- Παράδοση εναντίον Επιστήμης; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Αφου λοιπόν ξανακοίταξα, έιδα
Σ' ευχαριστώ για τον κόπο, αλλά... μήπως θα έπρεπε να διαβάσεις πιο πριν;
quote:
Το τι εσωτερικό έχω λύσει δεν το γνωρίζεις. Οπως και εγώ δεν γνωρίζω τι έχεις λύσει εσύ.
Άγγελε, δείχνεις ότι δεν έχεις καταλάβει τί έγραψα στην περιγραφή την οποία έκανα. Παρ' όλα αυτά έσπευσες να θεωρήσεις ότι αυτό το "κάτι" (που δεν κατάλαβες), το έχεις "λύσει" κι ότι εγώ εξάγω αυθαίρετα συμπεράσματα για το πρόσωπό σου.
Ο πύργος της Βαβέλ...
Ε, λοιπόν, ξέρεις... αυτό το "κάτι" είναι συνεχές για οποιονδήποτε άνθρωπο κι όταν το "λύσεις", είναι σαν το βήχα, δεν κρύβεται.
quote:
Το οποίο μου εκανε μια σχετικά αρνητική εντύπωση καθώς δεν αποτελεί και ιδιέταιρα εποικοδομητική κριτική και έτσι απάντησα εριστικά. Λυπάμαι για την εριστική μου απάντηση διοτι δεν προάγει το διάλογο και ζητώ ξανά συγνώμη.
Δεκτή η συγγνώμη. Ειλικρινά δεν είχα, ούτε έχω πρόθεση να σε θίξω επί προσωπικού.
Ελπίζω ότι μετά απ' αυτές τις εξηγήσεις, δεν υπάρχει πραγματικά παρεξήγηση.
Παρ' όλα αυτά, είμαι στη διάθεσή σου...
quote:
Παράδειγμα του τι αποτελει εποικοδομητική κριτική αποτελεί ο Maverick που επισημαίνει τα κενά στους συλλογισμούς μου και με αναγκάζει να τους ξανασκεφτώ και να τους διατυπώσω με καλύτερη τεκμηρίωση.
Δεν έχεις άδικο εδώ. Όμως, στο πρώτο μήνυμά μου έκανα κάθε προσπάθεια να εξηγήσω όσο καλύτερα μπορούσα αυτό το οποίο με ρώταγες και αισθάνθηκα έναν αδιόρατο "χλευασμό" στην απάντησή σου. Το λιγότερο το οποίο μπορούσα να σκεφτώ ήταν ασυνεννοησία.
Αλλά, ακριβώς επειδή δεν γνωριζόμαστε, για να μπορώ να ξέρω το "μήκος κύματος" της σκέψης σου, επέλεξα έναν τρόπο αντίδρασης γνωρίζοντας ότι ...θα υπήρχαν συνέπειες.
Όμως, το αποτέλεσμα μετράει. Και κάποιες φορές το αποτέλεσμα μπορεί να επέλθει μέσα από μία αξιόλογη, αν και ελαφρώς αιματηρή, "μονομαχία". ![]()
quote:
Καθε δογματική άποψη είτε "εσωτερικη" είτε "επιστημονική" είτε "φιλοσοφική" (με εισαγωγικά) που αρνείται να ανασκευαστεί υπο την πίεση των δεδομένων της πραγματικότητας είναι αποχαύνωση.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Όμως θα δυσκολευτούμε αρκετά, λες, να ορίσουμε την πραγματικότητα;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
θα μπορούσες σε παρακαλώ να διατυπώσεις το τελευταίο σου ερώτημα πιο περιφραστικά? στο ζητάω επειδή σκεφτόμουνα να γράψω κάτι πάνω σ' αυτό αλλά ίσως δεν έχω καταλάβει το πνεύμα του ερωτήματος και υπάρχει κίνδυνος να γράψω άλλα αντί άλλων.
σ' ευχαριστώ
Στην πραγματικότητα την οποία όλοι λίγο ή πολύ αποδεχόμαστε, δεν υπάρχουν και πολλές ή σημαντικές διαφωνίες ως προς το δια ταύτα.
