- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon:
Μπερδεύεις τη σφαγή στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης από το Θεοδόσιο που ανάφερα εγώ, με τις σφαγές στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης από τον Ιουστινιανό, που σου ανάφερε ο Sesostris.Δεν ξέρεις που δεν ξέρεις ιστορία, τουλάχιστον διάβαζε προσεκτικά αυτά που γράφονται...
-Όντως είχες γράψει για τη Θεσσαλονίκη!
quote:
europaios2
Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει...macedon:
Οπως σου είπα και προηγουμένως, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προβλέπει ανάρτηση εικόνων στις σχολικές αίθουσες. Τα σχολεία ανήκουν στην ελληνική πολιτεία και η λειτουργία τους καθορίζεται από νόμους, προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, και κανείς δεν κρεμάει στους τοίχους ό,τι θέλει.
Αν θέλεις να δεις εικόνες, πήγαινε στην εκκλησία.
-Α! μάλστα! ......δεν υπάρχει κανένας νόμος! κι ο νόμος περί προσβολής Δημοσίου οδού? ο άγραφος νόμος της ηθικής? ή για τους εκπαιδευτικούς ισχύουν άλλα και μπορούν να εμφανίζονται με τα σώβρακα!........Ξέρεις γιατί στο κοπανάω συνέχεια macedon? oι πράξη σου να κατεβάσεις ετσιθελικά τις εικόνες ήταν συνεπεία ότι δεν υπήρχε νόμος! έτσι λες! το να σου τονίζω όμως τα λάθη ενός 45χρονου (φαντάζομαι!) δεν υπάρχει κανάς νόμος να μου το απαγορεύει! οπότε...........ίσα ίσα που προσπαθώ να σε διορθώσω να σε κάνω καλό άνθρωπο!
-Αυτό πάλι τι τόθελες? .........<<macedon:
Χριστιανική ήταν, αναμφισβήτητα. Ελληνική... όχι. Οπως και η Ελλάδα σήμερα πάνω κάτω. Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες .>>
-Θυμήθηκα το συχωρεμένο το μουρλοβασίλη!................τι να σου κάνω!................
quote:
europaios2
macedon: <<Κανείς δε μίλησε για εκατομμύρια νεκρών. Μίλησε για βίαιο εκχριστιανισμό. Πού το διάβασες αυτό περί εκατομμυρίων νεκρών Ελλήνων;>>γιαπετ:<<Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν, αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια>>
Αν καταλαβαίνω καλά την ελληνική ο γιάπετ μιλάει για εκατομμύρια νεκρούς, όχι για εκατομμύρια νεκρούς Ελληνες.
γιαπετ:<<Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν, αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια>>
macedon:
<<Αν καταλαβαίνω καλά την ελληνική ο γιάπετ μιλάει για εκατομμύρια νεκρούς, όχι για εκατομμύρια νεκρούς Ελληνες>>
-Χι! χι! χι!.............. αχ! macedon!
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
europaios2
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? Ε! ΦΛΙΛΤΑΤΗ ΑΜΑLIA? 2 MEΤΡΑ 2 ΣΤΑΘΜΑ? ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?macedon:
-ήπως μπορείς να μας δώσεις την ημερομηνία του παραπάνω σχολίου του velial?
-ήπως μπορείς να μας πεις πόσο καιρό έχει να γράψει ο velial εδώ;
-ήπως μπορείς να μας υποδείξεις έναν που τον υποστήριξε σ'αυτά που γράφει;
-Γιατί παραγράφηκε το αδίκημα? ε? αμ δε σε βλέπω να τελειώνεις τη νομική! τι το θελες? τώρα στα γεράματα?
-Ούτε τον Trainman! βλέπω! τι μου θύμισες? θα δεις παρακάτω! Χι! χι! χι!.........
-Ποιος τον υποστήριξε? κόρακος κοράκου μάτι βγάζει? Για πες μου πιος τον καταδίκασε? εσύ! τι είπες? τι έγραψες?
-macedon! περιορίσου στα ιστορικά! είναι πιο έυκολο να παρερμηνεύεις διατάγματα παρά να δικολαβίζεις απέναντί μου! δε σε παίρνει!........
-Να τι μου θύμισες........................
macedon: << - Κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, οι Άγγλοι στην προσπάθειά τους να εκχριστιανίσουν τους παγανιστές Ιρλανδούς, αποκεφαλίζουν δεκάδες χιλιάδων ανθρώπους και στήνουν τα κεφάλια τους στο έδαφος προς παραδειγματισμό.>>
Trainman<< :μεγάλη πλειοψηφία των στοιχείων σου αφορά ενδοχριστιανικές διενέξεις, τις οποίες ωστόσο εντάσσεις γενικώς και αορίστως, στα "εγκλήματα του χριστιανισμού εναντίον της ανθρωπότητας". Για παράδειγμα, η σύγκρουση προτεσταντών και καθολικών στη Βόρειο Ιρλανδία που κρατά μέχρι τις μέρες μας, είναι κι αυτό ένα "έγκλημα του χριστιανισμού εναντίον της ανθρωπότητας", ή μήπως μία εθνική-πολιτική-ταξική σύγκρουση;>>
macedon:<<Υπεύθυνος της σφαγής ήταν ο Sir Humphrey Gilbert, ο οποίος έδωσε και τη σχετική διαταγή περί αποκεφαλισμού. Πηγή μου ήταν το βιβλίο "American Holocaust" του David Stannard. Εκεί μέσα αναφέρεται πως αν και τυπικά σκοπός της εισβολής στην Ιρλανδία ήταν η "δημιουργία αποικίας" εντούτοις η αιτία που ο Gilbert προχώρησε στις σφαγές ήταν η διαπίστωσή του πως οι Ιρλανδοί "είναι τέρατα που αγνοούν το λόγο του Θεού". Για τις σφαγές αυτές ο Gilbert ονομάστηκε "ιππότης" (sir) το 1570. Και για ευκολία σου, το συγκεκριμένο εδάφιο είναι στη σελίδα 99 της έκδοσης του 1992.>>
Europais2: αν και τυπικά σκοπός της εισβολής στην Ιρλανδία ήταν η δημιουργία αποικίας (δικαιολογία του macedon!).........
……………..ότι έλεγε και ο sesostris ή ο γιαπετ δε θυμάμαι πιος από τους 2 για τις σφαγές των κοκκινσταδώρων στην Αμερική!........δεν έβλεπε αποικιοκρατία! Ξεκίνησαν οι Χριστιανοί από την Ευρώπη με σκοπό να σφάξουν τους Ινδιάνους! .............μιλάμε για πολύ γέλιο!
