ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

rukunas92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
Marco_Hietala_Μέλος
05/04/2008, 05:02:03
Μα καλά ρε παιδιά, κανείς δεν έκανε ούτε μία τοποθέτηση στην στρατιωτική υλική ανάλυση που έκανα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία, έστω και μεθυσμένος; Παρατηρώ ένα αίσθημα φοβίας που δυστυχώς είναι διαδεδομένο στον ελληνικό λαό, να νομίζουν ότι η Τουρκία είναι κάποια πανίσχυρη δύναμη που δεν αναχαιτίζεται αν αποφασίσει να μας επιτεθεί!
Χαλαρώστε ρε παίδες, μία NATOική "Regional Power" είναι, όπως και η Ελλάδα, ούτε Γαλλία είναι, ούτε Ιαπωνία!
Πίστη και θάρρος αδέρφια, όπως έλεγε κι ο Παίσιος! Αυτά να έχουμε και δεν πρέπει να φοβόμαστε όχι την Τουρκία, αλλά την Άγαρ ολόκληρη!
rukunasΜέλος
05/04/2008, 06:26:26
quote:

Στρατηγός του Ελληνικού στρατού έλαβε εντολή απο τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να παραδώσει ένα ξίφος χωρίς το θηκάρι του,
στην εικόνα του Ταξιάρχη του Μανταμάδος της Μυτιλήνης.....

Έσω όλοι έτοιμοι......

ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ...............

Φιλε ρωμιε κατανοω την θεση σου,την διψα σου για δικαιοσυνη και
ταξη ισως παλι εχεις και συγγενεις που αφησαν τα κοκκαλα τους εκει
καποτε αλλα πες μου μηπως ολα αυτα μας εχουν θολωσει και μπερδεψει
λιγο την σκεψη μας?Πως το υποστιριζεις αυτο που λες το ειδες στο ειπαν?Ας αρκεστουμε στα λογια της αποκαλυψης του Πατροκοσμα που
ειναι 150% εγκυρο μελλοντικο δελτιο ειδησεων και στα λεγομενα
του Παισιου.Ενα ειναι το σιγουρο οτι ολα αυτα θα γινουν,μπορει
σε ενα μηνα μπορει σε ενα χρονο μπορει και σε πεντε.Και μηπως
αυτος ο στρατηγος που αφησε το ξιφος ειναι ο ιδιος που περασε
και απο τον καλογεροπουλο?Εχουμε ξεφυγει κυριοι μετατραπηκαμε
σε συγχρονους ναιτες.Οσο παλι για το ποιος εχει το γενικο
προσταγμα δεν ειναι φυσικα ο γραψας μα μειτε και ο Ταξιαρχης
Μιχαηλ,ειναι η ΠΑΝΑΓΙΑ η προστατιδα της βασιλευουσας.Πιστευω επισις
οτι τα 555 χρονια και τα 400 καιβαλε σκλαβιας ειναι μια τιμωρια πεστο
και δοκιμασια αν θες.Γιατι?μπορεις να το διαπιστωσεις ευκολα ριχνοντας
μια ματια σημερα στην κοινωνια.

05/04/2008, 10:00:05
Φίλε Rucuna, διάβασε λίγο την Αποκάλυψη και τον Προφήτη
Δανιήλ, λένε κι οι δυό για την ενανθρώπιση του Αρχαγγέλου
Μιχαήλ, οπότε, η Παναγιά πρεσβεύει, κάνει θαύματα,
αλλά τώρα έρχεται κι η ώρα του Μιχαήλ, να διώξει τον
διάβολο και στην γη όπως έκανε και στον ουρανό…

Τώρα για το σπαθί και τον ανεκδιήγητο Romio, το μόνο
που θα του πω είναι ότι δεν παίζει κανείς με αυτά…
Το σπαθί το έχω δει, καλά, όπως και το θηκάρι του,
αλλά δεν είναι ξίφος που λέει ο παρά πολύς Romios…
Τα ψέματα, επαναλαμβάνω, τα βγάζεις μόνος σου ή άλλος
σε ξεγέλασε;
Όσο για την Τουρκία, ύπουλα θα μας επιτεθεί κι όχι φανερά
γιατί δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση μας και πόσο θα κρατήσει η αντίσταση μας.
Γι’ αυτό λέω για προδοσία ,μέσω ΝΑΤΟ…

comerΜέλος
05/04/2008, 10:13:54
ΠΟΥΤΙΝ-ΚΩΣΤΑΚΗΣ ,ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!
ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/04/1497379.htm

"ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΦΩΝΗΝ "

stavros77Μέλος
05/04/2008, 10:56:22
Ενανθρωπήσεις των αγγέλων.......εισβολές Τούρκων......σπαθιά και ασπίδες....μιλάμε είναι να απορεί κανείς για το που μπορεί να φτάσει η πλάνη όταν κάποιος στηρίζεται στις προσωπικές του εκτιμήσεις σχετικά με τα λόγια των Αγίων (ή και εκτιμήσεις εσχατολογικών κύκλων).

Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι είναι μεγαλύτερα πνευματικά αναστήματα από τον Παϊσιο. Μόνο που τα λόγια εκείνου ξεκουράζανε ψυχές και δεν βγάζανε μίσος, ύβρεις και φόβο. Ο καθένας μπορεί να διακρίνει το πνεύμα των λεγομένων του καθενός.

Συνεχίζοντας λοιπόν, μερικοί νομίζουν ότι εκείνος ήταν σκοτισμένος και αυτοί "φωτισμένοι" ώστε να ξέρουν ανα πάσα στιγμή τι εννοεί κάθε προφητεία. Η υπερηφάνεια δυστυχώς είναι κακός σύμβουλος.
"Θεός αντιτάσσεται υπερηφάνοις, ταπεινοίς δε δίδωσιν χάριν" λένε οι Ιερές Γραφές.

Ναι αδέρφια....ακούμε τον γέροντα Παϊσιο και τον εμπιστεύομαστε γιατι ήταν σκεύος εκλογής. Όσο και αν τον υποτιμούν κάποιοι ξεκομμένοι από την Εκκλησία θρησκευτικοί κύκλοι, εμείς τον εμπιστευόμαστε γιατί με το φωτισμό του εξήγησε τις προφητείες. Στηρίχθηκε στις προφητείες της Γραφής αλλά και Αγίων όπως ο ΠατροΚοσμάς. Αλλά ήτανε ταπεινός κύριοι.....ταπεινός.....και για αυτό ο Κύριος του χάρισε φωτισμό. Εξηγούσε μόνο όταν ήταν σίγουρος ότι αυτό που έλεγε προερχόταν από εσωτερική πληροφορία.

Εμείς εδώ είμαστε αμαρτωλοί και προσπαθούμε να κάνουμε συζήτηση για τις προφητείες. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ. Εικασίες κάνουμε. Μερικοί δυστυχώς δογματίζουν στηριζόμενοι σε εαυτούς και θεωρώντας τους εαυτούς τους καλύτερους Χριστιανούς από όλους. Μόνο και μόνο με αυτό αποδιώχνουν την χάρη του Πνεύματος που χρειάζεται για να ερμηνευτούν οι προφητείες.

Ας προσέξουμε αδέρφια μου από τους αυτοπροσδιοριζόμενους προφήτες και παντογνώστες και ας ανατρέξουμε στις προφητείες της καθαρής ορθοδοξίας (και όχι σε επιστολές που δήθεν έχουν έρθει από τον Ουρανό...το ακούσαμε και αυτό παλαιότερα) και τις ερμηνείες φωτισμένων Χριστιανών ως βάση για μια ωραία συζήτηση.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;

05/04/2008, 11:01:37
quote:

ΠΟΥΤΙΝ-ΚΩΣΤΑΚΗΣ ,ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!
ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/04/1497379.htm

"ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΦΩΝΗΝ "

Ο Πουτιν φευγει ομως, οπως και ο Μπους!

Οσο αφορα την Ρωσια, ο νεος προεδρος, ειναι "Πουτονικος" ("παιδι" του Πουτιν)

για ΗΠΑ ομως, αλλαζουν αρδειν τα πραγματα... Αμα επικρατησει το Δημοκρατικο Κομμα με τον Ομπαμα, χανουν πολλα οι "Εταιριες"... (οχι στην περιπτωση της Κλιντον), ενω απο την μερια των Ρεπουμπλικανων, πρεπει να δημιουργηθουν νεα "εγγραφα", απο την αρχη!

"Say HELLO to My Little Friend"
stavros77Μέλος
05/04/2008, 11:07:12
Αύριο φίλοι μου τα λένε ο Πούτιν και ο Μπους.
Λέτε να τα βρούνε για την αντιπυραυλική ασπίδα?
Μου φάινεται κομματάκι δύσκολο!!!