Υπάρχει, κατά την άποψή μου, ένα κομμάτι, το οποίο άλλοι θεωρούν πραγματικότητα και άλλοι το αμφισβητούν και εκεί είναι που προκύπτει το μεγαλύτερο μέρος των διαφωνιών.
Νομίζω όμως, ότι είναι σημαντικό να εννοήσουμε ότι κάθε παράξενη εντύπωση ή ιδέα του ανθρώπου, κάθε αμφισβητούμενο γεγονός, δεν είναι απαραίτητα κομμάτι του αποκρυφισμού.
Π.χ. η ύπαρξη ή όχι εξωγήινων δεν είναι αποκρυφισμός.
Αφορά στον αποκρυφισμό, όσο αφορά στον κάθε άνθρωπο και ειδικότερα τον επιστήμονα, να ανακαλύψει τί γίνεται γύρω του. Τίποτε παραπάνω.
Ο αποκρυφισμός έχει χιλιόχρονη εκ των πραγμάτων ιστορία και παλαιότερα συνδεόταν άμεσα με την επιστήμη. Σχετικά πρόσφατα η επιστημονική σκέψη αποκύρηξε τουλάχιστον φαινομενικά τον αποκρυφισμό, στην προσπάθειά της να απελευθερωθεί από τα δεσμά της συγγενούς αντίληψης, του μυστικισμού, ο οποίος, στην τελείως περεξηγημένη του μορφή, εκφράζεται μέσα από το δογματισμό των διαφόρων αντιλήψεων των εκάστοτε επικρατούντων ιερατείων.
(αποφεύγω τη γενίκευση περί θρησκείας)
Στην πραγματικότητα, ο αποκρυφισμός (ως ελεύθερη σκέψη - βλ. Τζορντάνο Μπρούνο) έχει υποφέρει εξίσου από τους εκάστοτε ιεροεξεταστές, όσο και η θεωρούμενη επιστημονική σκέψη (βλέπε Γαλιλαίος).
Ας μην μακρυγορήσω άλλο επ' αυτού κι ας δούμε ένα παράδειγμα σχετικό με το ερώτημα.
Η ορθολογιστική επιστήμη σχετικά πρόσφατα έχει αποδεχθεί κάποια δεδομένα αιώνων του αποκρυφισμού.
Κάποια παραδείγματα έχω γράψει στο άλλο θέμα.
Εδώ θα αναφερθώ στην επίδραση του μαγνητισμού/ηλεκτρισμού στο σώμα και την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.
Ο αποκρυφισμός, παρατηρώντας τον άνθρωπο και τα φαινόμενα γύρω από αυτόν, δεχόταν το γεγονός και χρησιμοποιούσε την επίδραση αυτή για τον σκοπό του.
Η επιστημονική σκέψη και ο σχετικός πειραματισμός απαλήθευσαν αυτό το δεδομένο και μας εξήγησαν την αιτία του φαινομένου, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους.
Πριν γίνει αυτό όμως (ίσως και ακόμα και σήμερα μεταξύ των λιγότερο μορφωμένων), επικρατούσε η άποψη ότι οι ισχυρισμοί των αποκρυφιστών ήταν παραμύθια ή στη χειρότερη περίπτωση, μαγιολίκια...
Τί λοιπόν, δεχόμαστε ως πραγματικότητα;
Αν κάναμε αυτή τη συζήτηση πριν π.χ. εκατό χρόνια και μας μίλαγε κάποιος αποκρυφιστής για το φαινόμενο, θα λέγαμε ότι φαντασιώνεται;
Ελπίζω ότι δε σας κούρασα, αλλά κι ότι ήμουν αρκετά σαφής.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ήσουν σαφέστατη και αναλυτικότατη (σε βαθμό που να αισθάνομαι ενοχές για το μπελά που σου έβαλα...)
τα λέμε
Λες οτι ο αποκρυφισμός έχει προβλέψει κάποια πράγματα τα οποία η επιστήμη τα ανακάλυψε αργότερα. Αν αυτή η δυνατότητα υπάρχει τότε πράγματι κακώς ο αποκρυφισμός δεν χρησιμοποιείται απο τους σημερινούς επιστήμονες.
