- Τελικά ζούμε ή απλά επιβιώνουμε? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Γιατί είναι μια διαρκής αναζήτηση.
Πρέπει να μάθουμε πολλά πράγματα προηγουμένως για να το βρούμε.
Τι ρόλο επιτελούμε στον κόσμο γύρω μας?
Τι ρόλο επιτελούμε στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν?
Ποιοί είμαστε?
Απλά ερωτήματα που όμως οι απαντήσεις τους μπορεί να πάρουν χρόνια για να τις βρούμε.
Υπάρχουν άνθρωποι φυσικά που δεν τις ανακαλύπτουν και ποτέ.
Εγώ πάλι δεν τις έχω βρεί ακόμα, προσπαθώ όμως να τις ανακαλύψω.
Ίσως κάποτε συμβεί κι αυτό...
Φίλτατε ALOS, δε μπορώ να απαντήσω στο τι γίνεται μ' εμάς τους Έλληνες στο θέμα αν ζούμε ή απλά επιβιώνουμε.
Νομίζω πως είναι θέμα του καθενός μας ξεχωριστά αυτό για να απαντήσω με την αρχή της γενίκευσης και της καθολικότητας...

In anticipation of my resurrection...
Dying_Incumbus
"Προσωπικά πιστεύω πως το βρίσκεις δύσκολα το νόημα της ζωής."
Έχω την άποψη ότι το νόημα της ζωής για τον κάθε ένα μας είναι ξεχωριστό. Άλλα θέλω εγώ αλλά θέλεις εσύ αλλά ο κάθε ένας μας. Αυτή η διαφορετικότητα του νοήματος της ζωής που δίνει ο κάθε ένας μας, μας κάνει και μοναδικούς.
Νομίζω όμως ότι το νόημα της ζωής είναι δυναμικό γενικότερα....διαφορετικά θα την διατυπώση ένα παιδί, διαφορετικά ένας ενήλικας διαφορετικά ένας υπερήλικας...ακόμα και αν αυτές οι ηλικιακές περιόδοι είναι από το ίδιο άτομο.
Συνεπώς το νόημα της ζωής το βρίσκουμε αλλά δεν είναι ποτέ σταθερό μεταλάσεται και εξελίσεται....
Τότε γιατί είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί ρουτινιάζουμε γιατί γιατί....
ίσως γιατί δεν κυνηγάμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, ίσως γιατί μας έχουν λάθος εντύπωση στο τι θέλουμε, ίσως γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση να είμαστε ανικανοποίητη και να θέλουμε όλο και περισσότερα, ίσως γιατί αφήνουμε τους εαυτούς μας...ίσως γιατί έτσι πραγματικά ζούμε
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Τότε γιατί είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί ρουτινιάζουμε γιατί γιατί....ίσως γιατί δεν κυνηγάμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, ίσως γιατί μας έχουν λάθος εντύπωση στο τι θέλουμε, ίσως γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση να είμαστε ανικανοποίητη και να θέλουμε όλο και περισσότερα, ίσως γιατί αφήνουμε τους εαυτούς μας...ίσως γιατί έτσι πραγματικά ζούμε
GDS1, μου έδωσες έναυσμα με αυτό που είπες για να πάω λίγο παραπέρα!
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω, φίλτατε, σύμφωνα με την δική μου θεώρηση των πραγμάτων...
Παραμένουμε ανικανοποίητοι, ρουτινιάζουμε κτλ γιατί τις πιο πολλές φορές οι ανάγκες μας και τα θέλω μας περιστρέφονται γύρω από υλικά αγαθά.
Μπορεί πχ να έχω ένα σπίτι και να κάθομαι να στενοχωριέμαι επειδή δεν έχω μεγαλύτερο.
Για εμένα οι πιο πολλές υλικές ανάγκες κι επιθυμίες ανήκουν στην σφαίρα της επιβίωσης.
Στην σφαίρα της ζωής, της ζωής με το αληθινό νόημα της ανήκουν πνευματικές ανάγκες.
Ανάγκες προσωπικής εξέλιξης και βελτίωσης.
Κοιτάω μέσα μου και προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και καλύτερος άνθρωπος, ν' ανέβω ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.
