ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

medtech61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
AnounakisΜέλος
02/06/2004, 23:51:40
quote:
ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Να σου θυμήσω τα κάτωθι:

• Τον πόλεμο το 1940
  • Την καταστροφή της Ακρόπολης
  • Την άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204)
  • Την κατάληψη της Ελλάδας από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Επιμένεις ότι είναι φίλοι μας ακόμη ;;;;;

ουυυυ...
AnounakisΜέλος
02/06/2004, 23:55:04
Και ένα κουίζ:

Πιο πάνω αναφέρω :

quote:
Φίλους μας , κοιτόντας πίσω στην ιστορία , θεωρώ μόνο τους Αιγύπτιους...

Γιατί;;;; (περιμένω τις απόψεις σας)

ουυυυ...
PerseusΜέλος
03/06/2004, 00:58:05
Καθε λαος θελει διαφορετικη αντιμετωπιση ,ο Σερβος θελει καμτσικι ,ο Αλβανος θελει ξυλο ,οι ΣλοβενοΚροατες φτυσιμο ....
Δεν το εκανα παρα μονο οταν αναγκαζομουν .

GuessWhoΜέλος
03/06/2004, 04:46:58
quote:

Να σου θυμήσω τα κάτωθι:

• Τον πόλεμο το 1940
  • Την καταστροφή της Ακρόπολης
  • Την άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204)
  • Την κατάληψη της Ελλάδας από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Επιμένεις ότι είναι φίλοι μας ακόμη ;;;;;

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 12().ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΕΤΣΙ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΙΖ...ΜΜΜΜ....ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ 'ΚΟΝΕ' ΜΕ ΤΟ ΣΟΛΩΝΑ.

junk95Μέλος
03/06/2004, 13:03:43
quote:

Δεν το εκανα παρα μονο οταν αναγκαζομουν .

Ποιο;

Όλα τα εθνίκια θέλουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Δώστε τους από ένα τσεκούρι και βάλτε τους όλους μαζί σε κάποιο νησί. Και αυτοί θα νοιώσουν καλύτερα και -κυρίως- εμείς.

Anounaki, δεν ξέρω τι έγινε με το Σόλωνα, εγώ έχω υπ' όψη μου κάτι εκδιώξεις Ελλήνων από το Νάσερ και κάτι ναυτικούς που έχουν πεθάνει στα μπουντρούμια και κάτι μαζικές εκτελέσεις τουριστών και κάτι παιδιά που δεν τα επέστρεφαν οι αιγύπτιοι γονείς τους.

Πολύ σωστό αυτό που λες για τους Κύπριους, αλλά εγώ θα προχωρούσα το συλλογισμό και θα έλεγα ότι το ελληνικό έθνος δεν έχει κανενός είδους φυλετική ταυτότητα και την όποια συγγένειά ή μάλλον ομοιότητά μας με τους άλλους θα πρέπει να την αναζητήσουμε σε πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Πάντως δεν είμαι καθόλου υπέρ της ανθρωπομορφικής θεώρησης των εθνών. Απλά δε δουλεύει.

Your Dying BrideΝέο Μέλος
03/06/2004, 14:19:18
diabaste The White Goddess by R. Graves na katalabaite...

PerseusΜέλος
03/06/2004, 23:16:40
Τα παραπανω...

AnounakisΜέλος
06/06/2004, 17:51:24
quote:

1) Οι Αιγύπτιοι είναι ο μοναδικός λαός με τον οποίο συνορεύουμε με τον οποίο δεν βρεθήκαμε σε εμπόλεμη κατάσταση ποτέ. (Διορθώστε με αν κάνω λάθος) .

2) Έλληνες μισθοφόροι πήγαιναν και πολεμούσαν στο πλευρό των Αιγυπτίων.

3) Να μην ξεχάσουμε και την Ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας...

4) Πολλοί έλληνες πήγαιναν στην Αίγυπτο στα εκεί ιερατεία , για να λάβουν γνώση
και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι έλεγαν ότι αυτά που είχαν φυλαγμένα ήταν των Ελλήνων
και ότι τους τα είχαμε δώσει προ καιρού (προ κατακλυσμού) προς φύλαξη , και ότι οι ίδιοι δεν πολυκαταλάβαιναν όλα αυτά που είχαν στην κατοχή τους... Γι αυτό γελάγανε και απορούσαν όταν κάποιος Έλληνας (βλέπε Σόλωνα) πήγαινε σε αυτούς για να μάθει...

quote:
Anounaki, δεν ξέρω τι έγινε με το Σόλωνα, εγώ έχω υπ' όψη μου κάτι εκδιώξεις Ελλήνων από το Νάσερ και κάτι ναυτικούς που έχουν πεθάνει στα μπουντρούμια και κάτι μαζικές εκτελέσεις τουριστών και κάτι παιδιά που δεν τα επέστρεφαν οι αιγύπτιοι γονείς τους.

