- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 8 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Όσο για τα κομάτια της Ηπείρου δεν τίθεται θέμα, μιας και είτε γίνουν, είτε δεν γίνουν, τα στρατεύματα που θα έρχονται από την Αυλώνα της Αλβανίας μπορούν και να παρακάμπτουν την Ήπειρο από πιο πρίν...
Κάποιος μου εξήγησε το εξής:
quote:
δεν εννοει αυτο ο πατροκοσμας....μαλλον ........η εγνατια δεν ειναι τελειωμενη........για αυτο ελεγε οτι οταν σας ρωτανε απο που πανε στην πολη να μην τους λετε........
προφανως θα μπαινοβγαινουν στην εγνατια
Και αυτό είναι μάλλον γιατί η Εγνατία είναι τελιωμένη από τα Γρεβενά και μέχρι τα σύνορα στην Ήπειρο θα γίνετε αυτό:
quote:
Πάνω σε όλα αυτά ο Λιακόπουλος - άσχετα από την γνώμη
που έχει κάποιος γι' αυτόν - λέει ότι επειδή τα κομμάτια
της Εγνατίας στην Ήπειρο είναι μισοτελιωμένα και θα
αναγκάζονται να μπαινοβγαίνουν σε αυτήν μέσω επαρχιακών
δρόμων γι? αυτό η προφητεία του Πατροκοσμά λέει ότι θα
σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλη, να μην τους λέτε την
αλήθεια γιατί θα σας κακοποιήσουν. Λέει επίσης, πως
αν η Εγνατία ήταν πλήρως ολοκληρωμένη δεν θα χρειαζόταν
ρωτήσουν κανένα...
Αυτό φαίνεται να είναι κατά μια πολύ λογική σκέψη τελικά.
Ο καιρός όχι εγγύς, αλλά σκέτο..........Ο ΚΑΙΡΟΣ!!!
Μήπως να παρακαλέσουμε για 'Αγγελο εξ ουρανού να τους δείξει τι να κάνουν ή μήπως ξέρουν και δεν χρειάζονται Θεία βοήθεια;
Τα μάτια μου βλέπουν πως από καταβολής κόσμου οι ηγεσίες, οι βασιλείς, οι αρχηγοί και οποιαδήποτε κατάσταση είναι κατά παραχώριση Θεού και μόνο.
Όπως λέει και η προσευχή των Πατέρων της Όπτινα:
"Σε όλες τις απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα".
Αν και δεν ανήκω στην Αριστερά, θα ήθελα πολύ να ακούσω την απάντηση του Λένιν, στο ερώτημα εάν η ανατροπή του Τσάρου ήταν "θεόπνευστη"..
Μην παραδινόμαστε άνευ όρων σε ανορθολογικές ερμηνείες της Ιστορίας, γιατί έτσι αυτοκαργούμαστε ως δρώντα υποκείμενα.Αχρηστεύουμε τον ρόλο μας στην Ιστορία.
Τονίζω και πάλι ότι δεν απορρίπτω την πίστη σου στις προφητείες,αλλά αρνούμαι κατηγορηματικά και απορρίπτω την παθητική λογική ότι όλα γίνονται εκ Θεού και ότι ο Άνθρωπος είναι απλά προιόν της εγωιστικής και μαζοχιστικής Του Φύσης. Γιατί αν όλα είναι προδιαγεγραμμένα,τότε αυτό συμβαίνει! Δεν έχουμε λόγω ύπαρξης..Είμαι κι εγώ πιστός,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω κριτική, με κάθε σεβασμό στην αντίθετη άποψη.
(Θέλω να τονίσω ότι η αναφορά μου σε πολιτική ιδεολογία δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προσπά8εια προπαγάνδας.Είναι απλά ένα παράδειγμα..)
quote:
Ρε παιδιά ποια αποτελέσματα, εδώ λέμε ότι θα γίνει πόλεμος!!!
Κι εγώ σου λέω ότι δεν θα γίνει! ![]()
Μην το πάρεις προσωπικά αλλά ήμουν πάντα αντιδραστικό στοιχείο! ![]()
Θα πρότεινα πάντως να είμαστε λίγο συγκρατημένοι όσον αφορά τέτοια συμπεράσματα.
Θα μπορούσαμε να έχουμε κατά νου κάποια προφητεία η οποία αναφέρει ότι θα γίνει πόλεμος αλλά δεν είναι ανάγκη να την πιστέψουμε τόσο βαθιά μέσα μας ώστε να πείσουμε τον εαυτό μας πως θα πραγματοποιηθεί... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Αυτό δεν το γνωρίζω.