Έτσι κι εδώ ξεκίνησαν να σφάζουνε για να εχριστιανίσουν! ............άντε γεια!
Και παρακάτω γράφει ο
Trainman :<<Ύστερα, υπάρχουν ενδεχομένως και κάποια προβλήματα ακρίβειας. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα τα εντοπίσει γιατί δεν είμαι ιστορικός. Βλέπω όμως για παράδειγμα ότι μιλάς για δεκάδες χιλιάδες αποκεφαλισμένους παγανιστές Ιρλανδούς από τον Γκίλμπερτ, αλλά παραθέτεις τελικώς ως μαρτυρία, μόνον μία φράση του ιππότη ότι οι Ιρλανδοί "είναι τέρατα που αγνοούν το λόγο του Θεού". Είναι αρκετή η φράση του σφαγέα των Ιρλανδών για να καταδείξει ότι τα θύματα ήσαν παγανιστές και όχι καθολικοί χριστιανοί; Εγώ γνωρίζω για παράδειγμα ότι οι Ιρλανδοί προσυλλητίστηκαν στο Χριστιανισμό από τον Άγιο Πατρίκιο τον 5ο μ.Χ. αιώνα, εξ ου και ο Πατρίκιος θεωρείται ο άγιος προστάτης της Ιρλανδίας. Εσύ υποστηρίζεις ότι 1100-1200 χρόνια αργότερα, η Ιρλανδία δεν είχε ακόμα εκχριστιανιστεί πλήρως, αλλά ζούσαν εκεί "δεκάδες χιλιάδες παγανιστές". Πού ήταν λοιπόν επί 16 αιώνες η "φωτιά και το τσεκούρι"; Και αν όντως η εκδοχή που παρουσιάζεις είναι αληθινή, γιατί να μην δεχθώ εγώ ότι η "χριστιανοσύνη" του ιππότη ήταν απλώς μία ακόμη πρόφαση για την κατάκτηση της Ιρλανδίας από τους Εγγλέζους;
Μάλιστα! μάλιστα.......
Macedon:<< Η ΒΙΑΙΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ >>
Πριν την έλευση των Ευρωπαίων στην Αμερική, οι ιθαγενείς πληθυσμοί υπολογίζονται ανάμεσα σε 8 και 12 εκατομμύρια ινδιάνων, από τον Καναδά μέχρι το Μεξικό. Σήμερα ο πληθυσμός αυτός έχει περιοριστεί στις 270.000 ανθρώπους
........................................
-Τι να πω?............. υπάρχει πρόβλημα!...................... Σοβαρό πρόβλημα!............ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου!
Macedon:
- Καταργεί τα μαντεία
An ignominious silence was imposed on the oracles, which had been publicly convicted of fraud and falsehood;
An ignominious silence was imposed (Μια ατιμωτική σιωπή επιβλήθηκε) on the oracles (στους χρησμούς), which had been publicly convicted (οι οποίοι ήταν δημόσια καταδικασμένοι) of fraud (από απάτη) and falsehood (και αναλήθεια); the effeminate priests of the Nile (οι θηλυπρεπείς ιερείς του Νείλου) were abolished (καταργήθηκαν);
Παραπάνω λέει με λίγα λόγια ότι καταργηθήκαν οι χρησμοί καθ’ ότι ήταν δημοσίως καταδικασμένοι (had been publicly convicted) ως ψέματα και απατή. Επίσης κατήργησε τους ευνούχους ιερείς του Νείλου.
Να σου πω την αλήθεια Μακεδών δεν βλέπω τίποτα το κακό στα παραπάνω. Δηλαδή το να προστατέψει ένας ηγεμόνας τους υπηκόους από ψεύτικους μελλοντολόγους ή το να καταργήσει τον ευνουχισμό ιερέων είναι κακό;
Και το παραπάνω απόσπασμα δεν δειxνεί διωγμούς και σφαγές του Κωνσταντίνου αλλά μάλλον μέτρα προστασίας ακόμα και των δεισιδαιμόνων παγανιστών της εποχής που έτρεχαν στα μαντεία και τους μελλοντολόγους της εποχής.
Macedon:
- Λεηλατούνται αρχαίοι ναοί σε Ελλάδα και Ασία και με τα προϊόντα της λεηλασίας διακοσμείται η Κωνσταντινούπολη.
"The Imperial city of Constantinople was, in some measure, raised at the expense, and was adorned with the spoils, of the opulent temples of Greece and Asia;"
But these depredations (Αλλά αυτές οι λεηλασίες) were confined (ήταν περιορισμένες) to a small part of the Roman world (σε ένα μικρό μέρος του ρωμαϊκού κόσμου);
Δηλαδή: αυτές οι λεηλασίες ήταν περιορισμένες σε ένα μικρό μέρος του ρωμαϊκού κόσμου
Επίσης στο κείμενο αναφέρεσαι και το παρακάτω:
and Constantine discharged the duties of a Roman censor when he gave orders for the demolition of several temples of Phoenicia in which....
Μετάφραση:
and Constantine (και ο Κωνσταντίνος) discharged the duties of (απάλλαξε των καθηκόντων του) a Roman censor (έναν Ρωμαίο ελεγκτή), when he gave orders (όταν αυτός έδωσε τις διαταγές) for the demolition of several temples (για την κατεδάφιση διάφορων ναών) of Phoenicia (στην Φοινίκη), in which …..
Το παραπάνω κείμενο λέει ότι: ο Κωνσταντίνος απάλλαξε των καθηκόντων του έναν Ρωμαίο ελεγκτή όταν αυτός έδωσε τις διαταγές για την κατεδάφιση διάφορων ναών στην Φοινίκη στους οποίους….
¶ρα λοιπόν μάλλον ο αυτοκράτωρ Μέγας Κωνσταντίνος προστάτευε τους αρχαίους ναούς!
Και άλλα πολλά για να σπάμε πλάκα! με όσους ονειρεύονται το διαμελλισμό της Ελλάδας εκ των έσω!
macedon:
Χριστιανική ήταν, αναμφισβήτητα. Ελληνική... όχι. Οπως και η Ελλάδα σήμερα πάνω κάτω. Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες .
-Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει, αφού εμφανίζεται με τα σώβρακα στις 2 κοπέλες επειδή ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά! τώρα προβαίνει και σε αποκαλύψεις! μάλιστα σε αποκαλύψεις.............η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!........................τα παιδιά κάτω στην πιααάτσα κυυυνηγούν έναν τρελοοοοοοοοοό........................
quote:
europaios2
η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!
macedon:
<<Το ύφος σου και το ήθος σου με πείθουν πως έχω απόλυτο δίκιο.>>
-Εγώ όμως ΕΓΡΑΨΑ: Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει, αφού εμφανίζεται με τα σώβρακα στις 2 κοπέλες επειδή ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά! τώρα προβαίνει και σε αποκαλύψεις! μάλιστα σε αποκαλύψεις.............η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!
Για να σχολιάσω macedon ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ
macedon:
Χριστιανική ήταν, αναμφισβήτητα. Ελληνική... όχι. Οπως και η Ελλάδα σήμερα πάνω κάτω. Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες .
Θα σπάμε πολύ πλάκα με όσους ονειρεύονται το διαμελλισμό της Ελλάδας εκ των έσω! Γι' αυτό ήσουν και υπέρ της αλλαγής του βιβλίου της ιστορίας που γράφει ότι τα χιλιάδες θύματα των Ελλήνων στη Σμύρνη οφειλόντουσαν στο συνοστισμό!................................
-Για θαυμάστε κάτι όψιμους Ελληναράδες πατριώτες!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
europaios2
Α! μάλστα! ......δεν υπάρχει κανένας νόμος!
Κανείς απολύτως!
quote:
europaios2
κι ο νόμος περί προσβολής Δημοσίου οδού?
Υποθέτω ότι για νόμους που αφορούν δημόσιες ή εθνικές οδούς θα πρέπει να ρωτήσεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
quote:
europaios2
ή για τους εκπαιδευτικούς ισχύουν άλλα και μπορούν να εμφανίζονται με τα σώβρακα!
Μέσα στο σπίτι μου κυκλοφορώ όπως μ'αρέσει.
quote:
europaios2
Ξέρεις γιατί στο κοπανάω συνέχεια macedon?
Ξέρω. Γιατί επί της ουσίας δεν έχεις να πεις τίποτε και αναλώνεσαι σε χαζομάρες.
quote:
europaios2
ίσα ίσα που προσπαθώ να σε διορθώσω να σε κάνω καλό άνθρωπο!
Οπως είπε και ο Καζαντζάκης "να θέλεις να αλλάξεις τον εαυτό σου πριν θελήσεις να αλλάξεις τον κόσμο". Ξεκίνα από κει.
quote:
europaios2
Για πες μου πιος τον καταδίκασε? εσύ! τι είπες? τι έγραψες?
Ο velial δεν καταφέρθηκε εναντίον μου οπότε δεν είχα λόγο να γράψω κάτι εναντίον του.
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δε βγαίνει νόημα ώστε να καταλάβω τι θέλεις να πεις και να σου απαντήσω...

macedon
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δε βγαίνει νόημα ώστε να καταλάβω τι θέλεις να πεις και να σου απαντήσω...
...................................................................
-Nα τα ξαναγράψω τότε! αυτά που δεν κατάλαβες γιατί τα άλλα τα εννόησες όπως λες!
γιαπετ:<<Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν, αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια>>
macedon:
<<Αν καταλαβαίνω καλά την ελληνική ο γιάπετ μιλάει για εκατομμύρια νεκρούς, όχι για εκατομμύρια νεκρούς Ελληνες>>
quote:
europaios2:
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? Ε! ΦΛΙΛΤΑΤΗ ΑΜΑLIA? 2 MEΤΡΑ 2 ΣΤΑΘΜΑ? ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?macedon:
-Γιατί παραγράφηκε το αδίκημα? ε? αμ δε σε βλέπω να τελειώνεις τη νομική! τι το θελες? τώρα στα γεράματα?
-Ούτε τον Trainman! βλέπω! τι μου θύμισες? θα δεις παρακάτω! Χι! χι! χι!.........
-Ποιος τον υποστήριξε? κόρακος κοράκου μάτι βγάζει? Για πες μου πιος τον καταδίκασε? εσύ! τι είπες? τι έγραψες?
-macedon! περιορίσου στα ιστορικά! είναι πιο έυκολο να παρερμηνεύεις διατάγματα παρά να δικολαβίζεις απέναντί μου! δε σε παίρνει!........
macedon: << - Κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, οι Άγγλοι στην προσπάθειά τους να εκχριστιανίσουν τους παγανιστές Ιρλανδούς, αποκεφαλίζουν δεκάδες χιλιάδων ανθρώπους και στήνουν τα κεφάλια τους στο έδαφος προς παραδειγματισμό.>>
Trainman<< :μεγάλη πλειοψηφία των στοιχείων σου αφορά ενδοχριστιανικές διενέξεις, τις οποίες ωστόσο εντάσσεις γενικώς και αορίστως, στα "εγκλήματα του χριστιανισμού εναντίον της ανθρωπότητας". Για παράδειγμα, η σύγκρουση προτεσταντών και καθολικών στη Βόρειο Ιρλανδία που κρατά μέχρι τις μέρες μας, είναι κι αυτό ένα "έγκλημα του χριστιανισμού εναντίον της ανθρωπότητας", ή μήπως μία εθνική-πολιτική-ταξική σύγκρουση;>>
macedon:<<Υπεύθυνος της σφαγής ήταν ο Sir Humphrey Gilbert, ο οποίος έδωσε και τη σχετική διαταγή περί αποκεφαλισμού. Πηγή μου ήταν το βιβλίο "American Holocaust" του David Stannard. Εκεί μέσα αναφέρεται πως αν και τυπικά σκοπός της εισβολής στην Ιρλανδία ήταν η "δημιουργία αποικίας" εντούτοις η αιτία που ο Gilbert προχώρησε στις σφαγές ήταν η διαπίστωσή του πως οι Ιρλανδοί "είναι τέρατα που αγνοούν το λόγο του Θεού". Για τις σφαγές αυτές ο Gilbert ονομάστηκε "ιππότης" (sir) το 1570. Και για ευκολία σου, το συγκεκριμένο εδάφιο είναι στη σελίδα 99 της έκδοσης του 1992.>>
Europais2: αν και τυπικά σκοπός της εισβολής στην Ιρλανδία ήταν η δημιουργία αποικίας (δικαιολογία του macedon!).........
