- ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ...ΜΥΑΛΟ!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Υ.Γ.και οι γάτες ...ναι είναι η μεγάλη μου ΑΔΥΝΑΜΙΑ!!!
και για μενα!

quote:
Δεν είναι κακό, να υπάρχουν και απλοικοί άνθρωποι,δεν είναι ανάγκη, να είναι όλοι σούπερμαν..
Ε οχι και superman ο Καραϊσκακης,ο Κολοκοτρωνης και οι υπολοιποι ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ !!! Εδω οποιο βιβλιο κι αν ανοιξεις θα διαβασεις οτι ουτε στρατηλατες ηταν,ουτε βασιλιαδες.Ηταν απλοϊκοι ανθρωποι οι οποιοι ομως ειχαν κατι διαφορετικο -οχι κατ'αναγκην...υπερφυσικο-.Ειχαν τον ΙΧΩΡ να ρεει στις φλεβες τους,το Θεϊκο Αιμα που κανει τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Ελληνες να ξεχωριζουν απο τους καθε λογης Καραγκιοζηδες...!!!
Και αφου το ανεφερες φιλτατε trexagireve,μακαρι να υπηρχε και σημερα ενας "Προκρουστης" για να βαλει τα πραγματα σε μια ταξη.Η κοινωνια μας,εμεις οι ιδιοι,θα ειμασταν σε πολυ καλυτερη κατασταση......!!!!
για να δηλώνει ο καθείς αυτό που πιστεύει,σαν αρχή ζωής...Για τον καραγκιόζη, εμένα μου κάνει εντύπωση, πόσο εύκολα τον αποποιούμεθα....Αύριο, ποιός ξέρει,τι θα μας πείσουν να απαρνηθούμε.....
Μια καλή αιτιολογία χρειάζεται...
quote:quote:
Υ.Γ.και οι γάτες ...ναι είναι η μεγάλη μου ΑΔΥΝΑΜΙΑ!!!
και για μενα!NOVUS ORDO SECLORUM
Με πολύ αγάπη αφιερωμένα σε σένα PREDATOR ! ! !

Και ο γατούλης μου ο Βίκτωρ,τον οποίο
δυστυχώς,έχασα προ διετίας...
Είχε φοβερή Προσωπικότητα!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Κι όμως, φίλε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΩΜΕΓΑ, πρέπει να υπάρχει η ελευθερία,
για να δηλώνει ο καθείς αυτό που πιστεύει,σαν αρχή ζωής...Για τον καραγκιόζη, εμένα μου κάνει εντύπωση, πόσο εύκολα τον αποποιούμεθα....Αύριο, ποιός ξέρει,τι θα μας πείσουν να απαρνηθούμε.....
Μια καλή αιτιολογία χρειάζεται...
Φιλτατε trexagireve...
Δεν ειπα ποτε οτι απαγορευω σε καποιον να δοξαζει/εξυμνει οποιον ηρωα θελει,εστω και Τουρκο (Καραγκιοζης).Απλα να μην ομιλει εξ ονοματος ολων των αλλων.Αλλωστε δεν ειμαστε ολοι οι Ελληνες το ιδιο.......!!!
Και σε βεβαιωνω οτι δεν εχω καμμια ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ενοχη που αποποιουμαι τον τουρκο Καραγκιοζη.Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν προκειται ΠΟΤΕ να αποποιηθω τον Σωκρατη,τον Πλατωνα,τον Αριστοτελη,τον Ηρακλειτο και τους αλλους ΓΝΗΣΙΟΥΣ προγονους μου !!!!
quote:quote:
Δεν είναι κακό, να υπάρχουν και απλοικοί άνθρωποι,δεν είναι ανάγκη, να είναι όλοι σούπερμαν..Ε οχι και superman ο Καραϊσκακης,ο Κολοκοτρωνης και οι υπολοιποι ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ !!! Εδω οποιο βιβλιο κι αν ανοιξεις θα διαβασεις οτι ουτε στρατηλατες ηταν,ουτε βασιλιαδες.Ηταν απλοϊκοι ανθρωποι οι οποιοι ομως ειχαν κατι διαφορετικο -οχι κατ'αναγκην...υπερφυσικο-.Ειχαν τον ΙΧΩΡ να ρεει στις φλεβες τους,το Θεϊκο Αιμα που κανει τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Ελληνες να ξεχωριζουν απο τους καθε λογης Καραγκιοζηδες...!!!
Και αφου το ανεφερες φιλτατε trexagireve,μακαρι να υπηρχε και σημερα ενας "Προκρουστης" για να βαλει τα πραγματα σε μια ταξη.Η κοινωνια μας,εμεις οι ιδιοι,θα ειμασταν σε πολυ καλυτερη κατασταση......!!!!
Βρε Αλέξανδρε,Αγαπητέ ετεροδιαστασιακέ
Αλέξανδρε Ωμέγα,
τι το ξανανοίγεις το ρημαδοθέμα;;;
Άστο να πάει στα κομμάτια,μαζί με
τον τουρκο-Καραγκιόζη...
Υ.Γ. παρεπιπτόντως,συμφωνώ μ'αυτά που λες,εκτός της
τελευταίας παραγράφου,όπου το
δίκαιο ή μάλλον το σωστό είναι με
το μέρος του Φίλτατου trexagireve...
Δεν θέλει βοήθεια....Αλλά, δεν θα είναι χειρότερη απο άλλες..
Τώρα, λέμε, πραγματικά, ότι θέλουμε...
Κάποτε, δεν ήταν έτσι...
Βλεπω τα ζουζούνια που παίζουν δίπλα(τους μικρούς μας γιούς εννοώ,9 και 5) και λέω, υπάρχει μέλλον και υπάρχει ελπίδα, υπάρχει χαρά και πρέπει να την βλέπουμε..Λίγη μπάλα, ένα δάχτυλο, πρησμένο και μερικές κλωτσιές στο καλάμι, μετά, λέω τα ίδια...
Φτήνά την έβγαλα σήμερα.....
Το Φεγγάρι σε φάση Πανσελήνου,από το
μπαλκόνι μου...
Αχ! Η φύση!!!
Τέτοια ομορφιά...Πουθενά και σε
...Κανέναν...
Αν αξίζει η ζωή είναι για
κάποιες τέτοιες ...στιγμές!!!

