- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πες μου κι εμένα για να μάθω και να φυλάγομαι από τα φίδια τους Λετονούς που και άρειοι είναι και εθνικιστές. Πες μου να ανακαλύψω τι μάνα μεγαλώνει το παιδί μου, γιατί εγώ είμαι τόσο αφελής που τα βλέπω όλα αγγελικά πλασμένα και οδηγούμαι στην καταστροφή χωρίς να το έχω πάρει είδηση.
Δώσε μου λοιπόν στοιχεία και αποδείξεις για το τι συμβαίνει στην Λετονία, που είναι και από τις πιο εύκολες περιπτώσεις καθώς μιλάμε για μικρό πλυθησμό με ανύπαρκτο ποσοστό μεταναστών - οπότε ότι στοιχεία θα παραθέσεις αφορούν κατά 99% τοθς λετονούς.
Περιμένω να μάθω.....
μελό το θέμα... Ο νεοναζισμός κι ο νεοπαγανισμός,
ανθεί στις σκανδιναυικές χώρες, τις βαλτικές και τα
γερμανικά κράτη. Στην Αυστρία που ανέφερες, μιας και θέλεις
να το παμε έτσι, βγήκαν στις τελευταίες εκλογές, πριν μερες, δυο
ακροδεξιά κόμματα... Γοια πες μου, εσένα σου λέει τίποτε αυτό ή επιτιθέμεθα στα
δικαιώματα των ακροδεξιών και νεοναζιστών;Μήπως τους πνίγουμε;
quote:
Ο νεοναζισμός κι ο νεοπαγανισμός, ανθεί στις σκανδιναυικές χώρες, τις βαλτικές και τα γερμανικά κράτη.
Όταν θα έχεις στοιχεία να το στηρίξεις αυτό θα το δεχτώ σαν άποψη. Μέχρι τότε θα το θεωρήσω ανούσια και αυθαίρετη τοποθέτηση.
quote:
Στην Αυστρία που ανέφερες, μιας και θέλεις να το παμε έτσι, βγήκαν στις τελευταίες εκλογές, πριν μερες, δυο ακροδεξιά κόμματα... Γοια πες μου, εσένα σου λέει τίποτε αυτό ή επιτιθέμεθα στα δικαιώματα των ακροδεξιών και νεοναζιστών;Μήπως τους πνίγουμε;
Αν και δεν αναφέρθηκα στην Αυστρία, μου δίνεις πάτημα να κάνουμε ενδιαφέρουσα την κουβέντα.
1) Να μου παραθέσεις την σχέση των δύο αυτών ακροδεξιών κομμάτων με τον νεοναζισμό.
2) Να μου παραθέσεις στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ψηφοφόροι των δύο αυτών κομμάτων είναι νεοπαγανιστές.
'Αντε να σε δω....
Edited by - KERRY KING on 10/10/2008 11:21:15
πρέπει και να θέλει.. Ο φίλος Σαμουήλ, αλλα και γω,δείξαμε μια σειρά
απο σύμβολα και τους συσχετισμούς των νεοπαγανιστών και νεοναζιστών...
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες,
αν θέλεις να δεις..΄Αλλως μη δηλώνεις τόσο αθώα ότι πιστεύεις στον διάλογο...
Συμφωνήσαμε στα σύμβολα, τα χρησιμοποιούν νεοπαγανιστές και νεοναζί. Την σβάστιγγα πάντως την είδαμε και πάνω στον βούδα και σε βυζαντινή εικόνα.
Ιδου η Ρόδος - ιδού και το πήδημα.
Βρες μου την σχέση των ακροδεξιών κομμάτων της αυστρίας με τον νεοναζισμό και την σχέση των ψηφοφόρων τους με τον νεοπαγασνισμό.
Εσύ και ο samuel1974 ξέρετε τι μας λέτε ?
Η Νέα Δημοκρατία είναι φιλοβασιλικό κόμμα γιατί έχει βουλευτές που ασπάζονται την μοναρχία. Άρα το περίπου 30% του ελληνικού λαού που απαρτίζει την βάση της, ασπάζεται την μοναρχία.