Τελικά τελείωσε και η σύνοδος του ΝΑΤΟ και δόξα τω Θεώ δεν έγινε κάτι που φοβόμασταν. Τουναντίον, η Ελλάδα μας βγήκε κερδισμένη σε όλους τους τομείς. Οι ΗΠΑ βγήκαν αποδυναμωμένοι.

Είναι ευκαιρία μιας και κερδίσαμε κάποια υποστήριξη από την Ευρώπη, να πάρουμε το πάνω χέρι στο Σκοπιανό ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία τους. Επίσης είναι ευκαιρία τώρα (και μεσούσης της πολύ σοβαρής κρίσης στην Τουρκία) να πετύχουμε και το καλύτερο δυνατό στο Κυπριακό. Μοχλοί πίεσης προς την Τουρκία υπάρχουν (Χριστόφιας, Ευρωπαϊκή προοπτική Τουρκίας, ενδυναμωμένη Ελλάδα μετά το ΒΕΤΟ).

Αυτό που προσωπικά φοβάμαι είναι ότι τα πολλά ΟΧΙ του Καραμανλή προς την Αμερική και η ολοκληρωτική στροφή του προς τον Πούτιν ήδη έχει βάλει στο μυαλό των ΗΠΑ κάποιας μορφής αντίποινα.
Προσωπικά, περιμένω σταδιακή επιδείνωση των προκλήσεων των Τούρκων στο αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι το Φθινόπωρο.

Ο Χριστός και η Παναγία να σκέπουν το έθνος μας.

ROMIOSΜέλος
05/04/2008, 12:20:35
ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΟΥΔΕΝΑ........

ΑΠΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΝΕΤΕ,ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ...

ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ......

ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ.....

Και για το εν λόγω ψέμα.κάνω γνωστό οτι ομιλώ για άλλο ξίφος,δίχως θηκάρι.
Και ο νοων νοείτω τι σημαίνει σπαθί που δεν βρίσκετε εις την θήκη του.

ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ................

05/04/2008, 13:38:03
quote:

Είναι ευκαιρία μιας και κερδίσαμε κάποια υποστήριξη από την Ευρώπη, να πάρουμε το πάνω χέρι στο Σκοπιανό ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία τους. Επίσης είναι ευκαιρία τώρα (και μεσούσης της πολύ σοβαρής κρίσης στην Τουρκία) να πετύχουμε και το καλύτερο δυνατό στο Κυπριακό. Μοχλοί πίεσης προς την Τουρκία υπάρχουν (Χριστόφιας, Ευρωπαϊκή προοπτική Τουρκίας, ενδυναμωμένη Ελλάδα μετά το ΒΕΤΟ).

Φίλε Stavro77 ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις,ούτε το κυπριακό ούτε το σκοπιανό θα λυθεί με συμφωνίες και σχέδια(τύπου ανάν).Η Τουρκία πάντα ήταν αδιάλλακτη και όταν είχε εσωτερικές κρίσεις δεν ασχολείτο με το κυπριακο όπως και τώρα.Για το σκοπιανό,μου λέει ο λογισμός που οτι δεν θα προλάβουμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνομιλίες γιατι θα αρχίσουν τα γεγονότα της Πόλης.Φτάσαμε στο παρα 5΄ και τώρα θα αρχίσουν όλα..

Εμείς πάντως,απο τον Ορθόδοξο Κόσμο απλως θα θυμίσουμε την προφητεία του γέροντα Παισίου,οτι τα Σκόπια θα διαλυθουν. "Το κράτος των Σκοπίων θα διαλυθεί. Δεν είναι κτισμένο με τούβλα, αλλά με χαλβάδες Φαρσάλων σε σχήμα τούβλων"είπε ο Γέροντας,ενω σε ότι είπε,έχει επιβεβαιωθεί απο τα γεγονότα!

Το Κυπριακό
«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ’ ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».
Στην συνέχεια με ρώτησε για την Κύπρο και, χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε:
«Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα
λυθεί και θα είναι Ορθόδοξη και Ελληνική».

ΕΛΛΗΝ

stavros77Μέλος
05/04/2008, 13:44:53
Φίλε Βυζαντινέ θέλω να πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι πάντα πρέπει να έχουμε στο νου το σοφό ρητό που λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει"

Πιστεύω ακράδαντα στις προφητείες, αλλά δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια στο διπλωματικό επίπεδο. Δηλαδή επειδή ξέρουμε ότι η Τουρκία και τα Σκόπια δεν έχουν μέλλον δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μαχόμαστε στο διπλωματικό επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι να συμβούν τα των προφητειών. Το ίδιο ισχύει και για το Κυπριακό βέβαια.