Ομολογώ οτι αντιμετωπίζω με δυσπιστία την προτασή αυτή αλλα είμαι διατεθειμένος να αλλαξω γνώμη αν τα δεδομένα συνηγορούν προς την άποψη σου.
Επειδή η εκ των υστέρων ερμηνεία των προβλέψεων ωστε να ταιριάζουν στην επιστημονική ανακάλυψη είναι επισφαλής θα προτιμούσα να επικεντρωθούμε σε προβλήματα που δεν έχει λύσει η επιστήμη. Πραγματικά αν ο αποκρυφισμός μπορεί να δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τη λύση των προβλημάτων που αναφέρω παρακάτω, θα ήταν υπέροχο. Λοιπόν, ιδού κάποια προβλήματα.
1) Ποια είναι η φύση της σκοτεινής ύλης ? Πώς μπορεί να την ανιχνέυσει κανείς εκτός απο τη βαρυτική της επίδραση ?
2) Θα βρεθεί τελικά καποια μορφή ζωής στον Αρη ? Θα είναι ακόμα ζωντανή η θα βρούμε τα υπολείματα ? Η βιοχημεία της θα είναι παρόμοια με τη βιοχημεία της γήινης ζωής η εντελώς διαφορετική ?
3) Ποιός είναι ο μηχανισμός που δημιουργεί τα σχετικιστικά jet στις μαύρες τρύπες ?
4) Πώς οι υπολογιστές θα αποκτήσουν τεχνητή νοημοσύνη ?
Αν ο αποκρυφισμός μπορεί να δώσει χρήσιμες κατευθύνσεις για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων τότε οι επιστήμονες θα πρέπει να αναθεωρήσουν την απόρριψη του απο την επιστήμη.
Αν ΔΕΝ μπορεί να βοηθήσει τοτε κατά τη γνώμη μου δεν χάνει την αξία του. Οπως και ο Tolkien δεν χάνει την αξία του επειδή τα ξωτικά είναι ανύπαρκτα..
Αγγελος
Ίσως ο maverick_l μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά εγώ δεν βλέπω να τα καταφέρνω.
Μου θυμίζεις (και να με συγχωρείς για το παράδειγμα), κάποιους ή κάποιες που πάνε σε μέντιουμ, χαρτορίχτρες και καφετζούδες...
Τέλος πάντων...
quote:
Αν ο αποκρυφισμός μπορεί να δώσει χρήσιμες κατευθύνσεις για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων τότε οι επιστήμονες θα πρέπει να αναθεωρήσουν την απόρριψη του απο την επιστήμη.
Ποιός σου έγραψε ότι ο αποκρυφισμός ταυτίζεται με την επιστήμη; Τότε δε θα τον έλεγαν αποκρυφισμό, θα τον έλεγαν επιστήμη.
Έγραψα ή δεν έγραψα ότι ο στόχος είναι διαφορετικός;
Ποιός σου έγραψε ότι ο αποκρυφισμός έχει σαν αντικείμενο να απαντά ακόμα και στο "γιατί τα μπαρμπούνια είναι ροζ";
Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τη λογική σου...
Πάντως, αποδείξεις για το γεγονός ότι έχει επαληθευθεί ο αποκρυφισμός σε πολλά σημεία υπάρχουν και για να τις βρεις, αρκεί να έχεις μελετήσει κάποια πράγματα και κυρίως ιστορία.
Αν θέλεις, ρίξε μία ματιά εδώ, έτσι... ενδεικτικά: ESOTERICA.gr - ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - -= Εσωτερισμός =-

quote:
Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τη λογική σου...
Υπομονή καλή μου, υπομονή. Αν σε παρηγορεί και εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω την δική σου λογική οπότε δεν είμαι σε καλλίτερη μοίρα.
quote:
Εδώ θα αναφερθώ στην επίδραση του μαγνητισμού/ηλεκτρισμού στο σώμα και την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.
Ο αποκρυφισμός, παρατηρώντας τον άνθρωπο και τα φαινόμενα γύρω από αυτόν, δεχόταν το γεγονός και χρησιμοποιούσε την επίδραση αυτή για τον σκοπό του.