Το Πασοκ είναι φιλοκουμουνιστικό κόμμα γιατί έχει βουλευτες που ασπάζονται τον κουμουνιμσό. Άρα άλλο ένα 30% του ελληνικού λαού ασπάζεται τον κουμουνισμό.
Ο σύρριζα είναι αναρχικό κόμμα γιατί έχει βουλευτές που ασπαζονται τον αριστερού τύπου εξωκοινοβουλευτισμό. Άρα το 8% του ελληνικού λαού είναι αριστεροαναρχικοί.
Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι άθεοι και οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ είναι νεοναζί.
Αυτή είναι η συλλογιστική σας για τα ελληνικά δεδομένα και εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανάξια σχολιασμού.
Σοβαρευτείτε λοιπόν και υποστηρίξτε αυτά που αραδιάζετε εδώ μέσα με στοιχεία και επιχειρήματα.
Περιμένω απαντήσεις για την Αυστρία (μιας και με την Λετονία νοιώθω ως Φασούλας μετά από μεγαλοπρεπή τάπα....)
Edited by - KERRY KING on 10/10/2008 12:55:36
..γάμο σου για το θέμα του νεοναζισμού και νεοπαγανισμού
στη Λεττονία;Γιατί απο στοιχεία, μόνο συναισθηματικές εκτιμήσεις
έχω ακούσει, ούτε επιχειρήματα, ούτε στοιχεία..Εσύ πως βγάζεις
τέτοια συμπεράσματα;Δεν σε καταλαβαίνω...
Φίλε μου εδώ και χρόνια πολλά, τα ΜΜΕ, με σειρά ρεπορτάζ, πολιτικού ,
κοινωνικού και αστυνομικού δελτίου θέματα, μας ενημερώνουν για
φωτιές σε σπίτια μεταναστών, για εθνοτικά προβλήματα που ανακύπτουν
έξαφνα σε χώρες της Σκανδιναυικής χερσονήσου, των Βαλτικών χωρών και των
γερμανικών χωρών, μέχρι την Τσεχία...Περιστατικά βίας που δείχνουν τι ρόλο
παίζουν οι νεοναζιστές και νεοπαγανιστές, αφού κι οι δύο δεν θέλουν άλλους
λαούς, άλλες θρησκείες, πλην των δικών τους... Εντελώς τυχαία...Αλλά εσύ
τι πιστεύεις ότι γίνεται;Για πές μας...
Η αναβίωση και των δυο θεσμών που βγάζουν εθνικισμό επικίνδυνης μορφής,
χρησιμεύει μόνο και μόνο στο να δημιουργήσει νέα μέτωπα και νέες αντιπαλότητες
στην ανθρωπότητα... Αυτοί οι σχηματισμοί,εργάζονται ενάντια στον άνθρωπο και
γι αυτό θα σβἠσουν... Ότι δεν πάει με το ρεύμα, το τρώει η μαρμάγκα...
Όσο για την Αυστρία με δουλεύεις;Όλοι μιλάνε για μεγάλη ανατροπή με έντονες
συνέπειες ακόμη και για την Ευρώπη, ειδικά τώρα με την ελεύθερη πτώση των χρηματιστηρίων...Μιλάμε για άκρα δεξιά, για σένα ο ναζισμός που ήταν,
μήπως στο κέντρο;
Όλοι αυτοί συνθέτουν μια εικόνα χάους για το αύριο του ανθρώπου και
αυτο θα το ζήσεις οπότε καλύτερα μην το αρνηθείς και αντιμετώπισε το...
Ίσως έτσι σταματήσεις να βλέπεις τα πράγματα τόσο ειδυλιακά...
κάνατε το λάθος τον μεσαίωνα και σας ξέφυγαν μερικοί
θάνατος σε όσους έστω και προς στιγμή αμφισβητούν την χριστιανική ορθόδοξη γραμμή πλεύσης
quote:
Δηλαδή φίλε μου KERRY KING, μου έριξες τάπα με τον ...γάμο σου για το θέμα του νεοναζισμού και νεοπαγανισμού στη Λεττονία;Γιατί απο στοιχεία, μόνο συναισθηματικές εκτιμήσεις έχω ακούσει, ούτε επιχειρήματα, ούτε στοιχεία..Εσύ πως βγάζεις τέτοια συμπεράσματα;Δεν σε καταλαβαίνω...