Όταν κοιτάω το πως θα έχω μια καλύτερη διαβίωση, πιο άνετη και πιο "πολυτελή" πιστεύεις/ετε οτι μπορεί να δίνω πάντα βαρύτητα στις πνευματικές αυτές ανάγκες...?
Όχι πάντα.
Μήπως είναι κι αυτό μια αιτία για το φαινόμενο που παρατήρησες, αγαπητέ?

Νομίζω ότι ως επί των πλείστον στεναχωριόμαστε για υλικά αγαθά δεν καλύπτουμε τις υλικές μας ανάγκες...αλλά έτσι είναι η πυραμίδα του Maslow δηλαδή έτσι είναι ο άνθρωπος... Αν ο άνθρωπος δεν κορέσει τις υλικές του ανάγκες δεν θα κινηθεί να καλύψει της ψυχικές του...όπου είναι και η κορυφή της πυραμίδας....
Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα αν υπήρχε το Μέτρο αυτό το παν μέτρον άριστον ... ίσως να ήταν καλύτερα αν προσπαθούσαμε να αποτινάξουμε τα μέταλλα μας(όπως αναφέρει ένας άγγελος)
quote:
Dying και όλοι πολύ καλημέρα...Νομίζω ότι ως επί των πλείστον στεναχωριόμαστε για υλικά αγαθά δεν καλύπτουμε τις υλικές μας ανάγκες...αλλά έτσι είναι η πυραμίδα του Maslow δηλαδή έτσι είναι ο άνθρωπος... Αν ο άνθρωπος δεν κορέσει τις υλικές του ανάγκες δεν θα κινηθεί να καλύψει της ψυχικές του...όπου είναι και η κορυφή της πυραμίδας....
Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα αν υπήρχε το Μέτρο αυτό το παν μέτρον άριστον ... ίσως να ήταν καλύτερα αν προσπαθούσαμε να αποτινάξουμε τα μέταλλα μας(όπως αναφέρει ένας άγγελος)
Χμμμμμμμμμ καλέ μου GDS1 θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω μαζί σου
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
quote:Παραμένουμε ανικανοποίητοι, ρουτινιάζουμε κτλ γιατί τις πιο πολλές φορές οι ανάγκες μας και τα θέλω μας περιστρέφονται γύρω από υλικά αγαθά.
Μπορεί πχ να έχω ένα σπίτι και να κάθομαι να στενοχωριέμαι επειδή δεν έχω μεγαλύτερο.
Για εμένα οι πιο πολλές υλικές ανάγκες κι επιθυμίες ανήκουν στην σφαίρα της επιβίωσης.
Στην σφαίρα της ζωής, της ζωής με το αληθινό νόημα της ανήκουν πνευματικές ανάγκες.
Ανάγκες προσωπικής εξέλιξης και βελτίωσης.
Κοιτάω μέσα μου και προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και καλύτερος άνθρωπος, ν' ανέβω ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.
Όταν κοιτάω το πως θα έχω μια καλύτερη διαβίωση, πιο άνετη και πιο "πολυτελή" πιστεύεις/ετε οτι μπορεί να δίνω πάντα βαρύτητα στις πνευματικές αυτές ανάγκες...?
Όχι πάντα.
Μήπως είναι κι αυτό μια αιτία για το φαινόμενο που παρατήρησες, αγαπητέ?
Είναι η μόνη αιτία κατά την αντίληψή μου .
Η κοινωνία αποτελεί δικαιολογία και δεν αιτιολογεί .
Να σε ρωτήσω όμως κάτι φίλε μου .
Πόσο καλός θέλεις να γίνεις , η :
Μέχρι που θέλεις να φτάσεις ![]()
Θα επιθυμούσα να απαντήσεις , για να συγκρίνω τον δικό σου με τον δικό μου προσωπικό στόχο , σκοπό .
Ευχαριστώ .
quote:
Νομίζω ότι ως επί των πλείστον στεναχωριόμαστε για υλικά αγαθά δεν καλύπτουμε τις υλικές μας ανάγκες...αλλά έτσι είναι η πυραμίδα του Maslow δηλαδή έτσι είναι ο άνθρωπος... Αν ο άνθρωπος δεν κορέσει τις υλικές του ανάγκες δεν θα κινηθεί να καλύψει της ψυχικές του...όπου είναι και η κορυφή της πυραμίδας....
