατά στην στρούγκα του?
Τι τον ενδιαφέρει τον θεό να έχει εσένα ή εμένα στη στρούγκα του;
lixosΜέλος
30/09/2011, 14:24:03
quote:
Τώρα εντάξει!!
Έτσι ναι!!!

Την ευχή σου θέλω γλυκιά μου, να εξορκίσω το κακό ... μάτι

Μπας και δω και εγώ μια .. άσπρη μέρα

Υ.Γ
Ευχή έτσι??

Βρε Γιάννη μου εγώ να σου τη δώσω την ευχή μου αλλά δεν είδες εγώ τι προκοπή έχω τώρα τελευταία;;;; Από τα μπατζάκια μου τρέχουν οι άσπρες μέρες...

lixosΜέλος
30/09/2011, 14:26:51
quote:
Τι τον ενδιαφέρει τον θεό να έχει εσένα ή εμένα στη στρούγκα του;

Μάλλον αστειεύεσαι. Δεν υποτίθεται ότι είμαστε το ποίμνιό του; Για την σωτηρία μας δεν έστειλε τον υιό του να σταυρωθεί κλπ κλπ???

30/09/2011, 14:30:39
quote:

quote:
Και οι ....Αθανασίες

Είναι πολύ σπουδαίο πράμα

Να υποθέσω ότι δεν μιλάμε για...ψυχικές αθανασίες αλλά για θηλυκές Αθανασίες ε;;;

Βρέ εσύ αμέσως το έπιασες !!!!

Άρα έχεις την αίσθηση του χιούμορ, χωρίς υποβοήθηση (τα ανθρωπάκια εννοώ)
Γιατί λοιπόν με στεναχωρείς ώρες ώρες?

Όποιος ... αγαπά παιδεύει??

30/09/2011, 14:31:09
quote:
ο Λ.Τολστοι αναφερει στο βιβλιο του ''Τι ειναι Θρησκεια''οτι ο Χριστός
δεν ιδρυσε ουτε εκκλησία,υουτε κρατος.Δεν παρεδωσε κανενα νομο,καιμια κυβερνηση και καμια μορφη εξωτερικης αρχησ.Προσπαθησε να γραψει το νομο του Θεου στις καρδιες των ανθρωπων για να μπορεσουν να κυβερνουν οι ιδιοι τους εαυτους τους.Ο εκκλησιαστικός χριστιανισμος ειναι ο εχθρος του αληθινου χριστιανισμου.

Όπως επίσης αναφέρει,Θρησκεια ειναι η συγκεκριμενη σχεση που δημιουργει ο ανθρωπος μεταξυ της δικής του ξεχωριστης προσωπικοτητας και του απειρου συμπαντος ή της προέλευσής του..

Συμφωνώ.
quote:
...δηλαδή να το πάμε από την αρχή τώρα το έργο;
Έχει εξηγηθεί δηλαδή τι είναι χριστιανική θεωρία; Αν ναι δώσε απλά την ημερομηνία.
Για να μην μακρηγορούμε, απλά ζητάω σε δυό γραμμές να μου πεις τι είναι για σένα χριστιανική θεωρία, γιατί το θεωρία το βρίσκω πολύ γενικό, και δεν ξέρω πού μπορεί να αναφέρεται.
Θεωρία=διδασκαλία;
Θεωρία=Σύνολο θεολογικού εκκλησιαστικού έργου;
θεωρία=ορθοδοξο εκκλησιαστικό δόγμα;
Τι πάει να πει θεωρία;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/09/2011 14:32:55

30/09/2011, 14:32:26
lixos
quote:
Μάλλον αστειεύεσαι. Δεν υποτίθεται ότι είμαστε το ποίμνιό του; Για την σωτηρία μας δεν έστειλε τον υιό του να σταυρωθεί κλπ κλπ???
Αυτό πιστεύεις;
30/09/2011, 14:39:36
quote:
Doctor

Ο διάβολος δηλαδή μας λες – για να υπάρχει – θα πεί πως είναι μπατζανάκης του θεού.