Ας αφήσουμε τον γάμο μου στην άκρη καταρχήν....
Σου παρουσίασα τις βασικές αρχές των Λετονών νεοπαγανιστών όπου ξεκάθαρα δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τους συνδέει με την μισαλοδοξία των νεοναζί.
Σου παρουσίασα τον λετονικό εθνικισμό (όπου όπου εθνικισμός οι ελληνάρες κοτσάρουμε την έννοια νεοναζί) και την όποια σχέση τους με τον νεοπαγανισμό (όπου δεν υπάρχει η παραμικρή). Ψάξε όσο θέλεις και έλα να με αντικρούσεις με επιχειρήματα και στοιχεία.
quote:
Φίλε μου εδώ και χρόνια πολλά, τα ΜΜΕ, με σειρά ρεπορτάζ, πολιτικού , κοινωνικού και αστυνομικού δελτίου θέματα, μας ενημερώνουν για φωτιές σε σπίτια μεταναστών, για εθνοτικά προβλήματα που ανακύπτουν έξαφνα σε χώρες της Σκανδιναυικής χερσονήσου, των Βαλτικών χωρών και των γερμανικών χωρών, μέχρι την Τσεχία...Περιστατικά βίας που δείχνουν τι ρόλο παίζουν οι νεοναζιστές και νεοπαγανιστές, αφού κι οι δύο δεν θέλουν άλλους λαούς, άλλες θρησκείες, πλην των δικών τους... Εντελώς τυχαία...Αλλά εσύ τι πιστεύεις ότι γίνεται;Για πές μας...
Θύματα θρησκευτικής βίας υπάρχουν και στην Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ λευκών καθολικών και λευκών προτεσταντών. Δεν θυμάμαι καμμία αναφορά για περιστατικό φυλετικής βίας στις βαλτικές χώρες. Άντε κάνε καμμία προσπάθεια να ξεθάψεις καμμία σχετική είδηση από το internet για να στηρίξεις αυτό που λες, πρωτού το κάνεις όμως αναλογίσου το 98% των ορθόδοξων ελλήνων σε πόσα αντίστοιχα περιστατικά έχει υποπέσει...
Δείξε μου κάτι που εγγράφως υποδεικνύει ότι κάποια νεοπαγανιστική αίρεση/θρησκέια υποστηρίζει πως αυτή είναι η μία και μοναδική θρησκέια. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή είναι θεμελιώδης αρχή του χριστιανισμού και του ισλαμισμού...
quote:
Η αναβίωση και των δυο θεσμών που βγάζουν εθνικισμό επικίνδυνης μορφής, χρησιμεύει μόνο και μόνο στο να δημιουργήσει νέα μέτωπα και νέες αντιπαλότητες στην ανθρωπότητα...
Σου παρουσίασα την λετονική νεοπαγανιστική αντίληψη περί θρησκείας. Σε προκαλώ να που υπογραμμίσεις τα σημεία που βγάζουν εθνικισμό. Σε προκαλώ να παρουσιάσεις οποιοδήποτε νεοπαγανιστικού θρησκευτικού περιεχομένου κείμενο, που να βγάζει εθνικισμό επικύνδινης μορφής. Σου επαναλαμβάνω, οποιοδήποτε νεοπαγανιστικού θρησκευτικού περιεχομένου κείμενο - μην αρχίσεις τις ντρίπλες και μου παρουσιάζεις νεοναζιστικά κείμενα και να μου τα παρουσιάζεις ως θρησκευτικές αντιλήψεις. Γιατί κανένας δεν αμφιβάλει ότι οι νεοναζί χρησιμοποιούν κάθε θρησκεία για να πετύχουν τον σκοπό τους, το αντίθετο πασχίζουμε να μας αποδείξεις.
quote:
Όσο για την Αυστρία με δουλεύεις;Όλοι μιλάνε για μεγάλη ανατροπή με έντονες συνέπειες ακόμη και για την Ευρώπη, ειδικά τώρα με την ελεύθερη πτώση των χρηματιστηρίων...Μιλάμε για άκρα δεξιά, για σένα ο ναζισμός που ήταν, μήπως στο κέντρο;
Ο ναζισμός αν δεν κάνω λάθος συστήθηκε ως εθνικοσοσιαλισμός....