Αυτό που καταλαβαίνω όταν ακούω να λέει:
"Σε όλες τις απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα"
Είναι ότι παρεμβαίνει ο Θεός και δεν μας αφήνει, δηλαδή ενεργεί και ότι μας δώσει από πικρίες, ενοχλήσεις, χαρές κ.τ.λ. έχουν νόημα στο σχεδιό του.
Εδώ όμως υπάρχει και το παράδειγμα με τους δύο γιούς, που αυτός που μένει με τον πατέρα του (Θεό) τρώει και τα σκαμπίλια του, έχει και τα χάδια του.
Ενώ ο άλλος που έφηγε μακριά του, ούτε σκαμπίλι ούτε χάδι, όπως έλεγε ο Πάτερ Παΐσιος....
Μπορεί όλοι μικροί και μεγάλοι να έχουν τα σχέδια τους, αλλά μέσα από αυτά προωθεί ο Θεός το δικό του σχέδιο.........όπως έχω ακούσει να έχει πεί ο Πάτερ Παΐσιος.
Γενικότερα θέλει ψάξιμο με πνευματικό για να καταλάβεις και εγώ φίλε δεν είμαι ο αρμόδιος, ότι έχω ακούσει και εγώ.......
quote:
Κι εγώ σου λέω ότι δεν θα γίνει!
Βρε Αμήν, αλλά κάτσε να δούμε πρώτα.
-ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ! ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ. ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΩ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ.ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ.
-ΤΩΡΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ! ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΛΑΔΙΑ, Η ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΡΙΞΩ ΠΕΤΡΕΣ!!! ΧΕ! ΧΕ! ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΤΑΝΚΣ! ΘΑ ΣΚΟΝΤΑΨΟΥΝ.
------ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
------ΗΘΛΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!!! ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!!! ΑΜ Ο ΧΙΤΛΕΡ!!!!!!! ΑΠΟ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ???????
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να αναφέρεται στην Εγνατία έτσι χωρίς συμβολισμό. Εδώ για απλά πράγματα όπως το αυτοκίνητα και τραίνα τα παρομοίαζε με άμαξες χωρίς άλογα και τα μαχητικά ως πουλιά που ρίχνουν φωτιές!!
Είμαι λιγάκι σκεπτικός για αυτές τις "καινούριες" και "άγνωστες" προφητείες. Μην ξεχνάμε ότι οι καιροί είναι πονηροί....
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
quote:
Οι προφητείες είναι πέρα για πέρα έγκυρες!
Αυτό για την Εγνατία αναφέρεται και στο site www.imdleo.gr όπου η πηγή είναι αν θυμάμαι το βιβλίο κάποιας κυρίας Τριανταφυλλίδη.
Τώρα να πω πως άτομο του εμπιστευτικού κύκλου θυμήθηκε όταν είχε πάει στον Πάτερ Παΐσιο να λέει ο Γέροντας πως όταν κατακαεί η Ελλάδα μετά από λίγο θα αρχίσουν τα γεγονότα για την Πόλη!
Όποιος θέλει το πιστεύει.
quote:
Δημήτρη αυτές τις προφητείες του Αγίου Κοσμά (για το ρούσικο έθνος και την Εγνατία) δεν τις έχω ξαναδεί και έχω διαβάσει πολλά βιβλία που εμπεριέχουν αναλυτικά όλες τις καταγεγραμμένες προφητείες του Αγίου. Μήπως δεν είναι και πολύ αληθινές??Μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να αναφέρεται στην Εγνατία έτσι χωρίς συμβολισμό. Εδώ για απλά πράγματα όπως το αυτοκίνητα και τραίνα τα παρομοίαζε με άμαξες χωρίς άλογα και τα μαχητικά ως πουλιά που ρίχνουν φωτιές!!
Είμαι λιγάκι σκεπτικός για αυτές τις "καινούριες" και "άγνωστες"
προφητείες. Μην ξεχνάμε ότι οι καιροί είναι πονηροί....Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ!!!!! ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 19/09/2007 08:51:11
Μητσακος, εσυ δεν εισουν που ειπες οτι το "θεμα" πηρε παραταση????
Παλι τα γυριζεις?
ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ βγαινει, απο τις εκλογες και των 2 χωρων! ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΙ (αυτοι που βγηκαν) και οτι δεν εχουν ως πρωτο στοχο τον Πολεμο... Και ποσο μαλλον, και οι 2 Προεδροι της Δυμοκρατιας!