μήπως έχετε
παρατηρήσει πως η οθόνη σας,έχει
λερωθεί από την ...μέσα μεριά;
Κι' αν ναι,ξέρετε τον τρόπο
να την καθαρίσετε;
Οχι;!!!
Δεν πειράζει
ξέρω εγώ έναν πολύ ασφαλή και
σίγουρο τρόπο...
Ορίστε η ιστοσελίδα να το επιτύχετε...
http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf
ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!!

Αν έχει όντως δοθεί τέτοια κόλλα στον καθηγητή
Μπράβο τους!!!![]()
quote:
Μπορεί θαυμάσια να πειραματιστεί κανείς χρησιμοποιώντας έναν πρόγραμμα υπολογισμού λεξαρίθμων και να εξετάσει την επιτυχία της μεθόδου με σύγχρονη ονομασία βουνών(τούρκικα, βλάχικα κλπ), γιά να δει την διαφορά.
gigenis Απεστάλη: 31/07/2006, 21:17:14
αντι για ολυμπος μπουρδα
υψος ορους μπουρδα ει=1920 κανονικο υψος 1917
παμε για αλλο
αντι ερυμανθος
μουροχαβλο
μουροχαβλο ορους=2223 κανονικο υψος 2224
παμε γι αλλο
αντι για κεδρος
μπουρδολογου
μπουρδολογου ορος=1777 κανονικο υψος 1777
gigenis Απεστάλη: 02/08/2006, 08:50:58
αντι για γαμιλας
παπαρια
υψος ορους παπαρια ει=2498 πραγματικο υψος 2497
αντι για δουσκον
τιμαλακασεισαι
υψος τιμαλακασεισαι=2199
πραγματικο υψος=2198
καμια διαφορα λοιπον εδωσα ονοματα σε διαφορα βουνα και παλι το υψος ειναι σωστο
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Mια συνταγη που ειναι πραγματικα χρησιμη:
Μπακαλιάρος με κουρκούτι
1 μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο και κομμένο κομματάκια
3 χούφτες αλεύρι
2 αυγά
λίγο μπέικιν πάουντερ
λίγο ξίδι
νερό
λάδι
Διαδικασία
για τον μπακαλιάρο:
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο νερό, λίγο μπέικιν, μια χούφτα αλεύρι και ανακατεύουμε. Θέλουμε να πετύχουμε έναν αραιό χυλό. Στη συνέχεια, βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Γυρίζουμε τον μπακαλιάρο και από τις δύο μεριές, για να τηγανιστεί καλά. Μόλις είναι έτοιμος τον αφαιρούμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, για να ρουφήξει το πολύ λάδι. Δεν πετάμε το λάδι από το τηγάνι, αφού μας χρειάζεται στη συνέχεια.
για το κουρκούτι:
Σε ένα δεύτερο τηγάνι καβουρδίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Δηλαδή, βάζουμε το αλεύρι στη φωτιά, και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ώσπου να ξανθύνει.
Αμέσως μετά, κόβουμε το σκόρδο, και το τσιγαρίζουμε, μαζί με λίγο ξίδι και λίγο νερό, στο λάδι του μπακαλιάρου. Όταν ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην σβολιάσει. Το αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει το κουρκούτι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Σε ένα μεγάλο πιάτο, σερβίρουμε από την μια μεριά τον μπακαλιάρο και δίπλα του το κουρκούτι.
Καλή όρεξη!

