ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- έρχονται δίπλα μου για να πεθάνουν; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- έρχονται δίπλα μου για να πεθάνουν; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Felice20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
FeliceΝέο Μέλος
22/07/2015, 10:21:58
Γειά στην παρέα!

Βρήκα το forum σας μέσα απο ένα φίλο συζητώντας μαζί του το πρόβλημά μου και μου πρότεινε να το πω εδώ μήπως βρω καμία λύση. Απο μικρή είχα έρθει πολύ κοντά στο θάνατο αρκετές φορές. Μεγαλώνοντας(δημοτικό μέχρι τώρα) άρχισα να βλέπω (σαν να τα ζούσα, όχι μόνο φωνές) στον ύπνο μου πράγματα τα οποία γινόντουσαν την επόμενη μέρα ή μέσα σε κάποιες μέρες. Αυτά μπορεί να ήταν απλά γεγονότα (πχ ταινία στην τν) ή κάτι πολύ σημαντικό όπως θέμα ενός τεστ ή χτύπημα κλπ. τα τελευταία 10 χρόνια τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και κάτι άλλο. Ερχόντουσαν ζώα δίπλα μου και πέθαιναν. Όπου και να βρισκόμουν.πχ Πήγαινα βόλτα με τους γονείς μου μικρή και ήρθε ένα σπουργίτι στα πόδια μου και άρχισε να μου χτυπάει το παπούτσι, το πήρα στα χέρια και πέθανε ενώ προσπαθούσα να βρω γιατρό. Πριν ένα χρόνο και ενώ δεν έχουμε αδέσποτα στην γειτονιά άκουσα ένα σκύλο να φωνάζει κάτω απο το σπίτι μου (μονοκατοικία) και με το που βγήκα άρχισε να μου γλύφει τα χέρια και όταν πήγα να του βγάλω φαι και νερό άρχισε να ουρλιάζει, τον έβαλα στην αυλή, δεν έφαγε ούτε ήπιε και πέθανε και αυτό στην αγκαλιά μου. Γενικά τέτοια κουλά περιστατικά έγιναν γύρω στις 20 φορές. Οι γονείς μου άρχισαν να με φωνάζουν κοροιδευτικά άγγελο του θανάτου και μου είχε πει ο πατέρας μου μόνο άνθρωπος ακόμα δεν έχει έρθει πάνω σου. Πρίν ένα μήνα σηκώθηκα στις 5 το πρωί μέσα στην τσίτα και χωρίς λόγο, βγήκα στην αυλή και είδα τον γείτονά μου στην βεράντα του πράγμα περίεργο για την ώρα. Γυρνώντας το κεφάλι μου άκουσα ένα γκουπ. Τον είδα στο δρόμο να αιμοραγεί. Κατέβηκα κάτω έτσι όπως ήμουνα και του κράταγα το χέρι μέχρι που πέθανε. Το θέαμα ήταν απαίσιο και ακόμα με στοιχειώνει. Δεν ξέρω τι να κάνω... Ειλικρινά φοβάμαι μήπως φταίει κάτι πάνω μου. Η γιαγιά μου λέει οτι μπορεί να φταίει οτι βαφτήστικα μεγάλη (15) ή η ημερομηνία γέννησής μου (6.6.1992). Δεν πιστέυω στον Θεό για να πω οτι είναι πχ ο διάβολος που τα κάνει όλα αυτά. Σόρρυ αν το κείμενο είναι λίγο αλλοπρόσαλλο. Τι μπορεί να συμβαίνει;

22/07/2015, 12:53:10
Δημιουργική γραφή.

22/07/2015, 15:58:48
quote:

Γειά στην παρέα!

Βρήκα το forum σας μέσα απο ένα φίλο συζητώντας μαζί του το πρόβλημά μου και μου πρότεινε να το πω εδώ μήπως βρω καμία λύση. Απο μικρή είχα έρθει πολύ κοντά στο θάνατο αρκετές φορές. ...

Η εγγύτητα με το θάνατο έχει παράξενα αποτελέσματα.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

FeliceΝέο Μέλος
22/07/2015, 18:04:59
δηλαδή; τι μπορεί να συμβαίνει; δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το μεταφυσικό. είναι πράγματα που δεν κατανοώ και με φοβίζουν. απο την άλλη θα μπορούσαν να είναι όλες πολύ περίεργες συμπτώσεις αλλα είπα μήπως υπήρχε κάποια εξήγηση εδώ. μπορεί κάποιος να με στρέψει προς μια κατευθυνση; ευχαριστώ για το χρόνο σας.