Για να "γινει" ενας πολεμος, πρεπει να επικρατησουν Ακροδεξια Κομματα στην δικια μας Βουλη, και μαλιστα με την υπερτατη πλειοψηφια (50 % σχεδον)...
Μην γελιωμαστε

Δεν θα επαναπαυόμουν στο τι εκφράζουν πολιτικά οι κυβερνήσεις. Αν περιμένει κάποιος να εκπληρωθούν οι προφητείες όταν θα ανεβούν ακροδεξιοί όπως λές νομίζω θα περιμένει εις τους αιώνας των αιώνων αμην.
Είπαμε να μη λέμε ημερομηνίες αλλά μην σπρώχνουμε και τα γεγονότα στο 2100 και αν....
Ο π. Παϊσιος άλλωστε το είχε ξεκαθαρίσει (και το είπε σε σημερινούς 40ρηδες για να μην πω 50ρηδες)
"Η γενιά σας θα τα ζήσει όλα".
Μην περιμένετε λοιπόν να έρθουν όλα τόσο φανερά. Κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον θα γίνουν όσα προφητεύθηκαν για την Πόλη. Λέτε πια να προεϊδε ο γέροντας (πάντα με τη Χάρη του Θεού) πως οι συνομιλητές του θα ζούσαν 150 και 200 χρόνια??? ![]()
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Διαβάζω αρκετό καιρό το συγκεκριμένο post και αισίως έφτασα στη 43η σελίδα του!
Προβληματίστηκα αρκετά όχι τόσο με το αν θα επαληθευτούν οι προφητείες των αγίων και των γερόντων μας και αν όντως έχει έρθει ο καιρός, αλλά με το πόσο αυτά που μας σερβίρονται καθημερινά στο πιάτο μας είναι όντως αληθινά. Και σίγουρα η καλύτερη λύση των προβληματισμών αυτών αλλά και σκέψεων, είναι η εκτενής συζήτησή τους. Να τονίσω ότι δεν αμφισβητώ ούτε τους αγίους ούτε τους επιφανείς γέροντες που κατά καιρό υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αμφισβητώ όμως τους ανθρώπους χωρίς να σημαίνει ότι δεν πίστευω. Αλίμονο αν δεν πίστευα. Και για να μην παρεξηγηθώ με τον όρο 'αμφισβητώ': δεν δέχομαι τις κατά καιρούς ημερομηνίες που δίνονται από ανθρώπους και καλά ως εκπλήρωση των προφητειών, δέχομαι όμως το να κάτσω,να συζητήσω και να αναλύσω τις προφητείες αυτές, να τις συγκρίνω με τα σημάδια των καιρών, όχι όμως να αποφανθώ ότι ήρθε η ώρα.
Αμφισβητώ επίσης τις κρίσεις και κατακρίσεις που δέχεται η Εκκλησία κατά καιρούς. Σίγουρα δεν είναι όλα ιδανικά στο χώρο αυτό. Δεν θα δεχτώ όμως εύκολα το να βγει κάποιος και να κατακρίνει μια μονή ή έναν χώρο, χωρίς πρώτα ο ίδιος να είναι εντάξει. Λάθος πρόσωπα υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Έχουμε το συνήθειο όμως όταν πρόκειται περί Εκκλησίας να το χτυπάμε πρώτο και καλύτερο. Και στο δημόσιο υπάρχει διαφθορά, συνεχίζουμε όμως να δεχόμεθα τις υπηρεσίες του.
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να
τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε
μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: Ο...Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα
πάντα, σωστά;
Καθ.: Aρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα
τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να
αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το
Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις
αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των
αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι
ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα,
ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή
καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο.
Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου
θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει
τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που
χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν
μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο
δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία
της.
Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η
απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως,
κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις
φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι;
Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα
μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας.
Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας
καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι
τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να
εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την
ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον
να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν
το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος
δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της
ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε
στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και
βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης
επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία
δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του
θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του
καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον
εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Αρα σύμφωνα με τους κανόνες του
εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η
επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι
έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να
εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του
Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει
ζωντανά.
Προς ολους αυτους που ζηταν αποδειξεις....θα συμπληρωνα!!!!
quote:
********ΑΡΙΣΤΟ********
Δυστυχώς με μερικά άστοχα επιχειρήματα που κατέστρεψαν την ευχαρίστηση της ανάγνωσης, για μένα τουλάχιστον.
Παντως συμφωνω.Χωρις εσωτερικη πιστη δεν κανουμε τιποτα.