Τώρα σχετικά με αυτά που αναφέρεις έχεις δίκιο αλλά μετά από τόσα χιλιάδες χρόνια καλής γειτονίας προσωπικά τα εκλαμβάνω ως μεμονωμένα γεγονότα που δεν θα γραφτούν οι θα επιρεάσουν την ιστορία.

ουυυυ...
ksenitiaΜέλος
10/06/2004, 04:12:45
Katarxas na enhmerwsw oti den poly-prolaba na diabasw ola osa grafontai edw, opote, ean pw kati asxeto, mhn pyrobolhsete
H ellhnikh glwssa exei hdh dwsei para ma para polles le3eis stoys Ispanoys, oi opoioi tis xrhsimopoioyn atofies! Se shmeio, poy, kamia fora poy den 3erw kapoia le3h sta ispanika, thn lew ellhnika kai aytoi me katalabainoyn. P.x. fwtosyn8esis, ksenofobia klp.
Ara, mporoyme na poyme oti eimaste syggeneis. Oxi omws aderfia, alla mama kai paidi, mias kai aytoi phran tis le3eis mas.
Epishs, sto xarakthra mporw na pw oti moiazoyme yperbolika poly. Se sygkrish panta me toys alloys laoys. Sxedon idioi xarakthres, idia nootropia, mexri kai sthn emfanish moiazoyme poly. Ean den pw egw oti eimai Ellhnida, aytoi den me pernane gia 3enh. Kai sto dromo, nomizw oti blepw filoys moy, poy teleytaia stigmh katalabainw oti den eimai sthn Ellada kai ara einai adynato na einai aytoi.
Filika, kalh synexeia!

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

21/06/2004, 22:45:53
quote:

"...I have been in US colony called Greece..."

καταλαβα καλα; τι λεει ο παπαρας;;;;

Κοίταξε,

εντελώς σαρκαστικά θα σου απαντήσω,

.... οτι καλά λέει.

Ωπ. Στάσου τώρα!

Σκέψου την επιρροή που έχει η αμερικανική πολιτική στην δική μας (εδώ μας είχαν πλασάρει εναν εντελώς δικό τους, και μαυρη είναι η νύχτα στα βουνά ή αλλιώς διώξαμε την μοναρχία για να αποκτήσουμνε καινούργια...),
την επιρροή της αμερικανικής υποκουλτούρας, τηλεόραση, κίν/φος, δες τις ιστορικές ανακρίβιες και τερατολογίες που πασσαάρουν οι αμερικανοί στα ανα τον κόσμο έθνη..
π.χ. η Ζήνα, η ξαδέρφη του Ηρακλή, που πολεμάει τους .... Ρωμαίους με καράτε,

Για σκέψου, να πέρναγε απ το μυαλό κανενός Έλληνα τηα αμερικής, να γύρναγε καμιά ταινία με έναν μισόγυμνο, να τα βάζει με τόξα και βέλη με όλοκληρη στρατιά αντιαμερικάνων...
... και στο τέλος να έγραφε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΧΨΩ ΤΑΔΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ.

έ,ρε γλέντια .....

21/06/2004, 23:01:58
quote:

>>>Junk95<<<
Η όλη ιδέα των "αδελφών εθνών" είναι μία απίστευτη ηλιθιότητα.
Τα κράτη έχουν τα δικά τους συμφέροντα και κάθε έθνος είναι διαφορετικό. Όποιος επιλέγει τα αδέρφια του με βάση την εθνικότητά τους τουλάχιστον την πατάει.

Θεωρητικά σωστό, αλλά η πράξη αποδεικνύει ότι δεν σκέπτονται όλοι έτσι. Βλέπε RNU και παραρτήματα.

[quote]

Για να στο πώ με δύο πολύ απλά λόγια...
1. Ναί, ο junk έχει δίκιο.
2. Στην πράξη, δηλ. στην πολιτική συμβαίνει το εξής.

Ουδέποτε θα κυβερνήσουν ακραία κόμματα. Ουδέποτε. Ούτε οι ακροδεξιοί όυτε οι ακροαριστεροί.

Όλοι τους θα μείνουν γραφικοί, ρομαντικοί και εραστές μιας μεγαλοϊδέας, με χιλίαδες αναφορές σε πράγματα που δέν υπάρχουν.
Πότε υπήρξε Πανσλαβισμός ή η μεγάλη αλβανική αυτοκτατορία. Ή το χιλόχρονο Ράιχ ή οποιαδήποτε άλλη μεγαλόσχημη μπόυρδα, κομμένη και ραμμένη σε ανθρώπους που μετράνε μέχρι το "τρία" και μπερδεύονται απ τα πολλά νούμερα...

