- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
..."Αυτό είναι το Αστρικό Επίπεδο ή Πέμπτη Διάσταση, όπου δεν υπάρχει ούτε το βάρος ούτε η απόσταση, στην οποία ανήκει το Αστρικό Σώμα' ένα ενεργειακό σώμα ακριβώς ίδιο με το φυσικό, που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, όπως η σκέψη, ικανό να ερευνά όλα όσα θέλει στο Σύμπαν.
Στην Πέμπτη Διάσταση κινούμαστε, ερευνούμε και γνωρίζουμε τι είναι οι Άγγελοι, η Παρθένος Μαρία και όλες οι Ιεραρχίες. Αυτοί κινούνται, μιλούν και διδάσκουν μια Σοφία που δεν είναι γραμμένη στα βιβλία, είναι πέρα από τον ανθρώπινο νου. Όταν κάποιος θέλει να μάθει από μόνος του εκείνο που ο κόσμος ονομάζει Αποκρυφισμό, εκεί το γνωρίζει και τότε παύει να είναι απόκρυφο."
Αγαπητέ ΦΙΛΙΠΠΕ καλά κάνεις και δεν είσαι πεπεισμένος. Αλοίμονο αν ήσουν, αν πίστευες ότι ακούς και διαβάζεις. Η ΓΝΩΣΗ δεν θέλει πιστούς αλλά ερευνητές. "ΑΜΦΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ". Το ότι η Επιστήμη δεν έχει αποδείξει την ύπαρξη του Αστρικού, για ποιά Επιστήμη μιλάς;
Ionak
'Ολοι μας επιζητούμε την Σοφία, το απάνθισμα της Γνώσης που αποκτιέται με την εμπειρία. Θα συμφωνήσω με τον Κέλσο στο ότι ο εσωτερισμός δεν είναι ένα θεωρητικό φιλοσοφικό ή πνευματικό κίνημα. Είναι τρόπος ζωής, είναι ο τρόπος με τον οποίο βιώνεις την καθημερινότητα σου, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον συνάνθρωπό σου. Αυτός ο τρόπος σίγουρα δεν εφαρμόζεται από την μια στιγμή στην άλλη, δεν είναι δυνατόν να αφομοιωθεί τόσο γρήγορα. Θα συμφωνήσω με τους φίλους που είπαν πως απαιτεί μεγάλη προσπάθεια να απαγγιστρωθείς από τις επιθυμίες και τα πάθη, τους φόβους κι τις ανασφάλειες. Σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, τα προβλήματα αποτελούν τις πινακίδες στον δρόμο του Θεού. 'Οταν μια ψυχή ζητάει όμως να μάθει και να λυτρωθεί, ανακαλύπτει πάντα το μονοπάτι που θα την φέρει κοντα στο φως. Επομένως καλή μου φίλη Rosarium, σαφώς δεν θα εγκαταλείψεις τις προσπάθειές σου σε αυτή σου την αναζήτηση. Η παρουσία του Δασκάλου παίζει πολύ μεγάλη σημασία, όμως ο ρόλος ακόμα και εκείνου του καθοδηγητή μας είναι περιορισμένος. Πολλοί αυτοί οι μαθητές που αν και είχαν την τύχη να είναι δίπλα στους μεγαλύτερους δασκάλους, δεν διδάχθηκαν απολύτως τίποτα μιας και ο τοίχος της άρνησης ήταν αλύγιστος. Από την άλλη πόσα και πόσα παραδείγματα δεν έχουμε, ανθρώπων- όπως ο Αμμώνιος Σακκάς- που έφτασαν σε μεγάλα ύψη έχοντας την μέγιστη καθοδήγηση, τον ίδιο τον Θεό. 'Αλλωστε και οι αυτοί οι δάσκαλοι μας είναι απλά τα μέσα για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, αν είμαστε άξιοι οι ίδιοι. 'Οσον αφορά τα βιβλία και τους συγγραφείς που προαναφέρθηκαν, σαφώς η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ είναι από τις αξιότερες και πιο δυνατές παρουσίες στον χώρο.Είμαι όμως της άποψης, πως κάθε τι που έρχεται στα χέρια μας ''τυχαία'',έχει την χρησιμότητά του, μας φέρνει ένα μύνημα που καλό θα ήταν να επεξεργαστούμε. Ας είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε κάθε τι που μας προσφέρεται, και ας το αξιολογήσουμε την στιγμή που θα έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε.
quote:
Υπάρχει ένα βιβλίο γραμμένο από τον Α.Δ.Ραβολού, αναγνωρισμένο από τον Samael Aun Weor σαν αυθεντικό Δάσκαλο και συνεχιστή του έργου του με τίτλο: "ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ". Στις μόνο 50 περίπου σελίδες του παρουσιάζεται απλά και πρακτικά η διδασκαλία του Samael Aun Weor.Εκεί συνοψίζεται ο τρόπος απόκτησης της Γνώσης.Ionak
Ιονακ θα μπορουσες να μου πεις ποιος ειναο ο εκδοτικος οικος του βιβλιου "ερκολουμπους" για να μπορεσω να εχω μια καλυτερη
προσεγγιση της διδασκαλιας του Σαμαελ?