Εδώ όμως υποτίθεται ότι εξετάζουμε τον νεοναζισμό και τον νεοπαγανισμό. Βρες μου την σχέση των ακροδεξιών κομμάτων της αυστρίας με τον νεοναζισμό και την σχέση των ψηφοφόρων τους με τον νεοπαγασνισμό. Έχεις διαβάσει τις αρχές των δύο αυτών κομμάτων και κρίνεις ότι είναι ναζί ??? Γνωρίζεις τα θρησκευτικά τους πιστεύω ??? Ή απλά αρκούμαστε σε ψηφιακές κλανιές για να έχουμε να λέμε ???
quote:
trexagireve
Νεοναζισμός φίλε ,μου, έτσι γα να ...μαθαίνεις, υπάρχει κατά βάση στις χώρες που
υπήρξε ο φασισμός και ο ναζισμός, οι ιδέες της Αρείας φυλής που ξανάπαμε,
αλλά που συνεχώς κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...
Στην παραπάνω... ενδελεχή ανάλυση όπου εμπλέκονται εθνικισμοί διαφορετικοί μεταξύ τους, φυλετικές ιδέες που επίσης δεν σχετίζονται μεταξύ τους και ... νεοπαγανισμοί θα ήθελα να σημειώσω μερικά πράγματα.
Γενικά, αν και το θέμα θεωρώ πως το εξάντλησε ο Kerry King, αποδεικνύοντας ουσιαστικά πως δεν υπάρχει καμία a priori σχέση ανάμεσα σε "νεοπαγανισμό" και "νεοναζισμό" (χωρίς ωστόσο κανείς από τους συμμετέχοντες να έχει ορίσει τι είναι το καθένα απ'αυτά) θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.
Αρχικά λοιπόν, ο ναζισμός των Γερμανών, ο φασισμός των Ιταλών, ο φασισμός των Βουλγάρων, το εθνικό κράτος της Ελλάδας (συστήματα που επικράτησαν περίπου την ίδια εποχή) δεν ήταν τίποτε άλλο παρά τοπικές εκφάνσεις του εθνικισμού, προσαρμοσμένες στις συνθήκες του κάθε κράτους. Ούτε ίδιες ήταν, ούτε ίδιους σκοπούς εξυπηρετούσαν, ούτε ίδια μέσα μεταχειρίστηκαν για να πετύχουν τους στόχους τους.
Ετσι, οι Γερμανοί πήραν τα ηρωικά στοιχεία από τους μύθους των προγόνων τους και από τον ελληνικό πολιτισμό (κατά δήλωση του Χίτλερ), οι Ιταλοί συνεργάστηκαν στενά με το Βατικανό ενώ ακόμη στενότερη συνεργασία είχε ο Μεταξάς με την εκκλησία. Στον ελλαδικό χώρο, θα μπορούσε κανείς με μεγάλη ασφάλεια να ταυτίσει τον "ελληνικό φασισμό" (αδόκιμος όρος αλλά για την ευκολία της συζήτησης) του Μεταξά με την ορθοδοξία και οι αποδείξεις πάμπολλες (που μπορούν να παρατεθούν άμα τη αιτήσει). Δε μιλάμε για σχέση, αλλά για απόλυτη συνεργασία που έφτανε μέχρι την ταύτιση. Ας μην ξεχνάμε πως οι αναγκαστικοί νόμοι που διέπουν τις σχέσεις θρησκείας και κράτους, καθώς και τις σχέσεις των διαφόρων μη ορθοδόξων θρησκειών με το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκαν στην περίοδο 1936-1940.
Και πάμε στους "νεοναζί" και στους "νεοπαγανιστές". Είναι απαραίτητο ένας "νεοναζί" να αποδέχεται τη βασική κοσμοθεωρία του εθνικοσοσιαλισμού, ώστε πρώτα να είναι "ναζί" (το "νεο-" προσδιορίζει το χρόνο όχι το είδος). Το ποσοστό όμως αυτών που είναι εθνικοσιαλιστές είναι από μηδαμινό έως μηδενικό. Καμία σχέση με τις βασικές αρχές της θεωρίας, καμία σχέση με το ίδιο το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα (του οποίου υποτίθεται ότι αποτελούν συνέχεια). Είναι άλλωστε γνωστό στο "χώρο" το θέσφατο "Δεν υπάρχουν νεοναζί, υπάρχουν νεοχαζοί".
Με άλλα λόγια, ένας νεαρός, κουρεμένος σαν ινδιάνος, με πέτσινο μπουφάν που έχει σβάστικες επάνω, που πετάει μια μολότωφ σε ένα σπίτι μετανάστη, ούτε νεοναζί είναι ούτε νεοπαγανιστής, ακόμη κι αν δηλώνει ο ίδιος τα παραπάνω (άλλωστε κι ο Εφραίμ δηλώνει χριστιανός μοναχός... αυτό δε σημαίνει ότι είναι κιόλας!). Ενας ηλίθιος περιθωριακός είναι που επιζητά το 15λεπτο της δημοσιότητας. Το ότι τα ΜΜΕ, βασισμένα στην άγνοια των στελεχών τους, ταυτίζουν τη συγκεκριμένη δράση (και όχι ιδεολογία) με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Στις Η.Π.Α., όλες οι ομάδες που εμφορούνται από παρόμοιες εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις (ΚΚΚ, Χριστιανική Ταυτότητα, Λευκή Δύναμη, Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα, Αμερικανικό κόμμα Ναζί, κτλ. κτλ.) και αντικατοπτρίζουν τον "νεοναζισμό" σε ιδεολογικό επίπεδο κυρίως, δηλώνουν από αλληλέγγυοι με το χριστιανισμό μέχρι ταυτόσημοι μ'αυτόν, δηλώνοντας τη θρησκευτικότητά τους ακόμη και στην προμετωπίδα της οργάνωσής τους, όπως για παράδειγμα η Ku-Klux-Klan που υποστηρίζει:
"Φέρνουμε το μήνυμα της ελπίδας και της απελευθέρωσης στη Χριστιανική Αμερική. Ενα μήνυμα αγάπης και όχι μίσους".
Μια επίσης ματιά στον ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό χώρο (της Χρυσής Αυγής, της Ελεύθερης Σκέψης, του Εθνικού Μετώπου, κτλ) τα στελέχη των οποίων βρήκαν πολιτικό καταφύγιο στον "Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό" μπορεί επίσης να πείσει για τη σύνδεση νεοναζισμού και χριστιανισμού μάλλον παρά νεοναζισμού και παγανισμού, καθώς στην πρώτη περίπτωση ο χριστιανισμός αποτελεί τμήμα της ιδεολογίας των ομάδων αυτών και όχι απλά χώρο απ'όπου δανείζονται πολιτισμικά στοιχεία.
Με άλλα λόγια, "Ο Ιησούς σας αγαπάει, το ίδιο και η χριστιανική Ku Klux Klan".

macedon

Το έμβλημα της Κου-Κλουξ-Κλαν...
...και έλεγα τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει;...αυτό(προσοχή στην κεντρική λεπτομέρεια (λέτε στη vodafone να είναι κρυφορατσιστές;
)
και αυτό βεβαίως βεβαίως...εδώ κάποιος βαθμός συγγένειας υπάρχει...γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ![]()

Πάντως, πέρα από το humor, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ή μέρος ενός συμβόλου, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι αντικατοπτρίζει την ιδεολογία του άλλου, ούτε ότι υπάρχει συγγένεια τις περισσότερες φορές.

Edited by - keraynos on 10/10/2008 18:23:02