……………..ότι έλεγε και ο sesostris ή ο γιαπετ δε θυμάμαι πιος από τους 2 για τις σφαγές των κοκκινσταδώρων στην Αμερική!........δεν έβλεπε αποικιοκρατία! Ξεκίνησαν οι Χριστιανοί από την Ευρώπη με σκοπό να σφάξουν τους Ινδιάνους! .............μιλάμε για πολύ γέλιο!
Και παρακάτω γράφει ο
Trainman :<<Ύστερα, υπάρχουν ενδεχομένως και κάποια προβλήματα ακρίβειας. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα τα εντοπίσει γιατί δεν είμαι ιστορικός. Βλέπω όμως για παράδειγμα ότι μιλάς για δεκάδες χιλιάδες αποκεφαλισμένους παγανιστές Ιρλανδούς από τον Γκίλμπερτ, αλλά παραθέτεις τελικώς ως μαρτυρία, μόνον μία φράση του ιππότη ότι οι Ιρλανδοί "είναι τέρατα που αγνοούν το λόγο του Θεού". Είναι αρκετή η φράση του σφαγέα των Ιρλανδών για να καταδείξει ότι τα θύματα ήσαν παγανιστές και όχι καθολικοί χριστιανοί; Εγώ γνωρίζω για παράδειγμα ότι οι Ιρλανδοί προσυλλητίστηκαν στο Χριστιανισμό από τον Άγιο Πατρίκιο τον 5ο μ.Χ. αιώνα, εξ ου και ο Πατρίκιος θεωρείται ο άγιος προστάτης της Ιρλανδίας. Εσύ υποστηρίζεις ότι 1100-1200 χρόνια αργότερα, η Ιρλανδία δεν είχε ακόμα εκχριστιανιστεί πλήρως, αλλά ζούσαν εκεί "δεκάδες χιλιάδες παγανιστές". Πού ήταν λοιπόν επί 16 αιώνες η "φωτιά και το τσεκούρι"; Και αν όντως η εκδοχή που παρουσιάζεις είναι αληθινή, γιατί να μην δεχθώ εγώ ότι η "χριστιανοσύνη" του ιππότη ήταν απλώς μία ακόμη πρόφαση για την κατάκτηση της Ιρλανδίας από τους Εγγλέζους;
Μάλιστα! μάλιστα.......
Πριν την έλευση των Ευρωπαίων στην Αμερική, οι ιθαγενείς πληθυσμοί υπολογίζονται ανάμεσα σε 8 και 12 εκατομμύρια ινδιάνων, από τον Καναδά μέχρι το Μεξικό. Σήμερα ο πληθυσμός αυτός έχει περιοριστεί στις 270.000 ανθρώπους
-Τι να πω?............. υπάρχει πρόβλημα!...................... Σοβαρό πρόβλημα!............ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου!
Macedon:
- Καταργεί τα μαντεία
An ignominious silence was imposed on the oracles, which had been publicly convicted of fraud and falsehood;
An ignominious silence was imposed (Μια ατιμωτική σιωπή επιβλήθηκε) on the oracles (στους χρησμούς), which had been publicly convicted (οι οποίοι ήταν δημόσια καταδικασμένοι) of fraud (από απάτη) and falsehood (και αναλήθεια); the effeminate priests of the Nile (οι θηλυπρεπείς ιερείς του Νείλου) were abolished (καταργήθηκαν);
Παραπάνω λέει με λίγα λόγια ότι καταργηθήκαν οι χρησμοί καθ’ ότι ήταν δημοσίως καταδικασμένοι (had been publicly convicted) ως ψέματα και απατή. Επίσης κατήργησε τους ευνούχους ιερείς του Νείλου.
Να σου πω την αλήθεια Μακεδών δεν βλέπω τίποτα το κακό στα παραπάνω. Δηλαδή το να προστατέψει ένας ηγεμόνας τους υπηκόους από ψεύτικους μελλοντολόγους ή το να καταργήσει τον ευνουχισμό ιερέων είναι κακό;
Και το παραπάνω απόσπασμα δεν δειxνεί διωγμούς και σφαγές του Κωνσταντίνου αλλά μάλλον μέτρα προστασίας ακόμα και των δεισιδαιμόνων παγανιστών της εποχής που έτρεχαν στα μαντεία και τους μελλοντολόγους της εποχής.
Macedon:
- Λεηλατούνται αρχαίοι ναοί σε Ελλάδα και Ασία και με τα προϊόντα της λεηλασίας διακοσμείται η Κωνσταντινούπολη.
"The Imperial city of Constantinople was, in some measure, raised at the expense, and was adorned with the spoils, of the opulent temples of Greece and Asia;"
Μετάφραση:
But these depredations (Αλλά αυτές οι λεηλασίες) were confined (ήταν περιορισμένες) to a small part of the Roman world (σε ένα μικρό μέρος του ρωμαϊκού κόσμου);
Δηλαδή: αυτές οι λεηλασίες ήταν περιορισμένες σε ένα μικρό μέρος του ρωμαϊκού κόσμου
and Constantine discharged the duties of a Roman censor when he gave orders for the demolition of several temples of Phoenicia in which....
Μετάφραση:
and Constantine (και ο Κωνσταντίνος) discharged the duties of (απάλλαξε των καθηκόντων του) a Roman censor (έναν Ρωμαίο ελεγκτή), when he gave orders (όταν αυτός έδωσε τις διαταγές) for the demolition of several temples (για την κατεδάφιση διάφορων ναών) of Phoenicia (στην Φοινίκη), in which …..
Το παραπάνω κείμενο λέει ότι: ο Κωνσταντίνος απάλλαξε των καθηκόντων του έναν Ρωμαίο ελεγκτή όταν αυτός έδωσε τις διαταγές για την κατεδάφιση διάφορων ναών στην Φοινίκη στους οποίους….
¶ρα λοιπόν μάλλον ο αυτοκράτωρ Μέγας Κωνσταντίνος προστάτευε τους αρχαίους ναούς!
euroapaios2:
Και άλλα πολλά για να σπάμε πλάκα! με όσους ονειρεύονται το διαμελλισμό της Ελλάδας εκ των έσω!
macedon:
-Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει, αφού εμφανίζεται με τα σώβρακα στις 2 κοπέλες επειδή ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά! τώρα προβαίνει και σε αποκαλύψεις! μάλιστα σε αποκαλύψεις.............η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!........................τα παιδιά κάτω στην πιααάτσα κυυυνηγούν έναν τρελοοοοοοοοοό........................