Απλά, οι οξυδερκείς οφείλουμε καμιά φορά να ρίχνουμε και καμιά .... μπούφλα.

Α, ένα τελευτάιο. Αν με ρωτήσεις, τότε ΓΙΑΤΙ κυβέρνησε ο Χίτλερ ή ο Μουσολίνι ή ακόμα και ο Μεταξάς ο ήρωας, σκέψου κάτι πάρα πολύ απλό.
Υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες.

Και μην πάει το μυαλό σου σε καπάκια υπονόμων, που σκεπάζουν στοές, που δεν χωράει να μπεί ούτε μόνιμος απεργός πείνας σ αυτές....

Σκέψου το εξής απλό.
Για να αγοράσουν τα οικοπεδάκια που λέγονται Αφγανιστάν και Ιράκ και να ρίξουν κανα αυθαίρετο κοντά στην Κίνα και στην Νοτ. Κορέα, δεν δίστασαν καθόλου να σκοτώσουν χιλιάδες οικογενειάρχες, που απλά΄πήγαν στη δουλειά τους.
Όλως περιέργως όμως, έλλειπαν ΚΑΠΟΙΟΙ εκείνη τη μέρα.
Εμ ?????

Και μιά που ξεπαστεύουμε τους πάνκακους κόκκινους, έ, άς κάνουμε και κάτι να ησυχάσουν και τα αδερφάκια μας απ τους κακούς τους γείτονες που θέλουν τη γή τους, εεεεεε, το κακό τους, ήθελα να πώ.

TUBALKAINΝέο Μέλος
10/07/2004, 09:44:28
ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ (βλ. ιλλυριοι) , ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ.
ΜΗΝ "ΤΡΩΤΕ" ΛΟΙΠΟΝ ,ΟΤΙ , ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΗΣ-ΛΟΓΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ "ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ" ΔΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.

ΕΙΘΕ Η ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

TUBALKAIN

TUBALKAIN

11/07/2004, 21:54:10
quote:

quote:

1) Οι Αιγύπτιοι είναι ο μοναδικός λαός με τον οποίο συνορεύουμε με τον οποίο δεν βρεθήκαμε σε εμπόλεμη κατάσταση ποτέ. (Διορθώστε με αν κάνω λάθος) .

3) Να μην ξεχάσουμε και την Ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας...

4) Πολλοί έλληνες πήγαιναν στην Αίγυπτο στα εκεί ιερατεία , για να λάβουν γνώση
και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι έλεγαν ότι αυτά που είχαν φυλαγμένα ήταν των Ελλήνων
και ότι τους τα είχαμε δώσει προ καιρού (προ κατακλυσμού) προς φύλαξη , και ότι οι ίδιοι δεν πολυκαταλάβαιναν όλα αυτά που είχαν στην κατοχή τους... Γι αυτό γελάγανε και απορούσαν όταν κάποιος Έλληνας (βλέπε Σόλωνα) πήγαινε σε αυτούς για να μάθει...

Δεν ξέρω, αν η ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας και τα άλλα ρομαντικά που διάβασα πιο πάνω, έκαναν τις ορδές του Ομέρ Βρυώνη να αντιμετωπίσουν τους αδελφούς τους Έλληνες *έτσι δεν υποστηρίζετε, οτι είναι φιλικό και φιλελληνικός λαός οι Αιγύπτιοι*
με αγνά και αδελφικά συναισθήματα και να ούτε κάν να περάσει η ιδέα απ το μυαλό τους να μακελάρουν και να αιματοκυλίσουν την επανάσταση.

Τώρα, άν μερικά ιστορικά βιβλία επιμένουν στο αντίθετο... ασφαλώς κάποιο λάθος θα κάνουν.

sansationfΜέλος
16/07/2004, 12:55:40
ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΩ ΠΟΛΥ!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ? ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΛΑΝΘΑΝΕΣΤΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝΟΥΝΑΚΗ ΦΙΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ???!!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 74΄.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΟ.
ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΜ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 498Π.Χ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΩΝΕΣ! ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ?
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΡΑΝΟΥΣ ΜΑΖΕΥΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΤΕΛΩΣΠΑΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΞΕΣΠΑΣΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 55-59 ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΤΩΘΗΛΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΚΟΜΗ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!!! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:<< ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΗΘΙΝΟ....>>
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ..........

respect

sansationfΜέλος
16/07/2004, 13:11:00
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΝΟΥΝΑΚΗ

quote:

1)ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ(ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ)

2)ΚΥΠΡΙΟ ΙΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ ΕΣΥ???
ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ? ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)

Α!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ!

ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!

ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ????

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.

respect

MercuryΜέλος
17/07/2004, 06:04:32
Οι Έλληνες δεν έχουν συγγενείς και αδελφούς λαούς αυτό είναι δεδομένο, ο Σαρτζετάκης είχε δίκιο. Τώρα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων,στους Έλληνες περιλαμβάνω και τους Ελληνοκύπριους,κάποια πράγματα εννοούνται.Φίλε sansationf,δεν καταλαβαίνω το θυμό σου,ο Anounakis δεν "πάει" τους Κύπριους, οι Ηρακλειώτες δεν "πάνε" τους Χανιώτες,και εγώ ξέρω κάποιους Κύπριους που ακούν την λέξη Ελλάδα και βγάζουν σπυριά....Έχεις αμφιβολία για αυτό?Ας μη χάνουμε το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο.

Όσο για τα βιβλία της ιστορίας,έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που τελείωσα το σχολείο,αλλά απο ότι θυμάμαι οι σελίδες ήταν ελάχιστες γενικά για την πολύ σύγχρονη Ελληνική ιστορία (μεταπολεμική).Και αυτό το βρίσκω απόλυτα σωστό,γιατί η ιστορία πρέπει να είναι όσο το δυνατό αντικειμενική (πολύ περισσότερο όταν πρέπει να διδαχθεί σε παιδιά).Και για να γράψεις αντικειμενικη ιστορία θα πρέπει να βλέπεις τα πράγματα με "ψυχρό μάτι" και απο "απόσταση",πράγματα που μόνο το πέρασμα των χρόνων φέρνει.

Τώρα από τη δικιά μου εμπειρία,μέσω της συμμετοχής μου σε διάφορα message boards, groups,communities κλπ αυτό που έχω συμπεράνει σαν "γενική εικόνα" είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανοκαναδών και Βρετανών είναι παντελώς ουδέτεροι πρός την Ελλάδα,και δεν έχουν ιδέα για τα ζητήματα που μας καίνε.Αυτά σαν γενική εικόνα.Τώρα αν κοιτάξω μεμονομένα άτομα, έχω πράγματι συναντήσει πραγματικούς φιλέλληνες.Αυτοί ήταν κυρίως θαυμαστές της αρχαίας Ελλάδας και λάτρεις της Ελληνικής μυθολογίας.Έχω συναντήσει και "εχθρούς".Αυτοί ήταν συνήθως άτομα που επισκέφτηκαν κάποια στιγμή την Ελλάδα σαν τουρίστες και έπεσαν θύματα κλοπής από ταξιτζήδες,ταβερνιάρηδες,ξενοδόχους και άλλους καλούς "πρεσβευτές" του τουρισμού μας.Μια άλλη κατηγορία "εχθρών" ήταν διάφορα άτομα απο ακραίους εθνικιστικούς χώρους της βαλκανικής.Οι τελευταίοι ήταν φανερό ότι έμπαιναν απλά για να κάνουν την προπαγάνδα τους.

Τώρα για την χώρα που κατοικώ την Ολλανδία.Η απόλυτη ανοχή,η απόλυτη αδιαφορία για εθνικιστικά, φυλετικά ζητήματα.Οι άνθρωποι εδώ κρίνουν τους άλλους από την προσωπικότητα και συμπεριφορά τους και όχι από την καταγωγή.Τόσο απλά.

junk95Μέλος
19/07/2004, 23:12:02
quote:

ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ? ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)

Εν τούτο το πρόβλημάσσας.

19/07/2004, 23:46:39
quote:

quote:

ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ? ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)

Το κακό, junk, με αυτές τις κορώνες, είναι οτι μόλις αντιπαραθέσει κάποιος μερικά ιστορικά συμβάντα και συσχετισμούς, εξαφανίζονται όλοι, οι μέχρι πρίν από 5 λεπτά ήταν τόσο ένθερμοι υποστηρικτές και οπαδοί.......

γιατί άραγε ?

Vril

Υ.Γ. Το πήρες το mail ?

junk95Μέλος
20/07/2004, 20:17:22
Δε σε πιάνω Βριλ, αν μπορείς γίνε λίγο πιο λεπτομερής.

ΥΓ: (Ναι;)

sansationfΜέλος
27/07/2004, 20:45:49
Mercury ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΗ ΟΧΙ ΦΙΛΟΣ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ "ΠΑΝΕ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑ....

junk95 ΕΙΣΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ? ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ? ΜΕ ΤΟ

quote:

?????

respect