Αυτό βέβαια για μένα είναι λογικό, αλλά εσύ έχω την εντύπωση το απορρίπτεις.

--------------------------------------------------------------------------------

Θα ήθελα να επαναδιατυπώσεις λίγο τις παραπάνω προτάσεις γιατί η πρώτη δεν στέκει συντακτικά και η δεύτερη διαφωνεί με την πρώτη νοηματικά.
Είναι δυσνόητη η διατύπωσή.

Οι προτάσεις αυτές σχετίζονται με την δικό σου συλλογισμό που σου περέθεσα
Από μόνες τους δεν βγάζουν νόημα.

Δες λοιπόν το δικό σου συλλογισμό ξανά, και είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις.

Αν πάλι δεν καταλάβεις, όταν θα γυρίσω από την θάλασσα θα στα εξηγήσω.

30/09/2011, 14:58:29
Οκ.. όταν γυρίσεις πες μου. No rush
lixosΜέλος
30/09/2011, 15:23:56
quote:
Όποιος ... αγαπά παιδεύει??

...έτσι, έτσι...

lixosΜέλος
30/09/2011, 15:35:02
quote:
Έχει εξηγηθεί δηλαδή τι είναι χριστιανική θεωρία; Αν ναι δώσε απλά την ημερομηνία.
Για να μην μακρηγορούμε, απλά ζητάω σε δυό γραμμές να μου πεις τι είναι για σένα χριστιανική θεωρία, γιατί το θεωρία το βρίσκω πολύ γενικό, και δεν ξέρω πού μπορεί να αναφέρεται.
Θεωρία=διδασκαλία;
Θεωρία=Σύνολο θεολογικού εκκλησιαστικού έργου;
θεωρία=ορθοδοξο εκκλησιαστικό δόγμα;
Τι πάει να πει θεωρία;

Με την έννοια του ορισμού, όχι δεν έχει εξηγηθεί. Τουλάχιστον στο παρόν θέμα. Όταν αναφέρθηκα σε θεωρία εννοούσα το σύνολο των πραγμάτων που λες, αφού έτσι θα ήταν πιο σωστό να εξετάσουμε ένα θέμα, στο σύνολό του. Και τα 3 αυτά που αναφέρεις αποτελούν θέματα για εξέταση ένα-ένα χωριστά και όλα μαζί ταυτόχρονα.
Θεωρία = διδασκαλία: Τι ακριβώς δίδαξε ο Χριστός.
Θεωρία=Σύνολο θεολογικού εκκλησιαστικού έργου: πώς ακριβώς έγινε η μεταφορά του στην εκκλησία και η παραποίηση έως και καταστροφή του σε ορισμένες περιπτώσεις.
θεωρία=ορθοδοξο εκκλησιαστικό δόγμα: καθολικό ή ορθόδοξο για μένα δεν έχει διαφορά. Βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Η άποψή μου για το χριστιανισμό: στη διάσταση του τι πρεσβεύει ή μάλλον τι υποτίθεται ότι δίδαξε και προσπάθησε να μεταφέρει ο Χριστός, ναι το ασπάζομαι όχι όμως ως θρησκεία. Ως προσπάθεια αγάπης και εναρμόνισης, ναι. Στην μεταφορά του από τους μαθητές-αποστόλους-εκπροσώπους κλπ, κολλάω άσχημα. Στην παραποίησή του και στην τραγική εκμετάλλευσή του, ενίσταμαι και θλίβομαι. Στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και συμφοράς αλλά ακόμα και χαράς, μέσα από τα εκκλησιαστικά μαγαζιά-γωνία, ας μην κάνω κανένα σχόλιο καλύτερα.
Ελπίζω να έγινα σαφής.

Μιλάω και μεταφέρω την προσωπική μου άποψη μιας και με ρωτάς