22/07/2015, 19:12:21
Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει, είναι ο heretic.

Υπομονή.Αργότερα θα σου απαντήσει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

22/07/2015, 21:38:42
Felice πόσο χρονών είσαι, και σε τι πιστεύεις γενικότερα;

FeliceΝέο Μέλος
22/07/2015, 21:42:59
είμαι 23 και αγνωστικίστρια.

22/07/2015, 21:48:56
Μπορέις να σκεφτείς κάποιο λόγο που συμβαίνει αυτό, ακόμα και αν αυτός ο λόγος σε φοβίζει και να τον πεις; Μια υπόθεση που κάνεις για σένα.

Θεωρείς ότι προκαλείς κατά κάποιο τρόπο τα γεγονότα;

FeliceΝέο Μέλος
22/07/2015, 21:57:54
[quote]
Μπορέις να σκεφτείς κάποιο λόγο που συμβαίνει αυτό, ακόμα και αν αυτός ο λόγος σε φοβίζει και να τον πεις; Μια υπόθεση που κάνεις για σένα.

Θεωρείς ότι προκαλείς κατά κάποιο τρόπο τα γεγονότα;

ειλικρινά δεν έχω ιδέα. για αυτό ζήτησα την γνώμη σας. αν πίστευα οτι κάπως το προκαλούσα θα σταμάταγα. δεν είναι και κάτι ευχάριστο για να το διαιωνίζω. γενικά απο μικρή ήμουν καπως διαφορετική. για παράδειγμα είχα καλή διαίσθηση. το μόνο που μπορεί να δικαιολογεί όλο αυτό είναι το οτι πήγα να πεθάνω κατα την διάρκεια εγχειρήσεων. κάποιοι λένε οτι όταν έρχεσαι κοντά στο θάνατο μπορεί να επιρεαστείς. επίσης κάποιος μου είπε οτι η ημερομηνία γέννησης μου ανοίκει στον σεθ θεό του κάτου κόσμου. αλλα δεν θέλω να σας επιρεάσω την γνώμη.

22/07/2015, 22:12:32
Επειδή είχα παρόμοια (όχι ίδια) περιστατικά στην ηλικία σου κοντά (εγώ γεννήθηκα 7.7), αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μεγαλώνοντας αυτά σε αφήνουν σιγά σιγά.
Είναι λίγο και πως τα μεταφράζεις, γιατί εσένα αφορούν κατάκύριο λ;oγο και έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα σου και την επαφή σου με τον κόσμο.

Αλλά ας δούμε τι έχει να πει ο Heretic

22/07/2015, 22:21:31
Ο heretic μίλησε

FeliceΝέο Μέλος
22/07/2015, 22:25:16
το ελπίζω αλλά μέχρι τώρα δεν γίνεται κάτι. ίσα ίσα που γίνονται πιο έντονα ιδιαίτερα τα όνειρα/προβλέψεις. επίσης,τελευταία παρατήρησα οτι όταν μπαίνω κάπου αν έχει φως για λίγα δευτερόλεπτα χαμηλώνει και μετά φωτίζει κανονικά. και δεν είναι μόνο στο δικό μου σπίτι για να πω οτι κάτι μπορεί να πάει στραβά με το ηλεκτρικό.

22/07/2015, 22:25:46
Ωμμμ... Εντάξει λοιπόν.
Αυτάαααα

FeliceΝέο Μέλος
22/07/2015, 22:28:06
[quote]
Ο heretic μίλησε

δηλαδή όλα αυτά είναι επειδή πήγα να πεθάνω; και θα τα κουβαλάω για πάντα;

23/07/2015, 08:54:21
Οχι καλή μου. Για να στο πω πιο απλά, έχεις επιλέξει ενα ενδιαφέρον, αλλά χιλιοειπωμένο θέμα για διήγημα ή μυθιστόρημα. Αμα είναι κάτσε και γράψε το, ή ξεκίνα το πρώτο κεφάλαιο, δημοσίευσε τον στην κατάλληλη ενότητα και εμείς θα σου πούμε την γνώμη μας. Κάποιοι απο εμάς γράφουμε, αρκετοί διαβάζουμε, είμαστε σίγουρα το κατάλληλο κοινο. Μόνο μην νομίσεις οτι θα μας δουλέψεις, γιατί παρόλο που κυκλοφορουν μερικοί εδω που έπεσαν μικροί απο την κούνια κάτω (με το κεφάλι), οι υπόλοιποι δεν "χάνουν". Και έχουν δει και ακούσει αρκετές ιστοριούλες, και μπορούν και κρίνουν. Αυτά.