Και ο γέροντας Παϊσιος όταν μαχόταν για τις ταυτότητες αρχές του '90 ήξερε ότι ο Αντίχριστος ακόμα αργεί. Πάλευε όμως όπως πρέπει να παλεύουμε και εμείς για τα εθνικά μας συμφέροντα και φυσικά για την πίστη μας.
Αν έχεις αντιρρήσεις θα ήθελα να το συζητήσουμε.

02/10/2007, 14:25:32
Είχα ακούσει πριν καιρό για αυτό, και η αλήθεια είναι ότι το πε΄ριμενα και πολύ πιο εντυπωσιακό.

Δε σκοπεύω να χρησιμοποιήσω κάποια φοβερή εισαγωγή, για το πως τα έχουμε δει στις "τάδε" ταινίες, ούτε για τα θέματα ηθικής που μπορεί να δημιουργούνται (δε νομίζω ότι το ρομπότ είναι ακόμα τόσο τέλειο ώστε να θεωρήσουμε ότι πλησιάζει την ανθρώπινη φύση περισσότερο από ένα μαθηματικό κομπιουτεράκι).

Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν έχει βέβαι κάτι το ιδιαίτερα παράξενο, αλλά δεν έβρισκα κάποια άλλη θεματική ενότητα στην οποία να ταιριάζει περισσότερο.

Ιδού λοιπόν, η συσκευή περί της οποίας ο λόγος...

http://www.liveleak.com/view?i=80b_1177973316&p=1

Δεν ξέρω, εμένα μου δημιούργησε την επιθημία να το χτυπήσω! Ειδικά όταν είπε "έχω αισθήματα"... μου φάνηκε πολυ χαζό.

Πάντως έχει ενδιαφέρον αυτό που λέει, ότι μπορεί να αναγνωρίζει άτομα, και να τους δίνει πιο συγκεκριμένες και προσωπικές απαντήσεις...

Απόψεις επί του θέματος;

--Σημείωση: αν κάποιος θέλει να μεταφράσω αυτά που λέει το ρομπότ, ευχαρίστως.

02/10/2007, 16:55:11
Περίεργη αίσθηση, ε; Μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπο που φοβάμαι πως όταν θα τα τελειοποιήσουν αργότερα (πχ τις κινήσεις του σώματος, των χεριών κλπ) δεν θα ξέρουμε αν έχουμε απέναντι μας άνθρωπο ή ρομπότ.

Πάντως αυτό που είπε για την συνείδηση που κάποιοι λένε ότι μπορεί να έχουν τα ρομπότ σε καμιά 10αριά χρόνια, το βρίσκω μάλλον αισιόδοξο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

αγνοώνΜέλος
02/10/2007, 18:12:25
σαν εκείνο στο τζώνι γουώκερ μοιάζει

κάτι ξέρουν οι διαφημιστές - λίγα περισσότερα από εμάς

XDΜέλος
02/10/2007, 19:16:41
Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, στα επιμέρους ρομποτικά τμήματα (όπως στην κίνηση, αναγνώριση φωνής, όραση, ακοή, μηχανικοί βραχίονες) υπάρχει πρόοδος. Δυστυχώς όμως δεν παρατηρείται ανάλογη πρόοδος όσον αφορά τον τομέα της γενικής τεχνητής νοημοσύνης η οποία ύστερα από την υπέρμετρη αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε από τις πρώτες επιτυχίες (σε πολύ απλά μοντέλα εξομοίωσης του «Κόσμου») που παρουσιάσθηκαν στα πρώτα βήματα της το 1950 και 60, έχει τελματώσει σχεδόν οριστικά μην δυνάμενη να εξομοιώσει τις ανθρώπινες εγκεφαλικές διανοητικές λειτουργίες (δείτε προβληματισμό H. L. Dreyfus).
03/10/2007, 01:45:38
quote:

γκρρρ, όλοι αυτό μου λένε! κανείς δε μου είπε ότι εκείνο του johnny walker μοιάζει με αυτό!

quote:
Μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπο που φοβάμαι πως όταν θα τα τελειοποιήσουν αργότερα (πχ τις κινήσεις του σώματος, των χεριών κλπ) δεν θα ξέρουμε αν έχουμε απέναντι μας άνθρωπο ή ρομπότ.