-Λες για μένα macedon ότι έγραψα:
europaios2:
και σχολιάζεις:
macedon:
-Εγώ όμως ΕΓΡΑΨΑ: Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει, αφού εμφανίζεται με τα σώβρακα στις 2 κοπέλες επειδή ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά! τώρα προβαίνει και σε αποκαλύψεις! μάλιστα σε αποκαλύψεις.............η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!
macedon:
Θα σπάμε πολύ πλάκα με όσους ονειρεύονται το διαμελλισμό της Ελλάδας εκ των έσω! Γι' αυτό ήσουν και υπέρ της αλλαγής του βιβλίου της ιστορίας που γράφει ότι τα χιλιάδες θύματα των Ελλήνων στη Σμύρνη οφειλόντουσαν στο συνοστισμό!................................
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
...................................................................
-Nα τα ξαναγράψω τότε! αυτά που δεν κατάλαβες γιατί τα άλλα τα εννόησες όπως λες!
macedon:
quote:
europaios2:
Και παρακάτω γράφει ο
Μάλιστα! μάλιστα.......
Macedon:
- Καταργεί τα μαντεία
Macedon:
Μετάφραση:
Μετάφραση:
euroapaios2:
macedon:
-Λες για μένα macedon ότι έγραψα:
europaios2:
και σχολιάζεις:
macedon:
macedon:
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Σε όλο τη συρραφή που παραθέτεις μετά τις "δημόσιες οδούς" δεν κάνεις κάποια ερώτηση ούτε ζητάς κάποιες διευκρινήσεις. Αρα, να υποθέσω ότι δεν έχω να απαντήσω τίποτε.
Σαν σχόλια μόνο:
1. Για τα περί Ιρλανδίας θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να φτάσουμε εκεί.
2. Με τον trainman είχαμε μια συζήτηση πάνω στο θέμα και τα κείμενά του επικεντρώθηκαν στους λόγους που οδήγησαν την αρχαία θρησκεία στην παρακμή της, χωρίς ούτε να αμφισβητήσει ποτέ τους διωγμούς εναντίον των εθνικών ούτε να τους υποστηρίξει.
3. Για τον pr_gid, ήταν ο μόνος που μέσα από ένα κείμενο που περιέγραφε διωγμούς και καταστροφές ναών, βρήκε ότι προστατευόταν έτσι η θρησκεία.
quote:
europaios2
Θα σπάμε πολύ πλάκα με όσους ονειρεύονται το διαμελλισμό της Ελλάδας εκ των έσω!
Κανείς δεν ονειρεύεται διαμελισμούς και διωγμούς. Απλά, διακατέχεσαι από ένα σύνδρομο καταδίωξης.
quote:
europaios2
Γι' αυτό ήσουν και υπέρ της αλλαγής του βιβλίου της ιστορίας που γράφει ότι τα χιλιάδες θύματα των Ελλήνων στη Σμύρνη οφειλόντουσαν στο συνοστισμό
Το βιβλίο της ιστορίας το έκρινα από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού και την ιστορική πλευρά και βρήκα ότι ήταν πολύ καλύτερο από το προηγούμενο που χρησιμοποιούνταν στην ΣΤ΄ τάξη.
quote:
europaios2
Η ταύτισή σου με καρατζαφερικές απόψεις και οι επιθέσεις αυτού του είδους, μπορεί να τονώνει τον εγωισμό σου και να προκαλεί το επιδοκιμαστικό μειδίαμα κάποιων άλλων χριστιανών χειροκροτητών, αλλά ουσιαστικά στο μόνο που οδηγεί (εκτός από την όξυνση που επιθυμείς για ευνόητους λόγους) είναι η λύπη για την κατάντια σου.
Κι όπως είπε κι ο αρχιεπίσκοπος χτες, "τα άδεια βαρέλια μόνο κάνουν θόρυβο όταν κυλάνε στο δρόμο". Και συ, κάνεις όντως πολύ θόρυβο.

macedon
quote:
Αγαπητέ γιαπετ δεν έχω να πω κάτι επί του θέματος, δεν πρόκειται να επενδύσω χρόνο για να βρω στοιχεία για ένα θέμα που τιτλοφορείται «ο μη μεθ΄εμού … φωτιά και τσεκούρι».
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς άσκοπη επένδυση, ένα θέμα που, όπως όλα, κάποιους αφορά και ενδιαφέρει και κάποιους, όχι.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω, παρ’ όλο που το θέμα τιτλοφορείται έτσι απ’ την αρχή, γιατί απαξιώνεις τον τίτλο, μετά την τοποθέτησή σου.
Πάντως, αν μπείς στον κόπο να βρείς στοιχεία, θα δεις ότι ο τίτλος του θέματος, δεν είναι άσχετος με την πραγματικότητα.
quote:
Δεν έκανα μονόπλευρη κριτική, επεσήμανα κάποια πράγματα στο θέμα του υγιούς διαλόγου. Τοποθετήθηκες και εγώ σου έδειξα και μια άλλη πλευρά.
Τι νόημα έχει να υποδεικνύεις πλευρές σωστού διαλόγου, όταν στηλιτεύεις, μόνο, τις απαντήσεις σε αισχρές τοποθετήσεις;
quote:
Δεν έχω κάτι με τον macedon (αναφορά σε βέλη), ή οποιονδήποτε άλλο. Αυτό που λέω είναι «προσοχή σε ότι εκπέμπουμε, πρώτα επηρεάζει εμάς και μετά τον άλλον / έχουμε μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά καθώς και για την γενική κατάσταση που επικρατεί είτε μας αρέσει είτε όχι».
Έκανα την αναφορά που λες, εξ’ αιτίας της δικής αναφοράς, συγκεκριμένα, στα λεγόμενα του Μακεδώνα.
Αν εννοείς την αρνητική ενέργεια, που εκπέμπεται ανάλογα με την ψυχική κατάσταση, συμφωνούμε, όμως όταν γράφεται κάτι εδώ, πιστεύω, ότι δεν είναι προϊόν εκνευρισμού, ακόμη κι αν είναι αιχμηρό.
Προσωπικά δεν μπορώ να εκνευριστώ με μια... οθόνη.
quote:
Νομίζετε ότι έχετε την ικανότητα/δυνατότητα την μια να είστε θετικοί με κάποιους συνανθρώπους σας και την άλλη αρνητικοί με κάποιους άλλους. Δεν γίνεται.