FeliceΝέο Μέλος
23/07/2015, 10:22:15

Δεν ήξερα οτι είναι χιλιοειπωμένο, τότε θα το έψαχνα αμέσως για να βρω πληροφορίες και άλλα άτομα με το δικό μου πρόβλημα.
έχεις κάθε δικαίωμα να μην με πιστευεις. βέβαια πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να λέω την αλήθεια και να με ακυρώνεις έτσι απλά. καταλαβαίνω οτι πολλοί μπορεί να έχουν γράψει ιστοριούλες για να τραβήξουν την προσοχή εδω μέσα αλλα αυτό δεν είναι μέσα στα ενδιαφεροντά μου. δεν ασχολήθηκα ποτε με το μεταφυσικό, ήμουν άνθρωπος της λογικής. κάποιος μου πρότεινε μερικά σάιτ και ήθελα να μάθω μήπως υπάρχει κάτι που αγνοούσα μέχρι τώρα. επίσης βρίσκω άσχημο το γεγονός οτι μειώνεις ανθρώπους που με πίστεψαν και πήγαν να με βοηθήσουν λέγοντας οτι έπεσαν απο την κούνια. ο Italos επίσης είχε παρόμοιεα περιστατικά, αλλα φαντάζομαι θα λέει και αυτός ψέμματα. anyway, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την σου ιδέα να αρχίσω την συγγραφή βιβλίων. πάω να γίνω η επόμενη
j.k rowling

23/07/2015, 12:59:20
Οχι μόνο προσβάλεις την νοημοσύνη μας, αλλα προσπαθείς να εμπλέξεις και άλλους χρήστες εδω μέσα που ούτε ανέφερα, ούτε καν υπονόησα, για να δημιουργήσεις διχόνοιες. Δεν πας πουθενά αλλου να παίξεις λέω εγω; Και σταμάτα τα copy-paste σε διάφορες σελίδες, γιατί βαριέμαι να σου γράψω κι εκεί τα ίδια.

quote:

Δεν ήξερα οτι είναι χιλιοειπωμένο, τότε θα το έψαχνα αμέσως για να βρω πληροφορίες και άλλα άτομα με το δικό μου πρόβλημα.

Ρίξε μια ματιά σε βιβλία και ταινίες τρόμου, αυτά που σερβίρουν οι εκδόσεις Bell και το Ηollywood με το κιλό

Edited by - Heretic on 23/07/2015 13:01:44

23/07/2015, 12:59:54
Felice

Πριν βγάλεις συμπεράσματα, θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση του Heretic, να κάνεις μια έρευνα στο φόρουμ, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση πάνω αριστερά και μετά να κρίνεις.

Οντως υπάρχουν-υπήρξαν αρκετοί εδώ μέσα, που έπεσαν από την κούνια.

Δεν είναι θέμα το αν λες εσύ ψέματα ή όχι.
Είναι θέμα κριτικής αντίληψης του ακροατή-αναγνώστη.Ανάλογα με το εύρος αυτής της αντίληψης, ακολουθεί και η τοποθέτηση.

Προσωπικά δεν θεωρώ πως ψεύδεσαι.Το αντίθετο μάλιστα.Λες την αλήθεια.

Ποιά αλήθεια όμως?
Αυτή που εσύ θεωρείς σωστή και δεν είναι απαραίτητο να είναι πράγματι σωστή.

Είπες πριν, ότι κινείσαι πάντα με βάση την λογική.Αν αυτό είναι αλήθεια, τι σε κάνει να στραφείς σε άλλου είδους ερμηνείες, που αγγίζουν τον κόσμο του μεταφυσικού και επιδέχονται πέραν της μιάς αναλύσεις?

Αν κάνεις προσπάθεια μόνη σου, να "παντρέψεις" τα φυσικά με τα μεταφυσικά, αφού όπως λες κινείσαι με την λογική, τότε θα οδηγηθείς μόνη σου σε κάποιο πιθανό συμπέρασμα ή πληθώρα συμπερασμάτων.Αφού συμβεί αυτό, τότε με την λογική πάντα, θα πρέπει να "περιθωριοποιήσεις" το θέμα κάπου στην άκρη του μυαλού σου, μέχρι οριστικής επιβεβαίωσης και πέραν πάσης αμφιβολίας.