καλά, βρε κι εσύ το παρατράβηξες, σιγά! αποκλείεται να γίνει αυτό ποτέ. εκτός κι αν εννοείς ότι θα περπατάς αμέριμνη στο δρόμο, και δίπλα σου θα είναι ένα ρομπότ και δε θα καταλάβεις αμέσως ότι είναι ρομπότ. αλλά σε μια συνομιλία ή χειραψία πχ θα φανεί αμέσως. σκέψου για παραδειγμα πόσες διαφωρετικές μελωδίες και τόνους φωνής χρησιμοποιείς κάθε φορά που μιλάς, και ποσες μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό! ή π.χ. τη χειραψία που κάνω εγώ με το κολλητό μου, δε μπορεί να τη μιμηθεί ούτε άνθρωπος, πόσο μάλλον ο τενεκές!

quote:
Δυστυχώς όμως δεν παρατηρείται ανάλογη πρόοδος όσον αφορά τον τομέα της γενικής τεχνητής νοημοσύνης

πιστεύεις πως χρειάζεται...;

πάντως εγώ το μόνο θετικό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε πολύ πρακτικά τεχνητά μέλη, για όσους τα έχουν ανάγκη...

επίσης πολύ θα ήθελα [ως χημικός] να του δώσω ένα ποτήρι νερό και λίγο νάτριο και να το δω να χάνει τα χέρια του! [τι σαδιστικό κάθαρμα που είμαι!]

α, και επειδή κάποιοι, και με το δίκιο τους και χαίρομαι γι'αυτό, αμφιζβήτησαν την αυθεντικότητα του μαραφετιού:

http://www.hansonrobotics.com/
http://www.cnn.com/2004/TECH/02/02/social.robots.ap/index.html
http://www.designnews.com/index.asp?layout=article&articleid=CA6412171&ref=nbra

03/10/2007, 07:51:40
quote:
καλά, βρε κι εσύ το παρατράβηξες, σιγά! αποκλείεται να γίνει αυτό ποτέ.

Ποτέ μην λες ποτέ... Δεν ξέρεις τι γίνεται... Ίσως αύριο αλλάξεις γνώμη και να πεις ΟΥΑΟΥ...
Η τεχνολογία τρέχει σαν τρελλή, σε 30 χρόνια θα είναι ικανό, όχι μόνο να μιλά με πλήθος φωνών, αλλά και να κάνει πράγματα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε...
Ξέρεις κάτι crucifire;
Ευτηχώς είμαι πολύ μεγάλος για να παρεβρεθώ στους πόλεμους των αντροειδών... Εσύ όμως...
XDΜέλος
03/10/2007, 12:06:10
quote:

quote:
quote:
Δυστυχώς όμως δεν παρατηρείται ανάλογη πρόοδος όσον αφορά τον τομέα της γενικής τεχνητής νοημοσύνης

πιστεύεις πως χρειάζεται...;

Δύσκολη ερώτηση, προσωπικά σε τέτοια διλήμματα τάσσομαι υπέρ της Προόδου ακόμα και αν εγκυμονεί κινδύνους καθώς τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν, όποια και αν είναι αυτά, ενδεχομένως να αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

Τώρα, ποία θα είναι αυτά από μια κατασκευή μιας Γενική Τεχνίτη Νοημοσύνης .. θα δείξει, όταν και αν κατασκευαστεί ποτέ (μάλλον απίθανο), ένα απλό σενάριο θα ήταν ένα πλήρως αυτόματο ρομπότ που θα ταξίδευε στον Άρη και θα έκαμε όλες τις απαραίτητες επιστημονικές αναλύσεις για εμάς πλήρως αυτοματοποιημένα, με ικανή λογική να αντεπεξέρχεται σε νέα δεδομένα για τα οποία δεν έχει λεπτομερώς προγραμματιστεί, σε αντίθεση με τα ημιαυτόματα ρομπότ που κατά καιρούς στέλλουμε εκεί και ζητούν την άμεση προσοχή μας, μη δυνάμενα να εκτελέσουν τίποτε περισσότερο από αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί..

Όπως και να έχει, μεταξύ του Δυτικού φοβικού (Λουδιτικού) μοντέλου με Τ.Ν. εχθρικές προς τον άνθρωπο, που αποφασίζουν την καταστροφή του (πχ. Terminator, Space Odyssey 2001, Matrix -αν και αδικώ κάπως τα τελευταία) προτιμώ το Ιαπωνικό μοντέλο όπου προβάλλεται η συνεργασίας ανθρώπων και Τ.Ν.

Είναι τελικά θέμα κουλτούρας, και φυσικά Φιλοσοφικού προβληματισμού καθώς η κατασκευή μιας Γενικής Τ.Ν. (Γ.Τ.Ν.) ή Παραδοσιακής Τ.Ν. (Π.Τ.Ν.) είναι από δύσκολη ως απραγματοποίητη.

Edited by - XD on 03/10/2007 12:19:09

03/10/2007, 13:13:27
Εντυπωσιακό και φανταστείτε ποσο θα το έχουν τελειοποιήσει μετά από
30 χρονια που έγραψε και ο OANNHSEA ..
quote:

Ναι μεγάλη ομοιότητα.
03/10/2007, 20:33:03
quote:
προσωπικά σε τέτοια διλήμματα τάσσομαι υπέρ της Προόδου ακόμα και αν εγκυμονεί κινδύνους καθώς τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν, όποια και αν είναι αυτά, ενδεχομένως να αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

δε νομίζω ότι τα οφέλη της πυρινικής ενέργειας αντισταθμίζουν τους κινδύνους, αλλά θα μου πεις ουδέν καλόν αμιγές κακού [ναι, δικό μου είναι αυτό, και μπορείτε να πείτε και "αμπιγιέζ" όπως η λαίδη άντζελα]

quote:
ένα απλό σενάριο θα ήταν ένα πλήρως αυτόματο ρομπότ που θα ταξίδευε στον Άρη

ή στο Ιρακ...

quote:
και θα έκαμε όλες τις απαραίτητες επιστημονικές αναλύσεις για εμάς πλήρως αυτοματοποιημένα

όπου επιστημονικές αναλύσεις βάλε καταστροφές... άντε, και όπου "εμάς" βάλε "τον πρόεδρο"!

quote:
με ικανή λογική να αντεπεξέρχεται σε νέα δεδομένα για τα οποία δεν έχει λεπτομερώς προγραμματιστεί

... π.χ. τον π***η τον ιρακινό που πετάχτηκε απ'τη γωνία με τη χειροβομβίδα στο στόμα και σου πέταξε την περόνη!

quote:
σε αντίθεση με τα ημιαυτόματα ρομπότ που κατά καιρούς στέλλουμε εκεί και ζητούν την άμεση προσοχή μας

ευτυχώς ακόμα στο Ιράκ δε στέλνουν... ή μήπως...

quote:
μεταξύ του Δυτικού φοβικού (Λουδιτικού) μοντέλου με Τ.Ν. εχθρικές προς τον άνθρωπο

φυσικά, πάντα οι δυτικοί έχουν εχθρικές διαθέσεις προς τον άνθρωπο...

quote:
προτιμώ το Ιαπωνικό μοντέλο όπου προβάλλεται η συνεργασίας ανθρώπων και Τ.Ν.

πρέπει επιγόντως να δεις μερικά anime!!!

quote:
Είναι τελικά θέμα κουλτούρας, και φυσικά Φιλοσοφικού προβληματισμού

τα πάντα δεν είναι...;

αλλά δε θα το πήγαινε γεωγραφικά αν ήμουν εσύ. μη σου πω ότι, εσύ μπορεί να πάρεις ένα τέτοιο για να σου σφουγγαρίζει, κι εγώ που μένω ακριβώς δίπλα σου να πάρω ένα τέτοιο για να... σκοτώσει την κατσίκα του γείτονα, που λέει και το ανέκδοτο!

Iran is next... you 've been warned...

Edited by - crucifire on 03/10/2007 21:26:23

XDΜέλος
03/10/2007, 23:51:25
Σεβαστές οι απόψεις σου,

Η επιστήμη είναι ένα εργαλείο, η χρήση της συνεπώς πέφτει σε εμάς. Λίγη ακτινοβολία μπορεί να σε γιατρέψει (ακτινοθεραπεία), λίγη περισσότερη να σε αρρωστήσει ή ακόμα και να σε σκοτώσει.

Μεταξύ λοιπόν της στασιμότητας και της προόδου, ψηφίζω την δεύτερη ακόμα και αν επόμενος στόχος είναι το Ιράν –τώρα εγώ φταίω που το πιάνω Γεωγραφικά το ζήτημα;

Καλή συνέχεια.

Edited by - XD on 04/10/2007 00:04:59