ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Spiral30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
SpiralΜέλος
13/03/2005, 02:55:03
Το ελληνικό ΙΝΒΙ κατά σύμπτωση ταιριάζει οπτικά με το λατινικό INRI.

Για τις ερμηνείες του λατινικού, η δική μου ερμηνεία είναι παλιότερα άρεσαν τα φιλολογικά ευφυολογήματα και οι άνθρωποι έπαιζαν με τις λέξεις. Κάτι σχετικό γράφω και στο "Arcadia" (να υποστηρίξουμε και αυτό το τόπικ, που δεν πατάει ψυχή).

HermesΜέλος
13/03/2005, 03:23:04
quote:
Δε νομίζω βασικά ότι βγαίνει άκρη.

Η αληθεια να λεγεται...Αλλα, ο μονος τροπος να ανακαλυψουμε κατι...ειναι να το κατανοησουμε εξ αρχης.
Αν βρω κατι θα το αναφερω.

quote:
Το ελληνικό ΙΝΒΙ κατά σύμπτωση ταιριάζει οπτικά με το λατινικό INRI.

Θα μελετησω και θα πω...τωρα ειμαι αδιαβαστος.

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
SpiralΜέλος
13/03/2005, 12:30:55

Η Σταύρωσις, Ι.Μ. Φιλοθέου, 'Αγιον Όρος 16ος αιώνας

SpiralΜέλος
13/03/2005, 14:50:13

Τι ζόρι τραβάει κι αυτό το Εσοτέρικα!

Πρόσφατα απενεργοποιήθηκε το τόπικ «Ιλλουμινάτι» (τι είχες Αμαλία, τι είχα πάντα) επειδή προφανώς του έλειπε η σοβαροφάνεια. Και όμως, αν υπήρχαν ανοιχτά μάτια θα έβλεπαν ότι ήταν ένα τόπικ ίσως μοναδικό αφού είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα κλίμα συνολικής καλής διάθεσης χωρίς να ξεφεύγει από την ευπρέπεια. Άλλωστε, όπως συμβαίνει και στις πραγματικού τόπου και χρόνου συζητήσεις, θα γίνουν και τα ανάλαφρα διαλείμματα και μετά η συζήτηση θα συνεχιστεί.

Θα πω τα γνωστά. Η προσφιλής γλώσσα του Εσοτέρικα είναι η binelicus-binelicus η οποία, κατά τεκμήριο, θεωρείται βαρύγδουπη και αρμόζουσα με τον εσωτερισμό και τον αχλαδοτυρισμό. Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω ποια είναι τα τόπικ με την πλήρη σοβαρότητα (στο περιεχόμενο ή/και στο ύφος) και γιατί δεν γίνεται κλείδωμα σε σαφώς προκλητικά τόπικ τα οποία συνεχίζουν ακάθεκτα την καριέρα τους. Πού ήταν οι διαχειρίστριες όταν και εγώ προσωπικά και άλλα μέλη δεχόμασταν προσβλητικές επιθέσεις σε άλλο τόπικ; Ή να θεωρήσω έλεγχο τις υποκριτικές «διαγραφές» μηνυμάτων που αφήνουν όμως ξεκάθαρα να διαβάζεται το κείμενο; Ή να θεωρήσω… σοβαρή έμφαση την εμφάνιση μηνυμάτων με τεράστια γράμματα και αμέτρητα quotes επί quotes;

Δεν είμαι ο πρώτος που θα το γράψει, το Εσοτέρικα στοχεύει σε ένα σοβαροφανή χαβαλέ και that’s all, folks. Λυπάμαι.

Τι ωραία, έγραψα και κάτι με το οποίο οι Ναΐτες δεν έχουν σχέση. Απενεργοποιώ λοιπόν ο ίδιος το λογαριασμό μου, αποχαιρετώ από το αγαπημένο μου μετερίζι τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους μοιραστήκαμε ωραίες σκέψεις και πάω για Καθαρή Δευτέρα… από όλες τις απόψεις.

Κάνε κλικ!

Spiral

HermesΜέλος
13/03/2005, 16:09:02
quote:
Δεν είμαι ο πρώτος που θα το γράψει, το Εσοτέρικα στοχεύει σε ένα σοβαροφανή χαβαλέ και that’s all, folks. Λυπάμαι.

Τι ωραία, έγραψα και κάτι με το οποίο οι Ναΐτες δεν έχουν σχέση. Απενεργοποιώ λοιπόν ο ίδιος το λογαριασμό μου, αποχαιρετώ από το αγαπημένο μου μετερίζι τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους μοιραστήκαμε ωραίες σκέψεις και πάω για Καθαρή Δευτέρα… από όλες τις απόψεις.

Κάνε κλικ!

Spiral

Καθε φορα αυτο γινεται...οσοι αξιζουν φευγουν.

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
GothicΜέλος
14/03/2005, 01:31:29
Ήσουν πολύ καλός για να παραμείνεις φίλε...

ArhtosΜέλος
15/03/2005, 12:20:57
quote:
Απενεργοποιώ λοιπόν ο ίδιος το λογαριασμό μου, αποχαιρετώ από το αγαπημένο μου μετερίζι τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους μοιραστήκαμε ωραίες σκέψεις
quote:
Ήσουν πολύ καλός για να παραμείνεις φίλε...
θα λείψεις φίλε...!!!

όντως δεν κατανόησα ούτε εγώ τον λόγο που έκλεισε το τόπικ «Ιλλουμινάτι»
θα μπορούσε να μεταφερθεί αλλού... ήταν πολύ καλό για να μείνει? διαφορετικό? και όμως... δεν κατανοήθηκε..

ΥΓ-Ύστατη προσπάθεια.. μείνε...

γι'αυτό λέω συνέχεια πως:

----
Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει...

17/03/2005, 09:41:56
Σταθείτε ρε παιδιά
Ο άνθρωπος είπε οτι πάει για Καθαρή Δευτέρα.
Άρα "I 'll be back" που είπε και ο Σβαρτς
Ετσι δεν είναι ρε Σπείρο;

17/03/2005, 09:45:16
Αν υποπτευθώ όμως οτι την έκανε για τα καλά,
Μου φαίνεται θα ακολουθήσω!!

La_bolas GlasyaΝέο Μέλος
19/03/2005, 15:28:32
Τι εγινε ρε αιμοσταγεις iΠΠΟΤΕΣ?

Που εξαφανιστικατε?

Ειναι 1 τοπικ που εχω τυποσει. Γιατι δε συνεχιζετε? *

ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΛΥΓΑ ΠΟΤΕ

stabΝέο Μέλος
26/03/2005, 00:16:32
AGapitoi ipotes hi xexexexex
eimai rodo kai tin exo di ipotis kai etsi xaxaxaxax
einai poli omorfo to nisi kai exo girisi oli tin palia poli me ta podia exo ksepodoriasti edo i iwanites ipotes exoun ftiaksi wrea ktiria a kai se ena simio tis palias polis exei kai merika poli kala spitakia opos stin filis xaxaxaxax mpourdelo ta exoun kanei i simerini koinonia
ektos poli exei kai alla kastra pou exo skopo na ta giriso :)))
lete na tin do san to vivlio tou kodika davintsi kai na arxiso na tin psaxno xaaxaxaxaxaxa
na vro tin valsamomeni kefali tou iisou i to iero diskopotiro i kana apogono tou iisou i akoma kai ton thisauro ton naiton ipoton xaxaxaxaxa
lete o iakovos mole prin ton kapsoun na edose tin teleutea entoli na erthi edo o thisauros ton naiton. me ton etsi den ton thimame kiolas prepei na ksananikso to vivlio gia na do poios eitan kai kala autos pou peire tis galeres me tous thisaurous ton naiton me entoli tou iakovou mole
alla apo oti grafete xoristikan se dio kateuthinsis
lete i mia na eitan edo ?
plaka exoume vlepo :))))
tha arxiso apo ton ataviro na tin psaxno kai tha katevo mexri tin paralia xaxaxaxaxa
ante vre kali anazitisi exo akoma pisteuo 100 xronia zwis axaxaxaxaxaxaxaxaxax
GothicΜέλος
29/03/2005, 23:14:58
Φίλε stab δεν κατανοώ το πνεύμα σου...θα ήθελες να μας πεις πόσο χρονών είσαι;

Όπως επίσης θα ήταν καλύτερα να έκανες μία προσπάθεια να γράφεις ελληνικά και όχι greeklish,διότι είναι πολύ κουραστικό.

Καλώς ήλθες πάντως...