Μέχρι τότε, με την λογική μπροστάρη πάντα, δεν ασπάζεσαι καμία άποψη, δεν κλείνεις προς καμία άποψη, δεν επηρεάζεσαι από καμία άποψη και κρατάς τα "λογικά" σου εντός κρανίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγεις για εξορκισμούς στη Χασιά, ή στο ευαγές ίδρυμα της λεωφ.Αθηνών.

Φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνίας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

FeliceΝέο Μέλος
23/07/2015, 13:27:30
μην εξαπτεσαι φιλτατε Heretic.
εγραψα και σε αλλες σελιδες γιατι ειδα οτι εδω ακρη δεν εβγαζα. ειπα επισης οτι λειτουργω με την λογικη και οτι καποιος αλλος μου εδωσε καποια σαιτ για ψαξω το θεμα αλλιως. με τρελαινει δε το γεγονός οτι ζητάω μια πιθανή απάντηση και το θέμα είναι αν λεω ψέμματα η όχι. δηλαδή και ψέμματα να λέω (που δεν το ξέρεις 100% για κανένα λόγο) δεν μπορείς να μου δώσεις μια πιθανή απάντηση; με τι σιγουριά μου μιλάς τόσο ειρωνικά;

23/07/2015, 15:50:49
Δεν εξάπτομαι καθόλου φίλη Felice. Σου δίνω μερικές τυπικές απαντήσεις, γιατί ειλικρινά βαριέμαι ακόμα και να σκεφτώ να γράψω κάτι πρωτότυπο! Μιας και είσαι της λογικής όπως διατείνεσαι, έχω να σου πω μερικά πράγματα, καθόλου ειρωνικά και εντελώς λογικά. Εδω μέσα, και σε άλλες σελίδες όπως το metafysiko.gr, τυγχάνει να υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ασχολούνται λίγο εως πολύ με αυτα τα θέματα. Τι σημαίνει όμως ασχολούνται; Σημαίνει απο το να έχουν διαβάσει μερικά βιβλία, μερικά περιοδικά, έως το να εξασκούν διάφορες αποκρυφιστικές πρακτικές μόνοι ή σε ομάδα έως το να συμμετέχουν σε τάγματα και στοές.

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Εχουν δει, εχουν ακούσει και έχουν βιώσει μερικά πράγματα που ο συνηθισμένος άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ή κάνει πως δεν τα βλέπει. Οταν λοιπόν έρχεσαι εσύ με μια ιστορία τραβηγμένη απο τα μαλλιά και την καταθέτεις εδω μέσα δίχως καμία απολύτως απόδειξη, δεν πρέπει να σε παραξενεύει η συμπεριφορά κάποιων απο αυτούς. Και μάλιστα είναι αρκετά ευγενική, και με τάκτ, γιατί θα μπορούσε να σου πει κάποιος κάτι σε "είσαι μυθομανής" ή "να πας να σε κοιτάξει κανένας γιατρός".
Εγω δεν το κάνω αυτό. Αλλά αυτό που έκανα δεν είναι και ειρωνία. Είναι κι αυτό λογική. Το ανώτερο που μπορώ να σου προσφέρω είναι μια συμβουλή:
Υπάρχουν ανθρωποι ψυχικοί, με ανεπτυγμένες ψυχικές αισθήσεις δηλαδή, που προσφέρουν άλλοι επ' αμοιβή και άλλοι δωρεάν, "αναγνώσεις" σε διάφορους ανθρώπους, για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Μπορείς να απευθυνθείς σε έναν τέτοιο (δεν μπορώ να σου κάνω συστάσεις), να του αναφέρεις αυτά που σου συμβαίνουν και να διερευνήσετε απο κοινού τι γίνεται. Και επίσης, μπορείς να το κάνεις με μερικούς ακόμα και να συγκρίνεις τις γνώμες τους. Εδω μέσα οι μόνες σοβαρές απαντήσεις που θα πάρεις, είναι αυτού του είδους, και με μεγάλη διάθεση κατανόησης. Αν περιμένεις να σου πω οτι είσαι ο "Αγγελος του θανάτου" ή κάτι παρόμοιο, εγω δεν συνηθίζω να συγχέω την φαντασία με την πραγματικότητα. Απ' όσα έχω δει εγώ, όταν το υπερφυσικό εκδηλώνεται, αυτό γίνεται με διαφορετικούς τρόπους. Αυτά που αναφέρεις εσύ, είναι μυθιστορηματικά και κινηματογραφικά εφέ.
Χωρίς διάθεση ειρωνίας.
Αυτά.