Ωραιο ηθικο διδαγμα.
Στο κείμενο που μου έστειλαν αναφέρεται, χωρίς να γνωρίζω την αξιοπιστία του, ότι ο φοιτητής αυτός ήταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, κι αν κάνω λάθος φυσικά δέχομαι διόρθωση, ο Αϊνστάιν ήταν θρησκευόμενο άτομο, μολονότι επιστήμη και θρησκεία συνήθως δεν συνυπάρχουν. Αυτό που βασικά ήθελα να τονίσω, κατά τη δική μου πάντα ταπεινή άποψη, ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η πίστη μας στο Θεό είναι αυτό που θα μας σώσει, κι όχι η πίστη μας στις προφητείες. Είναι κομμάτι βέβαια της πίστης, αλλά δεν πρέπει να προτρέχουμε και να λέμε ήρθε ο καιρός. Όταν έρθει κι αν έρθει καλώς να έρθει. Όπως αναφέρθηκε παλιότερα σε κάποιο ποστ, αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Και να συμπληρώσω το κομμάτι αυτό περί πίστης, επειδή αναφέρθηκε για το Άγιο Όρος και κάποιες μονές, και το βλέπουμε καθημερινά με πολλά άτομα που εκπροσωπούν την Εκκλησία, οτι η στάση τους διαβάλλει το χώρο αυτό, πρέπει να δρούμε πάντα με γνώμονα την πίστη. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άτομα ανάξια να εκπροσωπήσουν την Εκκλησία. Η δική μας πίστη έχει να κάνει με τον Θεό, όχι με τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν.
Πάντως το συγκεκριμένο θέμα περί προφητειών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είναι κακό να τα συζητάμε και να κάνουμε εικασίες, αλλά ας μην προτρέχουμε και μην είμαστε κατηγορηματικοί. Ο κίνδυνος του να παρασυρθείς και να πανικοβληθείς παραμονεύει. Αυτά :)
quote:
Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Αρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε; ?Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Άσχετα και αν ακόμη αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ, έχει σίγουρα την άποψη κάποιου για το θέμα που θίγει και δίνει την θέση που είναι η επιστήμη να εξηγήσει αυτά που δεν μπορεί.
Αν και η επιστήμη έχει κάνει "θαύματα" και κάνει ακόμα, δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε απλά πράγματα όπως ας πούμε να εξηγήσει σε έναν εκ γεννετής τυφλό ποιό είναι το κίτρινο χρώμα και να του δώσει να καταλάβει πως είναι.
Δηλαδή δεν μπορούμε να αποδείξουμε επιστημονικά, βασικά πράγματα της λειτουργίας του κόσμου μας σε έναν που πραγματικά έχει πλήρη άγνοια και θέλει να μάθει εγκυκλοπαιδικά κάτι τόσο απλό αλλά και τόσο βασικό.
Η επιστήμη είναι απελπιστικά αδύναμη να εξηγήση πολλά πράγματα πόσο μάλλον την ύπαρξη Θεού.
quote:
Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη.
Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια.
Παιδιά ο διάλογος που διάβασα παραπάνω είναι πραγματικά πολύ "δυνατός", αλλά θεωρώ τελείως ανώφελο να προσπαθεί η Επιστήμη να πείσει τη Θρησκεία ότι δεν υπάρχει και την Θρησκεία να απορρίπτει την ορθολογιστική προσέγγισή της από την Επιστήμη...Καμιά από τις δύο πλευρές δεν θα κάνει ποτέ πίσω.Απλά θα διαιωνίζεται η "διαμάχη".Το ίδιο συμβαίνει και με τις προφητείες! Πάντως, φιλολογικά, έχει ενδιαφέρον η όλη συζήτηση επί του θέματος.Μένει να δούμε ποια πλευρά θα υπερισχύσει τελικά (και αμετάκλητα ίσως..)!
quote:
Μένει να δούμε ποια πλευρά θα υπερισχύσει τελικά (και αμετάκλητα ίσως..)!
Εγώ ποντάρω στο 0 πράσινο! ![]()
Αγαπητέ GCHAT, η Επιστήμη κι η Θρησκεία θα συνεχίσουν να συγκρούονται κι όχι να κινούνται παράλληλα όσο δεν κατανοούν το πεδίο με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί η μία και το πεδίο που μπορεί να ασχοληθεί η άλλη.
Όταν μπλέκουν τα πεδία τους έρχεται η έκρηξη... ![]()

In anticipation of my resurrection...