Νομίζετε ότι καυτηριάζετε τις συμπεριφορές τους και εσείς μένετε αμέτοχοι, καθαροί. Δεν γίνεται.
Αφού εκθέτουμε προσωπικές απόψεις, νομίζω ότι είναι εντελώς φυσικό, με κάποιους να συμφωνούμε και με κάποιους, όχι.
Αντίθετα, εγώ θεωρώ ότι αυτό που δεν γίνεται, είναι να συμφωνεί κάποιος με όλους.
Άλλωστε, γι’ αυτό συζητάμε κι εμείς τώρα, επειδή εκφράζεις διαφορετική (αρνητική) άποψη απ’ τη δική μου.
quote:
Δεν λέω γιαπετ ότι όλοι οι χριστιανοί είναι καλοί ενώ οι μη χριστιανοί είναι για τα Τάρταρα. Όλοι καλοί και κακοί είμαστε, είναι επιλογή μας το που θα βαρύνει η ζυγαριά. Δεν θα σου προσφέρουν καλύτερη, ηρεμότερη, ομορφότερη ζωή τα ιστορικά στοιχεία που θα διαβάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνεις πως δεν βλέπεις.
Όμως εάν πονάει το στομάχι σου δεν θα φας στιφάδο, θα στο διαλύσει, άρα εάν η σύνδεσή σου με όλα αυτά είναι αρνητική μην τα διαβάζεις. Μπορείς να το κάνεις όταν θα τα βλέπεις πλέον όπως ακριβώς είναι, ιστορικές καταγραφές.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα στοιχεία που παρατίθενται εδώ, δεν είναι και δεν αντιμετωπίζονται, σαν ιστορικές αναφορές;
Για κάποιους και για εμένα προσωπικά, η γνώση προσφέρει όλ’ αυτά που αναφέρεις, αφού μέσω αυτής τρέφω το νου μου και κατανοώ (όσο μπορώ) την ύπαρξή μου, πέραν της ανάγκης να θρέψω το σώμα μου ή να απολαύσω υλικά αγαθά, που κάνουν τη φυσική ζωή μου ομορφότερη.
Σαφώς και έχεις δικαίωμα να πιστεύεις το αντίθετο.
quote:
Βεβαίως αυτά είναι δικές μου απόψεις και εκτιμήσεις. Αρκετά όμως έφυγε το θέμα από την πορεία του ας επιστρέψει εκεί που ανήκει, σας εύχομαι καλή συνέχεια.
Και είναι σεβαστές και αφορμή διαλόγου, αφού εκφράζονται με τρόπο που δε θίγουν ή μειώνουν τους εκφραστές του αντίλογου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
έγραψα:
"Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν (,) αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια."
Αν θέλεις εξήγηση, πες μου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Σκέφτομαι όμως ότι αυτό θα ήταν σα να έκλεινα τα μάτια μου μπροστά σε μια κατάσταση η οποία - σύμφωνα με την δική μου αντιληπτική ικανότητα - εκτυλίσσεται και να αποχωρούσα χωρίς να έχω κάνει μια προσπάθεια να την αλλάξω.
Πιστεύω πως σχεδόν για όλους μας είναι σημαντικό το να θέλουμε να υπερασπιστούμε τις απόψεις μας, τις πεποιθήσεις μας, όλα αυτά που μας εκφράζουν και παράλληλα μας έλκουν ως οντότητες επειδή προφανώς εξυπηρετούν τον σκοπό που θα πρέπει να εξυπηρετούν.
Της εξέλιξης μας.
Σε έναν δημόσιο διάλογο όπου βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση τόσοι άνθρωποι οι οποίοι δίνουν ερεθίσματα, καταθέτουν τις προσωπικές τους αλήθειες κι επικοινωνούν μεταξύ τους είναι σίγουρο ότι θα εκφραστούν απόψεις εκ των οποίων άλλες θα είναι "συγγενείς" και θα μπορούν - φαινομενικά τουλάχιστον - να συμπλεύσουν κι άλλες οι οποίες είναι "ξένες" - πάλι φαινομενικά τουλάχιστον - κι οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση.
Κι οι δύο αυτές καταστάσεις είναι μέρος του "παιχνιδιού" κι απαραίτητα στάδια του προκειμένου το "παιχνίδι" αυτό να μπορέσει να συνεχιστεί.
Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν την ικανότητα να είναι πιο εύκαμπτοι στο άκουσμα των "ξένων" απόψεων και να έχουν την ικανότητα - ή την διάθεση έστω - να αναλογιστούν επάνω σ' αυτές, να τις προσεγγίσουν με θετική διάθεση και να κατανοήσουν το περίβλημα τους και στην συνέχεια τον πυρήνα τους.
Κάποιοι άνθρωποι πάλι μπορεί να κλείνονται απέναντι σε κάποιες απόψεις των συνανθρώπων τους που έχουν διαφορετική προσέγγιση επάνω σε ένα ζήτημα.
Αυτό το κλείσιμο μπορεί να εκφραστεί με ποικίλλους τρόπους, μερικοί εκ των οποίων μπορεί να είναι η αποχώρηση, η επιθετικότητα, η απώλεια της ψυχραιμίας του ατόμου αυτού, ο υποβιβασμός των άλλων προσωπικών αληθειών που εκφράζονται, η απόδοση υποτιμητικών χαρακτηρισμών, ο χλευασμός κλπ κλπ.
Οι αιτίες για αυτή την συμπεριφορά μπορεί να είναι ένας ενδόμυχος φόβος του ανθρώπου να εγκαταλείψει τις θέσεις εκείνες οι οποίες του προσφέρουν σιγουριά και λειτουργούν ως καταφύγιο για αυτόν.
Η διατήρηση αυτού του καταφύγιου φυσικά δεν είναι κάτι το επιλήψιμο ούτε κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται.
Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, ως ένα πρόσκαιρο καταφύγιο από το οποίο το άτομο θα μπορεί να εξορμά προς άλλες αναζητήσεις κι από το οποίο να αρχίζει τα ταξίδια του.
Η συμβουλή μου λοιπόν προς όλους μας έχει δύο σκέλη.
Αφενός να σεβόμαστε τα όποια καταφύγια των υπολοίπων συνανθρώπων μας τα οποία μπορεί να έχουν τους ίδιους λειτουργικούς σκοπούς με αυτούς που εξυπηρετούν τα δικά μας - εάν φυσικά αναγνωρίσουμε ότι έχουμε κάποια.