Η επιστημονική σκέψη και ο σχετικός πειραματισμός απαλήθευσαν αυτό το δεδομένο και μας εξήγησαν την αιτία του φαινομένου, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους.
Εδώ αναφέρεις ρητά οτι ο αποκρυφισμός γνώριζε ένα φαινόμενο που η επιστήμη το αγνοούσε. Ισως γι'αυτό το παρεξήγησα.
Επι του θέματος τώρα.
Οι συμπαντικές αρχές που με έστειλες να διαβάσω είναι πολύ όμορφες και
έχουν αδιαμφισβήτητη ποιητική αξία αλλα είναι τόσο γενικά διατυπωμένες που μπορεί κανείς να τις επάληθέυει η να τις διαψεύδει κατα το δοκούν. Κάτι σαν τους χρησμούς της Πυθίας δηλαδή.
Πως λοιπών εγώ θα κρίνω αν κάποιες απο τις αρχές αυτές είναι σωστές η λάθος αν οι ίδιες οι αρχές δεν προτείνουν κάποιο τέστ για την επαλήθευσή τους ή την διάψευσή τους ?
Θα πρέπει να δεχτώ αυτές τις αρχές σαν Δόγμα ? Ειμαι σίγουρος απο την κουβέντα μας οτι εσύ δέν τις δέχεσαι σαν δόγμα. Πές μου, σε ποιό τέστ τις υπέβαλες και τις επαλήθευσες ? και ποιές άλλες αρχές δοκίμασες και απέτυχαν και έτσι δεν τις δέχτηκες ?
Αγγελος.
Υ.Γ. Στο κείμενο που με έστειλες πάντως γράφει
quote:
Οι εσωτεριστές φιλόσοφοι και Σοφοί όλων των εποχών μίλησαν για τέτοιες αρχές με διαφορετικά ονόματα και Σύμβολα, που ανακεφαλαιώνονται στο Ερμητικό κείμενο του Κυμβαλείονα. Αυτοί έλεγαν ότι όποιος γνώριζε και τις εφάρμοζε πιστά θα μπορούσε να καταλάβει και να ερμηνεύσει τους Νόμους σ' όλο το φάσμα του Σύμπαντος, στις επτά εκδηλώσεις του επειδή κατείχε το μαγικό κλειδί της Επταπλής Σοφίας. Ας δούμε περιληπτικά ποιες είναι αυτές οι αρχές για τις οποίες μίλησαν, οι αρχαίοι Μύστες-Σοφοί και πώς εκφράζονται και λειτουργούν
Αρα οι αρχές αυτές μπορούν να εξηγήσουν και το χρώμα του μπαρμπουνιού αν αυτός που τις εφαρμόζει τις έχει κατανοήσει σε βάθος !
Με τον αποκρυφισμό έχεις ασχοληθεί ποτέ;
Μιλάς για χρησμούς της Πυθίας. Πού τους είδες;
Η αρχή της πολικότητας για παράδειγμα, είναι χρησμός; Δεν υπάρχει ως φαινόμενο;
Κάνω υπομονή όπως βλέπεις και προσπαθώ να γίνομαι όσο το δυνατόν κατανοητή.

quote:
Αρα οι αρχές αυτές μπορούν να εξηγήσουν και το χρώμα του μπαρμπουνιού αν αυτός που τις εφαρμόζει τις έχει κατανοήσει σε βάθος !