Χαίρομαι που σας βρίσκω για πρώτη φορά εδώ. Κανένα άλλο μέρος και καμιά άλλη ώρα δε θα ήταν καλύτερη για να σας πω καλή μέρα.
Θα ήθελα προς το παρόν να προσθέσω απλά τον τίτλο ενός άλλου βιβλίου του Σαμαέλ Αούν Βεόρ.
Υπέρτατα Χριστουγεννιάτικα Μηνύματα 67-69.
Ένα βιβλίο χωρισμένο σε 3 μικρότερα. Ένα για κάθε έτος.
Με εκτίμηση,
Α
Είναι φυσικό καθέναν από μας να μας ελκύει η διδασκαλία κάποιου ιδρυτή μιας Σχολής. Ειδικά αν καταλήξουμε σ'αυτόν ύστερα από μια αναζήτηση. Το πιο πιθανό είναι να μας τραβήξει εκεί η διαίσθησή μας. Αλλά αν δεν κάνουμε τις πρακτικές που δίνει δεν θα διαπιστώσουμε αν είναι αληθινή και λευκή... Οι κίνδυνοι έτσι κι αλλιώς παραφυλάνε παντού. Προσωπικά βρίσκω τις πρακτικές που δίνουν ο Σαμαέλ και ο Ραβολού πολύ άμεσες και αποτελεσματικές. Πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να βελτιώσει τον εαυτό του και να σκοτώσει τον κακό εαυτό του, είναι απαραίτητο να προβεί σε σκληρή μάχη με τον εαυτό του. Αν δεν καθαρίσουμε την βρωμιά δεν είναι δυνατόν να ξυπνήσουμε την συνείδησή μας. Και αυτή η μάχη αυτή δεν αρκεί να γίνεται μόνο στον τρισδιάστατο κόσμο, γιατί είναι πολύ εύκολο να νομίζουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο και να μην κάνουμε τίποτα. Αλλωστε στον αστρικό κόσμο μπορούμε να βεβαιωθούμε πως ο αυτός που θεωρούμε Δάσκαλο δεν είναι απατεώνας...
Δεν διαφωνώ μαζί σου, άλλωστε το τι θα κάνει κάποιος απο πρακτικής μεριάς εννοώ, αφορά τον ίδιο και ΜΟΝΟΝ αυτόν. 'Ομως δε μπορώ να ΜΗΝ αναφέρω ότι σε αρκετά σημεία απο τις πρακτικές που έχει μέσα στα βιβλία του ο Σαμαέλ Αόν Βεόρ, είναι ΕΛΕΙΠΕΙΣ.
Αν τώρα, θα πρέπι να δοκιμάσει να ασκήσει μαι πρακτική, για να διαπιστώσει ΑΝ ΕΙΝΑΙ λευκή ή μαύρη... τότε μάλλον θα είναι αργά, εαν οι πρακτικές του ΔΕΝ είναι λευκές!!!
Συμφωνώ μαζί σου ότι θα πρέπει ο υποψήφιος να ΚΑΘΑΡΘΕΙ πρώτα και μετα να εισχωρήσει στα άδυτα του ιερού...
Ο μύθος του Ηρακλή με τους ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ, αυτό ακριβώς μας δείχνει... Ας το εφαρμόσουμε λοιπόν, αφού ΠΡΩΤΑ έχουμε αποδεχθεί την ΔΕΞΙΑ ΑΤΡΑΠΟ για να περπατήσουμε...