Αυτός που θα χτίσει το καταφύγιο του είναι κι αυτός ο οποίος θα το γκρεμίσει όταν νιώσει την αναγκαιότητα να το κάνει για να αναζητήσει το επόμενο που θα είναι ανώτερο σε ποιότητα κι ωφέλεια για τον κάτοικο του.
Κάθε άλλος που θα επιχειρήσει να το γκρεμίσει δεν έχει αυτή την δικαιοδοσία κι όσο κι αν πιστεύει ότι οι σκοποί του είναι ανιδιοτελείς, το αποτέλεσμα εν τέλει μπορεί να είναι καταστροφικό...
Το δεύτερο σκέλος της συμβουλής μου προς εμάς είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά σε όλα όσα θέλει να μας πει ο συνομιλητής μας, χωρίς να τα υποτιμούμε και χωρίς να του προκαλούμε την οποιαδήποτε δυσφορία απαξιώνοντας τα.
Είναι τουλάχιστον άδικο να συμβαίνει αυτό, την στιγμή μάλιστα που κι ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να φωτίσει μια όψη ενός ζητήματος έστω κι αν εμείς προσπαθήσουμε να το φωτίσουμε από μια διαφορετική πλευρά του.
Την καλημέρα μου!

In anticipation of my resurrection...
quote:
γιαπετ
Ευρωπαίε 2,έγραψα:
"Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν (,) αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια."
Αν θέλεις εξήγηση, πες μου.
Γιατί να χρειάζονται εξηγήσεις;
Εκτός κι αν αυτά που γράφεις έχουν ανάγκη συμπληρωματικών εξηγήσεων για να γίνουν κατανοητά από τους αναγνώστες;

Το συγκεκριμένο θέμα εγώ το θεωρώ άσκοπη επένδυση άρα μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, όχι γενικώς. Δεν με ενδιαφέρει εάν ισχύουν όσα λέει ο macedon ή δεν ισχύουν, με ενδιαφέρει εγώ να μην συμμετέχω σε όλο αυτό. Ο κάθε ένας ξέρει τις αντοχές του και δεν πρόκειται να κάνω το λάθος να υπερτιμήσω τις δικές μου και να πιστέψω ότι θα παραμείνω ψυχονοητικά υγιής εάν ασχοληθώ.
Η τοποθέτησή μου δεν είχε σχέση με το θέμα αλλά με τον υγιή διάλογο.
Ο τίτλος του θέματος είναι, κατά την άποψή μου, χιλιόμετρα μακριά από την πραγματικότητα.
Δεν χρειάστηκε να στηλιτεύσω τις «αισχρές τοποθετήσεις», είχαν στηλιτευτεί στο έπακρο, σε αντίθεση με τις «απαντήσεις» που αντιμετωπίστηκαν σαν «ευχές» (υπερβολική λέξη, την χρησιμοποίησα για να δώσω έμφαση).
Το θέμα αρνητική ενέργεια δεν είναι τόσο απλό αλλά ναι κάτι τέτοιο εννοώ.
Δεν έχει καμία σημασία η διαφωνία ή η συμφωνία με τον διπλανό μας σημασία έχει η αρνητική ή θετική σύνδεση με τα λεγόμενά του (αυτό ισχύει για εμάς που ακούμε ή διαβάζουμε).
Για τον άνθρωπο που μιλάει ή γράφει, σημασία έχει η αρμονία ή δυσαρμονία των λόγων του.
Τα στοιχεία από μόνα τους είναι αυτό που είναι εμείς τους δίνουμε την ροπή, θετική ή αρνητική, ως προς την εκπομπή και ως προς την λήψη.
Εάν αντιμετωπίζονταν ως ιστορικές αναφορές δεν θα υπήρχαν δυσαρμονικές νύξεις.
Νομίζω ότι ανέπτυξα αρκετά την θέση μου, δεν θέλω να βγάζουμε και το θέμα από την πορεία του...
Και είναι ιστορικά δεδομένο, ότι διώκονταν και οι Έλληνες σαν έθνος κα οι ιδέες των Ελλήνων, γενικότερα, με βάση θρησκευτικά και φιλοσοφικά κριτήρια.
Αν θεωρείς ότι δεν είναι, δεν έχεις παρά να το πεις, στηρίζοντάς το.
Αν κάποιος "χρειάζεται" συμπλήρωμα για να το καταλάβει, του λέω ότι αυτό δηλώνει το σχόλιό μου, με τη συμβουλή να προσέχει την ουσία και όχι να ελπίζει να στηρίξει τον αντίλογό του, σε λεπτομέρειες άνευ περιεχομένου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ψηλέ, νομίζω ότι η διατύπωση λέει ότι οι Έλληνες ήταν μέσα στα εκατομμύρια των νεκρών.
Όχι η διατύπωση δεν λέει κάτι τέτοιο. Αν ήθελες να πεις κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το διατυπώσεις διαφορετικά.
Τα εκατομμύρια νεκρών τι σχέση έχουν με τους Έλληνες.
Να έχεις το θάρρος να στηρίζεις αυτά που λες, έστω και αν έρχεσαι σε διαφωνία με τους φίλους σου.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
"Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν (,) αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί Έλληνες αριθμούν εκατομύρια."
quote:
ΨηλόςΤα εκατομμύρια νεκρών τι σχέση έχουν με τους Έλληνες.
Τη μόνη που θα μπορούσαν να έχουν, ότι δηλαδή τα εκατομμύρια νεκρών εμπεριέχουν και Έλληνες.
Ξέρεις καλά, ότι στηρίζω τα γραφόμενά μου, όπως ακριβώς και τώρα.
Εσύ πότε θα σταματήσεις να ψαρεύεις σε θολά νερά;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Αντί να συνεχίζεις και να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, καλύτερα μην ασχολείσαι άλλο.