Φίλε μου GDS1, δε νομίζω να είναι έτσι η φύση του ανθρώπου.
Θα συμφωνήσω με την φίλτατη Nemesi οτι ο άνθρωπος γίνεται έτσι από τα διάφορα κοινωνικά πρότυπα που του επιβάλλονται.
Τα κοινωνικά αυτά πρότυπα μεταλλάσσονται συνεχώς και βομβαρδίζουν τον σημερινό άνθρωπο.
Σχεδόν πάντα όμως περιστρέφονται γύρω από τα υλικά αγαθά και μια πιο πολυτελή διαβίωση.
Σε αυτό που αναφέρεις με το Maslow με τα 5 επίπεδα της πυραμίδας του συμφωνώ.
Έχω όμως μια ένσταση!
Ο Maslow αναφέρει οτι προχωράμε στο επόμενο κλιμάκιο της πυραμίδας μόλις καλύψουμε το προηγούμενο, συνεπώς τις ανάγκες που αντιπροσωπεύει.
Εγώ μιλάω οτι παρατηρώ το φαινόμενο να εμμένουμε σε κάποιο κλιμάκιο, συνήθως σε κάποιο από τα χαμηλότερα.
Αυτούς τους λόγους προσπαθώ να αναλύσω, τους λόγους που εντείνουν αυτή την εμμονή μας...
quote:
Να σε ρωτήσω όμως κάτι φίλε μου .Πόσο καλός θέλεις να γίνεις , η :
Μέχρι που θέλεις να φτάσεις
Θα επιθυμούσα να απαντήσεις , για να συγκρίνω τον δικό σου με τον δικό μου προσωπικό στόχο , σκοπό .
Μου θέτεις ένα ωραίο ερώτημα, φίλε μου alfa-omega! ![]()
Θέλω να φτάσω σε ένα επίπεδο που θα ξέρω οτι προσφέρω στους γύρω μου πράγματα και να δίνω πράγματα από την ψυχή μου.
Θέλω να μετριάσω τα ελαττώματα μου σε σημείο που να μην εμποδίζεται η προσφορά μου στους γύρω μου και στον εαυτό μου.
Επιθυμώ να αποκτήσω μια έννοια της Γνώσης και να προσπαθήσω να την κατανοήσω.
Να μάθω.
Και θέλω να τα κάνω αυτά όχι για να επαναπαυτώ εκεί ούτε για να καρπωθώ μόνος μου τα πιθανά οφέλη.
Αν επαναπαυτείς κάπου και δεν προσπαθέις να εξελιχθείς βαλτώνεις.
Κι είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη ενός ανθρώπου.
Κατανοεί το λόγο ύπαρξης του, την θέση του στο σύμπαν καθώς και των υπολοίπων.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ή αν εκφράστηκα τόσο ορθά ώστε να καταλάβεις τι εννοώ, φίλε μου!
Ελπίζω να το κατάφερα...

Θέλω να μετριάσω τα ελαττώματα μου σε σημείο που να μην εμποδίζεται η προσφορά μου στους γύρω μου και στον εαυτό μου.
Να μάθω.
Και θέλω να τα κάνω αυτά όχι για να επαναπαυτώ εκεί ούτε για να καρπωθώ μόνος μου τα πιθανά οφέλη.
Κι είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη ενός ανθρώπου.
Κατανοεί το λόγο ύπαρξης του, την θέση του στο σύμπαν καθώς και των υπολοίπων.
Ακριβώς καλέ μου φίλε Dying_Incubus και για μένα αυτός είναι ο δρόμος
Έτσι μπορούμε να κάνουμε πολλά και όχι μόνο για μας ![]()
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Θα επιθυμούσα να προσθέσω κάτι ,που ίσως ήδη έχεις διαπιστώσει .
Τα βιώματά μας , που γίνονται με τον καιρό εμπειρίες , είναι η χρυσή μας γνώση .
Είναι τα γερά πατήματα , για το προσωπικό μας γίγνεσθαι .
Μικρά καθημερινά βήματα ,που μας πάνε μπροστά .
Εκτιμώ ότι ο σκοπός σου είναι άριστος δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο λογικό και ωφέλιμο για εσένα να και τον περίγυρο σου ,από αυτό που επιδιώκεις .