Κέλσος
Διαφωνώ εν μέρει με αυτό που λές για τις προσωπικές πρακτικές. Μερικές φορές πρέπει να μοιραζόμαστε τις "πατέντες" που ίσως βρίσκουμε πως μας βοηθάνε στην πορεία του πνευματικού μας αγώνα, γιατί έτσι βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Εννοείται πως δεν τις μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε. Χωρίς να το ξέρω από πρώτο χέρι ακομη, θεωρώ πως το αν ενα κέντρο εσωτεριστικών σπουδών είναι λευκό ή μαύρο, μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με σιγουριά ΜΟΝΟ στο αστρικό και όταν προχωρήσει πολύ τον Δρόμο. Ακόμη δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θεωρείς ελλειπές στην διδασκαλία του Σαμαέλ. Ελπίζω να έχεις λάβει υπόψιν αυτό που ειπώθηκε σε προηγούμενη επιστολή, πως ο ίδιος ο Σαμαέλ απέρριψε ή διόρθωσε μερικά βιβλία του. Σε κάθε περίπτωση θέλω να διευκρινίσω πως προσωπικά δεν είμαι σίγουρη 100% ούτε για τον Σαμαέλ ούτε για κανέναν. Μόνο όταν φωτιστούμε θα Γνωρίζουμε σίγουρα
και ποιός αναλαμβάνει την ΕΥΘΥΝΗ για το "λάθος" που έγώ κάνω και που αν έτσι "αβίαστα" το μεταφέρω και σε άλλους;;;;
Ποιός θα φταίει στη προκειμένη περίπτωση;;;; Εγώ ή ο άλλος;;;; Και γιατί θα φταίει ο ένας ή άλλος;;;
Να γιατί ΑΠΟΦΕΥΓΩ να λέω πράγματα που έχουν να κάνουν με διάφορες ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ή ΤΕΧΝΙΚΕΣ.
Νομίζω ότι σε προηγούμενο τόπικ το είχα ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΕΙ...
Το να μοιραστώ μαζί με τους φίλους μου ΙΔΕΕΣ, αυτό το κάνω ΗΔΗ!!!
Αλλά δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί με κάποιους ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για τον πολύ απλό λόγο, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!
Μόνο ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ μπορεί να μεταφέρει ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ή ΤΕΧΝΙΚΕΣ, τουλάχιστον στο "δικό μου" τρόπο αντίληψης.
Τώρα αυτό περί ΑΣΤΡΙΚΟΥ...
ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ είναι αυτοί που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μπορούν να ΕΛΕΝΧΟΥΝ καταστάσεις στο ΑΣΤΡΙΚΟ. Και αναρωτιέμαι, όλοι οι "άλλοι" που αδυνατούν να βρεθούν στο ΑΣΤΡΙΚΟ (τουλάχιστον συνειδητά), τι επιφυλάσει γι'αυτούς η "μοίρα τους";;;;
Ελπίζω να διευκρίνησα λίγο παραπάνω τις απόψεις μου :-))
Κέλσος
Καταρχίν γιατι με το τελευταία φράση της επιστολής σου "Ελπίζω να διευκρίνησα λίγο παραπάνω τις απόψεις μου" μου έδωσες την εντύπωση πως λες "αυτές είναι οι απόψεις μου και σε όποιον αρέσουν";
Ισως να ήταν ιδέα μου :P
Εχω την εντύπωση πως είσαι λίγο υπερβολικός με τους φόβους σου. Δάσκαλα σαφώς και δεν έχω την ψευδαίσθηση πως είμαι (:P) αλλά μπορώ να ξεχωρίσω πως π.χ. δεν είναι λαθος να προτείνω σε κάποιον "συνοδοιπόρο" μου, εναν τρόπο που με διευκολύνει στο να κανω αυτοπαρατήρηση ή στο να κάνω μια πρακτική συγκέντρωσης. Δεν είναι ιδέα αυτό. Είναι τρόπος για να κάνει πιο αποτελεσματικα κάποιος μια πρακτική που δίνεται από κάποιον που έχει δεχθεί καταρχίν σαν "οδηγό" του. Το ίδιο μπορεί να κανει κι αυτός προς εμένα. Για μένα είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε την πρακτική του αστρικού διαχωρισμού συνειδητά. Πως μπορείς να λές πως δέχεσαι πρακτικές μόνο από έναν Δάσκαλο αν δεν το διαπιστώσεις πως είναι Δάσκαλος στο Αστρικό; Από την αρχή που ξεκινάς να εξασκείς κάποιες πρακτικές ενός εσωτεριστικού κέντρου το ρισκάρεις κάνοντας τις πρακτικές που σου δίνονται. Από την αρχή θεωρησες τον καθοδηγητή σου Δάσκαλο; Αυτό είναι φανατισμός. Σε ότι αφορά την διδασκαλία του Σαμαέλ και του Ραβολού, η μεθοδολογία για τον δρόμο της φώτισης για μένα είναι λευκή γιατί βασίζεται στα "κότσια", σε δουλειά με τον ίδια την ψυχολογία του ανθρώπου. Δύσκολος Δρόμος... Και σίγουρα όχι με ψυχοτρόπες ουσίες ή άλλες διευκόλυνσεις.. Τέλος παντων, ίσως κουράσαμε ή.. προκαλέσαμε χασμουρητό με αυτήν την κουβέντα :O