- ouija board - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Α) χρειάζεται να το αγοράσω? Γιατί εγώ βρήκα στο internet μια φωτογραφία και την τύπωσα και σκέφτομαι πάνω σε αυτή να κάνω ότι κάνω.

Β) μπορώ να χρησιμοποιώ ένα κέρμα για να κατευθύνω?
Γ) τι ακριβός χρειάζεται να έχω κάνη για να λειτουργήσει? Π.χ. μπορώ να το κάνω μόνο το βράδι, χρειάζεται να έχω σβήσει τα φωτά (πώς θα βλέπω) , πρέπει να έχω αναμμένα κεριά,……( δεν ξέρω τι άλω?)
Μπορώ να κάνω το ίδιο και αν γράπσω εγώ στο χέρι σε ένα χαρτί τα γράμματα στα ελληνικά?
Αν ήμουν της μαγειας (που δεν είμαι και δεν πιστεύω σ αυτήν) δεν θα ξόδευα σε αγορές να γεμίσουν μερικές τσεπούλες... Αλλωστε μήπως η μαγεία το μονο που χρειάζεται για να λειτουργησει είναι η πιστη σ αυτήν;
quote:
Β) μπορώ να χρησιμοποιώ ένα κέρμα για να κατευθύνω?
Και δυο και τρία!![]()
quote:
Γ) τι ακριβός χρειάζεται να έχω κάνη για να λειτουργήσει? Π.χ. μπορώ να το κάνω μόνο το βράδι, χρειάζεται να έχω σβήσει τα φωτά (πώς θα βλέπω) , πρέπει να έχω αναμμένα κεριά,……( δεν ξέρω τι άλω?)
Θεωρώ ότι είναι λίγο αφελές το να ρωτάει κάποιος μέσα στο ιντερνετ συνταγές επιτυχημένης μαγείας.. Έγώ θα σου απαντήσω οτι δεν εχει σημασία ο χώρος και η ατμόσφαιρα για τίποτα, πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό και το πως θα τον υποβάλλεις καλύτερα..
Οπως άλλωστε σε όλα τα μυστήρια και τις τελετές, οι μύστες αυθυποβάλλονταν μέσα από σκηνικά όπως φλόγες μες στη νύχτα, μέσα από την ρυθμική μουσική και από τον χορό, από την λήψη παραισθησιογόνων μανιταριών και άλλων ψυχεδελικών ουσιών...
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής:
Γιατί θες να υποβάλλεις τον εαυτό σου και τι να κερδίσεις μέσα από αυτό;

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
Σίγουρα θα με βοηθούσε καλύτερα ένας έμπυρος….μήπως υπάρχει κάποιος???
Και κρίμα που δεν βρήκες αυτά που σου είπα ικανά να σε βοηθήσουν....
Να σε βοηθήσουν να δεις πέρα από τους τύπους!

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
Πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα μπορείς να βρεις και να ρωτήσεις σε αυτό το λινκ .
Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..
Ακόμα και αν σε ενδιαφέρει να ψάξεις για κάτι άλλο, μπορείς από την αναζήτηση, που έχει επάνω αριστερά .

Μπορώ να φτιάξω μόνος μου ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά με ελληνικά γράμματα για να μπορώ να επικοινωνώ με ελληνικά πνεύματα? (θα λειτουργεί?)
Πειράζει εάν το Ouija board είναι από χαρτί και όχι από ξύλο?
Edited by - sabolion on 24/05/2008 13:09:31
quote:
Έχω διαβάσει πως είναι πάρα πολύ πιο εύκολο να φτιάξει κανείς το δικό του χρησιμοπιώντας ένα είδως πλάκας.
quote:
Μπορώ να φτιάξω μόνος μου ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά με ελληνικά γράμματα για να μπορώ να επικοινωνώ με ελληνικά πνεύματα? (θα λειτουργεί?)
Εφόσων το κάνει κανείς μόνος του ,γράφει κάτω και την άλφαβήτα. Είναι λοιπόν λογικό να είναι αυτή της μιτρικής του γλώσσας.
-Στο μέλλον η τεχνολογία θα προχωρήσει, αλλά δυστυχώς όχι η ανθρωπότητα.-
quote:
Ξέρει κάποιος κάποιον τρόπος προστασίας?(δοκιμασμένο)……όταν σε κάποιον μπει μέσα του δαίμονας πώς μπορώ να το διορθώσω?
Και γιατί να τον αφήσετε να μπει από την αρχή; Ωστε μετά να το... διορθώσετε;;; ![]()
quote:
Ναι, αλλά για παλιότερες εποχές χρησιμοποίησε καθαρεύουσα ε;
quote:
Το καλύτερο είναι από μάρμαρο.... ![]()
Αλήθεια φίλε μου, από περιέργεια, πόσο χρονών είσαι; No offence!