Python54Νέο Μέλος
01/04/2005, 20:56:46
Αγαπητοί συνομιλητές

Μόλις προ ολίγου ανακάλυψα την σχετική σελίδα με το τόσο σημαντικό θέμα των Ναϊτών χάρις στην (ή στον)Zadoc που μου έστειλε ένα μήνυμα. Ήταν βέβαια πολύ δύσκολο σε λίγο χρόνο να μελετήσω όλες τις σελίδες αλλά τουλάχιστον πήρα μια καλή εικόνα. Επιτρέψτε μου να τονίσω κάτι που το έχω ξαναπεί. Ελάχιστα από όλα τα γραφόμενα έχουν σχέση με το θέμα. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που έχουν πολύ ικανοποιητική γνώση και στον αντίποδα κάποιοι άλλοι που εξεφτελίζουν την όλη προσπάθεια. Αν και νέος θα ήθελα να παρακαλέσω αυτούς να πάνε σε κανένα μπαράκι και να αφήσουν όλους τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με το θέμα.
Απλά λοιπόν να σας ενημερώσω με πολύ λίγα λόγια για ορισμένα ιστορικά στοιχεία και αν κάοιοι ενδιαφέρονται τότε μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα απαλλαγμένη βέβαια από γελοιότητες.
Το Τάγμα των Ναϊτών μετά το 1314 με την δολοφνία του Μεγάλου Μαγίστρου Ζακ ντε Μολαί και του Πρεσέπτορος της Νορμανδίας Τξέφρεϋ ντε Σαρνέ, δεν διαλύθηκε. Όσοι Ιππότες διασώθηκαν κατέφυγαν σε άλλες χώρες πλην της Γαλλίας όπου ίδρυσαν μικρά Ναϊτικά Τάγματα πολλές φορές κάτω από άλλη ονομασία για ευνοήτους λόγους και έτσι το Τάγμα συνέχισε την ύπαρξή του ως το 1804 όπου επανιδρύθηκε στην Γαλλία από τον Μπερνάρ Φαμπρέ Παλαπράτ και το 1853 αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Ναπολέοντα τον τρίτο. Μέχρι σήμερα συνεχίζει την ύπαρξη του έχοντας μετεξελιχθεί σε κοινωνική και φιλανθρωπική μη κυβερνητική οργάνωση και το 2002 αναγνωρίστηκε υπό ειδικό καθεστώς από τον ΟΗΕ έχοντας έκτοτε 20μελή μόνιμη αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν έχει καμμία σχέση με τον Τεκτονισμό και ιδιαίτερα με το κομμάτι των Τεκτόνων Ναϊτών τους οποίους και δεν αναγνωρίζει. Είναι διεθνής οργάνωση και έχει Διοικήσεις σε 45 χώρες τα δε μέλη του είναι όλοι Χριστιανοί.
Αυτά τα ολίγα προς το παρών και όποιος επιθυμεί μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση.

Φιλικά
Πύθων

01/04/2005, 23:39:23
quote:

Αυτά τα ολίγα προς το παρών και όποιος επιθυμεί μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση.

Αγαπητέ Python54,

χαίρομαι που σε βλέπω κι εδώ.

Νομίζω όμως, ότι για να "συνεχίσουμε" τη συζήτηση, θα πρέπει να διαβάσεις τα προηγούμενα, ώστε να μην επαναλαμβανόμαστε...

Από κει και πέρα, το ποιά οργάνωση είναι σωστή κι αυθεντική, το ποιά αναγνωρίζει ποιά, τί ρόλο παίζει η κάθε μία με τα ποικίλα Ναϊτικά ονόματα, το ποιά ενδιαφέρεται για τη "φιλανθρωπία", ποιά για πολιτική και το κυριότερο: ποιά ενδιαφέρει αναζητητές του χώρου του εσωτερισμού, κατά την άποψή μου δε δύνασαι να το γνωρίζεις, πόσο μάλλον να το προεξοφλείς.

Ο καθένας δικαιούται βέβαια, να έχει την γνώμη του. Ειδικά όταν δηλώνει ότι είναι ενταγμένος κάπου ήδη, είναι αναμενόμενο να "χρωματίζει" κάπως αυτή την γνώμη. Ευχαρίστως να εξετάσουμε και αυτή την όψη λοιπόν, αφού μας το προτείνεις...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 01/04/2005 23:43:48

GothicΜέλος
01/04/2005, 23:41:57
Διδαξε μας Δάσκαλε...

ArhtosΜέλος
01/04/2005, 23:51:58
τύπωσα 650 σελίδες και ακόμη διαβάζω...
και ήρθε και νεος δάσκαλος?
άλλες 650 δλδ???

----
"Ναι ο πόνος υπάρχει..Είναι οι αποτυχίες..κανένας δεν ξεφεύγει απο αυτές. Γι αυτό αξίζει να χάσεις μερικές μάχες για τα όνειρά σου παρά να νικηθείς χωρίς να ξέρεις γιατί αγωνίζεσαι.."

GothicΜέλος
01/04/2005, 23:54:25
Arhtos δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι γνώστες είναι πιο πολλοί από την γνώση;...

ArhtosΜέλος
01/04/2005, 23:58:31
δλδ αν πετάξω πέτρα σε μια πλατεία θα χτυπήσω πρόεδρο ή γνώστη?
GothicΜέλος
02/04/2005, 00:05:45
Μου βάζεις δύσκολα τώρα...

GothicΜέλος
02/04/2005, 00:10:47
Ας είμεθα πάντως ταπεινοί και ευγνώμωνες που ευρέθη κάποιος να μας βγάλει από την πλάνη μας...