quote:
medtech έχεις τίποτα από μουσακά ή κατσικάκι φρικασέ;
Oχι αλλα εχω κατι καλυτερο!
Μια συνταγη που σχετιζεται με ενα βουνο!(την οποια μου εδωσαν οι Ολυμπιοι την ωρα που πιναμε ενα τσιπουρακι στην ζωνη των αστεροειδων!)
Τηγανιά Καϊμάκ
(από το Καϊμάκ Τσαλάν, που σημαίνει χιονισμένη κορυφή!)
Υλικά
1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε λωρίδες
3 καρότα
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά πράσινη
200 γραμ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη βετζέτα
2 φύλλα δάφνη
2 πορτοκάλια στυμμένα
3 κουτ. σούπας αλεύρι
150 ml. λευκό κρασί
λίγο λάδι για τσιγάρισμά
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την τηγανιά χρειαζόμαστε δύο τηγάνια.
Στο πρώτο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας μόνο του, για να γίνει πιο μαλακό και να κρατάει τα υγρά του. Μόλις τσιγαριστεί και πάρει χρώμα το βγάζουμε σε ένα ταψάκι, χωρίς τα ζουμιά του.
Στο δεύτερο τηγάνι, σωτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, αφού τα έχουμε κόψει σε ρόδες. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και έπειτα προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Σβήνουμε τα λαχανικά το κρασί και μετά από 1-2 λεπτά τα μεταφέρουμε στο ταψάκι μαζί με τα ζουμιά τους.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο κρασί και λίγο νεράκι.
Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για μία ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!
υψος ορους Καιμακτσαλαν ει=?

Εαν δεν ησουν τοσο πικροχολη θα αξιοποιουσες με καλυτερο τροπο τις γνωσεις σου....
Οσο για τον μπακαλιαρο, εαν τον μαγειρευεις ετσι, λυπαμαι τους φιλοξενουμενους σου...
Βγαζεις πολυ φαρμακι και το φαρμακι γυριζει μεσα μας.................
Κατι ξερεις εσυ...νομιζω....
Για να μη μιλησω και για χαμηλη αυτοεκτιμηση....

quote:
medtechΕαν δεν ησουν τοσο πικροχολη θα αξιοποιουσες με καλυτερο τροπο τις γνωσεις σου....
Οσο για τον μπακαλιαρο, εαν τον μαγειρευεις ετσι, λυπαμαι τους φιλοξενουμενους σου...
Βγαζεις πολυ φαρμακι και το φαρμακι γυριζει μεσα μας.................
Κατι ξερεις εσυ...νομιζω....
Για να μη μιλησω και για χαμηλη αυτοεκτιμηση....
Γεια σου ρε Angi ψυχολογα!
Ποιοι σου εδωσαν το πτυχιο οι Ολυμπιοι?