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
quote:
sabolion
Σίγουρα θα με βοηθούσε καλύτερα ένας έμπυρος….μήπως υπάρχει κάποιος???
Μετα τα 4 λιτρα μπύρας που κατανάλωσα χτες βράδυ είμαι αρκετά "εμπυρος" αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Θα χρειαστείς κάποιον έμπειρο. ![]()
Συγνώμη για την καζούρα αλλά δεν μπορεσα να αντισταθώ στο ορθογραφικό λάθος. Δεν θέλω να σε προσβάλω.
Στο θέμα που άνοιξες όμως, εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Πάντως από ότι έχω δει σε ταινίες πάντοτε ρωτουν τα πνεύματα μέσω του πίνακα περισσότεροι από ένας. Μην το κάνεις μόνος σου δηλαδή.

quote:
Μετα τα 4 λιτρα μπύρας που κατανάλωσα χτες βράδυ είμαι αρκετά "εμπυρος" αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Θα χρειαστείς κάποιον έμπειρο.
orfeas7 εγραψες! Sabolion καλοπροαιρετα ολα ![]()

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
”satyros” πώς μπορώ να το αποτρέπω?
Τι μέθοδοι προστασίας υπάρχουν?
Δεν θα έρθει ποτέ ούτε ο Ανδραμελέχ ούτε ο Βελζεβούλης ούτε ο Γλασυαλαβόας. Αν τους δώσεις εσύ υπόσταση μέσα σου, τότε θα τους δημιουργήσεις εσύ μέσα σου. Παρομείως μπορείς να δημιυργήσεις μέσα σου Ροζ Ελέφαντες η οτιδήποτε
Η δική μου ερώτηση για σένα. Γιατί να μην δημιουργήσεις κάτι πιο χρήσιμο; Και γιατί δεν κάθεσαι απλά να διαβάσεις γενικά ωστε να διευρύνεις το πνεύμα σου; Με διευρυμένους ορίζοντες μπορείς να βλέπεις με "άλλα μάτια" και μπορείς και να κάνεις link για αλλού.
Άλλωστε, τα πάντα μαθαίνονται στην πράξη κ όχι στη θεωρία, μέσα από τα ίδια σου τα βιώματα θα ανακαλύπτεις στοιχεία για παραπέρα...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
Γράφεις λοιπόν τη λέξη - κλειδί για το θέμα που σε ενδιαφέρει κι αν πατήσεις Αναζήτησε!, θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Εάν υπάρχει κάποια ενεργή, μπορείς να συνεχίσεις σ' αυτήν ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα και να έχουμε όλες τις απόψεις συγκεντρωμένες σε ένα θέμα.
Σχετικά με τον πίνακα ouija, μπορείς να διαβάσεις και να καταθέσεις τις απόψεις σου στο θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια
Θα ήθελα σ' αυτό το σημείο να σου αναφέρω ότι ο σκοπός του θέματος που σου προτείνω - καθώς κι άλλων παρόμοιας θεματολογίας - δεν είναι η ανταλλαγή πληροφοριών για το πως να κάνεις μια επίκληση αλλά για να δοθεί το έναυσμα ώστε να αναπτυχθεί ένας διάλογος σε φιλοσοφική βάση και με ερευνητική διάθεση κυρίως.
Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο θέμα.

In anticipation of my resurrection...
Τα θέματα της συνέντευξης (Η τιτλοφόρηση των θεμάτων είναι δική μου):
-Τι συμβολίζει η γέννηση του θείου βρέφους;
-Η πανωλεθρία της ελληνικής διπλωματίας στη σύνοδο κορυφής της 17ης του Δεκέμβρη
-Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ως παράδοξο.
-Ένα όραμα για το μέλλον. Ζητείται μια καινούρια πρόταση ερμηνείας της ζωής. Το κενό που δημιουργεί ο "οικονομικίστικος" τρόπος ζωής και..
-Πρόσκαιρα οράματα και αίσθηση πατρίδας.
>>>Η Συνέντευξη<<<
Σχετικά άρθρα (επιφυλλίδες) του ιδίου:
Η πραγματικότητα και μια μικρή ελπίδα, πέντε μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής:
O δεσπότης και ο ραγιάς
Η σκληρή πραγματικότητα, δυο μέρες μετά τη σύνοδο:
Γονιμότητα οξυδερκούς απόγνωσης
Και στο πνεύμα των ημερών:
Ξεκαθάρισμα ενδεχομένων
Edited by - Δημήτρης on 27/12/2004 01:58:01
σε ευχαριστουμε που "ανεβασες" την συνεντευξη αυτη, αλλα και για την παραπομπη στα αρθρα του Χρ.Γιανναρά. Ειναι απο τους ανθρωπους που προσωπικα σεβομαι βαθυτατα το λογο και την προσφορα τους στην συγχρονη σκεψη.
Χαίρομαι που βρήκες χρήσιμη αυτή τη συνέντευξη και ιδιαίτερα που έχουμε την ίδια εκτίμηση στο λόγο του Χρ. Γιανναρά.