Καταλάβαμε πολύ καλά τι ήθελες να πεις.![]()

macedon
Αγαπητέ «Για πέτα να δούμε πως πετάς» ή «γιαπέταμα», η «γενναιότητα» σου δεν
Έχει όρια!!! Απόντως σκάς από ειρωνεία κι οι επαΐοντες, σφυρίζουνε αδιάφορα, έχεις ασυλία, φαίνεται αυτό…Δεν γύρισα ακόμη και επιτίθεσαι ασμένως, αυτή η ικανότητα σου, δυστυχώς, σε χαρακτηρίζει…
Το θέμα είναι να καταλάβεις εσύ πως το παίζεις…Αγαπητοί συντονιστές, θα σταματήσετε να χαϊδεύετε τα …παιδάκια του φόρουμ επειδή είναι δικά σας και βάλτε τους κανένα χεράκι, γιατί η προβοκάτσια πάει σύννεφο. Εκτός αν γίνεται επί τούτου. Δεν έχω μπει ακόμη!!! Κρατείστε τα προσχήματα, τουλάχιστον…
Το κόλπο είναι να με νευριάσετε; Αυτό έκανα εγώ με σας…Όσο για το επίπεδο του «δασκάλου» Macedon, με τα σώβρακα και το κατέβασμα των εικόνων, τέτοιοι λεονταρισμοί, δείχνουν ένα ξεκάθαρο άτομο που ζεί σπίτι του κι όχι δάσκαλο. Αλλά οι συντονιστές του φόρουμ, πως βλέπουν κάτι τέτοιες ενέργειες από υπαλλήλους του κράτους; Σαν γενναιότητα; Ειδικά το κατέβασμα εικόνων…
Μου θύμισε ένα «χριστιανό» διευθυντή σχολείου, πριν 15 χρόνια, ο οποίος είπε στα παιδιά του σχολείου του να σκίσουν μια σελίδα που είχε το «666». Εγώ στην εφημερίδα που εργαζόμουνα τότε τον κατήγγειλα γιατί σαν υπάλληλος του κράτους, το οποίο τον πληρώνει, δεν δικαιούται τέτοιες ενέργειες, ότι του δίνουνε, πρέπει να το διδάσκει, ή αλλοιώς να παραιτηθεί.
Το ίδιο και στον φίλο μας Macedon, γιατί όταν κάποιος σε πληρώνει, κάνεις ότι σου
λέει αλλοιώς παραιτήσου, για να σε παραδεχτώ…Έτσι που φέρεσαι, είναι σα να λές,
«με πληρώνετε να κάνω ότι θέλω… Δεν το’ χουν πολύ αυτό το δικαίωμα… Μόνο κάποιοι προνομιούχοι, οι υπόλοιποι, πασχίζουν για το μεροκάματο… Αυτό λέγεται υποστήριξη απόψεων και ιδεολογιών, κύριοι του φόρουμ, το …άλλο λέγεται ψευτοκαυχησιά…
Την αλήθεια την αντέχετε;…
Μόλις συμπληρώθηκαν οι μέρες, ξαναμαζεύτηκε η «παλιοπαρέα»…O Seirios 12, λέει τη μισή αλήθεια και το ξέρει… Με πρόσβαλε και του απάντησα στο ίδιο ύφος για να δούμε πως το αντέχει αυτός, αλλά, όπως πάντα, ότι κάνετε εσείς είναι καλό, όταν το κάνουν οι άλλοι, κακό…Αυτή η «αλήθεια» σας, δεν αντέχει…Το θέμα είναι θα ψάξουμε όλοι μαζί να βρούμε κάτι, ή θα το κρατά ο καθένας για αποκλειστικότητα, που λέμε στη δημοσιογραφία; Αν είμαστε όλοι μαζί είναι καλύτερα, σκεφτείτε το…
Ελπίζω να μην μπαίνετε σε κάθε θέμα που μπαίνω (και πάλι) μόνο και μόνο για να με προβοκάρετε… Σας έχουν καταλάβει πολλοί και σας το επισημαίνουν ή απαξιούν για το φόρουμ το ίδιο. Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του…
Βλέπω ότι πήρατε θέση, λίγο πριν έρθω…Αύτη η γενναιότητα των μικρών εν αντιθέσει με τους μεγάλους, οι μικροί κινούνται σε αγέλες, ενώ οι μεγάλοι σε ΜΟΝΑΔΕΣ…Να σας θεωρήσω επιτροπή υποδοχής;…
Πάρτο χαμπάρι, κανείς δεν ασχολείται μαζί σου περισσότερο απ'όσο θα ασχολούνταν με ένα κακομαθημένο παιδί που φωνάζει για να του δώσουν σημασία.

macedon
Για το θέμα,όμως, και για τις σφαγές των χριστιανών στους πρώτους 4 αιώνες, ποιείς την νήσσαν, αλλά και οι συκοφαντίες σου προς τον "Ψηλό" για τα στοιχεία που παραθέτει, πάλι αναζητάς ψύλλους στα άχυρα, μόνο για να μην δείς αυτά που σου λέει...Όλοι ξέρουμε λίγη ιστορία και δεν την ανακαλύψατε εσείς με τους νεοπαγανιστές ιστορικούς σας, αλλά, σίγουρα μπορείτε να επιχειρήσετε να την διαστρεβλώσετε...
[...λαθραίως εξελθών Ναρσής κουβικουλάριος και σπαθάριος υπέκλεψέ τινας τους του Βένετου μέρους , ρογεύσας αυτοίς χρήματα , και στασιάσαντες τινες εκ του πλήθους έκραζον Ιουστινιανόν βασιλέα τη πόλει , διχονοήσαν δε το πλήθος ώρμησαν κατ' αλλήλων .
Των δε στρατηλατών εισελθόντων μετά βοηθείας εν τω ιπποδρομίω , εξ αμφοτέρων των εισόδων ήρξατο κόπτειν τα πλήθη. Και άλλοι μεν ετόξευον , έτεροι δε κατέσφαζον ....]
Και συνεχίζει πιό κάτω
[...οι δε εν τω ιπποδρομίω σφαγέντες ήσαν χιλιάδες τριάκοντα πέντε μικρώ πλέον ή έλασσον ....]
Με άλλα λόγια , ο Ναρσής βγήκε κρυφά από το παλάτι και πήρε με το μέρος του , δωροδοκώντας τους μερικούς από τους Βένετους , οι οποίοι άρχισαν να επευφημούν τον Ιουστινιανό σαν βασιλιά , και αρχισαν διχόνια και συμπλοκές ανάμεσα στους στασιαστές .
Τότε μπήκαν οι στρατηγοί με στρατό από τις δύο εισόδους του ιπποδρόμου και άρχισαν να σφάζουν .
Τόσο ο Ι. Μαλάλας , όσο και οι σύγχρονοί του ιστορικοί , υπολογίζουν τους σφαγιασθέντες σε τριαντα πέντε χιλιάδες περίπου .
(Σημ. Ο Ι. Μαλάλας ήταν ευσεβής χριστιανός}