Και ποιός ενδιαφέρεται γι' αυτό;

Συγχαρητήρια για την συζήτησή σας. Νομίζω ότι ακόμα και από τις διαφωνίες βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Κρίμα που δεν έχω τον χρόνο να συμμετέχω όσο θα ήθελα στο θέμα σας. Προς το παρόν θα ήθελα να παραθέσω κάποια αποσπάσματα από έναν αγαπημένο μου φιλόσοφο, τον Βιβεκανάντα. Όπου μιλάει για θρησκεία βάλτε πνευματικότητα. Ελπίζω να μην τον παρεξηγήσουν οι υπερασπιστές της επιστήμης και να δουν και πίσω από αυτά που λέει:
«Αν ο μοναδικός μου σκοπός ήταν να μάθω πώς πέφτει στη γη ένα μήλο, ή πώς ένα ηλεκτρικό ρεύμα μου τινάζει τα νεύρα, θα αυτοκτονούσα. Θέλω να καταλάβω την καρδιά των πραγμάτων, τον ίδιο τους τον πυρήνα. Ο αντικειμενικός σκοπός της μελέτης είναι η εκδήλωση της ζωής, ο δικός μου είναι η ίδια η ζωή. Η φιλοσοφία μου λέει, πως αυτήν πρέπει να γνωρίσετε και να διώξετε από το μυαλό σας κάθε σκέψη παραδείσου ή κόλασης, κι όλες τις άλλες προλήψεις – αν και όλα αυτά υπάρχουν με την ίδια έννοια που υπάρχει ο κόσμος τούτος. Πρέπει να γνωρίσω την καρδιά τούτης της ζωής, την πραγματική της ουσία, ποια είναι – όχι μόνο πως λειτουργεί και ποιες είναι οι εκδηλώσεις της. Θέλω να μάθω το γιατί, του κάθε πράγματος, κι αφήνω το πώς στα παιδάκια.»
«Ας ευλογεί ο θεός του επιστήμονες στην έρευνά τους! Αλλά όταν κάποιος λέει ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο, μιλάει ανόητα, επειδή δεν ενδιαφέρεται για το νόημα της ζωής και δεν ερευνά την ίδια την ύπαρξη. Μπορώ να αποδείξω πως όλη η γνώση σας είναι ανοησία, κι ότι δε στηρίζεται πουθενά. Μελετάτε τις εκδηλώσεις της ζωής, κι όταν σας ρωτάω τι είναι η ζωή, λέτε πως δεν ξέρετε. Καλωσορίζω τη μελέτη σας, αλλά αφήστε με στη δική μου».
(..........................)
Η θρησκεία ασχολείται με τις αλήθειες του μεταφυσικού κόσμου όπως η χημεία και οι άλλες φυσικές επιστήμες ασχολούνται με τις αλήθειες του φυσικού κόσμου. Το βιβλίο που κάποιος πρέπει να διαβάσει για να μάθει χημεία είναι το βιβλίο της φύσης. Το βιβλίο από το οποίο μαθαίνουμε θρησκεία είναι ο νους μας και η καρδιά μας. Ο σοφός είναι συχνά αδαής στις φυσικές επιστήμες διότι διαβάζει το λάθος βιβλίο - το εντός βιβλίο και ο επιστήμονας είναι πολύ συχνά αδαής στην θρησκεία, διότι κι αυτός επίσης διαβάζει το λάθος βιβλίο - το εξωτερικό βιβλίο.
(.............................)
Υποθέσετε έναν χημικό, έναν μεγάλο επιστήμονα. Έρχεται και σας λέει αυτό. Εάν εσείς του πείτε "Δεν πιστεύω καθόλου στην χημεία διότι προσπάθησα σε όλη μου την ζωή να γίνω χημικός και δεν βρήκα τίποτε σε αυτό", αυτός θα μας ρωτήσει "Πότε προσπάθησες; "Όταν πήγα στο κρεβάτι μου, επανέλαβα "Ώ χημεία, έλα σε εμένα" και αυτή δεν ήρθε ποτέ." Αυτό είναι παρόμοιο που αυτό που σας έλεγα πριν. Ο χημικός θα γελάσει μαζί σας και θα πει "Ω, μα δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Γιατί δεν πηγαίνεις στο εργαστήριο και να πάρεις όλα τα οξέα και αλκάλια και να κάψεις τα χέρια σου από καιρό σε καιρό; Μόνο αυτό θα σε διδάξει".