Θα χαρώ και στο άμεσο μέλλον να ανταλλάσσω απόψεις με έναν υπέροχο , σοφό θα έλεγα άνθρωπο, όπως κατά την γνώμη μου είσαι εσύ φίλε μου .
Θα παρακολουθώ το θέμα σου ,γιατί το ερώτημα σου αγγίζει και την δική μου ψυχή .
Και όχι μόνον .
Συνέχισε φίλε ,το επιθυμώ για το καλό όλων μας .
Πολλή καλές και οι απόψεις αυτών που συμμετείχαν μέχρι τώρα στο θέμα σου .
Κάποιες ξεχώρισε η ψυχή μου μέσα της ,αλλά θα πρέπει πρώτα να τις απεργασθώ πλήρως ,με τον φτωχό επεξεργασθεί μου ( φοράω pentioum 4 με 1500 MHZ ταχύτητα ) , για να μπορέσω να εκφέρω άποψη προς αυτές , να τις δεχτώ , η να τις απορρίψω ,
για το προσωπικό μου γίγνεσθαι .
Ευχαριστώ για τα πολύτιμά σας ερεθίσματα .
Για να πώ την αλήθεια, νιώθω κάπως αμήχανα...
Δεν είμαι σοφός, ούτε σπουδαίος ούτε κάτι ιδιαίτερο.
Απλά θέλω να ζήσω κι όχι να επιβιώνω απλά.
Δεν θέλω να ενταχθώ στα όποια κοινωνικά πρότυπα μου πλασσάρονται κατά καιρούς.
Και για να δώ την προσπάθεια μου αυτή να πραγματώνεται και να καταφέρω να αρχίσω να ζώ, πρέπει να αρχίσω πρώτα απ' όλα να κατανοήσω τι είναι η ζωή.
Κι η δική μου θεώρηση για την ζωή είναι αυτή που ανέφερα πιο πρίν.
Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή σου στο topic αυτό, την θεωρώ αξιόλογη και πάντα ορθά τοποθετημένο, όπως και στα άλλα topics που διαβάζω τις απόψεις σου.
Είπες κάτι που είναι πολύ σωστό:
quote:
Τα βιώματά μας , που γίνονται με τον καιρό εμπειρίες , είναι η χρυσή μας γνώση .Είναι τα γερά πατήματα , για το προσωπικό μας γίγνεσθαι .
Μικρά καθημερινά βήματα ,που μας πάνε μπροστά .
Τα βιώματα μας γίνονται όντως εμπειρίες και μας προσδίδουν κάποια γνώση σε σημαντικό βαθμό.
Αρκεί να γνωρίζεις πως θα τα αξιοποιήσεις.
Πως θα κατανοήσεις και θα ερμηνεύσεις τα διάφορα συμβάντα, ακόμη και τα χαστούκια.
Και πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που να μπορέσουμε να βρούμε την ωφελιμότητα που μπορεί να ενυπάρχει ακόμα και σε ένα άσχημο συμβάν.
Ίσως ακούγεται λίγο οξύμωρο αλλά αν το σκεφτούμε, φίλτατε/οι, έτσι είναι...

quote:
Φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Άφησε,δέξου σε παρακαλώ φίλε μου να σε κρίνουνε οι άλλοι αν είσα η όχι σοφός .
Το σίγουρο είναι ότι :
Ακολουθείς το μονοπάτι της .
Και εγώ προσπαθώ και εγώ .
Πάμε στοίχημα είσαι, όποιος φτάσει πρώτος στο τέρμα κερνάει στον άλλο αυτό που βρήκε.![]()
quote:
Θέλω να φτάσω σε ένα επίπεδο που θα ξέρω οτι προσφέρω στους γύρω μου πράγματα και να δίνω πράγματα από την ψυχή μου.
Να μάθω.
Θα ήθελα να ρωτήσω,
α. Για όλα αυτά τί κάνεις, ή νομίζεις οτι πρέπει να κάνεις ?
β. Και γιατί όλα αυτά νομίζεις ότι είναι αντίθετα με μια συνετή προσπάθεια απόκτησης υλικών αγαθών?
Ενα μόνο δεν μου δίνει το όνειρο, το όριο.
Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε δεν θα ήταν όνειρο.Θα΄ ταν γεράματα.
quote:Θέλει αγώνα. ΄Οσο γιά την σοφία, κρύβεις αρκετή και το γνωρίζεις. Απλά μάχεσαι παλεύεις γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα. Είναι όμορφο να προχωράμε μπροστά ή ακόμα καλύτερα ψηλά. Δεν χρειάζεται κανείς να αγγίξει τον ήλιο γιατί θα καεί. Απλά μπορεί να λάμπει κι εδώ στη γη.
Φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Δεν θέλω να ενταχθώ στα όποια κοινωνικά πρότυπα μου πλασσάρονται κατά καιρούς.
Και για να δώ την προσπάθεια μου αυτή να πραγματώνεται και να καταφέρω να αρχίσω να ζώ, πρέπει να αρχίσω πρώτα απ' όλα να κατανοήσω τι είναι η ζωή.
Κι η δική μου θεώρηση για την ζωή είναι αυτή που ανέφερα πιο πρίν.
Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή σου στο topic αυτό, την θεωρώ αξιόλογη και πάντα ορθά τοποθετημένο, όπως και στα άλλα topics που διαβάζω τις απόψεις σου.
Είπες κάτι που είναι πολύ σωστό:quote:
Τα βιώματά μας , που γίνονται με τον καιρό εμπειρίες , είναι η χρυσή μας γνώση .Είναι τα γερά πατήματα , για το προσωπικό μας γίγνεσθαι .
Μικρά καθημερινά βήματα ,που μας πάνε μπροστά .Τα βιώματα μας γίνονται όντως εμπειρίες και μας προσδίδουν κάποια γνώση σε σημαντικό βαθμό.
Αρκεί να γνωρίζεις πως θα τα αξιοποιήσεις.
Πως θα κατανοήσεις και θα ερμηνεύσεις τα διάφορα συμβάντα, ακόμη και τα χαστούκια.
Και πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που να μπορέσουμε να βρούμε την ωφελιμότητα που μπορεί να ενυπάρχει ακόμα και σε ένα άσχημο συμβάν.
Ίσως ακούγεται λίγο οξύμωρο αλλά αν το σκεφτούμε, φίλτατε/οι, έτσι είναι...
Κι εσύ το μπορείς κι ο καλός μας ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ.
ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΩ...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
quote:
Θα ήθελα να ρωτήσω,α. Για όλα αυτά τί κάνεις, ή νομίζεις οτι πρέπει να κάνεις ?
β. Και γιατί όλα αυτά νομίζεις ότι είναι αντίθετα με μια συνετή προσπάθεια απόκτησης υλικών αγαθών?
Ας σου απαντήσω λοιπόν, φίλε μου!
α) Προσπαθώ να βελτιώνομαι ως άνθρωπος.
Μαθαίνω κάθε μέρα τον εαυτό μου, τις αντοχές μου και προσπαθώ να είναι σε αρμονία τα όσα έχω μέσα μου.
Με λίγα λόγια προσπαθώ να καταλάβω το ρόλο που επιτελώ κι εγώ στον κόσμο και προσπαθώ να εξελιχθώ όσο μπορώ.
β) Δε νομίζω, αγαπητέ μου, οτι είναι αντίθετα όλα αυτά με μια συνετή προσπάθεια απόκτησης υλικών αγαθών.
Την απάντηση την έδωσες κι εσύ και συμφωνώ.
Είπες μια λέξη που είναι κλειδί: συνετή.
Σε αυτό δεν είμαι αντίθετος, αντίθετος είμαι στην υπέρμετρη προσπάθεια όταν γίνεται αυτοσκοπός μας κι όλη μας η ύπαρξη περιστρέφεται γύρω από αυτή την προσπάθεια...

αν κοιτάξεις γύρω σου θα δείς μόνο δυστηχία και μιζέρια να κυριαρχεί στις καρδιές των ανθρώπων!χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά είτε απο πείνα,είτε απο ατυχήματα και για πολλούς λόγους ακόμα!θα δείς ο κόσμος να κυβερνάτε απο τους λίγους,οι οποίοι νοιάζονται μόνο για τον εαυτούλη τους.κράτη να πολεμάνε μεταξί τους,προκαλώντας ολέυθρειες καταστροφές στον απλό κόσμο,που για ακόμη μια φορά βγαίνει χαμένος απο το παιχνίδι των πολιτικών(γιατί για παιχνίδι πρόκειται)!
με όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας,καταλαβαίνεις οτι επιβιώνουμε και όχι ζούμε σε αυτό τον κόσμο!
υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος.η καλή πλευρά της ζωής!αρκή να είσαι αρκετά αισιόδοξος ώστε να την δεχτείς.σε αυτή την περίπτωση ζούμε και όχι επιβιώνουμε!σε αυτή την περίπτωση σκεφτόμαστε οτι μέσα σε αυτά τα χρόνια συχεχούς εξέληξης,καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε,έχωντας επιτύχει πάρα πολλά σε όλους τους τομείς(υγεία,επιστήμη,τεχνολογία,τέχνη κ.α.).εκεί που ζούσαμε σε σπηλιές και πρωτοανακαλύψαμε την φωτιά,τώρα ζούμε σε σπίτια έχωντας υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα(πρώτες ανάγκες).άρα εμείς οι τορινοί άνθρωποί ζούμε και οι "παλιοί" επιβιώνανε!!!
δυστηχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν το δεύτερο...
quote:
δυστηχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν το δεύτερο...
Σε αυτό το σημείο σε έχασα...
Εξήγησε μου λίγο αυτό το "δεύτερο".
Μην με παρεξηγήσεις γιατί είναι και Δευτέρα πρωΐ! ![]()

Του να ζεις χαλαρά, και με καθαρότητα να απολαμβάνεις τα απλά γλυκά και θαυμαστά πράγματα.
Βιαζόμαστε. Σκορπάμε το χρόνο και σε ανούσια πράγματα.
Και η ζωή τι είναι;
Μιά αναμονή κι ένας αποχαιρετισμός. Τόσο μικρή γιά να είναι θλιβερή.

Α.Ρ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
[URL=http://imageshack.us]
[/URL]Επέτρεψε μου όμως να σου πώ οτι πιστεύω πως υπάρχει μια "αφύπνιση" του κόσμου ως πρός αυτό το θέμα.
Ίσως να μην είναι εκτεταμένη και στον βαθμό που θα μπορούσε να επιφέρει άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω πως αυτή η αφύπνιση με το πέρασμα του καιρού θα ενταθεί ως φαινόμενο.
Αναφέρεις κάτι το οποίο μου ακούγεται κάπως απαισιόδοξο, φίλτατε:
quote:
κανείς δεν προσπαθεί να καλυτερέψει τον κόσμο ώστε να ζούμε και όχι να επιβιώνουμε...το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει αισιοδοξία και καλή θέληση
Ο κόσμος μας σαφώς και μπορεί να αλλάξει.
Εμείς τον αποτελούμε και μπορούμε να τον αλλάξουμε, αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να προσπαθήσει ο καθένας μας για την βελτίωση του κόσμου μας.
Είναι θέμα προσωπικών πεποιθήσεων και το τι ικανοποιεί τον καθένα μας ξεχωριστά.
Αν μας ενδιαφέρει απλώς η επιβίωση μας και τίποτα παραπάνω τότε μένουμε εκεί.
Μας ενδιαφέρει να γνωρίσουμε τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο?
Προσπαθούμε να το κάνουμε.
Αρκεί η προσπάθεια μας αυτή να πηγάζει από την ανάγκη μας για το κοινό καλό κι έπειτα για ίδιο όφελος.
Πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντική αυτή η παράμετρος, φίλε μου.
Το τι περιμένεις να αποκομίσεις από αυτή την αφύπνιση.
Εάν τα κίνητρα σου είναι να προσφέρεις στους γύρω σου και να προσπαθήσεις να τους μεταδώσεις αυτό που εσύ γνώρισες τότε η προσπάθεια σου πέτυχε.
Αν επαναπαύτηκες σε αυτό κι απολαμβάνεις μόνος σου τα οφέλη, τότε κάπου χάθηκες στην διαδρομή... ![]()

Καλημέρα σε όλο το σύμπαν .
Πρώτα στο αίτιο που υπάρχει ( προσωπική αντίληψη ) και κατά δεύτερον ,σε όλους όσους υπάρχουμε μέσα σε αυτό.
Πάμε στα δύσκολα , στα βαθειά νερά της αγάπης , εκεί που αρμενείζουνε οι μεγάλες ψυχές .
Αλήθεια που αρμενείζουνε ,έχεται βρει το λιμάνι της ![]()
Το βλέπουμε άραγε , η το προσπερνάμε ασυνείδητα ![]()
Όλοι το βλέπουμε .
Όμως :
Δεν είναι το ίδιο .
Καλά και πως συμβαίνει αυτό ![]()
Είναι απλό πολύ απλό , γιατί δεν έχουμε κοινή ενότητα .
Αυτή προυποθέτει κοινή αντίληψη της αγάπης μας .
Εμείς οι λίγοι ,που ήρθαμε εδώ στο ανθολόγιό ( λιμάνι της ) , δεν έχουμε ίδιο ψυχικό μέγεθος .
Εγώ για παράδειγμα είμαι μέσα σε αυτό το λιμάνι μια μικρή βαρκούλα .
Βαρκούλα, βαρκούλα, βαρκούλα του ψαρά , τι όμορφο άσμα ε, δεν είναι ![]()
Η αφροδίτη ένα μεγάλο καράβι , η milko ένα υπερωκειάνειο και λοιπά .
Πρέπει λοιπόν να συμπλεύσουμε , προσαράξουμε .
Βλέπω εγώ η βαρκούλα το μέγεθος της αφροδίτης και λέω :
Ουι μάναμ ,τι μεγάλο σκαρί είναι τούτο ![]()
Η milko πάλι βλέπει εμάς και λέει :
Μην αγχώνεστε και εγώ μια βαρκούλα είμουνα κάποτε ,κοιτάξτε όμως που έφτασα ![]()
Έτσι πρέπει να είναι το λιμάνι της αγάπης .
Να μας χωράει όλους , μικρούς και big.
Καλά πάμε ,προχωράμε και ο ένας παίρνει κουράγιο και πνευματική τροφή απο τον άλλο .
Εγώ ( η μικρή βαρκούλα , με δυό κουπιά ) το γεύομαι και το απολαμβάνω ,αυτό το αίσθημα εσείς ![]()
Στην ουσία τώρα .
Πως θα προσελκύσουμε και άλλα πλεούμενα ,που απέχουνε απο το μαγικό λιμάνι μας ![]()
Με την αγάπη μας .
Θα την κάνουμε ακόμη ποιο δυνατή .
Θα γίνουμε ένα και το αυτό .
Όλοι ίσοι μπροστά της .
Δεν θα υπάρχει πρώτος μα ούτε και τελευταίος .
Καπετάνιος η ίδια η αγάπη .
Και θα έρθουνε και άλλοι σε τα μας .
Να μου το θυμάστε , θα έρθουνε και άλλοι προς εμάς .
Θα αργήσει λιγάκι ,αλλά θα έρθει η τέλεια αυτή στιγμή .
Κάποιες ψυχές ψάχνονται ακόμη ,ας τις αφήσουμε χρονικά περιθώρια ,δεν χάθηκε ο κόσμος .
Εμείς εδώ βράχοι ακλόνητοι .
Οι μικρές ασυμφωνίες ,αντιζηλίες ( ειδικά του αλήτη alfa-omega ) ,δεν θα μας λυγίσουνε , όχι :
Θα μας κάνουνε ακόμη ποιο δυνατούς , ισχυρούς .
Το πιστεύω και το γνωρίζω και αν δεν είναι έτσι τότε :
Να μην αξιωθώ να απολαύσω άλλη μια υπέροχη ημέρα σε αυτόν τον τέλειο κόσμο , που με έφερε μια ανώτερη δύναμη απο αυτήν του ανθρώπου .
Milko μου μην απελπίζεσαι ,σου δίνω έναυσμα και καθαρή πνευματική τροφή σοκολατένια μου:
Η ψυχή σου ήτανε κάποτε θεική , το ξέχασες ![]()
Πίστεψε μωρέ ότι , πάλι με τον καιρό εκεί θα εξελιχθεί.
Άσε την γνώση στην άκρη προς το παρών ,αυτή κάποια στιγμή θα ακολουθήσει .
Είναι έτσι η ,έχω δίκαιο ![]()