Μου εχει κανει εντυπωση 1)το οτι οταν ειναι να ερθεις σε αντιπαραθεση δεν χρησιμοποιεις δικες σου γνωσεις αλλα αρκεισαι να κουοταρεις και να πρεσβευεις αυτα που κουοταρεις.
2) Δειχνεις τεραστιο ζηλο στο να μειωνεις τον αλλον χωρις να εχεις κανει ουτε μια προσπαθεια να καταλαβεις το πως νιωθει αυτος ο ανθρωπος.
3) Δεν εχεις καταλαβει οτι αυτο που κανει εσενα ευτυχισμενη, ισως να μην κανει τους αλλους. Καθε ανθρωπος νιωθει ευτυχισμενος με διαφορετικα πραγματα που ισως και εσυ να μην κατανοεις. Ολοι οι ανθρωποι δεν εχουμε τα ιδια ενδιαφεροντα.
4) Πολλοι ανθρωποι εδω μεσα, μπαινουν για να συνομιλησουν με ατομα που εχουν κοινα ενδιαφεροντα και δεν σε καμμια περιπτωση δεν θα ηθελαν να μπλεξουν σε αντιπαραθεσεις. Ισως νιωθουν οτι θελουν να πουνε αυτα που ξερουν.
5) Ο συγκεκριμενος θεματοθετης, δεν νομιζω οτι μπορει να βλαψει την ψυχικη υγεια κανενος, οπως εχει γινει με αλλους θεματοθετες.
6) Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ασχολεισαι.
7) Προσπαθησε αυτη την επιθετικοτητα να την βγαζεις στην καθημερινη σου ζωη. Οχι μονο μεσα σε ενα φορουμ.
Αυτο θα σε ξαλαφρωσει. Ξερεις, η κρυμμενη επιθετικοτητα που συμπεριλαμβανει απωθημενα, σκεψεις και πραξεις τις οποιες δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε ή δεν εχουμε τα κοτσια, ειναι χειροτερη απο την εκδηλωμενη...Τρωει τα σωθικα μας...
Ηρεμησε και σαν επιστημονας που εισαι, αφησε την ψυχη και το μυαλο σου ελευθερο και ευαισθητο. Οχι τοσο για σενα, αλλα για τους αλλους....
Υ.Γ.
Ποτε δεν ειπα οτι ασπαζομαι τα οσα εχουν αναφερθει σε πολλα θεματα...

Αν η κατάσταση της χειροτερέψει τοτε τον κύριο υπαίτιος της φαφαρολογίας καθώς και όλους εκείνους που φανατίζονται με μια ιδέα και μαγειρεύουν τα πάντα ωστε να πείσουν πρώτα τον εαυτό τους (ω ναι, στα τελευταία στάδια μέχρι και οι ίδιοι οι απατεώνες πείθονται οτι έχουν δίκιο!) και μετά να "διαφωτίσουν" τους άλλους θα τους ζητήσω αποζημίωση για την θεραπεία της γάτας. Αχ και να ηξερα το μυστικό του ΑΖΑΧ ΧΑΖΑ με τα λεμόνια, θα σωζώταν το καημένο το γατάρι μου....

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
Διαλεξε κατι καλυτερο ωστε να εισαι ειλικρινης και απεναντι στον εαυτο σου...
Δεν ασπαζομαι τις αποψεις του θεματοθετη αλλα θεωρω οτι ειναι δικαιωμα του να τις σκεφτεται και να τις ψαχνει.
Θελει να επικοινωνησει οπως κι εσυ αυτη την ωρα.
Και οι τεσσερις μας αναζητουμε επικοινωνια, ο καθενας με τον τροπο του...
Δεν νομιζω οτι ο θεματοθετης επηρεαζει κανεναν.
Μου αρεσει ομως γιατι χρησιμοποιει και θελει να παιδευει το μυαλο του. Αλλοι τα ποδια και τα χερια τους, αλλοι το σεξ, αλλοι την ειρωνια μια και δεν εχουν τιποτα αλλο να δειξουν...
Σε ενα σημειο ειναι κολλημενοι, γιατι ειναι απλως κολλημενοι και δεν μπορουν να αναπτυξουν αλλα ενδιαφεροντα...
Εαν μπορουσαν, θα ανοιγαν ενα τοπικ σχετικο με το ενδιαφερον τους και θα περιμεναν να τους σχετικους αναγνωστες να απαντησουν....