Μπήκατε σε τέτοια προβλήματα με την θρησκεία; Κάθε επιστήμη έχει την δική της μέθοδο μάθησης και η θρησκεία έχει την δική της, με τον ίδιο τρόπο. Έχει τις δικές της μεθόδους και εδώ είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε, και πρέπει να μάθουμε από όλους τους αρχαίους προφήτες του κόσμου, καθένας από τους οποίους έχει βρει κάτι, που έχει πραγματώσει θρησκεία. Αυτοί θα μας δώσουν τις μεθόδους, τις ειδικές μεθόδους, μέσα, μόνο, από τις οποίες θα είμαστε ικανοί να πραγματώσουμε τις αλήθειες της θρησκείας. Αυτοί αγωνίστηκαν σε όλες τις ζωές τους, ανακάλυψαν ιδιαίτερες μεθόδους διανοητικής κουλτούρας, φέρνοντας το νου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, την πιο λεπτοφυή αντίληψη, και μέσα από αυτά αντιλήφθηκαν τις αλήθειες της θρησκείας. Για να γίνεις πνευματικός, για να αντιληφθείς την θρησκεία, νιώσε την. Πρέπει να πάρουμε τις μεθόδους και να τις εξασκήσουμε, και μετά, αν δεν βρούμε τίποτε, θα έχουμε το δικαίωμα να πούμε "Δεν υπάρχει τίποτε στην θρησκεία, γιατί προσπάθησα και απέτυχα"
Θα μπορούσα να τα γράψω με δικά μου λόγια αλλά δεν πιστεύω ότι θα τα έγραφα καλύτερα.
Ο εσωτερισμός πιστεύει ότι υπάρχει ένας εσωτερικός κόσμος, αυτός που κάποιοι λένε μεταφυσικό κόσμο. Υπάρχουν οι εξωτερικοί νόμοι της Μορφής που αναζητά η επιστήμη και προσπαθεί να βρει την μία ενοποιημένη θεωρία όλων των δυνάμεων, την, ας πούμε, μία εξίσωση στην οποία θα μπορούν να επαχθούν όλα τα φαινόμενα. Η γνώση αυτής της ενοποιημένης θεωρίας θα μπορούσε να μας δώσει αφάνταση δύναμη στον φυσικό μας κόσμο.
Παρόμοια υπάρχουν οι εσωτερικοί νόμοι της Ζωής που αναζητά η εσωτερική φιλοσοφία και προσπαθεί να βρει αυτήν την Αρχή από την οποία όλα προέρχονται και αντλούν το νόημά τους. Οι "επιστήμονες" αυτής της εσωτερικής επιστήμης έχουν παιδευτεί πολύ και ανακάλυψαν μέσα από την χρήση της παράδοσης και από τα βιώματά τους, τους νόμους αυτούς. Αυτοί οι "επιστήμονες" χωρίς βία, χωρίς πλούτο, χωρίς εξουσία απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν όρθιοι απέναντι στον θάνατο, στην φθορά και στην διαφθορά, στα ελαττώματα, στον εγωισμό. Και αυτή και μόνη αυτή η στάση τους, παραδειγμάτισε κι άλλους ανθρώπους και θέλησαν να τους μοιάσουν. Αυτοί έδωσαν την ανεγωιστική ηθική, την αναζήτηση της ελευθερίας, την ανάγκη της αξιοπρέπειας κ.α. Η πνευματικότητα διδάσκεται με το παράδειγμα Ζωής και αυτό είναι κάτι αναφαίρετο
Έτσι έχουμε την ίδρυση θρησκειών, εσωτερικών σχολών, πνευματικών ή φιλοσοφικών ιδεολογικών κινημάτων που στηρίχτηκαν στις εμπειρίες και στην πραγμάτωση αυτών των λίγων. Αλλά η εσωτερική επιστήμη είναι πιο δύσκολη και λεπτεπίλεπτη διότι το αντικείμενο της ίδιας της επιστήμης είναι ο ίδιος ο εαυτός κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Ο υποκειμενισμός και η δυσχρηστία της εσωτερικής όρασης μας παιδεύει πολύ κι έτσι οι παρεξηγήσεις και οι διαστρεβλώσεις είναι πολύ συχνές. Αν κάθε άνθρωπος εκπαίδευε τόσο συχνά και τόσο μακροχρόνια την εσωτερική του όραση όπως κάνει με την εξωτερική τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αλλά υπάρχει ακόμα μια αιωνιότητα για να ισορροπήσουμε αυτές τις δύο τάσεις.
Εγώ αποφάσισα να περιμένω μια αιωνιότητα ακόμα. ![]()
Εάν βρω χρόνο θα προσπαθήσω να συμμετέχω πιο συχνά στην ενδιαφέρουσά σας παρέα.
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum